Wifi usb adapter

door Jan Mulder

31

USB adapter nodig? Hier moet je op lettenThuis een draadloos netwerk of u wilt op een locatie gebruik maken van draadloos internet? Een WLAN usb adapter biedt in deze gevallen uitkomst. Er zijn verschillende modellen van diverse merken. Waar moet je op letten voordat je overgaat tot aanschaf en waar moet je bij gebruik op letten?

Wireless N

802.11n wordt steeds vaker gebruikt. Het is dan ook aan te raden om een wireless n usb adapter aan te schaffen. Wellicht heeft u nog geen wireless n router, het zou kunnen dat u deze in de toekomst nog wel gaat aanschaffen.

Daarom is het verstandig om voor wireless n te kiezen als u nu een nieuwe wifi usb adapter aan gaat schaffen. Op het moment dat u overstapt op een 802.11n netwerk, kan uw ontvanger deze hogere snelheid ook aan. Wireless n usb adapters zijn namelijk gewoon backwards compatible met 802.11b/g netwerken. Dus ook met oudere routers kunt u verbinden met een 802.11n ontvanger.

Zendvermogen

Hoe hoger het zendvermogen, hoe beter het bereik. Het moet van 2 kanten komen: een router met hoog zendvermogen en een usb-adapter met hoog zendvermogen geven het beste resultaat.

Soms heeft u geen invloed op het zendvermogen van de draadloze router, bijvoorbeeld omdat u gebruik maakt van een hotspot of van de verbinding op een andere locatie. In dat geval heeft u toch betere ontvangst als u een sterke wireless usb adapter gebruikt dan wanneer u een model met een zwakke radio zou gebruiken.

USB adapter met hoog zendvermogen? Bestel de Engenius EUB-9603H met 500mW zendvermogen!

Mogelijkheid om een externe antenne aan te sluiten

Er zijn wifi usb adapters die de mogelijkheid bieden om een externe antenne aan te sluiten. Gebruikt u de ontvanger alleen voor thuis, dan is dat niet echt noodzakelijk. Het is wel handig om een usb adapter met een externe antenne aansluiting te hebben als u moet verbinden met draadloze netwerken op grotere afstand.

Een wifi adapter met externe antenne aansluiting is handig als:

  • u wilt verbinden met een hotspot op een camping
  • u gebruik wilt maken van een hotspot in een haven vanaf uw boot
  • u het netwerk van iemand verderop uit de straat wilt oppikken

USB stick of losstaande adapter met een kabeltje

Er zijn wifi usb ontvangers die je met een usb-kabel verbindt en er zijn modellen die je als een usb stickje in je computer of laptop kunt steken. Maak je gebruik van een laptop, dan volstaat een usb-stick model. Maak je gebruik van een desktop computer, dan kun je beter kiezen voor een model die met een kabeltje is aangesloten.

Waarom kiezen voor een model met een kabeltje bij een desktop pc?

De achterkant van uw pc is vaak van metaal, dit heeft een slechte invloed op het bereik. Nou hebben de meeste computers tegenwoordig ook USB-poorten aan de voorzijde zitten. Het probleem hiermee is dat deze poorten aan de voorkant vaak met goedkope kabeljtes op het moederbord zijn aangesloten. Hierdoor is de snelheid van deze poorten een stuk lager dan de poorten aan de achterzijde.

Wat is nou de beste wireless USB-adapter?

Dat hangt dus helemaal af van uw situatie. Indien u in alle gevallen van een wifi ontvanger gebruik wilt maken, of u wilt rekening houden met de mogelijkheid dat uw wensen in de toekomst veranderen.

Dan kiest u het beste voor een adapter die:

  • 802.11n ondersteunt
  • externe antenne aansluiting heeft
  • hoog zendvermogen heeft
  • met een kabeltje aangesloten wordt

De beste USB ontvanger? Bekijk direct de adapter die aan alle bovenstaande punten voldoet!
Tags: , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.31 reacties op USB adapter nodig? Hier moet je op letten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑