Wifi usb adapter

door Jan Mulder

12

Linksys AE3000 Review

Gebruiksgemak
Bereik
Snelheid

Conclusie: Snelle WiFi USBi adapter van Linksys die ook op de lange afstand nog prima presteert.

4.3
Wanneer je een nieuwe dualband wireless n router hebt, maar nog een (iets) oudere notebook, haal je misschien niet het maximale uit je router. Zo heeft mijn laptop een single band wireless n adapter met een maximale snelheid van 150 Mbps.

Dan kan het lonen om een nieuwe WiFi usb adapter aan te schaffen. De Linksys AE3000 is dualband wireless n en kan met snelheden tot 450 Mbps overweg.

Deze WiFi USB adapter van Linksys kan overweg met 2.4 en 5 GHz wireless n en is ook compatible met 802.11g en 802.11b.

WiFi USB stick

De Linksys AE3000 kun je als USB stick in je laptop of pc steken, of je plaatst hem in de bijgeleverde standaard en sluit hem via het kabeltje aan. In dat geval kun je de AE3000 op je bureau plaatsen. Handig bij pc’s waarbij alleen USB poorten aan de achterzijde zitten.

AE3000_Illustration_How_It_Works

Eenvoudige installatie

Het installeren van de USB stick gaat zeer eenvoudig. Hiervoor gebruik je de bijgeleverde CD-ROM of download je de drivers van de website van de fabrikant.

Het installeren gaat helemaal automatisch en binnen enkele seconden was het, voordat ik het doorhad, al gebeurt. Helemaal mooi is het feit dat de draadloze adapter gewoon door Windows beheerd wordt. Linksys installeert geen irritante software wat je vaak bij USB adapters ziet.

Snelheid

De AE3000 WiFi USB adapter heb ik getest met een Intel Core i5-2450M CPU in combinatie met de Linksys EA4500 dualband wireless n router.

Op korte afstand behaal ik bij het kopiëren van bestanden een gemiddelde snelheid van 187 Mbps. En dat is zeker keurig te noemen. Surfen gaat ook vlekkeloos. Op langere afstand en met enkele muren ertussen daalt de snelheid behoorlijk, 5 GHz kan dan ook moeilijker met obstakels (zoals muren) overweg. Het streamen van video gaat dan niet meer zo vlekkeloos, maar surfen op internet werkt prima.

Conclusie

De Linksys AE3000 is een zeer snelle WiFi USB adapter die op korte afstand zeer hoge snelheden haalt. Op de grotere afstand met obstakels is er ook nog een prima verbinding, het streamen van grote bestanden kan dan soms wat haperen. Voor de prijs van ongeveer 50 euro haal je een prima product in huis. Zeker aan te raden wanneer je een snelle router hebt, maar nog een langzame netwerkkaart.

Je koopt de Linksys AE3000 onder andere bij:

 
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.12 reacties op Linksys AE3000 Review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑