10 Gbps WiFi tijdens test

1
Huawei Logo

Fabrikant Huawei heeft een snelheidstest gedaan van een wifi-verbinding waarbij snelheden van maar liefst 10 Gbps (1,25 gigabyte per seconde) werden behaald. Dat is tien keer sneller dan de snelste commercieel verkrijgbare netwerken, volgens Huawei.

De test werd gedaan op een 5GHz-frequentie in een testomgeving in een laboratorium van het bedrijf. Met deze test probeert Huawei het effect te meten van dergelijke snelheden voor wireless internet.

De Chinezen denken dat het vanaf 2018 mogelijk is om deze snelheid ook in de praktijk te halen. Dat hangt onder meer af van de implementatie van nieuwe standaarden en controllers, en de ondersteuning van deze nieuwe standaarden door andere fabrikanten van wifi-apparatuur.

802.11ac

802.11ac is momenteel de snelste WiFi standaard die beschikbaar is. Daarmee worden snelheden van ruim 1 Gbps gehaald. Veel mensen maken nog gebruik van wireless n dat (bij dualband) ook flinke snelheden kan halen. Deze snelheden zijn met name interessant voor het streamen van films en het delen van grote bestanden via het netwerk. Omdat we steeds meer draadloos doen en we steeds meer apparaten in huis hebben die gebruik maken van WiFi, is het interessant dat er steeds hogere snelheden behaald worden met nieuwe technologie.

1 gedachte over “10 Gbps WiFi tijdens test

  1. Goedemiddag,
    Ik heb onlangs een Acer Iconia One 7 16GB gekocht; ik wil deze verbinden met mijn MIFI HUAWEI E5220; Ik krijg geen internetverbinding; de mifi geeft wel aan verbonden te zijn.

    Hoe kan ik dit probleem oplossen?

    Ik zie graag uw reactie tegemoet.

    mvrg. D. Bouwsema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.