Afmelden voor opslaan WiFi gegevens door Google

2

Google slaat gegevens van uw Wifi netwerk op. Sinds kort heeft u de mogelijkheid om dit tegen te gaan. Het is nu mogelijk om uw draadloze router of accesspoint zo in te stellen dat Google de gegevens van uw draadloze netwerk niet meer kan opslaan.

De Tweede Kamer is het er niet mee eens dat u zelf een aanpassing moet doen en vindt juist dat Google u moet vragen of de gegevens van uw wireless netwerk opgeslagen mogen worden.

Totdat hier een wet voor is leg ik u graag uit wat hoe u kunt voorkomen dat de gegevens van uw WiFi netwerk worden opgeslagen. Eerst zal ik toelichten wat er precies wordt opgeslagen en waarom, onderaan dit bericht leest u hoe u dit kunt voorkomen.

Wat slaat Google precies op?

Tijdens de opnames die Google maakt voor de beelden van Google Streetview slaat Google informatie op van de draadloze routers die ze onderweg tegenkomen, zoals die van u. Dit is informatie die uw wifi router publiekelijk uitzendt en voor iedereen te ontvangen is. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen, alleen de locatiegegevens die uw WLAN-router uitzendt worden opgeslagen.

Waarom worden uw WiFi gegevens opgeslagen door Google?

Uw draadloze router zendt locatiegegevens uit, deze worden opgeslagen zodat een mobiele locatieservice hier gebruik van kan maken. Wellicht maakt u zelf ook gebruik van locatieservices op uw mobiele telefoon of tablet. Bijvoorbeeld Google maps maakt gebruik van locatie services, naast GPS en de informatie van de zendmasten wordt hiervoor de informatie van wireless routers gebruikt. Lees meer over locatiegebaseerde services op de site van Google.

Is het erg dat Google mijn draadloze netwerk informatie opslaat?

Persoonlijk vind ik het geen punt, alleen de locatie wordt opgeslagen. En in mijn ogen gebruikt voor een doel waar we allemaal wat aan hebben. Er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen en Google heeft geen toegang tot uw router of de computers en laptops in het draadloze netwerk als u deze goed beveiligd heeft. Het maakt mij persoonlijk niet uit dat Google opslaat dat een draadloze router met netwerknaam ‘zusenzo’ zich in de buurt van mijn adres bevindt.

Afmelden opslaan WiFi gegevens Google

Indien u niet wilt dat Google informatie over de locatie van uw draadloze router of WiFi access point op slaat kunt u er voor zorgen dat de netwerknaam die uw router uitzendt eindigt op ‘_nomap’. Google legt hier meer uit over de keuze voor eigenaren van WiFi routers daar wordt tevens uitgelegd hoe u het SSID ( = netwerknaam van uw draadloze netwerk) kunt aanpassen zodat deze eindigt op ‘_nomap’.

2 gedachten over “Afmelden voor opslaan WiFi gegevens door Google

  1. Ach wees eerlijk als je je eigen netwerk niet goed beveiligd dan vraag je toch om problemen.
    Ik heb er geen problemen met met die gegevens ze moeten toch eerst nog is zien binnen te komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.