Wifi

door Jan Mulder

1

CloudTrax hotspot softwareCloudTrax is gratis hotspot software waarmee je je draadloze netwerk vanuit de cloud kunt beheren via je internet browser. Hiermee beheer je je WiFi netwerk ook op afstand. Het enige dat je nodig hebt, zijn een gratis account op cloudtrax.com en accesspoints met Cloud-Trax software geïntegreerd.

Een hotspot middels CloudTrax is ideaal voor hotels, restaurants, jachthavens en campings.

Welkomstpagina

Wanneer gebruikers verbinding maken met je Cloud Trax WiFi netwerk, komen ze op een welkomstpagina waarop ze moeten inloggen. Deze pagina is naar wens aan te passen aan bijvoorbeeld de eigen huisstijl.

Gratis of betaald internet aanbieden

Je kunt ervoor kiezen om internet gratis aan te bieden, maar je kunt de gebruikers ook laten betalen. Dit kan bijvoorbeeld online middels credit card of paypal. Ook kun je middels Lobby Assistant vouchers printen waarop de login gegevens staan.

2 gescheiden netwerken

Met CloudTrax zet je 2 gescheiden netwerken op. Zo heb je een eigen draadloos netwerk (voor de bedrijfscomputers) en een hotspot netwerk voor de gasten.  Elk netwerk kan naar wens een naam krijgen, zichtbaar of verborgen worden en beveiligd worden met een WPA/WPA2 encryptie.

Eenvoudig te beheren vanaf elke locatie

CloudTrax is makkelijk te beheren en je kunt real-time de prestaties van het netwerk monitoren. Daarnaast kun je download limieten instellen, zodat elke gebruiker voldoende bandbreedte ter beschikking heeft. Behalve beheer via een computer, zijn er ook een Android en iPhone app beschikbaar.

Accesspoints met CloudTrax

Naast een gratis CloudTrax account heb je dus een accesspoint nodig met Cloud-Trax software geïnstalleerd. Fabrikant Engenius maakt zulke accesspoints. Behalve het gemak van CloudTrax, hebben de Engenius accesspoints ook nog eens een extreem groot bereik. Accesspoints van Engenius met Cloudtrax worden altijd aangeduid met de letters ‘CC’ in het type nummer, bijvoorbeeld de Engenius ECB3500-CC
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Eén reactie op CloudTrax hotspot software

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑