Veel klanten van UPC en Ziggo klagen over de slechte WiFi-dekking in hun huis en zoeken naar een oplossing voor de ongelijke verdeling van het signaal. Gelukkig speelt Devolo daar mooi op in met de ontwikkeling van de WiFi Move-technologie: met behulp van adapters – verspreid over de verschillende ruimtes in je huis – creëer je een Wifi-netwerk  via het stroomnet.

Deze technologie heeft wat weg van het gebruik van WiFi-repeaters, die het signaal van je router ‘doorgeven’ aan de dode hoeken in je huis. Het verschil tussen repeaters en Devolo WiFi Move is echter dat repeaters het signaal enkel ‘doorgeven’ en Devolo WiFi Move een stap verder gaat door een apart WiFi-netwerk aan te leggen.

Deze technologie is geïntegreerd in Devolo dLAN-adapters met WiFi. Deze adapter steek je simpelweg in het stopcontact, je drukt op de knop met het WiFi-symbool en je hebt internet. Je kan zo veel adapters op het netwerk aansluiten als je zelf wil; van de zolder tot de kelder, en van de keuken tot het balkon.

De intelligente Devolo WiFi Move-technologie beschikt daarnaast over een innovatieve functie om stroom te besparen: de gepatenteerde PowerSave-techniek. Het is natuurlijk enorm zonde van de energie als alle adapters te allen tijde ingeschakeld blijven. Daarom zijn thuisnetwerkadapters van Devolo standaard uitgerust met PowerSave, waardoor ze automatisch uitschakelen als de gekoppelde apparaten in het netwerk uit staan. Zo kan het energieverbruik van de Devolo apparaten met wel 80% worden verlaagd.

Met de Devolo Wifi Move-technologie hoef je je dus geen zorgen meer te maken over je draadloze verbinding als je van de ene naar de andere ruimte loopt. Zo heb je ultieme bewegingsvrijheid, en waarom zou het ook anders moeten zijn? Je bent tenslotte thuis.

Devolo WiFi Move adapters bestellen
U kunt de WiFi move adapters onder andere bestellen bij:

bol routershop

 

2 gedachten over “Devolo WiFi Move

  1. Werkt Wifi move ook samen met je router?
    Dus op de router heb je Wifi met SSID HOME en je Devolo op zolder ook met SSID HOME, heb je dan ook handover van de een naar de andere?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.