Voor de consumentenmarkt komt Essent met een thermostaat die je via een smartphone of tablet aan en uit kunt zetten. De zogeheten zogeheten E-thermostaat heeft tevens een ingebouwde bewegingssensor.

Behalve dat deze energiebesparende producten de consument moet aanzetten tot energiebesparing wil Essent tevens een beter inzicht in het energieverbruik van hun klanten krijgen. Als eerste product komt Essent met een ‘slimme’ thermostaat. De E-thermostaat kost 119 euro voor klanten van het energiebedrijf.

Via a mobiele applicaties voor iPhone- en Android-smartphones kun je de thermostaat bedienen. Ook via de website mijn-e.nl is dit op afstand te regelen. Verder beschikt de thermostaat over een bewegingsmelder die de cv-verwarming na enige tijd lager zet als er niemand in de kamer is. Huisdieren hebben geen invloed op de sensor, aldus Essent.

Als je de E-thermostaat draadloos via internet wilt bedienen, dien je een hub aan te sluiten. Deze maakt via wifi verbinding met de thermostaat en moet via een ethernetkabel aan een router worden gekoppeld.

5 gedachten over “Essent E-thermostaat

 1. Geachte heer/mevrouw,
  Ik ben in het bezit van een combiketel AGPO ecopac uit 2003. Is het mogelijk om een draadloze kamerthermostaat (die je via een APP) kan besturen. Ik heb hierover vernomen op de tv reclamespot.
  Als dit niet kan, wat zijn de mogelijkheden dan en wat voor prijskaartje zit daar dan aan vast.
  Momenteel zijn we bij eneco, maar het is voor mij een kleine moeite om naar u bedrijf over te stappen.
  Met vriendelijke groet,
  Dhr M Ardon

  1. Beste Michel,

   Je hebt je vraag gesteld op een website die schrijft over de E-thermostaat van Essent. Deze site is niet van Essent zelf. Ik heb je adres verwijderd uit je reactie, omdat dit voor iedereen op internet te lezen is. Ik adviseer je contact op te nemen met de klantenservice van Essent.

   1. Jan, kan ik de è-thermostaat heb via utp aan een WiFi router verbinden welke verbonden is via mijn WiFi hoofd router? De hoofd router zelf namelijk staat aan de andere kant van de kamer. Anders moet ik vanaf daar een utp kabel naar de hun trekken. Weet jij dit?

 2. Goedenavond,

  Heb e-thermostaat gekocht heb alles gedaan om hem aan te sluiten. Van router naar hub heb ik Verbinding want het oranje lampje brandt. Maar de verbinding tussen hub en thermostaat is er niet. Groene lampje blijft uit. Heb je nog tips voor mij.heb alles gereset. Geen resultaat.

  Mvrg. Henk Janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.