Wifi

door Jan Mulder

5

Essent E-thermostaatVoor de consumentenmarkt komt Essent met een thermostaat die je via een smartphone of tablet aan en uit kunt zetten. De zogeheten zogeheten E-thermostaat heeft tevens een ingebouwde bewegingssensor.

Behalve dat deze energiebesparende producten de consument moet aanzetten tot energiebesparing wil Essent tevens een beter inzicht in het energieverbruik van hun klanten krijgen. Als eerste product komt Essent met een ‘slimme’ thermostaat. De E-thermostaat kost 119 euro voor klanten van het energiebedrijf.

Via a mobiele applicaties voor iPhone- en Android-smartphones kun je de thermostaat bedienen. Ook via de website mijn-e.nl is dit op afstand te regelen. Verder beschikt de thermostaat over een bewegingsmelder die de cv-verwarming na enige tijd lager zet als er niemand in de kamer is. Huisdieren hebben geen invloed op de sensor, aldus Essent.

Als je de E-thermostaat draadloos via internet wilt bedienen, dien je een hub aan te sluiten. Deze maakt via wifi verbinding met de thermostaat en moet via een ethernetkabel aan een router worden gekoppeld.
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.5 reacties op Essent E-thermostaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑