Firmware-update voor Surface Pro 3 om WiFi problemen te verhelpen

9
surfacepro

Microsoft heeft een firmware-update voor de Surface Pro 3 uitgegeven. De update zou ervoor moeten zorgen dat er geen problemen meer zijn met de stabiliteit van WiFi. Ook een probleem met ‘oververhitte’ Surface Pro 3-tablets van Microsoft zou zijn verholpen.

De UEFI, een soort vervanger van het BIOS, is van nieuwe firmware voorzien. Hiermee zouden de WiFi problemen met het Surface 3 tablet verholpen moeten zijn. Daarnaast heeft Microsoft ook de zogeheten Surface integration drivers aangepast voor zowel de wifi- als de bluetooth-client. Deze updates moeten zorgen voor stabielere draadloze verbindingen op de Surface Pro 3.

Ook heeft Microsoft een fix gevonden voor klachten van sommige gebruikers die systeemmeldingen kregen dat de tablet te heet zou zijn geworden. Het gaat daarbij niet om een fout in de hardware, maar om een fout in de software waardoor de melding over oververhitte componenten ten onrechte wordt getoond. De Microsoft tablet wordt dus eigenlijk helemaal niet te heet. Deze foute melding zou zijn verholpen door een update voor de embedded controller firmware. Een update voor de system aggregator moet verder zorgen voor betere compatibiliteit met de Surface Cover.

9 gedachten over “Firmware-update voor Surface Pro 3 om WiFi problemen te verhelpen

 1. Goedendag heer Mulder,

  Ik heb een probleem met de wifi van mijn laptop, dit is een Dell Latitude E6510. Het probleem is dat het wifi lampje op het toetsenbord niet brandt. Hierdoor kan ik dus niet draadloos internetten. Aan de zijkant zit een schuifschakelaar om deze aan/uit te zetten, echter dit werkt niet. Als ik op de probleemoplosser klik heeft de laptop dit eenmalig “gerepareerd” . Nu is het lampje weer uit en krijg ik het niet meer voor elkaar om de internet verbinding tot stand te brengen, ondanks de probleemoplosser!!

  Heeft u enig idee wat ik hier aan kan doen? Ik heb op de Dell site gekeken of er misschien opnieuw een driver geïnstalleerd zou moeten worden, echter worden hier zoveel drivers getoond. Ik weet niet welke er dan zou moeten worden geïnstalleerd!

  Met vriendelijke groet en ik hoor graag van u.

  Martin Ottevanger
  Haarlem

 2. Beste Martin,

  In dit geval zou je met rechtermuisknop op deze computer moeten klikken, dan ga je naar eigenschappen en vervolgens naar apparaatbeheer. tussen de netwerkadapters zou dan de wifi adapter moeten staan.
  Staat hier een geel kruis bij, dan is de driver niet goed geinstalleerd en zal je deze moeten bijwerken. Staat hij er niet bij, dan ben ik bang dat hij defect is, in dat geval kan je het beste even met Dell bellen.

 3. Beste Jan,

  ik heb enkele maanden geleden een Lenovo Yoga 3 Pro aangekocht. Dit toestel heeft slechte WIFI ontvangst. Vergeleken met een Acer van 4 jaar oud scoort de Lenovo bar slecht. De Acer vindt bv 4 tot 5 AP waar de Lenovo 2 soms 3 vindt. De signaal sterkte bij de Lenovo is ook beduidend kleiner dan by de Acer. Bij slechts 2 to 3 balkjes op het ontvangst signaal hoef niet te proberen met de Lenovo.
  Vragen, kan dit in the toestel zelf verholpen worden of is een USB ontvanger aan te raden.

  mvg

  Francis

 4. Hallo Jan,

  zijn dit reguliere updates voor de Surface Pro? Ik heb mijn Windows updates helemaal bijgewerkt en nog heb ik regelmatig last van WiFi problemen (= Surface geeft aan geen internet connectie te hebben, maar andere devices op hetzelfde netwerk hebben geen probleem; na het uit en aan zetten van WiFi op de Surface, is het probleem meestal weer even verholpen).
  Als het geen reguliere updates zijn, waar kan ik die fixes dan vinden?

  thx,

  groet, Bram

 5. Beste Jan,

  Ik heb een iPad. Deze kon tot voor kort (ongeveer 2 weken terug) gewoon op Wi-Fi draadloos. Nu valt deze verbinding steeds uit. Kun je me een tip geven om dit op te lossen? Heel vreemd…. dit gebeurd thuis, als we in het Noorden zijn dan heb ik helemaal geen last.

 6. Beste Jan, hopelijk kan jij me helpen met wat ik nodig heb om te bestellen. ( bij jou ? )
  Een kennis heeft een ziggo modem in de meterkast en die geeft bekabeld netjes de volle 150 mb/ps.
  Nu hebben ze alleen de mogelijkheid om via het stopcontact draadloos signaal naar de eerste en tweede etage te krijgen.
  8 jaar geleden is dit dus met 3 extenders in het stopcontact gedaan. Als ik op de eerste etage met een lankabel van de extender meet dan krijgen ze slechts 10mb/ps, draadloos is dit nog iets minder.
  Op de tweede etage meet ik slechts 5mb/ps.
  In de meterkast zit de router dus ook in een extender met kabel in het stop contact.
  Kortom met 3 oude extenders in het stopcontact gaat het van 150mb/ps rechtstreeks vanaf de modem gemeten naar 10mb/ps en 5mb/ps
  Wat heb ik nodig om nu ook via het stopcontact de snelheid op de eerste en tweede verdieping drastisch te verhogen.

 7. Beste
  Mijn dochter heeft slecht wiffi bereik op de zolder ,ik heb een wiffi repater op de overloop hangen niks helpt , de router hangt benedenvloer in een kast .
  Weet u een oplossing ?

 8. Ik heb al jaaaaaaaaren telenet maar ben nu niet meer tevreden ? Steeds die veranderingenen problemen met internet ,en altijd netjes betaald. ikI ben aan het nadenken om een andere provider te nemen !Maar dat trekken julie je toch niet aan ?OF ik ga naar de consumentenbond.Hoop op verbetering en eindelijk men webmail normaal terug kan openen ?nieuwe wachtwoorden werken ook niet. mIschien ligt het aan mij maar al die veranderingen is alleen goed voor de jeugd niet voor oudere personen ,Waarom laat u ons niet de keuze we betallen toch ook .al 10jaar minstenstens;Dank bij voorbaat.

 9. l.s.
  IK BEGRIJP HET NOG STEEDS NIET. Ik moet een aboonement afsluiten bijv bij Bouygues voor 50 GO Iternet en dat simkaartje stop ik in een Huamy BBox nomade. Is het nu de bedoelig dat ik mijn simkaartje in die nieuwe router stop en dat ik moe blijven betalen buh Bouygues?
  Bedankt al vast voor Uw antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.