Vanaf 1 maart 2010 zijn er 219 locaties met gratis wifi bij gekomen.  McDonalds heeft 219 van haar fast food restaurants voorzien van openbaar gratis draadloos internet.

Bij Burger King, Bagels & Beans en Coffee Company was al langer gratis wifi aanwezig, het is dus een logische zet van de Mac om niet achter te blijven bij de concurrentie.

Achter de douane op Schiphol zijn twee vestigingen van de hamburgerketen waar nog betaald moet worden voor draadloos internet. De hotspot in de vertrekhallen is in handen van telecom aanbieder KPN.

In de overige filialen in Nederland kun je tijdens het eten van je Big Mac of Happpy Meal zonder reclame boodschappen gebruik maken van de dienst. Met je mobieltje, laptop, pda of ander apparaat uitgerust met een wifi client kun je verbinden. Per restaurant kunnen 99 gebruikers tegelijk op het wifi netwerk.

Ook de NS komt met gratis wifi. In het derde kwartaal van 2010 beginnen ze met het aanbieden van gratis draadloos internet in het merendeel van hun intercity’s.  In de badplaats Scheveningen kun je ook gebruik maken van een gratis verbinding bij het strand.

2 gedachten over “Gratis wifi in de Mac

 1. Beste Jan Mulder,
  Ik was onlangs 14 dagen in Parijs en probeerde bij Mac Donald met mijn tablet te internetten. Dat lukte alleen als ik een advertentie met I AGREE aanstipte. Ik heb daar geen bezwaar tegen , maar soms verscheen deze advertentie niet en kon ik niet “I agree” bevestigen en was er dus geen verbinding. Ook merkte ik dat bij bepaalde sites die kennelijk door Mac Donald als onveilig werden beschouwd, er geen verbinding kwam.
  Gaarne uw commentaar. Met vriendelijke groet
  Adriaan

  1. Beste Adriaan,

   Je kan het beste even aan de mc donalds daar vragen wat hun policy is. ik kan hier weinigs zinnigs over zeggen aangezien ik niet weet hoe het daar op die locatie allemaal ingeregeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.