Wifi WiFi in de trein

door Jan Mulder

7

Meld automatisch aan bij WiFi in de trein via appWanneer je vaak met de trein reist en gebruik maakt van WiFi in de trein zul je je wellicht ook ergeren aan het feit dat je je moet aanmelden. Om gebruik te kunnen maken van gratis draadloos internet bij de NS dien je, nadat je verbinding hebt gemaakt met WiFi in de trein, de voorwaarden te accepteren. Zonder het accepteren van de voorwaarden kun je geen gebruik maken van internet.

Het accepteren van de voorwaarden is behoorlijk irritant en moet iedere keer opnieuw. Ook wanneer je 15 minuten geen gebruik hebt gemaakt van de gratis WiFi verbinding moeten de voorwaarden opnieuw geaccepteerd worden. Ontwikkelaar Leonard Simonse heeft daar een handige oplossing voor gevonden: een Android-app die het accepteren van de voorwaarden automatisch voor je doet op de achtergrond!

De app heet NSTrein QuickConnect en is gratis te downloaden in Google Play voor alle Android-tablets en telefoons.

Wanneer je je aanmeldt bij het ‘WiFi in de Trein’-netwerk van de NS start de app automatisch op. Wanneer je telefoon of tablet automatisch aanmeldt bij het netwerk start de app ook meteen op. Op de voorgrond doet de app zijn werk; de voorwaarden worden geaccepteerd en je kunt meteen aan de slag. Direct daarna kun je de app sluiten.

Deze app is een hobby project van Leonard en hij heeft ook geen advertenties toegevoegd aan de app. Hoewel het nog een bèta (test) versie betreft is het merendeel van de gebruikers razend enthousiast over deze app.
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.7 reacties op Meld automatisch aan bij WiFi in de trein via app

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑