Wifi

door Jan Mulder

16

Slecht bereik BluetoothGebruik je Bluetooth op je telefoon en is het bereik slecht? Dan heb ik hier de oplossing voor je. Een kennis heeft een iPhone en wou met zijn smartphone verbinding maken met zijn Contour+ camera.

Het bereik van Bluetooth is normaal gesproken zo’n 10 meter, na een meter of 2 viel de verbinding echter al weg. Gelukkig is dit heel simpel op te lossen, het heeft te maken met WiFi.

Bluetooth en WiFi storen

WiFi zendt op dezelfde frequentie uit als Bluetooth en de draadloze netwerkverbinding via WiFi drukt je Bluetooth verbinding weg. Bluetooth zendt uit op de 2.45 GHz band. Draadloos internet bevindt zich op de 2.41-2.48 GHz band.

Door WiFi uit te zetten op je Android toestel, iPhone of andere mobiel zouden de problemen met het bereik van Bluetooth opgelost moeten zijn. Indien dat niet het geval is, zou je eens na kunnen gaan of er wellicht een draadloos accesspoint in de buurt is die stoort op je verbinding.

Waarom drukt WiFi Bluetooth weg?

Het zendvermogen van WiFi is in Europa toegestaan tot 100 milliwatt. Voor Bluetooth verbindingen tussen mobieltjes en headsets, carkits en camera’s wordt vaak een zendvermogen van 1 milliwatt gebruikt. Een wireless netwerk verbinding is dus 100 x zo sterk. Dus tip: zet je WiFi eens uit op je mobiel en kijk of je Bluetooth verbinding hier beter van wordt.
Tags: , , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.16 reacties op Slecht bereik Bluetooth

 1. Selim zegt:

  Indien je ze allebei wilt gebruiken, wat dan?

  • Jan Mulder zegt:

   Je kunt het tegelijk gebruiken, de kans bestaat echter dat je storingen krijgt. Indien je het thuis gebruikt kun je spelen met de verschillende WiFi kanalen en kijken wanneer je het beste resultaat krijgt.

 2. job zegt:

  mijn bluetooth verbinding wordt niet minder maar juist mijn wifi verbinding. althans mijn internet snelheid is erg laag. wat te doen?

 3. Richard zegt:

  Ik wil bt uitbreiden.
  Weet u daar een repeater voor?

 4. Anke zegt:

  Ik wil gratis Spotify afspelen op mijn tablet via een blue toont speaker. De wifi valt voortdurend uit. Weet U een oplossing? Is een wifiversterker een idee?

 5. Anke zegt:

  Ik bedoel natuurlijk een bluetoothspeaker!

 6. Paul zegt:

  Ik heb ook iets vervelends. Mijn Galaxy S Advance (jaja, niet de nieuwste) en een bluetooth speaker zijn geen goeie combo lijkt het. Waar ik ook ben, het bluetooth signaal blijft storen en de muziek hapert dus ook ongeveer 60% van de tijd. Aanvankelijk (de eerste 30 seconden) is het geluid goed en daarna begint het te haperen. Iemand een idee waar het aan kan liggen? Heb al geprobeerd om de koppeling te verwijderen en opnieuw te scannen en te verbinden, zonder resultaat. Telefoon resetten, wifi uit, roaming uit, mobiele data uit. Wederom geen resultaat. Ik gebruik de muziekspeler die standaard op de telefoon zit. Iemand suggesties?

 7. Francois bogaerts zegt:

  Ik heb een lin6 gitaarversterkers die ik aanstuur met mijn iPad via Bluetooth
  Regelmatig heb ik storingen via Bluetooth
  Kan ik daaraan iets verhelpen
  Bestaat er een filter dat ik kan gebruiken of ergens tussenzetten of kan ik een bepaald programma downloaden misschien

  • Nico zegt:

   Beste Francois,

   Helaas is er weinig aan te doen, bluetooth is erg storingsgevoelig. Probeer wel zoveel mogelijk andere draadloze apparatuur uit de buurt te houden.

 8. Roos zegt:

  Dag Jan,

  Zou graag een bluetooth headset willen (in 1 oor) om niet continue met mijn telefoon in mijn ‘hand’ te lopen als ik in de kroeg aan het werk ben. Moet vaak ook naar buiten, overleggen met portiers. Telefoon ligt dan binnen, er is 1 deur die altijd dicht is (geluidsluis), en we hebben een bodyscanner a la Schiphol (geen idee of dat storend werkt). Al met al moet ik zeker 25/30 mtr kunnen overbruggen met alle obstakels die tussen telefoon (achter de bar) en mijzelf in staan. Bestaat er een headset die dat aan kan?

  Groeten,
  Roos

 9. Rom zegt:

  Mijn bluetooth ontvangt wel maar zendt niet uit, dus op de carcit ontvang ik het gesprek maar de beller kan mij niet horen.
  ik heb verschillende uitgeprobeerd, het zit duidelijk in mijn telefoon.

  aan weerskanten van het bluetooth teken moet een vinkje staan, bij alleen links

 10. Sebastian zegt:

  Hallo,
  Ik heb samsung galaxy s4. Inderdaad niet de modernste, maar heb nooit problemen met bluetooth verbindingen. Enkel nu ik een nieuwe headset heb (topkwaliteit van jabra) merk ik dat ik by sommige telefoons die ik doe in het begin een robot achtig klinkende stem krijg te horen maar dat ook aan de andere kant van de lijn ze hetzelfde horen. Soms gaat dit weg na enkele seconden, soms duurt het veel langer.

  Enig idee wat dit zou kunnen zyn en zou ik het kunnen oplossen door wifi op men gsm uit te zetten?
  Bedankt

 11. Marianne zegt:

  Connectie met Bluetooth speaker is een stuk beter nadat ik de WiFi op de smartphone heb uitgezet. Bedankt voor de tip!

 12. W.J.T. de Kaper zegt:

  Ik heb eindeloos getobd met mijn WiFi verbinding. Ziggo Go uitzending stopt, geeft melding Check je internet die is niet stabiel, resolutie varieert continu van prima tot compleet belabberd. Extender in de zelfde kamer, WiFi signaal met de WiFi analyzer app beter dan -40 db, loopt van de schaal af…..

  Reden: de BT oortjes !! Zonder oortjes prima ontvangst, met oortjes stopt de uitzending zelfs een paar seconden en daarna is het bagger. WiFi analyzer compleet van slag.

  WiFi kan dus niet alleen BT om zeep helpen (wat in mijn geval prima werkt) maar BT kan dus ook WiFi zwaar storen. Je vraagt je af of niet zwaar de hand wordt gelicht met die 1 mW…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑