Smart wifi van Ruckus Wireless

Smart wifi van Ruckus Wireless beschrijft de mogelijkheid om de transmissie en ontvangst van radiosignalen binnen verschillende frequenties te controleren en past hen aan aan real-time veranderingen in de RF omgeving zoals storingen of fysieke obstructies.

Om dit controleniveau te bereiken, gebruikt Smart Wi-Fi verbeteringen, gemaakt op het vlak van verkleinde intelligente antennereeks systemen, de zogenaamde “slimme antennes”.

Deze multi-element antennereeksen combineren deskundige controlesoftware verantwoordelijk voor real-time beste padselectie met verfijnde verkeersmanagement technieken.

Gebaseerd op geavanceerde Multiple-In, Multiple-Out (MIMO) antenne technologie, voorzien intelligente antennereeksen in ongekende diversiteit, uitgebreid bereik en controle over de vorm en richting van RF signalen (vaak “straalvorming” en/of “straalsturing” genoemd).

Met letterlijk duizenden antennepatronen beschikbaar om geselecteerd te worden voor ieder type pakket of stroom van pakketten, verhogen smart Wi-Fi systeem de betrouwbaarheid door:

  • Het best presterende pad te selecteren voor elk pakket op elk moment
  • Voortdurend naar het pad om te schakelen met zo weinig mogelijk storing
  • Het bereik uit te breiden door RF energie te richten daar waar het nodig is
  • Het negeren of neutraliseren van ongewenste storing veroorzaakt door andere toestellen en omgevingsfactoren

Als pakketten binnenkomen in een smart Wi-Fi systeem, worden ze automatisch geïnspecteerd en gerangschikt, in de wachtrij gezet per cliënt en/of verkeersklasse en ingepland voor transmissie via de multi-antanna array. Ondertussen bepaalt deskundige controlesoftware voortdurend welk het beste antenne-element is of combinatie van elementen, gebaseerd op standaard 802.11 ontvangstbevestigingen verkregen van elke client.

Deze ontvangstbevestigingen stellen Smart Wi-Fi systemen in staat om over de omgeving te leren zodat ze op elk moment voor een bepaalde transmissie het “beste” pad kunnen bepalen en zo pakketverlies kunnen minimaliseren en prestaties maximaliseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.