Wifi

door Jan Mulder

17

Veel zware WiFi-routers illegaalVandaag verscheen er op de website van het Agentschap Telecom een artikel dat er veel illegale WiFi routers op de markt zouden zijn. Er wordt aangegeven dat er apparatuur wordt aangeboden met een zendvermogen van meer dan 100mW en dat is verboden in Nederland.

De producten uit het portfolio van Engenius vallen niet onder deze illegale wifi-routers en voldoen aan de Europese voorwaarden.

Waarom maximaal 100mW?

De reden voor een verbod op meer dan 100mW zendvermogen is het veroorzaken van storing bij andere gebruikers.

Waar moet u op letten?

Elk elektronisch apparaat, dus ook een WiFi router, dat in Europa verkocht wordt moet zijn voorzien van CE markering. De markering moet op de verpakking en op het apparaat zichtbaar zijn.

Alle Engenius producten voorzien van CE markering

In Nederland worden producten van Engenius met hoog zendvermogen verkocht, zelf ben ik een groot fan van deze apparatuur. Zoals je hieronder kunt zien in een afbeelding van de Engenius ECB3500, is de Engenius apparatuur gewoon voorzien van CE markering.

Engenius ECB3500 voorzien van CE markering

Waarom toch Engenius kiezen?

Het zendvermogen van Engenius is aan te passen, daarom worden deze producten ook toegelaten op de Nederlandse markt. Wanneer u de accesspoints van Engenius op 100mW instelt bent u niet illegaal bezig en heeft u een veel groter bereik dan bij standaard draadloze producten. De standaard draadloze merken hebben vaak maximaal 50mW zendvermogen.

Sommige Engenius producten hebben zelfs een 800mW radio aan boord. Het signaal van deze radio’s is een stuk zuiverder wanneer op 100mW ingesteld dan die van een radio die maximaal 100mW aan kan. U heeft met Engenius dus altijd beter bereik!
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.17 reacties op Veel zware WiFi-routers illegaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑