In 12 winkels wordt door Albert Heijn, AH, een proef met gratis WiFi gestart. Albert Heijn wil hiermee het gebruik van boodschappenhulp Appie in de winkel nog makkelijker maken.

Aanleiding van deze proef is dat er in een aantal Albert Heijn-winkels geen mobiel internet beschikbaar is. Om de mobiele boodschappenhulp Appie in de winkel te kunnen gebruiken is internet noodzakelijk.

Met deze proef wil Albert Heijn onderzoeken of de klant behoefte heeft aan draadloos internet in de winkel. Daarbij wordt ook gekeken naar het aantal klanten dat via het draadloze netwerk Appie gebruikt.

WiFi in 12 Albert Heijn winkels als proef

De proef gaat draaien in twaalf winkels. In de ene helft van de winkels wordt volledig gratis internet aangeboden en in de andere helft wordt internet aangeboden met een dagmaximum van 60 minuten. Daarna is het mogelijk om een bundel bij te kopen. Op de winkelruit komt een sticker zodat klanten zien dat er gratis WiFi wordt aangeboden. De proef start op 4 januari en loopt 6 maanden. Halverwege 2012 wordt de proef geëvalueerd.

Gratis WiFi in de volgende winkels van AH

 • Schippergarage 7 1315 SC Almere
 • Van Baerlestraat 33A 1071 BC Amsterdam
 • Veerstraat 20 1404 CH Bussum
 • Paduaweg 3 3734 GG Den Dolder
 • Lekkenburg 2 2804 XA Gouda
 • Kapittelweg 267 1216 HZ Hilversum
 • Burgemeester van Stamplein 270 2132 BH Hoofddorp
 • Lindenlaan 10 1271 BA Huizen
 • Boogaardplein 22 2284 DM Rijswijk
 • Argonautenweg 1 3054 RP Rotterdam
 • Marinus Bolkplein 4 3067 AK Rotterdam
 • Peppelweg 155 3053 GL Rotterdam

3 gedachten over “WiFi in AH

 1. Hallo Jan,

  Wellicht kun je me helpen.(hoeft overigens niet gratis te zijn)
  We hebben hier een probleem met de gratis wifi dienst op onze camping.

  Eerst een stukje historie: de basis aansluiting is een kabelmodem/router van cisco het type EP3925. ( geleverd door de provider Salzburg AG). Daaraan hangen een 3 tal eenvoudige 3-com accespoints.
  De dekking is goed en tot de zomer boden we gratis wifi aan zonder ook maar een wachtwoord te gebruiken. Probleemloos. Tot deze zomer de privider ons afsloot wegens virus besmette gebruikers.
  Er zou een worm ontdekt zijn. Zij eiste een betere beveiliging/afscherming tot die tijd zouden we geen signal meer krijgen.
  Onze zomerkracht, een EDV Student, installeerde de Zywall USG 20 van Zyxel waarna we weer signal kregen. Deze beveiliging geeft echter zoveel problemen met met name de Ipads, iphones, tablads etc. dat er nu het seizoen weer begonnen veel irritatie bij onze gasten ontstaat.
  Een veel gehoorde opmerking is dat men overal, Mac Donalds, zwembaden etc probleemloos verbinding heeft en dat ook zonder dat men maar een instelling op hun apparaat te moeten veranderen.

  Heb je voor mij een advies wat ik eraan zou kunnen doen?
  Wifi kan wat ons betreft zonder enig wachtwoord kunnen worden aangeboden.

  Ik hoop dat je snel kunt reageren, bijvoorbaat dank.

  met vriendelijke groeten,
  Jan Kalkman
  erlengrund@kurcamping-gastein.at.
  Tel. 0043 6434 30205

  1. Beste Jan,

   De beste oplossing is het gebruiken van een Access Control server. Bijvoorbeeld de Zyxel N-4100. Ik zal je één dezer dagen even mailen.

 2. AH maakt reclame met het digitaal zegels sparen. Helaas hebben wij een prepaid toestel en AH in Oosterhout wijk Arkendonk heeft in deze moderne tijd nog geen wifi. Dus einde sparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.