Wifi

door Jan Mulder

56

WiFi BoosterSlecht bereik met draadloos internet? Dan kun je je WiFi netwerk een boost geven. Er zijn verschillende WiFi booster oplossingen, ik bespreek ze hier. Kijk welke oplossing voor jouw situatie beter draadloos bereik geeft.

Ontvangst kant

Wil je je draadloze netwerk niet wijzigen of verbind je met een hotspot op bijvoorbeeld een camping? Dan kun je de ontvangst kant verbeteren. Gebruik hiervoor een USB adapter met een hoger vermogen, je zult zien dat je bereik stukken beter wordt. Deze oplossing is alleen geschikt voor computers of laptops, op bijvoorbeeld een iPad kun je geen externe USB adapter aansluiten.

Op de camping

Sta je op de camping en heb je slecht WiFi bereik, dan kun je ervoor kiezen om behalve de hiervoor genoemde USB adapter een externe antenne op je USB adapter aan te sluiten. De Engenius EUB9603H biedt deze mogelijkheid. Caravans laten slecht signalen door zodat de ontvangst van draadloos internet in de caravan een stuk slechter kan zijn dan buiten. De beste oplossing is een flatpanel antenne, deze zijn betaalbaar en kun je richten op de mast waar het signaal vandaan komt.

Zend kant

Wil je het WiFi signaal vanaf de zendkant versterken, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Er worden bijvoorbeeld repeaters als WiFi booster aangeboden. Deze plaats je op een plek waar het bereik minder wordt en de repater zet je draadloze signaal dan opnieuw door. Het nadeel van deze oplossing is dat je internet snelheid ongeveer halveert en dat repeaters niet altijd met alle draadloze routers willen werken. Gelukkig zijn er betere oplossingen.

WiFi signaal van je router vervangen

Wanneer het signaal van je draadloze router niet voldoende is kun je ervoor kiezen om WiFi op je router uit te zetten. Op je draadloze router sluit je dan een Engenius accesspoint aan. Deze accesspoints hebben een hoger zendvermogen en je zult dus beter bereik hebben. Daarmee haal je een echte WiFi booster in huis! Met name tablets zoals Samsung Galaxy en de iPad hebben vaak slecht bereik op zolder of in de tuin, met een access point met hoog zendvermogen zal je wireless ontvangst een stuk beter zijn. Lees hierover meer in het artikel WiFi versterker.

Extra access point plaatsen als WiFi booster

In plaats van het vervangen van je WiFi signaal van de router kun je er ook voor kiezen om een extra access point te plaatsen. Sluit deze dan wel bekabeld aan op de router, zo heb je geen snelheids verlies. Kijk of je router WDS ondersteunt en kies een product van dezelfde fabrikant die ook WDS ondersteunt. Zo zet je hetzelfde WiFi signaal zonder verlies in snelheid door.

Ondersteunt je router geen WDS? Sluit dan een ander access-point aan met een kabel en creëer een nieuw draadloos netwerk. Zorg ervoor dat de kanalen zo ver mogelijk uit elkaar zitten, om storing te voorkomen. Bijvoorbeeld kanaal 1 en 11. Houd ook rekening met de kanalen die buren gebruiken. Met het gratis programma inSSIDer kun je zien welke kanalen allemaal in gebruik zijn.

Geen kabels trekken?

Wil je een access point met een kabel aansluiten of wil je een computer op zolder met een kabel op de router aansluiten? Het is niet nodig om kabels te trekken. In plaats van een netwerk kabel trekken kun je ook home plug adapters gebruiken. Deze adapters maken een netwerkkabel van je stroomnet. Sluit een adapter op de router aan en plug die in het stopcontact. Op de plek waar je een apparaat op de router wilt aansluiten plug je ook een powerline adapter in het stopcontact en sluit je je apparaat aan. De homeplugs hoeven niet in dezelfde groep te zitten, wel op hetzelfde stroomnet. Binnen je woning kun je dus in ieder stopcontact een home-plug adapter gebruiken.
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.56 reacties op WiFi Booster

 1. Daemen zegt:

  Hallo,

  we hebben glasvezel van KPN dat via een KPN Experia box V8, het internet wifi signaal door ons huis stuurt, draadloos.
  de KPN experia box is bij ons in de hal in de meterkast geinstalleerd.

  Nu hebben we af en toe uitval / verminderd wifi signaal en op de slaapkamer werkt het draadloos internet ook niet goed.

  wat is de beste oplossing?

  heb er zelf geen verstand van, heb deze site via google gevonden en door de verhalen eens gelezen.

  ik zou een EnGenius WLAN access point: ECB300 kunnen instaleren en dan zou het probleem opgelost zijn ? of ………..?

  mvgr, IHM Daemen

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo IHM Daemen,

   Met een ECB300 haal je inderdaad meer vermogen in huis. Indien mogelijk plaats je apparatuur buiten de meterkast, dat levert ook vaak verbetering van het bereik op. Het testen met verschillende kanalen kan ook lonend zijn.

 2. gert zegt:

  Ik heb ook een KPN experia box v8 , deze bevind zich in de woonkamer . Ik wil op de 2 etage ook graag een goed wifi signaal hebben ik heb al 2 repeaters getest maar zonder goed resultaat . Kan ik met een home plug een wifi signaal creëren d.m.v. op de bovenste homeplug een wifi ap aansluiten? Het lijkt mij wel mogelijk maar hoor het graag van een expert . Gr Gert.

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Gert,

   Dat kan. Er is ook een WiFi variant van Devolo, dat is een homeplug waar een access point in zit.

   • richard zegt:

    ik heb een fritz en wil deze aansluiten op kpn experia box maar lukt me niet …klopt het dat deze niet competible is?
    Zo ja
    Ik heb kpn draadloze adapters om tv signaal van box naar slaapkamer te krijgen(1 op box 1 op stopcontact in slaapkamer)…is het dan nog mogelijk om een devolo wifi+ aan te sluiten zodat
    wifi singaal boven goed wordt

    • Jan Mulder zegt:

     Hallo Richard,

     Devolo Wireless+ werkt gewoon samen met de KPN adapters, deze zijn als het goed is ook van Devolo. Wat lukt er niet met het aansluiten van de Fritz en welke Fritz heb je? Dat moet gewoon samenwerken.

 3. Debby zegt:

  Hallo Jan,

  Via Google kom ik deze website terecht, ik hoop dat je mij een goed advies kunt geven over het volgende, want ik zie door de bomen het bos niet meer en ben a-technisch ;).

  Wij wonen in een grote boerderijwoning (in afgelegen gebied) waar we een Ziggo alles in 1 plus abonnement hebben (60mb internet). De router hiervoor staat aan het ene uiteinde van het huis, maar aan de andere kant is er dus geen wifi bereik meer (en daar staan best wat muren tussen).

  Nu wil ik heel graag aan de andere kan goed bereik hebben (daar is mijn kamer en ook de tuin) en ik weet niet hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Is een acces point de beste oplossing? En waar moet ik die dan plaatsen?

  Ik heb veel gelezen over repeaters / home plugs etc. maar als ik de reviews lees zal dat niet voldoende zijn… ? Helpdesk Ziggo gaf aan een range extender, maar ik wil het liefst zo min mogelijk verlies van bandbreedte omdat ik goed en snel internet nodig heb voor mijn werk.

  Graag een advies en wellicht ook een model / type want er zijn er zoveel..

  Alvast bedankt!

  Vriendelijke groet,

  Debby

  • Jan Mulder zegt:

   Hoi Debby,

   Het makkelijkste wanneer je geen snelheidsverlies wilt én geen kabels wilt trekken, zijn de homeplugs van Devolo. Die werken via het stopcontact, bij de Wireless+ variant heb je dan draadloos signaal uit het stopcontact op de plaats waar jij wilt. In mijn webshop vind je die hier Devolo dLAN 500 AV Wireless+ Starter Kit

 4. Ronald Klomp zegt:

  Hallo,

  Via google vond ik uw site.
  Ik heb een vakantiewoning op een park en maak gebruik van het wifi netwerk van het park.
  Op mijn laptop heb ik slechte tot redelijke ontvangst maar met i-pad of i-phone geen ontvangst.
  Kunt u mij adviseren hoe het wifi signaal te versterken?

  Alvast bedankt.

  Vriedelijke groet,

  Ronald

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Ronald,

   Op de camping is de Metroflex van Ruckus de enige goede oplossing wanneer u een iPad of iPhone wilt verbinden. Dit product heb ik niet in het assortiment omdat Ruckus deze helaas niet meer levert. Wifishop heeft nog wel voorraad van dit product.

 5. henk zegt:

  Beste jan
  je artikelen met intresse gelezen leuk site
  het probleem waar ik mee zit om een win driver7 en driver win8 te vinden, ik heb denk ik wel alles afgestruind
  maar kan niks bruikbaars vinden
  de driver die ik zoek zijn voor de saneo EUB-362 ext
  als je mij verder op weg kan helpen heel graag
  gr Henk

 6. fred zegt:

  Hallo, wij wonen in een woonboerderij, achter in het huis heb ik met de laptop niet voldoende ontvangst, als ik een spel speel valt het ook zo maar uit. KPN gebeld, wij hebben pas sinds 3 weken een contract met hun, bij de vorige provider nooit last gehad, hadden toen nog kabel, maar daar zeggen ze niets voor mij te kunnen betekenen, wel kan ik zei hij dat de router die ik nog heb installeren met een draad en dan de draadloze ontvanger van xperia uitzetten, is dit een optie of is er iets ander op de markt

  MVG

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Fred,

   Dat is een optie. Maar zet dan wireless op de Experia Box uit en DHCP uit op de oude router. Een andere optie is een sterker access point gebruiken.

 7. Ar zegt:

  Hallo

  Wij willen dit jaar onze laptop thuis laten tijdens de vakantie en alleen de tablet(s) meenemen. Galaxy Tab 2.

  De franse camping heeft wifi maar ik weet van vorige keer dat het ontvangst over het algemeen goed was alleen net niet goed genoeg voor onze standplaats.
  Zijn er opties om het signaal te versterken voor een tablet? Ik kom alleen apparaten tegen tbv laptop / pc’s.

  Gr Ar,

 8. S van der Ploeg zegt:

  Beste Jan,

  Heb in de meterkast een ziggo alles in 1 modem met matig bereik op de 1e verdieping en geen bereik meer op de tweede verdieping. Bovendien ook nog een PS3 op de tweede verdieping en draadloze wifi printer voor iedereen in huis.
  Hoe krijg ik voor dit alles een sterk signaal ?
  Is een sterk acces point de beste optie of een powerline met wifi ?

  Graag jouw advies

  gr,
  Sander

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Sander,

   Powerline met WiFi is een goede oplossing. Maar met een sterker access point krijg je door je hele huis een beter signaal (ook beneden). Indien het mogelijk is, plaats deze dan buiten de meterkast.

 9. Gerben van Schoonhoven zegt:

  Ook ik ben in het bezit van een Experia Box v8, met een zeer slecht functionerend WIFI onderdeel.
  Welk Access Point kan ik het beste aanschaffen om het WIFI gedeelte van de Experia Box te vervangen.
  Een TP-Link TL-WA901ND, is dat een goed alternatief ?

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Gerben,

   Zelf ken ik de TP link niet, hoor er wel goede berichten over. Zoals je op mijn site zult merken ben ik zelf een groot fan van Engenius ;)

 10. Leon zegt:

  Beste Jan,

  mijn bluetooth dongle verstoort het signaal van wifi op mijn laptop.
  Ik luister namelijk draadloos muziek via een Logitech adapter. Wat
  is de beste oplossing hiervoor?

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,
  Leon Yousif

 11. Louella zegt:

  Hallo Jan,

  Dit overzicht over wifi booster is erg handig. Ik heb na het lezen van dit alles beslóten dat ik een deel van het netwerk bedraad doorzet en een deel netwerk op het lichtnet aanlsuit. We hebben nl 4 verdiepingen en lange afstanden over het lichtnet en een gecompliceerd lichtnet kan ook vertraging veroorzaken.

  Mijn vragen:
  Is een keuze voor beide wel werkbaar? Waarom kan ik evt in mail toelichten.

  Nu hebben we ook overal 8-aderige netwerkkabel in alle kamers, maar de aannemer heeft er PTT-stopcontacten op gezet ipv netwerkwandcontactdozen. Weet jij hoe ik van deze stopcontacten netwerk stopcontacten kan maken? Of waar ik op internet een beschrijving kan vinden? Heb het 12 jaar geleden in het oude huis gedaan, maar weet niet meer wat de kleurvolgorde was en of ik het gekruist moest doen of niet.

  Groeten en alvast bedankt,

  Louella

 12. John zegt:

  Beste Jan, Ik heb een vraag. Ik zou voor onze voetbal vereniging een betrouwbare snelle internet verbinding moeten realiseren, echter zijn wij overgeleverd aan de kpn en zitten op het uiteinde van de kabel dus een paar MB’s met een aantal computers delen leverd geen snelheid op. dus zou ik het internet via een dichbij woonend bestuurslid willen doen met een straal verbinding. eventueel als dit mogelijk is ook telefonie en/of tv signal. Maar gezien het oerwoud van diverse apperatuur hiervoor zou ik graag jou advies willen horen. ga hierbij er vanuit dat de 2 punten elkaar niet kunnen zien en dat de lucht afstand zo’n 2 kilometer is. en dat wij dan een internet snelheid van 200 MB gaan gebruiken liefst zonder veel verlies.

  Ik hoor het graag van je.

  Mvg John

  • Jean-Paul zegt:

   Je geeft aan dat de twee punten elkaar niet kunnen zien, dan is een “straalverbinding” al niet mogelijk. Het probleem met de frequentie waarop Wifi werkt, 2.4Ghz, is dat de demping erg hoog is. Zo zouden mist en regen op 2km afstand al kunnen zorgen dat het signaal wegvalt.

   Je kunt beter een 3G of 4G modem (met buitenantenne) overwegen i.c.m. een flink internetabonnement, dat is waarschijnlijk betrouwbaarder qua snelheid en goedkoper te installeren.

 13. Tonke zegt:

  Hallo Jan, wij hebben ook al sinds we glasvezel en die V8 experiabox hebben van kpn problemen met WiFi,
  Deze V8 hangt ook bij ons in de meterkast. Op bgg is bereik redelijk maar vanaf 1e verdieping zeer zwak. Als 1e heb ik een sitecom n300 repeater gekocht,resultaat dat WiFi steeds weg viel ondanks goede signaal sterkte. Bij 2e poging een duurdere sitcom homeplug 500 aangeschaft maar ook dit is waardeloos. Signaal is zelfs zo sterk tot in achterzijde van tuin maar WiFi valt om de haverklap weg.Ook de tv in keuken die via een kpn homeplug op V8 aangesloten zit valt regelmatig uit.Zou de hierboven genoemde ECB300 van EnGenius voor ons een oplossing kunnen geven?? Zouden we dan de 2 homepluggen van kpn via het nieuwe accespoint kunnen laten lopen. Of heb jij een betere oplossing voor het faalapperatuur van KPN!!!! Alvast bedankt

  • Jean-Paul zegt:

   Homeplugs staan bekend om het veroorzaken van radiostoring. Dat komt omdat ze radiosignalen over het de bedrading in het huis sturen, die daarna als grote antennes werken. Dit verstoort ook vrijwel zeker je Wifi signaal.

 14. Jean-Paul zegt:

  Het Wifi vermogen is volgens Wikipedia wettelijk beperkt tot 100mW in de 2.4GHz band. Hoe kan het dan dat de EnGenius routers wel meer vermogen hebben? Zijn ze niet illegaal dan?

 15. Gerben zegt:

  hallo heb net een nieuwe laptop met windows 8 ,maar nu wil die niet verbinden met mijn engenius ecb 300 .wie weet een oplossing

 16. Ton Winter zegt:

  Beste Jan,

  Ik heb een Experiabox V8 op zolder.
  Twee verdiepingen lager mager Wifi signaal.
  Voor TV signaal heb ik een draadloze verbindingsset(DVS 650) dat signaal via lichtnet naar beneden brengt. Beneden staat ook zo’n kastje. Kan ik daar iets op aansluiten waardoor ik beneden goed wifi signaal krijg?

 17. Huub zegt:

  Beste Jan,

  Via Tele2 heb ik internet, TV en bellen. Zoals je ongetwijfeld weet gebruikt Tele2 de 1ste en 2de LAN v.d. router voor TV. De 3de en 4de LAN aansluitingen zijn voor de, in mijn geval, pc’s beneden en boven. Mijn bedoeling was middels 3 homeplug sets de 2 tv’s en de extra PC boven van signaal voorzien. TV beneden via homeplug set 1 werkt prima. PC boven middels vaste verbinding via 2de homeplug set werkt ook prima. Tevens is deze homeplug uitgevoerd met WIFI zodat er ook een goede WIFI hot spot beschikbaar is. Het WIFI signaal v.d. TELE 2 router beneden is namelijk net niet voldoende. Echter; zodra ik de 3de homeplug set [ voor mijn 2de TV] op de 2de LAN van de Tele 2 router aansluit valt al het signaal weg. Als ik deze 3de homeplug set ertussenuit haal en een vaste netwerkkabel los over de trap leg naar mijn 2de TV, doet direct alles het wel weer. Dit is natuurlijk geen optie. Wat ik ook geprobeerd heb is om alleen de 2 tv’s aan te sluiten via homeplugsets.
  Dit werkt ook niet. Ter info: mijn PC beneden is via netwerkkabel aangesloten. Zie jij hiervoor een passende oplossing? Mvgr.Huub

 18. Laurie zegt:

  Goedemorgen Jan,

  Sinds kort heb ik internet via Telfort (Experia V8). De router staat aan de voorkant van het huis vlak naast het raam, vanaf ongeveer 15 meter afstand (in het achterste gedeelte van het huis) heb ik niet of nauwelijks meer bereik. Wat kan ik hier aan doen? Ik zie het niet zitten een extra kabel van de router door te trekken, bovendien worden in het achterste gedeelte vooral tablets en telefoons gebruikt.

  Dankjewel voor je advies,
  Laurie

 19. Peter zegt:

  Hoi jan. Heb glasvezel KPN met Experiabox v9. WiFi signaal zelf is goed, doch vaak internetverbinding traag of geen. AirPort vroeger bekabeld aan het netwerk gehad toen ik nog geen glasvezel had. Dat werkte wel. Met glasvezel is dat drama. Wat kan ik doen om betere internet verbinding te krijgen. Hoor al WiFi vd experiabox uitzetten en alleen de AirPort gebruiken. Kan ik ook een wifiversterker oid gebruiken?
  Groet peter

 20. voor mijn werk doe ik veel narrowcasting oplossingen met Samsung LFD schermen met SoC. Echter bij veel situaties is internet een drama. SoC houdt ook in ingebouwde wifi in de schermen. Maar bedraad is altjid beter als draadloos zegt men. Maar lang niet alle klanten willen overal draden…..om te koppelen aan de schermen dus

  Als ik de verhalen lees dus is jouw advies dus altijd om een extra accesspoint te creeeren…..

  Weet jij of samsung hier ook iets in heeft…Hoor je graag.
  Wat is jouw opinie

 21. Bob Guldemond zegt:

  Hoi Jan.

  ik heb net internet van Telfort binnengekregen met een experia box v8. We hadden geen andere mogelijkheid dan hem te installeren in onze meterkast, deze bevindt zich in het gebouw achter onze woning. In de meterkast was gek genoeg geen stroomaansluiting aanwezig, dus er ligt nu een pauperige haspel in.
  De situatie is als volgt:
  Het betreft een pand van 1568, dikke muren dus. Van de meterkast naar mijn voordeur zal qua kabellengte 30 meter zijn, 1 hoge trap op, door een brug van plexiglas, en door nog een hal. Mijn voordeur is brandwerend massief.

  Het enige stopcontact tussen deze lange weg bevindt zich direct na deze voordeur. Hier is het wifi signaal al niet tot heel matig aanwezig.
  Kortom: in de rest van het huis gewoon niet.

  De router is niet WDS compatible.

  Ik neem heel graag jouw advies ten harte.

  met vriendelijke groet,
  Bob Guldemond

 22. paul v kerkoerle zegt:

  wie geeft mij de gouden tip zit op een camping met heel slecht internet ik wil internet maar dan moet het ook goed zijn wie kan mij helpen met wat ik moet kopen zodat het goed is hier betaal ik voor slecht internet dus help mij met goed advies wat ik moet kopen

  • Nico zegt:

   Beste Paul,

   Je zou kunnen proberen om de engenius hotspot extender te kopen. Deze pikt het signaal van de wifi camping op en stuurt het door naar je eigen apparaten. De externe antennes van het apparaat zorgen voor een beter bereik dan bijvoorbeeld je laptop of smartphone, zodat het signaal makkelijker op te pikken is om vervolgens door te sturen. Deze kan je vinden via de volgende website http://www.wifishop.nl/engenius-ez-hotspot-extender/pid=32227

   Een ander alternatief is om een 4G router te nemen, je moet dan een mobiel abonnement nemen met 3G of 4G en die SIM kaart in de router stoppen. Je hebt dan ongeacht of er wifi in de buurt is, gewoon altijd internet. De router stuurt via wifi het internet signaal door zodat je met alle apparatuur kan internetten. Het enige nadeel is dat zo’n abonnement wat prijzig kan zijn als je veel data gebruikt. Voor meer informatie over 4G routers kan je ons artikel lezen http://www.allesoverdraadloosinternet.nl/mobiel-internet/alles-over-4g-routers/

   • PAUL zegt:

    Nico bedankt de engenius werk ik al mee maar dat is hier op de camping nog niet goed hij heeft slecht spul hier dus ga ik het proberen met de router zal jou op de hoogte houden hoe dat werkt nogmaals bedankt voor het reageren gr, paul

 23. Dick zegt:

  Hallo, ik heb een glasvezel aansluiting van KPN met de Experia V8 modem en draadloze tv ontvangst via stroomnet. Sinds kort heb ik een tuinhuisje waar ik ook tv wil kijken. Op zich lukt dit prima totdat de verlichting aangaat (halogeen dimmer/tuinverlichting). Beeld van de tv staat stil of geeft blokken. Kan ik eventueel het signaal versterken om deze storing te voorkomen?

 24. marino zegt:

  ik heb ergens gelezen dat een MIMO wifi®-antenne het wifi bereik opeen ipad mini flnk kan vergroten.klopt dit of zijn er andere mogelijkheden om de wifi van een ipad mini te boosten

 25. marino zegt:

  ipad wifi boosten

 26. Nancy zegt:

  goede middag

  Ik heb een experiabox v10. Zwak wifi signaal buiten. Ik hoorde van een wifi home plug ? Raad u mij zoiets aan? En hoe sluit ik dat aan op de experiabox heb alleen de WAN nog vrij.

 27. Frans zegt:

  Hallo,

  Graag tips voor wifi op mijn boot.

  Ik ben opzoek naar een 4grouter die ook het openwifinetwerk van de jachthaven kan ontvangen via een externe 4g en wifi antenne.

  Dus zo kan ik via 1 router zowel varend (4g) en in de haven (gratis wifi) ontvangen.

  Bestaat zo’n router?

  Of is het mogelijk een Huawei b593 naast 4g ook een open wifi via een externe antenne te laten ontvangen?

  Vriendelijke groet,

  Frans

 28. Andre Landuyt zegt:

  Hallo Jan,
  Ik heb zoals velen een wifi probleempje. De afstand tut een schuurtje in de tuin ‘+-50 meter’ is net iets te groot heb no -87 db. Ik heb zo een devolo 1200+ wifi powerline adapter gekocht maar deze komt in conflict met de huidige 6 camera Logitech adapters. Als ik beiden aansluit heb ik geen interent verbinding meer. Is hier een oplossing voor ?

 29. Hallo Nico,
  Hartelijk dank voor je snelle reactie.
  Ik heb de beschrijving van deze Ubiquiti gelezen en heb nog enkele vragen daarbij :
  1. Als ik het goed begrijp moet de ene unit aan de router verbonden worden en de andere unit aan een andere router als access point ?
  2. Men spreekt hier weer over een Poe en daar had ik al problemen mee, of is dat niet hetzelfde als de Devolo wifio ?
  Vriendelijke groeten,
  Andre

  • Nico zegt:

   Hi Andre,

   De ene unit hang je inderdaad aan de router, de andere kan je direct aan een PC of laptop hangen of een switch er tussen zetten. Mocht je vanaf de switch nog draadloos willen, dan zal je er een klein los access point bij moeten nemen. PoE zit erbij en levert stroom via de netwerkkabel, dit is anders dan devolo dus je hoeft je hier geen zorgen over te maken :)

 30. Saad zegt:

  Hoi Nicolas
  Ik heb de volgende vraag:
  Ik heb een goed werkende route van kpn heet experia box V10. Een her heeft mijn in de tuin gestationeerden draadloze wifi ip camera op en af geen bereik. De tuin is groot en de wifi signaal bereikt tot 20 meter van de camera goed maar verder wordt het moeilijk. Wat zijn mijn eenvoudig mogelijkheden
  ?
  MVG
  Saad

 31. koos zegt:

  Hallo.
  Ik heb (uiteraard) een vraag over Wifi. In de meterkast staat de Experiabox kpn, eigen password, geen problemen mee.
  Op het dak staat een vanuit de experiabox bekabeld accesspoint, ander password, geen problemen mee.
  Op zolder heb ik geen ontvangst van het accesspoint omdat je daar precies midden onder de antenne zit…..
  Kan ik vanuit de experiabox nog met een paar wifi home plugs de zaak op zolder werkend krijgen maar dan niet met het password van de experiabox maar een ander password ?( die van het accesspoint bijvoorbeeld ? )

 32. Jannemiek Ufkes zegt:

  Hallo,

  Ik heb van kpn een draadloze verbindingset, een DVS650. Kan ik deze alleen voor KPN gebruiken of ook als ik bijv. Ziggo heb? Kan iemand mij hier een antwoord op geven?

 33. Koen Grob zegt:

  Hallo,

  Wij hebben internet van Ziggo maar gebruiken een externe router een TP Link archer C9. Ik wil graag het wifi signaal voor de 1e en 2e verdieping verbeteren. via de site van Ziggo wordt gemeld dat ik beter geen range extender/ repeater kan gebruiken maar beter een wifi booster. Welke zou ik dat het beste kunnen gebruiken? Liefst draadloos.

  Alvast dank voor de reactie

  • Nico zegt:

   Beste Koen,

   Een booster is hetzelfde als een repeater en is niet aan te raden omdat je snelheid dan halveert en je vaak maar matige resultaten zult behalen.
   Je kunt het beste voor een wifi mesh systeem gaan zoals de TP-Link Deco M5 en de Archer router 2e hands verkopen.

 34. Jolanda zegt:

  Hoi ik heb ook wat vraagjes. Me router van ziggo staat achter me pc, maar me dochtertje heeft bijna geen wifi bereik op haar slaapkamer en op onze slaapkamer slecht tv bereik. Heb geen bedrading getrokken. Huis is gelijk bloers en niet mega groot.

  Hoe kan ik deze problemen oplossen zeker het wifi bereik. En op haar sl.kamer komt ook een tv’tje hoe kan ik dit het beste aanpakken.
  Ik ben zo’n leek als het maar kan.

  Gr Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑