Wifi

door Jan Mulder

2

WiFi in een winkelSteeds meer mensen hebben apparaten waarmee ze kunnen verbinden met WiFi. Zo zijn naast laptops ook smartphones, tablets en zelfs digitale camera’s voorzien van een WiFi client. In hotels, caf├ęs en op campings wordt volop draadloos internet aangeboden. Waarom zou u geen WiFi in uw winkel aanbieden? Lees direct de mogelijkheden en de voordelen.

‘Rookmelder AP’

Engenius maakt access points met een ‘rookmelder design’ Deze access points zijn perfect voor het aanbieden van WiFi in een winkel en kunnen aan het plafond gemonteerd worden. In deze situatie adviseer ik de Engenius EAP350, dit access point heeft een zeer sterk WiFi signaal, zorgt voor goede dekking en biedt maar liefst 300 Mbps draadloos internet.

Dit access point biedt voldoende dekking voor flinke ruimtes en kan 50 gelijktijdige gebruikers voorzien van een perfecte verbinding. Voor grotere oppervlaktes of meer gelijktijdige gebruikers kunt u eenvoudig meerdere exemplaren in uw winkel ophangen. Wanneer u deze hetzelfde SSID geeft ontstaat 1 groot roaming wireless netwerk.

Gratis WiFi als marketing instrument

Wilt u extra service aan uw klanten bieden? Bied WiFi dan gratis aan. U kunt deze service als een zeer effectief marketing instrument inzetten. U kunt bijvoorbeeld gaan werken met een inlogpagina waarop uw klanten hun e-mail adres moeten achterlaten voordat ze kunnen verbinden met het gratis WiFi netwerk. U kunt ook uw aanbiedingen laten zien, de mogelijkheden zijn eindeloos!

In Amerika heeft JiWire een onderzoek gedaan naar de redenen, waarom smartphone bezitters gebruik maken van WiFi in een winkel.

De meest belangrijke redenen voor WiFi gebruik is het vergelijken van prijzen, het zoeken naar aanbiedingen, lezen van productrecensies en het bezoek aan de website van de betreffende winkel.

Advies nodig?

Wilt u gratis WiFi ook inzetten als marketing instrument voor uw winkel? Neem dan vrijblijvend contact op voor een deskundig advies!
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.2 reacties op WiFi in een winkel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑