Wifi

door Jan Mulder

26

WiFi ontvangst iPAD verbeterenEen veelvoorkomend probleem met de iPAD (of andere tablets zoals de Samsung Galaxy Tab) is dat het bereik van WiFi te wensen over laat. Dit komt door de zwakke WiFi ontvanger die in deze tablets zit. Je kunt geen wifi versterker aansluiten op de iPAD. Wat kun je wel doen om het bereik van WiFi voor je tablet te verbeteren? Ik leg het je uit.

Ander kanaal

Op je draadloze router kun je uit 13 kanalen kiezen voor WiFi. Probeer kanaal 1, 6 of 11 uit en kijk bij welke van deze drie kanalen je het beste bereik hebt. Dit zijn de drie beste kanalen die geen overlap hebben met andere kanalen.

Meer zendvermogen

Aangezien we aan de ontvangst kant (de iPAD) niet kunnen wijzigen gaan we gewoon meer vermogen gebruiken bij de zend kant. Sluit een access pont met hoog zendvermogen aan op je draadloze router. De access points van Engenius zijn vele malen sterker dan standaard wireless producten. Het populaire model ECB350 is zo’n 20 x krachtiger. Bekijk de Engenius ECB350 nu in de Wifishop.

Gebruik een repeater

Een access point heeft mijn voorkeur omdat je bij het inzetten van een repeater wat bandbreedte verliest. Een access point dien je met een kabel op de router aan te sluiten en soms is dat gewoon niet mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld WiFi ontvangst in de tuin wilt en nu niet kunt verbinden met de iPAD zou je de Engenius EZ hotspot extender in kunnen zetten. Dat is een repeater met een zeer hoog zendvermogen. Hang hem aan de muur (binnen) achter in je woning. Bekijk de Engenius EZ hotspot extender in de Wifishop.

Gebruik WiFi Powerline Homeplugs

Devolo heeft een wireless homeplug set uitgebracht. De ene adapter sluit je aan op de router en steek je in het stopcontact, de andere adapter steek je in het stopcontact waar je ontvangst wilt. Deze adapter creëert een draadloos access point. Bekijk de Devolo Wireless in mijn webshop.
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.26 reacties op WiFi ontvangst iPAD verbeteren

 1. Henk zegt:

  geachte heer
  ik heb het voornemen om mijn 3220 te vervangen door een ecb300
  de 3220 gebruik als eccespoint met daarop aan gesloten een externe anttene en met een coaxkabel van 2.5meter dit spul werkt al jaren met volle tevredenheid maar ik wil niet achterblijven en de 54G verlaten door een N nu heeft de ecb 2 anttenes als ik deze aansluit op de bestaande situatie dus de bestaande externeanttene maar wat moet ik doen met de 2 aanwezige anttene moet ik die gewoon open laten of afsluiten met met een 50ohm dummy
  zou dit graag willen vernemen voor dat ik een ecb aanschaf
  vr groet
  Henk

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Henk,

   Je kunt in dat geval de andere antenne gewoon laten zitten. De hoge snelheid van 300 Mbps wordt alleen bereikt wanneer beide antennes gebruikt worden, de datatstromen worden verdeeld over deze antennes. Je zult dus wat snelheid verliezen. Wanneer 400mW zendvermogen genoeg is, kun je ook kiezen voor de ECB150, een 150 Mbps wireless N access point met 1 antenne.

 2. Hein zegt:

  Beste Jan,

  Is het niet zo dat het maximaal toegestane zendvermogen voor WiFi zenders 100mW bedraagt?
  In hoeverre zijn de hier beschreven oplossingen (legaal) in te zetten?

  Met vriendelijke groet,

  Hein

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Hein,

   Het maximaal toegestane vermogen in huis is inderdaad 100mW. Het zendvermogen is aan te passen in de access points. Buiten (op bijvoorbeeld een camping) waar u anderen niet tot last bent is het maximale vermogen 600mW.

 3. Martijn zegt:

  Dag Jan,

  Ik heb mijn TV al via het electriciteitsnet verbonden aan het modem, kan ik daarnaast ook nog via het electriciteitsnet een wifiversterker installeren of gaat dat met elkaar niet?

  Bedankt alvast voor je reactie,

  Groet! Martijn

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Harry,

   Dat is geen enkel probleem. Zorg er wel voor dat je hetzelfde type hompelug gebruikt, zodat je zeker weet dat dit samenwerkt.

 4. Bram zegt:

  Ik zit op een camping met Wifi voorziening.
  Op de laptop heb ik internet met de Engenius EUB9603H. Werkt altijd heel goed.
  Met mijn Samsung Tab 2 heb ik geen Wifi ontvangst. Ik kan hem ook niet op de Engenius aansluiten, want geen USB poort.
  Ik kan de Engenius wel omschakelen naar AP, maar dan ontvangt hij het Wifi signaal niet meer. Hij zou het eigenlijk beide tegelijk moeten kunnen (Station mode en AP mode).
  Is er een Wifi versterker, zoals de Engenius, voor de Samsung Tablet op de markt of is er een andere mogelijkheid Wifi signaal op de Tablet te krijgen bij slechte ontvangst?

  • Jan Mulder zegt:

   Wanneer je toevallig Windows 7 hebt kun je de EUB9603H gebruiken voor ontvangst en met de interne WiFi kaart een virtual router (klik voor artikel) opzetten.

   Een andere optie is de Ruckus Metroflex welke bij Wifishop te koop is. Op tablets en smartphones is helaas geen wifi ontvanger aan te sluiten.

 5. Bram zegt:

  Hartelijk dank voor je antwoord.

  Mijn laptop heeft helaas Vista. Je voorstel gaat daarom bij mij niet.

  De andere optie heb ik bekeken. Ik had ook al aan een ontvangststerke Wifi Repeater gedacht. Is niet altijd ideaal, want ik moet hem dan toch bij de caravan plaatsen vanwege de voeding.

  Een Wifi ontvanger, zoals de EUB9603H, voor tablets en smartphones zou een gat in de markt zijn. Ik merk dat er bij mede-campers behoefte aan is. Er zijn er steeds meer die de Laptop niet meenemen maar alleen een tablet en dan moeten ze door regen en wind naar de receptie.

  Nogmaals bedankt voor je antwoorden.

  Groeten,
  Bram

 6. Bram zegt:

  Hallo Jan,

  Ik heb vandaag Connectify Hotspot proberen te installeren. Gaat niet. Hij geeft iedere keer een fout bij de installatie van de driver. Ze hebben kennelijk hun software niet in orde.
  Heb je nog een andere mogelijkheid (software)?

  Hartelijk dank.
  Groeten,
  Bram

 7. albert vennink zegt:

  Beste Bram,

  Je zegt zet een Access Point in met een sterker zendvermogen, maar vergeet je dan niet dat je iPAD geen sterker zendsignaal krijgt. Dus je kunt wel goed ontvangen maar zelf zenden (uploaden) vanaf je iPAD naar het Access Point blijft natuurlijk zwak of zelfs te laag.

  Wat is daar je antwoord op?

  met vriendelijke groet Albert Vennink

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Albert,

   Het beste resultaat haal je wanneer je beide kanten versterkt. Met de iPAD is dat niet mogelijk, dus kun je alleen de zendkant versterken. Je zult merken dat het bereik dan wel een stuk beter wordt.

 8. Vince nt zegt:

  Dag Jan,

  Ik overweeg ook een versterker aan te schaffen. Kun je inschatten wat het bereik in meters kan zijn bij de krachtigste versterker?

  Alvast dank voor je reactie!

  Mvrgr.

  Vincent

 9. Piet Germing zegt:

  Hallo Jan,
  ik zoek een oplossing (adapter of extern device) om onderweg de ontvangst van de daar toevallig aanwezige Wlan teverbeteren voor mijn Samsung Galaxy Tab2 tablet.
  Ik heb nog geen Wifi met USB device gevonden, dat werkt met de Tab2. Het meest ideale zou een Wifi Access point zijn, dat extern vis 230V of 12V wordt gevoed, en dat wireless benaderd kan worden om een te kiezen Wlan te relayeren. Dus een soort Wifi extender die draadloos kan worden geconfigureerd.
  Kun je mij advies geven, hoe ik dat kan oplossen?
  De toepassing is plezierjachten in een jachthaven, die met Wifi is uitgerust, maar door de ongunsige omstandigheden zoals de metalen zeiljachtmasten zijn er altijd plaatsen waar het ontvangstsignaal onvoldoende is. Het omhoog brengen van de ontvangstantenne of de hele Wifi adapter met een lange Usb kabel helpt dan spectaculair. DAt werkt alleen niet met de Galaxy Tab2, die een externe Usb adapter niet wil herkennen.
  Ik ben erg benieuwd naar je reactie.
  Vriendelijke groet,
  Piet Germing

 10. ben zegt:

  Ik verblijf vaak op een vaste plek in Azië en kan daar voor mijn laptop – Windows 7 -WiFi gebruiken van een nabij gelegen hotel.
  De sterkte van het signaal is vaak matig.
  Wat te doen om een betere ontvangst te krijgen? Een WiFi-adapter ? en zoja, welk merk/type is het meest geschikt?
  NB: Ik begrijp dat de gevolgen van een intensief gebruik door bijv. de hotelgasten niet door mij te beïnvloeden zijn.

 11. veldman zegt:

  we hebben sinds kort onze oude eminent router vervangen voor een UPC modem met interne wifi.
  wellicht hebben we hier boven een slechter bereik door gekregen. de tablet geeft soms geen bereik aan en hier hadden we eerder geen last van. is er iets om dit op te lossen?

 12. Daniel zegt:

  Beste

  Ik kan in mijn buitenverblijf enkel 3G op mijn iPhone of iPad krijgen als ik buitensta
  Kan ik binnen het signaal versterken ? Met een antenne of zo ?

  Alle hulp is welkom

  Mvg

  Daniel en Sandra

 13. Nelleke van der Kruk zegt:

  Hallo Jan,

  Ik heb al jaren de ipad twee, altijd goede ontvangst gehad met internet gewoon in mijn eigen kamer. Nu sinds een paar weken ontvangt de ipad maar 1 streepje van de wifi en valt ook regelmatig weg. In de woonkamer wel weer volledige ontvangst. Ik woon in een appartement dus er zit eigenlijk enkel een halletje tussen de woonkamer en slaapkamer. Ik heb de router al gereset maar dit helpt niet. Andere apparaten zoals de iPhone e.d geven geen problemen met de wifi. Tevens heeft de ipad met andere wiki’s ook dit probleem, dus het lijkt iets in de ipad te zijn ,aar kan dit zomaar van de een op de andere dag?

  Nelleke

 14. Miriam zegt:

  Beste Jan,

  Wat adviseer je als je het WiFi signaal in een haven wil ontvangen? Mijn tablet verliest steeds de verbinding, omdat ik te vet weg lig.

 15. Nico zegt:

  Ik heb een Ipad2 en ook een Iphone6 . De Iphone werkt buiten op Wifi maar de Ipad niet, wat kan ik doen?
  Dank jullie wel voor een oplossing
  Router is Fritzbox.

 16. S. Meussen zegt:

  Hallo. Mijn modem staat in de woonkamer. Daar gebruik ik de wifi. Zit er zogezegd 2 meter vandaan. Heb gehoord, dat het weinig zin heeft voor mij om er een versterker tussen te zetten, omdat ik er zo dichtbij zit. Maar mijn probleem is wel dat mijn wifi vaak erg lanhzaam is. Ben al overgestapt van ziggo naar kpn. Maar weer hetzelfde probleem. Heb jij een idee wat ik ermee kan doen?

 17. Hein zegt:

  Geachte,
  Ik heb een camper en ervaar heel vaak dat het wifi signaal op de camping onvoldoende sterk is voor een goed ontvangst. Ik had graag uw advies voor ik een versterker of iets dergelijks aanschaf.
  Kan u mij een toestel of systeem aanraden waarbij ontvangst wifi voor iPad en iPhone (2 toestellen) het beste resultaat zal geven?
  Dank bij voorbaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑