Wifi

door Jan Mulder

26

WiFi ontvangst iPAD verbeterenEen veelvoorkomend probleem met de iPAD (of andere tablets zoals de Samsung Galaxy Tab) is dat het bereik van WiFi te wensen over laat. Dit komt door de zwakke WiFi ontvanger die in deze tablets zit. Je kunt geen wifi versterker aansluiten op de iPAD. Wat kun je wel doen om het bereik van WiFi voor je tablet te verbeteren? Ik leg het je uit.

Ander kanaal

Op je draadloze router kun je uit 13 kanalen kiezen voor WiFi. Probeer kanaal 1, 6 of 11 uit en kijk bij welke van deze drie kanalen je het beste bereik hebt. Dit zijn de drie beste kanalen die geen overlap hebben met andere kanalen.

Meer zendvermogen

Aangezien we aan de ontvangst kant (de iPAD) niet kunnen wijzigen gaan we gewoon meer vermogen gebruiken bij de zend kant. Sluit een access pont met hoog zendvermogen aan op je draadloze router. De access points van Engenius zijn vele malen sterker dan standaard wireless producten. Het populaire model ECB350 is zo’n 20 x krachtiger. Bekijk de Engenius ECB350 nu in de Wifishop.

Gebruik een repeater

Een access point heeft mijn voorkeur omdat je bij het inzetten van een repeater wat bandbreedte verliest. Een access point dien je met een kabel op de router aan te sluiten en soms is dat gewoon niet mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld WiFi ontvangst in de tuin wilt en nu niet kunt verbinden met de iPAD zou je de Engenius EZ hotspot extender in kunnen zetten. Dat is een repeater met een zeer hoog zendvermogen. Hang hem aan de muur (binnen) achter in je woning. Bekijk de Engenius EZ hotspot extender in de Wifishop.

Gebruik WiFi Powerline Homeplugs

Devolo heeft een wireless homeplug set uitgebracht. De ene adapter sluit je aan op de router en steek je in het stopcontact, de andere adapter steek je in het stopcontact waar je ontvangst wilt. Deze adapter creƫert een draadloos access point. Bekijk de Devolo Wireless in mijn webshop.
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.26 reacties op WiFi ontvangst iPAD verbeteren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑