Wireless n WiFi in HSV-voetbalstadion

0

Journalisten en gasten van het HSV stadion hoeven zich geen zorgen meer te maken over een goede wifi verbinding. T-Mobile heeft een zeer geavanceerd wireless n (802.11n) wifi netwerk uitgerold.

802.11n

802.11n is de laatste wifi-standaard, die ontworpen is om veel sneller draadloos internet te realiseren dan voorgaande wifi-standaards mogelijk maakten (300Mbps versus 54Mbps). Ook wordt indoor een groter bereik behaald en is hiermee nu ook “streaming video via wifi” mogelijk. Journalisten kunnen nu altijd over high speed draadloze audiovisuele beelden beschikken.

Ruckus Wireless is de enige leverancier die een geavanceerde uitvoering van 802.11n aanbiedt die het bereik uitbreidt door gebruik te maken van speciale antenne technieken.

HSV stadion

Dit voetbalstadion, HSH Nordbank Arena geheten, beschikt over 57000 overdekte zitplaatsen en is het thuisstadion van HSV. Hte stadion is onder meer ingezet tijdens de WK’s van 1974 en 2006. Het stadion bezit ook een conferentiecentrum en 50 VIP-boxen. Eigenaar HSV verhuurt haar locatie ook voor zakelijke presentaties, vakbeurzen en evenementen. Zodoende is dit klassieke voetbalstadion ondertussen getransformeerd in een moderne multifunctionele locatie. Tijdens wedstrijden maken journalisten gebruik van deze snelle en stabiele internet verbinding om live verslag te doen.

Full service

“We proberen onze klanten en bezoekers zoveel mogelijk service in het stadion te bieden”, aldus Heiko Möller, hoofd Arena en Evenementen Management van HSV. “En daar hoort tegenwoordig draadloos internettoegang ook gewoon bij”. Daarom zijn recent het speelveld, de toegangspoorten, de conferentiezalen, de persboxen en de persruimten voorzien van een WLAN via 802.11n wifi. Aanvullend wordt dit draadloze netwerk ook gebruikt voor interne communicatie.

T-Mobile adviseert Ruckus

Op advies van T-Mobile (in Duitsland beter bekend onder haar oorspronkelijke naam “Deutsche Telekom”) werd gebruikt gemaakt van Ruckus Wireless met haar dynamische beamvorming. De club was erg onder de indruk van de gekozen technologie. “Dynamic beamforming levert de ideale infrastructuur voor een betrouwbaar draadloos netwerk met relatief weinig accesspoints en met hoge bandbreedte in grote ruimten met veel obstructie”.

Deze technologie is nog niet beschikbaar bij andere fabrikanten. Bovendien is er sprake van een aantrekkelijke verhouding tussen betrouwbaarheid, prijs en prestaties”, aldus Möller. De interne automatseringsafdeling van HSV voerde de installatie eigenhandig uit. Gedurende één dag werd het gehele netwerk uitgerold.

Indoor & outdoor Ruckus access points

Ruckus adviseerde over de plaatsing van de 24 stuks ZoneFlex 7962 dualband access points in combinatie met 7 stuks Ruckus ZoneFlex 7762 outdoor access points. Speciaal achter beide goals werden ook access points geplaatst om persfotografen vanaf de zijlijn de mogelijkheid te bieden hun foto’s direct van hun camera’s naar de newsrooms te zenden.

Wifi langs de lijn

Gedurende de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen volgde de vuurdoop van het draadloze netwerk. Sindsdien kunnen zowel bezoekers in de VIP-bozen en conferentie-ruimten, als journalisten in het perscentrum of aan de zijlijn gewoon draadloos communiceren.

“Ons snelle wireless internet heeft de mogelijkheden enorm verbeterd, vooral voor de pers. Daarnaast biedt het vele voordelen voor organisatoren en deelnemers van andere evenementen. Sprekers kunnen realtime webcontent tonen tijdens presentaties en deelnemers kunnen eenvoudig presentaties downloaden of hun email checken”, zegt een tevreden Möller.

Uitbreiding

Aangemoedigd door haar positieve ervaringen, heeft HSV al een uitbreiding van haar wifi-netwerk gepland voor de finale van de UEFA-cup, die op 12 mei aanstaande in dit stadion gehouden zal worden zo lazen we in een persbericht van Ruckus Wireless.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.