Wifi

door Jan Mulder

1

Youtube geblokkeerd op WiFi in treinBij gebruik van het gratis WiFi netwerk in de treinen van de NS kan het voorkomen dat diensten als Spotify en Youtube zijn geblokkeerd.

T-Mobile, dat het gratis WiFi netwerk in de trein verzorgt, mag het gratis internet op deze manier blijven beperken, meldt de Autoriteit Consument & Markt. De toezichthouder heeft uitgezocht of het volgens de wet wel mag dat treinreizigers geen gebruik kunnen maken van dit soort streamingdiensten.

Trage verbinding

Het blokkeren van diensten op netwerken is normaal gesproken verboden. Maar als het blokkeren ‘filevorming’ op het netwerk voorkomt, geldt er een uitzondering, zegt de ACM.

“Als reizigers bijvoorbeeld filmpjes kijken op hun laptop, tablet of mobiele telefoon, dan hebben andere reizigers daar last van omdat er minder capaciteit beschikbaar is voor hun verbinding. Door het blokkeren van dit soort ‘data vretende’ diensten kunnen zo veel mogelijk reizigers gebruikmaken van de internetverbinding.”

Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Eén reactie op Youtube geblokkeerd op WiFi in trein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑