Wifi

door Jan Mulder

34

Zendvermogen Engenius instellenHet aanpassen van het zendvermogen van de Engenius ECB300 en de Engenius ECB350 blijkt voor sommige mensen soms wat lastig te zijn. Deze problemen met het instellen komen door de energie-zuinige modus van het apparaat.

Wilt u een groter bereik en lukt het instellen niet? Dan kunt u ervoor kiezen om de eco-modus uit te zetten. U gaat dan naar de pagina Operation mode en vinkt de Green functie uit.

Green functie Engenius uitzetten

Zendvermogen Engenius instellen

De Engenius access points hebben hoog zendvermogen en dit zendvermogen is in te stellen in het apparaat. In het menu van de ECB300 en de ECB350 vindt u onder ‘Wireless Advanced Settings’ een item Transmit Power of TX Power.

Daar kunt u het zendvermogen in dBm instellen. 20 dBm is 100mW en elke 3 dB is een verdubbeling van het vermogen, 23 dBm is dus ongeveer 200mW.

TX Power mist bij Engenius ECB300

Mist de optie voor het instellen van de TX power helemaal in je ECB300? Dit is op te lossen met de stappen uit dit artikel.
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.34 reacties op Zendvermogen Engenius instellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑