Ziggo hotspot in Groningen

0

Internet provider Ziggo gaat de modems van haar klanten inzetten als hotspot. Ziggo breidt de test met wifi hotspots uit en halverwege november zullen 18.000 Ziggo-klanten in Groningen hun modem kunnen inzetten als hotspot.

Daarmee wordt Groningen de stad met de hoogste wifi-dichtheid van Nederland, voorspelt Ziggo. Al in juli 2012 kondigde Ziggo aan de modems van klanten als hotspot te willen inzetten. Alle andere klanten van het bedrijf kunnen deze dan kosteloos gebruiken.

Vanaf 1 november worden 10.000 modems omgezet in hotspots. Op 14 november wordt dat uitgebreid tot 18.000. Modems worden automatisch omgezet tot hotspots. Wil een klant dit niet, dan kan deze de functie uitzetten. Ziggo hoopt op 2000 actieve deelnemers aan de test.

Beveiligd

In een aantal Groningse wijken is al een kleinschalige test uitgevoerd. Deze is volgens Ziggo goed verlopen. Er was altijd binnen een afstand van 30 meter wifi-bereik.

Ook lopend en per fiets deed de verbinding het nog goed, maar met hogere snelheden niet meer.

Om veiligheidsredenen blijft het verkeer van de modemeigenaar en de openbare gebruiker altijd gescheiden. Gebruik door voorbijgangers zal de internetsnelheid van de priv├ęgebruiker ook niet be├»nvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.