Ziggo wil WifiSpots laten hacken

1
Ziggodome

Ziggo daagt hackers, studenten en IT’ers uit om de nieuwe WifiSpots te kraken. Het telecombedrijf organiseert volgende week maandag een zogeheten hackathon. Deelnemers krijgen de opdracht in te breken in het wifi-netwerk dat gebruik maakt van de thuismodems van klanten, zo is te lezen in het AD.

Met de actie hoopt Ziggo eventuele lekken of verbeterpunten in de beveiliging te ontdekken. Het bedrijf is ervan overtuigd dat de beveiliging goed is dichtgetimmerd. Maar de WifiSpots zijn tot nu toe alleen op kleinere schaal getest.

Gratis internettoegang

De thuismodems van 1,2 miljoen klanten van Ziggo zijn sinds vorige zomer tegelijkertijd een ‘wifi-hotspot’ voor vreemden die buiten op straat lopen. Via een extra kanaal in de apparatuur bij mensen thuis hebben Ziggo-klanten zo op veel plekken buiten de deur gratis internettoegang.

Tijdens de hacketon worden op het hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht meerdere WifiSpots opgesteld die het echte netwerk simuleren, legt een woordvoerder uit. Klanten van Ziggo hoeven dus niet bang te zijn dat tijdens de test bij hun thuismodem wordt ingebroken.

De organisatie van de hackaton rekent op ongeveer 35 deelnemende computertechneuten. Daarbij zitten naar verwachting ook werknemers van de overheid. De uitslag van het evenement wordt nog diezelfde dag bekendgemaakt.

1 gedachte over “Ziggo wil WifiSpots laten hacken

  1. woon in een appartementen gebouw waar ziggo is in gekocht door leistromen in de Regent in Rijen maar kan beneden in het recreatie verblijf geen WiFi ontvangen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.