Access point

door Jan Mulder

10

Access Point met groot wifi bereik: de Engenius ECB-3220De Engenius ECB-3220 is al geruime tijd op de markt. Dit product is met recht het populairste access point met groot wifi bereik. Hij levert tot maar liefst 400mW zendvermogen!

In een tijdperk dat alle producten gebruik maken van wifi, zoals telefoons en laptops, wil je graag overal in en om het huis bereik hebben. Met dit accesspoint van Engenius haal je het beste bereik in huis. Bij de gespecialiseerde wifi leveranciers is dit dan ook het meest verkochte access point. Voorheen stond dit product ook bekend als Senao SCB-3220.

Waar te gebruiken

Dit product is zeer breed in te zetten door zijn hoge zendvermogen (en dus grote bereik) en zijn externe antenne aansluiting. U kunt hem bijvoorbeeld gebruiken als:

  • Draadloos toegangspunt thuis
  • Access point op kantoor
  • Hotspot in een hotel

Client bridge functie

Naast accesspoint is dit product ook in te zetten als client bridge. Dan is het geen draadloos toegangspunt, maar een draadloze ontvanger. U kunt dan een product met een netwerkaansluiting draadloos laten verbinden met een wifi netwerk. Maak bijvoorbeeld uw bekabelde printserver draadloos en u kunt draadloos printen.

Niet meer leverbaar, nog sterkere opvolgers!

Na jaren één van de meest populaire access points te zijn geweest, is de ECB-3220 nu niet meer leverbaar. Dit product is opgevolgd door een drietal ECB modellen van Engenius. Deze units ondersteunen wireless N. Dit zijn de huidige indoor Engenius modellen:

  • engenius-ecb300Engenius ECB300 U heeft meer bereik nodig? Zet dan de Engenius ECB300 als WiFi versterker in. Dit model heeft maar liefst 800mW zendvermogen. Daarnaast kan dit model snelheden van 300Mbps halen op wireless N. De Engenius ECB300 is het best verkochte access point van dit moment.
  • Engenius ECB350 Net als de ECB300 heeft dit access point 800mW zendvermogen en 300Mbps wireless N. Het verschil is dat dit model is uitgerust met een gigabit ethernet poort en voorzien is van een betere chipset. Wanneer u een gigabit router heeft is dit model aan te raden.
  • Engenius ECB600 Het absolute topmodel uit de ECB-serie. De Engenius ECB600 is een high power indoor access-point met een dubbele radio en geschikt voor zowel 2.4 als 5Ghz (dual-band). Hierdoor kan tegelijkertijd op beide frequenties 300Mbps worden verzonden.

 
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.10 reacties op Access Point met groot wifi bereik: de Engenius ECB-3220

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑