Draadloos wachtwoord verplicht in Duitsland

0

Een rechtbank in Duitsland heeft beslist dat internetgebruikers die een draadloos netwerk hebben deze ook moeten beveiligen met een wachtwoord. Doen ze dat niet dan kunnen ze een boete krijgen van ongeveer 100 euro. Een muzikant had een rechtszaak aangespannen tegen een internetgebruiker wiens draadloze internet connectie was gebruikt om een nummer te downloaden

Dit nummer werd vervolgens op via filesharing weer op het internet aangeboden. De gebruiker kon bewijzen dat hij op het moment dat het nummer werd gedownload op vakantie was maar volgens de rechter had hij een verantwoording om te controleren of zijn draadloze netwerk voldoende beveiligd was zodat anderen er geen toegang toe hebben om copyright te kunnen schenden.

Gebruikers hoeven van alleen bij de setup hun wachtwoord in te stellen en deze niet te blijven veranderen. Deze uitspraak geldt voor alle inwoners van Duitsland die een draadloze netwerkverbinding hebben. Maar het is sowieso aan te raden uw draadloos netwerk te beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.