Beveiliging

door Jan Mulder

0

Hoe kun je zien of een draadloos netwerk goed beveiligd is? 

Vooropgesteld: het is niet te garanderen dat een draadloos netwerk volledig veilig is. Wel kunt u diverse maatregelen nemen en instellingen doen, om zo veilig mogelijk gebruik te maken van internet via een wifi verbinding.

Beveiligde verbinding

Maak, indien mogelijk, alleen gebruik van een draadloos netwerk dat beveiligd is. Het liefst met WPA of WPA2. WEP encryptie is tegenwoordig niet echt veilig meer te noemen. De gegevens via een beveiligde wifi verbinding, worden versleuteld en zijn hierdoor moeilijker te onderscheppen.

Gaat het om uw eigen draadloze verbinding? Lees dan hier hoe u dit kunt beveiligen.

Een beveiligd en een onbeveiligd draadloos netwerk

Woodgrove is onbeveiligd.

Verbinden met een hotspot

Gaat u internetten via een wifi hotspot, houd er dan rekening mee dat dit een openbaar netwerk is waar ook anderen gebruik van maken. Vaak zijn dit netwerken die u als onbeveiligde verbinding ziet. De beveiliging gaat via een radius server in plaats van encryptie. Lees meer over veilig internetten op openbare netwerken.

De veiligheidsmaatregelen gelden ook voor het internetten via andere onbeveiligde verbindingen.
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑