EnGenius access point instellen

111
EnGenius accesspoint installeren

Zoals jullie merken ben ik een groot fan van de EnGenius accesspoints. En dat is niet voor niets: deze producten hebben een fantastisch bereik. Sommigen hebben wat moeite met het instellen, dat dit helemaal niet zo moeilijk is lees je hier!

Aansluiten

Haal je EnGenius access point uit de doos, sluit de stroomadapter aan en sluit de netwerkkabel aan op je access point en de netwerkkaart van je computer. Als de lampjes (power, wireless en LAN) branden kun je verder gaan met het instellen van het accesspoint.

Vast IP adres

Om de interface van het access point te benaderen dien je de netwerkkaart van je computer een vast IP adres te geven. EnGenius heeft hier een handig tooltje voor, download hem meteen: EnGenius First Setup Tool.

Wanneer je er niet uitkomt kun je handmatig je netwerkkaart op IP adres 192.168.1.21 instellen. Lees in vast IP adres instellen hoe je dat doet. Het gebruik van de First Setup Tool heeft de voorkeur en is het meest makkelijk.

EnGenius setup

Nadat je netwerkkaart een vast IP adres heeft gekregen kun je inloggen op je EnGenius access point.

 1. Open een browser (Explorer, Chrome, Firefox, Safari etc.)
 2. Typ 192.168.1.1 in de adresbalk en druk op ‘enter’
 3. Login met de gebruikersnaam en het wachtwoord, standaard zijn deze beide ‘admin’

Wireless settings

 1. Vaak staat een EnGenius standaard als client bridge ingesteld, dit moet naar ‘access point’ gewijzigd worden:
  Engenius Access Point Mode
 2. Voor het instellen van een draadloze verbinding klikken we in het hoofdmenu op ‘Wireless’. Daarna selecteren we ‘basic’.
 3. Zorg ervoor dat de radio is ingesteld op ‘Enable’
 4. Selecteer de draadloze band. Met N haalt u de hoogste snelheid. Het beste bereik haalt u met alleen G. Speel hier eens mee en kijk wat in uw situatie het beste werkt.
 5. Bij ‘security’ (onder hoofdmenu ‘Wireless’) kunt u de beveiliging kiezen. Kies voor WPA pre-shared key en als WPA type WPA2 AES.

Netwerknaam en zendvermogen

Het Engenius access point is nu ingesteld voor gebruik. Gaat u hem op uw huidige draadloze router aansluiten en blijft de router ook uitzenden? Geef de Engenius dan dezelfde netwerknaam (SSID) en hetzelfde wachtwoord. Stel hem wel op een ander kanaal in. Meer weten over het zendvermogen? Lees dan Engenius zendvermogen instellen.

111 gedachten over “EnGenius access point instellen

 1. dank voor uw handleiding.
  Mijn probleem: Engenius in de browser (explorer) geeft een andere menustructuur: bij “wireless” staat in het submenu geen “basic”, zodat ik de wijzigingen niet kan maken. Kan de menu-items (“radio”bv ) ook nergens anders vinden.

  Ik heb de ecb350 met firmwareversie 1.5.1.

  Hoe kan ik dit oplossen?

  alvast bedankt,

  Peter Valk

  1. Beste Peter, bij de ECB350 is het ook mogelijk dat deze optie ‘wireless network’ heet. De nieuwste handleiding is hier te vinden.

   1. Problemen met installeren nadat ik alle stappen heb gevolgd, is deze niet gekoppeld aan mijn UPC router en is de engenius 350 voor iedereen toegangkelijk. Wat heb ik verkeerd!

    1. Ik heb hetzelfde probleem. Weet iemand wat ik moet doen om het zo te configureren dat ik hetzelfde SSID en wachtwoord kan gebruiken?

     Nu kan iedereen zonder wachtwoord aanloggen.

     1. Je kan wel hetzelfde SSID en wachtwoord gebruiken, maar je clients zullen dan niet automatisch daarmee verbinden. De draadloze netwerken identificeren zich met een uniek adres, onafhankelijk van het SSID. Zo kan je bijvoorbeeld met je laptop met een netwerk verbinden, wanneer dan 5 netwerken bijkomen met hetzelfde SSID, dan zal je laptop toch nog altijd met het juiste netwerk blijven verbinden.

 2. Hallo Jan.

  Ik krijg het niet voor elkaar mijn nieuwe ECB350 te configureren.
  Op laptop vast ip-adres ingegeven, zoals aangegeven. (ook diverse geprobeerd)
  Bij aansluiten netwerkkabel op ecb350 gaat echter nooit het LAN-lampje branden. Power en WLAN braden wel.
  Ik kan Access Point dus ook niet benaderen om te configureren.
  Netwerk situatie: UPC modem/router op 192.168.0.1 daarvandaan een netwerk kabel naar andere Icidu-router die als switch is ingesteld (DHCP uitgeschakeld). Deze switch zit op 192.168.1.1
  Enig idee wat er misgaat?

  Alvast bedankt.

  Groeten,
  Ad

  1. Je mag deze melding weer verwijderen. Het is uiteindelijk gelukt, en ik heb de EnGenius ip-adres 192.168.1.2 kunnen geven, zodat deze goed bereikbaar blijft.
   Groeten,
   Ad

  2. Beste Ad: zit de Engenius rechtstreeks op de laptop? Voor het instellen is dat nodig, dus nog niet op de router aansluiten.

 3. Dank voor je uitleg maar het adres van de EnGenius website via 192.168.1.1 werkt niet. Enig idee wat er aan de hand is?

 4. Het werkt eindelijk bij mijn engenius 350 maar alleen op de laptops, niet op ipad en mobile telefoon.
  Ik hen mode 802. 11 n gebruikt. enig idee?

 5. Ik heb nog een oude ecb 3220, deze wil ik gebruiken als accespoint maar ik kom niet op de website 192.168.1.1. De lampjes branden allemaal en is aangesloten aan de computer. IK krijg een melding dat de syntaxis van de bestandsnaam, mapnaam niet juist is . Wat gaat er hier fout?

 6. Beste allen,

  Het schijnt dat met name Apple producten niet altijd met het voorgestelde WPA2 AES om kunnen gaan. Als je de Engenius op mixed modus zet pakt ie ook het TKIP protocol, waardoor meer apparaten met je Access Point kunnen praten.

  Daarnaast het advies om de tijd in te stellen en een paar keer per week ’s nachts via de systeeminstellingen een automatische reboot te laten uitvoeren. Helpt echt!

 7. Hallo Jan,
  Vandaag de Engenius ECB300 geleverd gekregen en er mee aan de slag. Ik heb de stappen gevolgd die je aangeeft, maar loop vast zodra ik het access point moet koppelen aan mijn computer. Ik begrijp dat ik het access point rechtstreeks op de ethernetpoort van mijn computer moet aansluiten en niet op de (sitecom, van UPC, IP 198.162.0.1) router. Echter, dan heb ik geen internetverbinding meer en kom ik niet in het configuratiescherm van het access point. Normaal zit op de ethernetpoort de verbinding naar de router met een ethernetkabel. Wat doe ik verkeerd en wat raadt je me aan?

  Bedankt vast voor je reactie,
  Wim

  1. Hoi Wim,
   Ik heb de volgende stappen gedaan: 1. rechtstreeks aansluiten opde PC. 2. IP adres aangepast naar vast adres 192.168,1.50. 3 computer weer met router verbinden en acces point eveneens met router. 4. in de router het adres 192.168.1.50 vast gereserveerd en de modus RIP aangezet (op 2).

   1. Hoi Ronald,
    Dank voor je reactie. Ik heb dit geprobeerd, maar loop toch vast bij punt 4. Hoe moet ik in de router het statische IP adres reserveren? Qua modus kan ik bij de routerinstellingen alleen kiezen uit AP en WDS. RIP staat niet als mogelijkheid vermeld.
    Er van uitgaand dat het uiteindelijk wel gaat lukken, moet ik dan na installatie het statische IP adres van de PC weer op dynamisch zetten?
    Je ziet het, ik ben ‘slechts’ een gebruiker en geen kenner…

 8. Tot noch toe alleen maar problemen met de eap600 van Engenius. WiFi schedule werkte niet, is pas onlangs gefixed in een nieuwe firmware versie. Bootp problemen waardoor clients geen IP adres meer krijgen van de router en tenslotte wordt overal in de specs aangegeven dat het AP zelf ook een DHCP server aan boord heeft maar deze is achter een URL verborgen (niet benaderbaar via de GUI), geen vermelding in de handleiding. Uiteindelijk heeft deze DHCP server weinig instellingen zoals lease-time. Wachtwoord lengte is voor de GUI ook beperkt tot 10 karakters maar dat staat nergens in de sterk verouderde handleiding. Als je een Engenius in een cafe wilt hangen (> 40 connecties) of op een plek met veel komende en vertrekkende mensen kun je beter een ander AP kopen.

   1. Overweging om DHCP via de EAP600 te laten lopen was de onverklaarbare hoeveelheid APIPA (169.254.x.x) adressen en beperkte hoeveelheid aangesloten endpoints terwijl de client limit op 127 stond. Ik verwachtte dus een DHCP probleem maar dit lag uiteindelijk aan de client limit setting die op 127 stond. Na de clientlimit uitgezet te hebben is het aantal connecties redelijk tegen het verwachtbare aantal. Ik heb dit doorgegeven aan Engenius support, hopelijk doen ze er wat mee in de volgende firmware versie. Verder is het advies om aggregation en CTL dus uit te zetten en de antennes op 20Mhz te zetten. Tenslotte 2.4 en 5 Ghz frequenties op Auto Channel.

    1. Hoi,

     Ik ben een leek, laat ik dat even voorop stellen.
     Mooi dat er mensen zoals jullie zijn die er veel vanaf weten.
     Ik las op een andere forum dat de Enginius 350 geen 5GHz ondersteunt? Kan ik me niet voorstellen!

     Reden dat ik hier op focus is dat in onze straat heel veel overlappingen zitten op 2,4GHz en elkaar het internetten onmogelijk maken. Ziggo adviseert om op 5GHz te gaan zitten (helaas niet alle apparatuur compatable) maar het bereik is belabberd.
     Oplossing zou dus dit accespoint zijn, mits het 5GHz ondersteunt.

  1. Ondanks dat de specs aangeven dat er 127 clients op kunnen blijkt dit in de praktijk 30-35 clients per AP te zijn (onafhankelijk van wel merk je koopt), 127 is dus een theoretisch maximum. Ondertussen heel wat wijzer geworden en ondanks de eigenaardigheden van de EAP600 overweeg ik de aanschaf van een tweede EAP600 om de dekking en het aantal aangesloten clients te kunnen vergroten.

 9. Erg fijn dat er een Nederlandse beschrijving is. Wij hebben sinds gisteren een engenius eap300 die we als accespoint willen gaan gebruiken.
  Maar zelfs met de handleiding kom ik al niet verder als stap een. Ook gaat telkens het lampje uit, waarvan ik betwijfel of dat dat wel de bedoeling is. En als de lampjes branden dan brand eigenlijk alleen de power lamp en bij het indrukken van het kleine knopje bovenin gaat het wireless lampje branden (kort) Die van de verbinding van de pc brand niet.

  En telkens als ik via de adresbalk er in moet zien te komen (ook om de IP te veranderen) dan staat er dat de webpagina niet beschikbaar is.

  Gisteren heeft mijn vriend hier al mee geworsteld en nu ik zelf, maar beide komen we niet verder.

  Moeten we hier echt hulp bij gaan zoeken? Of is er toch wat mis met de router?

 10. Beste,

  Ik heb een Ubee modem/router van ziggo. deze had niet het gewenste bereik. Nu heb ik een EnGenius 350 aangeschaft. Deze via de laptop geconfigureerd volgens de bijgevoegde papierwinkel. Nu wil ik verder iets aanpassen op de Engenius maar kom er niet meer in. Bij het aansluiten op de pc en vervolgens opnieuw het 192.168.1.1 adres in te voeren krijg ik een melding “Deze webpagina is niet beschikbaar.

  Hoe kom ik nu nog in mijn AP. Voor aanpassingen te doen.

  1. Volgens mij alleen door je ecb weer te resetten.
   Daarna lukt het altijd met de tool ëngenius first setup tool” weer in het modem te komen.
   Wel alle data weer opnieuw instellen zoals accespoint, beveiliging etc.
   Beetje te omslachtig misschien maar het werkte bij mij in ieder geval wel op deze manier.

  2. Beste Mark Mols,

   Op moment wanneer je de AP aansluit op je router geeft de router je AP een nieuwe IP adres met gevolg dat je dus niet kan inloggen op 192.168.1.1 . Kijk via de router wat het nieuwe IP adres is van de ecb en vul die je browser. Een optie is om de ip adres vast te zetten zodat je het makkelijker onthoud.

   Succes !

 11. Heb sinds december 2014 een Engenius350. Wifi is stabiel en ben tevreden, echtter 1x per week (om de 7 dagen) valt de Wifi weg. Na reset vd Engenius werkt de Wifi weer. Al een aantal dingen geprobeerd om op te lossen; firmware aanpassen versie terug, automatische reboot inschakelen. Dit laatste leidt tot rare reboots niet zoals ingesteld. Wie weet welke instelliing de wekelijkse reboot veroorzaaktt terwijl automatische reboot op disable staat?

 12. beste Jan
  het is een duidelijke uitleg maar ondanks dat heb ik na de installatie geen internet verbinding
  welke instelling ik fout doe weet ik niet
  maar ook na de reset lukt het niet
  kan je advies geven?

 13. Ik heb een Engenius 5610 die ik op een wifi zender van de camping wil richten. Na instellen van Engenius wil ik deze op mijn Sitecom router aansluiten om zo de verbinding te delen met mijn tablet en die van mijn man.

  Moet de Engenius 5610 nu als client worden ingesteld ? Heeft u advies hoe ?

  Hoe moet ik nu de sitcom router instellen en moet deze op de wan-poort ?

  Ik kom er zelf niet uit en zou u hulp enorm op prijs stellen zodat ik op de camping van de wifi-internet verbinding kan genieten.

  Vriendelijke groet,
  Martine

 14. Beste Jan,
  heel erg leuk jouw website met advies en tips.
  Ik heb een ECB350 en hij doet het prima. Momenteel ben ik hem verder aan het ‘afregelen’.
  Je merkt wel dat plaatsing best wel belangrijk is, want een weerstation, een DECT telefoon, en plaatsing op een koelkast, hebben behoorlijk invloed op het signaal.
  Naast ons eigen beveiligd thuisnetwerk, is daarnaast een apart netwerk open stellen voor bezoekers ook erg leuk want zij beschikken niet over de beveiligingssleutel. Je kunt het vermogen namelijk een beetje verdelen.
  En ook ben ik toch benieuwd naar het verschil tussen:
  “Acces Point” en “Access Point Router”
  zie: System properties
  Alvast bedankt.
  Groeten,
  Dave

  1. beste Dave,

   Het verschil tussen AP en AP router is dat AP router zelf IP adressen geeft via DHCP net als een normale Router. Deze functie is niet te aanraden wanneer je AP achter een router met DHCP aan hebt zitten. Dit gaat tot IP conflicten leiden omdat er dubbel ips afgeven wordt.

 15. Hallo Allemaal,

  Ik heb een ECB-3500 aangeschaft en wil hem aansluiten op mijn huidige draadloze router (kpn experiabox). Deze router blijft ook uitzenden (voor de begane grond). De ECB-3500 wil ik op de 1e verdieping zetten om het signaal van de router op te pikken en verder uit te zenden naar de zolder (met de huidige router heb ik daar geen bereik). Nu wil ik de ECB-3500 aansluiten op de router (wifi netwerk), maar ik zie in het configuratie programma van de ecb-3500 alle wifi-netwerken van de buurt, behalve de mijne? Ik snap niet hoe ik de ecb-3500 kan koppelen aan mijn wifi-netwerk.

  Iemand enig idee hoe ik de ecb-3500 kan koppelen aan mijn wifi-netwerk van de router (kpn experia box)? Of is het voldoende om de Engenius alleen dezelfde netwerknaam (SSID) en hetzelfde wachtwoord te geven, en regelt de ecb-3500 de connectie met mijn wifi-netwerk van de router zelf?

  Alvast bedankt voor de hulp.
  Groet,
  Daan

 16. Beste Jan,

  Ik heb bij een klant een netwerk met daarin 2 ECB300 AccessPoints.

  Als volgend geconfigureerd:
  – Beide hebben een (uniek) statisch IP adres
  – Beide hebben dezelfde SSID en passphrase
  – De ene staat op kanaal 1, de ander op kanaal 6
  – 1 zit rechtstreeks via LAN kabel in het modem
  – 1 is via een Powerline Adapter aangesloten (deze is getest en werkt continu met aangesloten laptop)

  Nu heeft deze klant telkens het probleem dat zijn GSM op 1 van de 2 wel vol WiFi bereik aangeeft,
  maar hij er geen verbinding mee kan maken. Na een aantal maal resetten van dat AccessPoint werkt het soms even.

  Heb je enig idee wat dit probleem zou kunnen zijn?
  Ik heb al vele ECB300 en ECB350’s geplaatst, maar nooit eerder dit probleem gehad.

  Alvast bedankt…

 17. Beste Jan,
  Mijn wifi is erg zwak in huis, ik twijfel om de ECB600 te kopen van EnGenius om zo mijn huidige wifi beter te maken of mijn huidige accespoint (geleverd door UPC) hiermee zelf te vervangen.
  Mijn huidige hangt nu in de meterkast, denk jij dat als ik mijn huidige vervangt door de ECB600 die ik dan ook in de meterkast monteer mijn signaal veel beter wordt of is het veel beter om de ECB600 ergens anders neer te zetten/hangen.

  Grt
  Richard

  1. Hallo Richard, waarom de ECB 600 als de ECB 350 het ook kan?
   Ik ga ditzelfde ook doen, maar dan buiten de meerkast op een meer centrale plek mits dit lukt.
   In de meterkast was geen succes, maar mijn meterkast staat dan ook een verdieping lager en ik denk dat dit het euvel is. Succes.

 18. Beste Jan,

  ik heb een ecb 9500 geinstalleerd, het zendvermogen wordt aangegeven in procenten in plaats van dBm hoe kan ik zien welk vermogen hij uitzend?

 19. Ik wil mijn draadloze netwerk beveiligen. Maar bij de handleiding staat dat ik naar wireless en dan naar security moet gaan maar dit staat niet in het lijstje. Waar moet ik het dan veranderen.onder het lijstje wireless staat: network mac filter, advanced setting, wps.
  hoe ga ik te werk
  mvg jacq

  1. Ik denk dan dat het einde verhaal is.
   Weet je zeker dat het goed gegaan is.
   Voer nog eens je eigen login gegevens in om dit te controleren, mits je dit veranderd had?
   Misschien een lagere reset van plus min 30 seconden, meestal moet er een reactie komen van de lampjes op het toestel.

 20. Hallo Jan Mulder

  ik heb een vraag
  op de camping wil ik een eigen hotspot opzetten
  ik bezit een Engenius ENH200EXT met een richtantenne,kan ik dit apparaat laten ontvangen en gelijk als hotspot gebruiken kunt u mij enige uitleg geven want ik krijg het niet voor elkaar.
  de camping heeft een vrij te ontvangen hotspot.

  Sander Bustra

 21. Ik was reuze enthousiast over mijn powerline Devolo 500 WiFi adapters bij mijn vorige provider met een lage down en upload. Nu ik glasvezel heb zijn deze dingen de bottleneck en haal,ik van de 150 Mbps 17 Mbps. Deze Powerline adapters is niet je van het en de doorvoersnelheid van 500 Mbps is behoorlijk gelogen en daardoor snap ik niet dat je zelfs 1200 Mbps powerline adapters heb. Uit netstroom is in mijn beste geval niet meer dan 225 Mbps te plukken en dan toch 17 Mbps er maar uit kunnen krijgen. Nu wil ik de Engenius ECB 350 met een UTP kabel op een meer centrale plek in het huis plaatsen zodat ik het hele huis pakt.
  Wat ik zou willen weten als ik deze aan Engenius aan mijn Gigapoort aansluit of ik daadwerkelijk de snelheid haalt die de poort van mijn modem afgeef, 150 Mbps dus?

 22. Was flink wat moeite om in te stellen als je niet weet wat er aan de hand is en hoe de nieuwe firmware werkt. Ik had vorige keer een ECB300 en deze was toch makkelijker werkend te krijgen.
  Probleem is dat als je de ECB350 met de nieuwste firmware op accesspoint laat staan dat hij niet draadloos met 192.168.1.1 te benaderen is, maar wel op de stand accesspoint/router.
  Dit zijn toch wel dingen die je moet weten. Mailtje naar Engenius kreeg ik vrij vlot op zondag nog wel een uitleg hoe ik dit het beste kon doen. Werkt nu als een tierelier en betere waardes dan met de Devolo’s.
  Zit nu aan de 80 Mbps direct gemeten aan het modem 138 Mbps.

 23. beste jan,

  een vraag over de ECB 350 . afdeling schedule deze optie zit er op maar krijg hem niet aan de praat .
  de wens is van 06.00 uur tot 23.00 uur wifi daarna geen wifi . zijn er tips

 24. Beste Jan,

  Nu heb ik zelf geen Engenius AP, maar een sitecom en een probleem.
  De volgende situatie is gemaakt:
  Ziggo modem UBEE 321b met wifi zenden aan (standaard wifikanaal 1 en alternatief DNS van google)
  Sitecom N300 AP(standaard wifikanaal 6, zelfde SSID-naam en wachtwoord als het modem, DHCP-server uit, DHCP-client aan)
  TP-link wifi extender WA850re (niet mogelijk om apart kanaal in te stellen, dus zelfde als het modem, ook dezelfde SSID-naam als het modem)

  Wat nu gebeurd is het volgende: via de wifi-analyse app zie ik dat mijn N300-ap het grootste signaal geeft voor wifi 2,4GHZ.
  Kijk ik nu via FING app, dan blijkt dat ik verbonden ben met het modem dus kanaal 1 en niet kanaal 6 mijn N300-ap!

  Waarom “slaat” mijn telefoon de AP over?

  Ik merk ook dat mijn internet sneller is via 4G netwerk van T-Mobile dan het thuisnetwerk! Duurt toch zeker 13 sec. voor een pagina is geladen, terwijl bij 4G dit gelijk gebeurd.

  Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

  Met vr dank,

  Adri-Jan

 25. Hallo,

  Sinds kort is mijn Wi-Fi helemaal open van de Engenius 350.. Iedereen kan er nu op. Resetten helpt niet, terwijl ik gewoon een ww. hier op heb. Alles opnieuw in gesteld met maar ap point blijft open staan terwijl er gewoon staat dat ie WPA2-PSK AES heeft.
  Ander firmware helpt ook niet. Als je dan bij Main in het hoofmenu kijkt zie je dit staan:
  EnGenius1FB2F2/WPA2-PSK AES/1/OFF, terwijl ik echt gesaved hebt. Wat is er aan de hand.
  Alvast bedankt voor je reactie

  1. Al een oplossing ??

   Heb namelijk het zelfde probleem , bloedirritant, ook omdat ik hier dus al dagen probeer achter te komen

 26. Hallo,

  Ik heb een engenius 350 die ik wil installeren als access point. Probleem 1 is dat mijn ultrabook geen etheraansluiting heeft, weet iemand hier een oplossing voor.
  Heb het nu geprobeerd via onze ouder laptop, die steeds uitvalt, maar daar kom ik niet verder. Als ik het ww invul die op de doos staat, geeft hij aan dat deze fout is, dus ik kom niet verder in het menu.
  Weet iemand hoe dit kan of wat ik fout heb gedaan. (het is bij de inlog met admin)
  groet

 27. Beste Jan,
  ik heb net de ecb350 besteld en mij vast aan het inlezen op de handleiding.
  Ik lees de instructie voor windows 7, maar ik heb inmiddels windows 10, zijn er wijzigingen?
  Ik heb geen kabels liggen, kan ik ook wireless de ecb350 aansluiten.
  ik wil de ecb350 als access point op mijn ziggo modem (cisco3295) aansluiten om zo een beter bereik te krijgen.

  Ik wacht je bericht met belangstelling af.
  Groet, Aart

  1. Beste Aart,

   Er is op zich niet veel gewijzigd qua instellingen dus met de handleiding zou je er uit moeten komen. De ECB350 kan je het beste wel even met een kabel installeren, er zit een kabeltje bijgeleverd dus als je die even in de PC prikt, je IP adres vast instelt dan kan je zo naar de instellingen van de ECB350 om hem te configureren. Als hij klaar is kan je hem zo aan je ziggo modem hangen en moet het werken.

   1. Beste Nico,
    Dank voor je reactie. Inderdaad de handleiding was prima te volgen en het systeem werkt.
    Omdat het signaal achter in het huis nog zwak is wilde ik het zendvermogen aanpassen en de ledlampjes uitschakelen. wederom het modem aangesloten conform de instructie, maar na het ip adres in de browser te hebben getypt krijg ik de melding “pagina kan niet worden geladen” wat doe ik verkeerd?
    Ik hoop dat je me hiermee kan helpen.

    groet, aart

    1. Beste Aart,

     Omdat de Engenius nu waarschijnlijk een IP adres van het modem krijgt, is het standaard IP veranderd en kan je hem hierop niet meer benaderen. In de webinterface van het modem zou je wel de uitgedeelde IP adressen moeten kunnen zien (vaak bij DHCP tabel) en daar het IP adres van de Engenius achterhalen.

 28. Engenius ECB 350
  Installatie probleem, zoals zo velen denk ik, zo te lezen.
  Waarom kunnen ze hiervoor niet een installatietool maken, het fijn afstellen komt later wel.
  Wat een ellende dat installeren.
  Denk dat moet uiteindelijk makkelijk gaan, zo te lezen en ik ben niet geheel achterlijk, maar ik installeer veel liever Windows 8 en 10 samen opnieuw.

  Voor moeilijke dingen heb ik het liefst een stap voor stap handleiding, maar omdat elke computer anders is geconfigureerd, is het moeilijk om het goed te krijgen.
  Het zal een kwestie zijn van een paar instellingen, maar je moet maar net weten welke.

  Volgend jaar 70, ben ik er te oud voor?

  Ik wil dat ding gewoon gebruiken als Accesspoint, niet méér, alleen om een sterker signaal te hebben rondom het huis en naar een IP camera.

  In het begin gaat het al fout, met het IP gebeuren, ook al volg ik uiteraard de begintekst hier boven.
  Direct aangesloten op computer Windows 8 kan ik wel in het menu komen en de power aanpassen evenals het inlog ww. veranderen en beveiliging instellen.
  Nee, het gaat om het IP adres.
  Als ik begin met het installatie tooltje, dan word het adres op 192.168.1.21 gezet.
  Maar wil ik hem dan op dat adres openen, krijg ik telkens dat hij geen verbinding kan maken.

  Doe ik het handmatig, adres veranderen en opslaan, en ik wil daar op inloggen, zelfde, kan geen verbinding maken, om gek van te worden.

  Sluit ik mijn computer aan op upc modem en Engenius er ook aan, dan kom ik alleen in het menu van het modem, als je het installatie tooltje gebruikt, ook al verander je het IP adres handmatig, gaat dan steeds naar het modem.
  Kortom ik kan helemaal niks.
  Op mobiel zie ik hem overigens wel, maar dat is natuurlijk al zo als je de stroom erop zet, hij blijft overigens zeggen dat hij een IP adres gaat ophalen, wat niet lukt.

  Zou iemand mij per mail willen helpen, via de site kan ook, maar ben bang dat het dan onoverzichtelijk gaat worden.
  Ik maak overigens wel screenshots van de veranderingen, want deze ellende wil ik uiteraard niet na een reset nog eens.
  Het moet ook nog aangesloten worden op een router Netgear 4500, maar dat is een latere zorg. Moet eerst maar eens werkend zien te krijgen aan UPC modem Technicolor TC 7200

  Als ik dat ding reset, begint het hele verhaal van vooren af aan.
  Zolang je direct aan computer hangt is er wel in te komen.

  Ik zou ook graag weten hoe je de op WiFi zichtbare naam kunt veranderen.
  Als ik bij SSID Profile de naam verander en opsla, dan staat op het mobieltje nog steeds de oude naam in beeld.
  Ook na herstart.
  Bij controle in het Engenius menu blijft de verandering wel staan, na opnieuw inloggen.
  Moet ik daar soms helemaal niet zijn?

  Engenius er tussenuit maar computer werkt niet eerder dan dat DHCP ingeschakeld is, werd zeker uitgezet ergens door?

  Karel

  1. Heel vreemd, 2 dagen lukt het niet en nu opeens wel, vreemd hoor.
   Eerder kon ik de naam niet zichtbaar veranderen, terwijl het in het eerder genoemde SSID
   Ik kon alleen helemaal overnieuw beginnen omdat zodra ik het inlog ww ga veranderen, en uiteraard opschrijf, kan ik niet meer inloggen.
   Heb dit nu een keer of 10 geprobeerd, moet wel telkens resetten en opnieuw beginnen, anders kan ik met admin/admin niet meer inloggen!!!!!
   Voorheen deed ik de instellingen en als laatste het ww.
   Dan baal je toch he, heb je het EINDELIJK aan de praat, kun je opnieuw beginnen.
   Als ik de Engenius nu op de Router aansluit en computer ook, dan krijg ik geen contact.
   Bij fout opsporen moet DHCP ingeschakeld worden.
   Daarna werkt alles dan.
   Er wordt wel gepocht over het grote bereik, maar ik vind dat erg meevallen.
   wanneer ik hem op 20 zet, kom ik vrijwel gelijk (iets hoger) met de Router.
   Heb hem nu op 25 staan.
   Zal morgen eens kijken hoe het op diverse plekken is.de hoogste in de buurt (mijn Ziggo modem) staat op -58 dBm. de Engenius op -44.dBm
   Er zit nog een Ziggo modem in de buurt, met vrijwel dezelfde sterkte.

   maar mijn ip camera in huis is al div. keren vast gelopen, aangesloten op Egenius.
   Zou toch niet moeten kunnen in huis, door 1 houten vloer heen gemeten 3.5m.

   Als je met wifi analyzer bij de kanalen kijkt, wordt o.a 14 voorgesteld.
   Hoe kom je daar, hier zie ik alleen max 13.
   Neem aan dat router NetGear auto het beste kanaal zoekt..
   Ik kan overigens de Netgear 4500 nog omruilen.
   Iemand een voorstel voor een iets betere in zelfde prijsklasse onder de 100 euro?
   Deze heeft geen antennes, misschien heeft een mét antennes wel de voorkeur, even de Engenius niet meerekenen.

 29. Ik heb nog een losse repeater liggen.
  Kun je die ook laten inloggen met de Engenius, of alleen met een router. Heb wiFi signaal nu van de Genius uitgezet, dat gaat heel makkelijk met een knop.

 30. Beste Jan,

  Ik heb de procedure een aantal keren gevolgd, perfect bereik en verbinding. Probleem blijft echter dat de SSID naam en encryptie wel ingesteld worden via de interface (192.168.1.1) maar later niet zichtbaar wordt in het netwerk en onbeveiligd is (terwijl ik die wel instel via WPA2-PSK, AES). De Engenius wordt wel zichtbaar maar niet onder de SSID-naam.

  Ik wil hem achter een Experia V9 plaatsen.

  Heeft u enig idee?

  vriendelijke groet,

  Pieter Schoneveld

 31. Hallo,

  ik heb een ECB350, en heb een probleem met de ECB 350 op hetzelfde Wifi netwerk te installeren.
  Ik heb alles ingesteld met hetzelfde SSID en wachtwoord op een ander kanaal dan het bestaande wifi kanaal, maar het werkt niet, wat doe ik fout?
  Gr. Ben

 32. Beste Jan,

  Heb recentelijk mijn Ziggo modem in Bridge mode laten zetten en een EnGenius EPG5000 geïnstalleerd.
  Bedraad en via WiFi werkt (bijna) alles supper snel en kan ik alle apparaten in het netwerk bereiken.

  Wat echter niet meer werkt is om vanaf mijn printer een scan testuren naar een netwerkmap op mijn LaCie Networkspace 2.
  De LaCie is via WiFi wel bereikbaar en ik kan inloggen via de webinterface.
  Vanaf een bedraade laptop kom ik wel op de webinterface, maar kan ik niet inloggen.

  Heb jij enig idee wat ik verkeerd heb ingesteld of wat er anders ingesteld dient te worden.

  Alvast bedankt.

  Groet,

  Frank

 33. Hoi frank.

  engenius 350 . ik krijg een foutmelding. router werkt wel tot 200 meter.

  Foutmelding — CAUTION: 802.11 N , Unsupported WEP security mode and TKIP encryption.

  wireless mode : staat op 802,11 B/G/N Mixed.

  krijg de mixed mode niet naar 802,11 N. ( kan je niet aanvinken )

  channel ht – mode staat op 40mhz. wat is het verschil 20/40 of alleen 40mhz . en waar moet het op staan . ?

  werkt nu mijn telefoon op 802,11 N ?

  Alvast bedankt gr henk.

 34. Beste Jan,
  Ik heb de Engenius ECB350 al een jaar en hij werkt perfect. Echter ben ik mijn wachtwoord en username kwijt, wat kan ik doen?
  Dank alvast en groet, Jan Willem

 35. Hallo Jan
  Ik heb mijn engenius ecb 350 via de laptop geconfigureerd. Werkt goed. Aangesloten op de ubee modem van ziggo.
  Hoe kan ik de engenius dan benaderen om event de instellingen aan te passen?

  Groet Jan

  1. Beste Jan,

   Als je de ECB350 op DHCP hebt gezet krijgt hij een IP adres van je modem toegewezen. Inloggen op het modem en dan even bij de DHCP tabel kijken om het IP adres van de EnGenius te achterhalen zodat je er weer bij kunt :)

 36. De engenius ecb 350 werkt intussen perfect. Was ook goed en makkelijk te benaderen.
  Echter ik heb het wachtwoord van admin veranderd in iets anders en dat lijkt niet goed te zijn opgeslagen. Gevolg is dat ik er helemaal niet meer in kan , ook niet met admin admin.
  Hoe kan ik de engenius benaderen zonder alle instellingen kwijt te raken.
  Als hem aangesloten laat aan het modem/ router en dan reset zou ik dan weer met admin kunnen in loggen?

  Gr Jan

 37. Beste Jan,
  Is het mogelijk om een wifi schedule in de ECB 350 te zetten? Ik wil het signaal ‘s-nachts namelijk uit hebben.

  mvg, Andres

  1. Beste,

   Nee dit is helaas niet mogelijk. Je kan eventueel wel een stopcontact met timer nemen :) hij onthoudt zijn instellingen bij verlies van stroom.

  2. als je in het menu gaat kijken van je engenius daar zie je schedule staan . en dan zie je maandag tot zondag en tijd instellingen . weet niet dat het dan gaat. heb ik niet uitgeprobeerd

   1. Helaas werkt deze schedule heel slecht. Ik wou er een schema in zetten zodat het wifi signaal overdag alleen aan is van 18:00 tot 23:00 uit is behalve in het weekend. Resultaat is dat het signaal helemaal weg is behalve in het weekend.

 38. Beste,
  Kun je een proximusfon of telenet homespot waarvoor een slechte ontvangst is ook versterken zonder contact te moeten nemen met de eigenaar van de originele modem?
  Men vindt deze een neetje oval, maar soms te zwak

 39. goedemorgen, ik ben de draad kwijt, heb een paar oude ecb 9500 liggen die tot voor kort als accespoint en repeater stonden, geen probleem. heb een nieuwe ecb 1750 gekocht en geprobeerd in te stellen en bij voor keur de oude ecb 9500 als repeaters (onbedraad door het huis). heb met helpdesk uren zitten proberen, maar krijg geen internet via de engenius, wel gewoon bedraad, kan de engenius ook gewoon benaderen via netwerk…

  1. ps alle andere apparaten in het bedrade netwerk werken normaal, en hiervoor werkte het ook prima… na 6 uur met helpdesk engenius van kwaad tot erger… nu maar even de wlan van de router zelf aangezet en hoop dat het toch nog gaat lukken…

  2. Beste Pieter,

   Het kan zijn dat het niet gaat werken wanneer er verschillende merken door elkaar worden gebruikt, het gebeurd niet vaak, maar kan wel voorkomen.
   Indien de helpdesk er na uren ook niet uitkomt ben ik bang dat ik je ook niet kan helpen. Wat was de conclusie van de helpdesk uiteindelijk?

 40. Beste Jan,

  Ik heb mijn engenius geinstalleerd als een accespoint. Nu doet het volgende vreemde zich voor. Als ik met mijn iphone op wifi van de Engenius wil doet hij dat niet automatisch. Pas na dat ik de voeding van de Engenius afhaal en er weer op zet pakt hij hem. Kan jij hier een verklaring cq oplossing voor geven?

 41. Goedenavond, ik heb vandaag een ECB350 geïnstalleerd. Er is inmiddels wel verbinding maar ik de beveiliging niet voor elkaar. Ik heb het ingegeven in het menu van de AP en als draadloos netwerk, maar op de 1 of andere manier slaat hij het niet op.
  AP hangt inmiddels achter ons Ziggo modem en kan ik nu ook niet meer bereiken!

  Wie kan mij vertellen hoe ik de AP kan bereiken en de beveiliging in orde kan maken? Staat nu ‘open’.

  1. Beste Lizzy,

   Bij de ECB350 moet je volgens mij elke keer als je een wijziging doet even op save drukken op de configuratie pagina. Een beetje ouderwets systeem waar mensen vaak de mist mee in gaan. Aan de achterkant zit een kleine reset knop die je met een paperclip moet indrukken een paar seconde, dan staat hij weer op de fabrieksinstellingen.

 42. Goedenavond ik ben in het bezit van een ECB350 v1.0.0. met firmware 1.5.1 en ik heb een beetje ruzie met het goede apparaatje. Hij wil namelijk maar niet de IP configuratie opslaan zoals ik dat instel, ik kan al het andere met succes doorvoeren (lees SSID naam aanpassen, firmware downgrade, etc).

  Is er een TIP van iemand of heeft iemand dit al vaker meegemaakt. (ps. hangt rechtstreeks aan de laptop)

 43. Beste meneer Mulder,

  Ik heb een ecb350 en wil deze uitbreiden omdat ik een groot huis heb en achterin niet optimaal bereik heb van de ECB 350. Welk product kan ik het best gebruiken?

  Vr.gr.

  Hans

  1. Heeft u de sterkte wel opgeschroefd?
   Groot of niet, maar op de zelfde verdieping moet je toch heel ver kunnen komenden de ECB350, mits goed ingesteld en van de juiste tweak firmware voor zien.
   Ik ga binnenkort op YouTube een filmpje zetten hoe deze het beste als accespoint in te stellen is. Als je het eenmaal weet stelt het geen moer voor, maar dat is met veel dingen zo.

 44. Bij de Engenius EAP900h per ongeluk de nieuwste USA firmware geïnstalleerd ipv de Europese. Hoe krijg ik dit ongedaan gemaakt want nu is de Engenius niet meer in te stellen?

  1. Beste Joost,

   Een harde reset zou moeten helpen, daarna kan je als het goed is een firmware upgrade doen en dan de europese er weer in laden.

 45. Beste meneer Mulder,

  Ik heb een ECB9500, na een reset kan ik deze benaderen vanuit een laptop en hem een nieuw IP adres (vast) geven. Hierna sluit ik hem aan op mijn Ziggo modem en kan hem via mijn netwerk benaderen en instellen. Echter: iedere keer als ik de modus wijzig in AP (standaard staat hij als bridge) kan ik na de reboot van de EnGenius hem niet meer benaderen. Niet vanuit de laptop (als ik hem op standaard IP laat staan) en ook niet vanuit mijn eigen netwerk als ik hem eerst een ander IP heb gegeven.

 46. Beste Joost,

  Probleem reeds opgelost, na een reboot bij wijziging modus AP wordt het IP-adres ook gereset naar 192.168.1.1 (default 192.168.1.2)

 47. Beste meneer Mulder,

  We hebben de ECB350, wifi werkt prima in het hele huis (laptop, printer, tablets, alleen smart tv niet altijd)
  Op de een of andere manier hebben we problemen met de up en downloadsnelheid bij iphones, met androids geen enkel probleem, maar het binnenhalen van webpaginas (Safari) of fotobijlagen (whatsapp) op de iphones is tergend traag zodanig dat we dat maar via 4G doen, enig idee of dit met een instelling op de iphone of ECB350 te verhelpen is?

  Alvast bedankt,
  Wendy

 48. Het lukt mij maar niet om de ECB350 te beveiligen . Ik heb zelfs een stappen plan op You Tube gevolgd. Alles staat goed ingevuld . Als ik dan in mijn netwerk geeft hij status onbeveilgd kijk ik dan in de instelling van de ECB350 dan heb ik wel beveilgd

  1. Beste,

   Dan kunt u het beste de reset knop aan de achterkant even ingedrukt houden en de installatie opnieuw uitvoeren.

 49. hallo

  kan iemand mij helpen heb een EnGenius ens202ext aangeschaft en alles zo gedaan als de
  gebruiksaanwijzing zegt alle drie lampjes branden maar kan geen verbinding maken,
  op mijn telefoon zoekt ie naar ip adresophalen en gaat dan niet verder.
  B.v.D

  Arie

  1. Beste Arie,

   Je kunt het beste even met de Engenius helpdesk bellen, die kunnen je telefonisch door de installatie heen lozen.

 50. Hallo,

  Ik heb een ecb9500 die altijd naar behoren heeft gewerkt. Nu werd deze laatst wat traag en heb ik hem gereset. Elk 40min als ik verbonden ben valt mijn internet uit op verschillend devices. Wel een IP en verbinding, maar geen internet. Ik heb de kanalen aangepast en het IP-adres, maar biedt helaas geen oplossing.

   1. Bedankt voor uw reactie. Hoe kan ik erachter komen of dit daadwerkelijk het geval is? Of zijn er evt. oplossingen waarmee ik dit probleem kan verhelpen?

 51. Ik wil mijn Engenius ECB 350 opnieuw installeren. Echter de tool EnGenius First Setup Tool is niet meer beschikbaar. Is er een alternatief?

 52. Hallo!

  Ik ben momenteel al uren bezig met de EnGenius EC350 en het wil maar niet lukken.
  Ik heb een router die een wifi signaal uitzend maar deze komt niet tot de tuin. Hierdoor wil ik de EnGenius gebruiken. Ik heb echter een Mac en deze geeft bij mijn netwerk instellingen alleen ethernet tunderbolt/usb. Wanneer ik de EnGenius op mn laptop aansluit (via de ethernet) en het IP-adres verander naar 192.168.1.1, gebeurd er niks wanneer ik deze in de HTML invoer.

  Wanneer ik de Engenius niet met mijn laptop verbind via de ethernet kabel gebeurd er sowieso niets en kan mijn laptop hem uberhaupt niet vinden.

  Ik snap dus totaal niet hoe dit werkt en hoe ik nu verder moet komen, kan iemand mij helpen?

 53. Hallo Jan,
  Ik heb een Engenius ECB 350 en zou deze graag gebruiken om het internetsignaal van het vakantiepark te versterken.
  Is dit mogelijk ?
  Ik heb een laptop zonder ethernetingang
  Kan ik daarvoor een USB-ethernet adapter voor gebruiken?
  Als dit mogelijk is kan jij mij dan uitleggen hoe ik dit moet doen?
  Alvast bijvoorbaat dank hiervoor.

  Groeten, jan

 54. Beste,
  Ik wil graag deze wifi set kopen engenius eap300 wi-fi, voor thuis is dit verstandig ik lees veel problemen ! Met instellingen klopt dit?.
  Wil het gaan gebruiken als acces point omdat signaal thuis erg zwak is.

  Gr oscar

 55. Ik heb een FritzBox (FB) met daaraan gekoppeld een EnGenius ECB350 (EG) als accesspoint.
  FB staat op kanaal 1, de EG op kanaal 6.
  Kan ik zien waarmee een apparaat, bijvoorbeeld mijn telefoon, verbonden is?
  Kan ik zelf bepalen waarmee (FB of EG) een apparaat, bijvoorbeeld mijn laptop, telefoon of tv, verbinding maakt? Als een apparaat in het bereik van beide valt, moet ik maar afwachten waarmee het is verbonden.Ik kan natuurlijk de EG even uitschakelen, maar er moet toch ook een andere oplossing zijn?

  Ik probeer namelijk met mijn laptop toegang te krijgen tot de FB, om instellingen te bekijken/wijzigen. Nadat dat een tijd goed is gegaan, lukt het nu niet meer en geeft mijn browser (Chrome) toegang te krijgen tot de FB “Deze site is niet bereikbaar. Het duurt te lang voordat fritz.box reageert etc.”

  Verder zou ik ook verbinding willen maken met de EG, om deze te kunnen beheren, maar ik weet niet welk IP adres deze nu heeft. Of krijgt een accesspoint geen eigen IP adres??

  1. Het beste kun je de wifi op je FB uitschakelen. Bereik van de EG zou voldoende moeten zijn om het hele huis mee te dekken.

   Om het IP-adres van je EG te achterhalen log je in op je FB en kijk je in de arp table.

   Gebruik je browser om vervolgens met het ip-adres (bijvoorbeeld http://192.168.1.x) naar de admin interface van je EG te browsen.

 56. Beste,

  Ik heb een EAP900H via ethernet gekoppeld staan.
  Zowel 2.4Ghz als 5Ghz actief (beide met verschillende SSID’s).

  Echter verliest de 5Ghz met enige regelmaat de verbinding en is de SSID niet meer zichtbaar, soms gaat het dagelijks fout maar soms gaat het ook weken goed.

  Ook bij het opstarten merk je dat de 5Ghz er veel langer overdoet om de SSID te melden, de 2.4Ghz is dan al 10 tallen seconden tot minuten actief.

  Als de 5G er uitligt werkt vaak alleen een koude start (stekker eruit en er in). Echter als je dit te snel doet, werkt het ook niet, dus minimaal 10 sec wachten.

  EAP900H werd al wekelijks gereboot en sinds kort dagelijks. maar vandaag weer 5G weg.

  Iemand de gouden tip?

  Mvg,
  Ron

 57. Ik heb sinds kort een tweede EAP350 toegevoegd in mijn netwerk. Echter de tweede (was nieuw in doos) verliest zijn verbinding een aantal keren per dag. Het linker led lampje gaat dan uit. Stekker eruit en weer erin, lost het op. Heeft iemand een idee waar ik dit moet zoeken. Kan ik iets uit de log halen?

 58. Ik heb een GENEXIS router en nu wil een AP maken met ECB300 of ECB9500. Beide apparaten geconfigureerd maar nadat ze met een kabel aangesloten heb op de GENEXIS router krijg ik op mijn Samsung S8 de melding “Klaar om te verbinden wanneer netwerkkwaliteit verbetert”. Iemand enig idee hoe dit op te lossen is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.