Installeren EnGenius accesspoint installeren

door Jan Mulder

111

EnGenius access point instellenZoals jullie merken ben ik een groot fan van de EnGenius accesspoints. En dat is niet voor niets: deze producten hebben een fantastisch bereik. Sommigen hebben wat moeite met het instellen, dat dit helemaal niet zo moeilijk is lees je hier!

Aansluiten

Haal je EnGenius access point uit de doos, sluit de stroomadapter aan en sluit de netwerkkabel aan op je access point en de netwerkkaart van je computer. Als de lampjes (power, wireless en LAN) branden kun je verder gaan met het instellen van het accesspoint.

Vast IP adres

Om de interface van het access point te benaderen dien je de netwerkkaart van je computer een vast IP adres te geven. EnGenius heeft hier een handig tooltje voor, download hem meteen: EnGenius First Setup Tool.

Wanneer je er niet uitkomt kun je handmatig je netwerkkaart op IP adres 192.168.1.21 instellen. Lees in vast IP adres instellen hoe je dat doet. Het gebruik van de First Setup Tool heeft de voorkeur en is het meest makkelijk.

EnGenius setup

Nadat je netwerkkaart een vast IP adres heeft gekregen kun je inloggen op je EnGenius access point.

  1. Open een browser (Explorer, Chrome, Firefox, Safari etc.)
  2. Typ 192.168.1.1 in de adresbalk en druk op ‘enter’
  3. Login met de gebruikersnaam en het wachtwoord, standaard zijn deze beide ‘admin’

Wireless settings

  1. Vaak staat een EnGenius standaard als client bridge ingesteld, dit moet naar ‘access point’ gewijzigd worden:
    Engenius Access Point Mode
  2. Voor het instellen van een draadloze verbinding klikken we in het hoofdmenu op ‘Wireless’. Daarna selecteren we ‘basic’.
  3. Zorg ervoor dat de radio is ingesteld op ‘Enable’
  4. Selecteer de draadloze band. Met N haalt u de hoogste snelheid. Het beste bereik haalt u met alleen G. Speel hier eens mee en kijk wat in uw situatie het beste werkt.
  5. Bij ‘security’ (onder hoofdmenu ‘Wireless’) kunt u de beveiliging kiezen. Kies voor WPA pre-shared key en als WPA type WPA2 AES.

Netwerknaam en zendvermogen

Het Engenius access point is nu ingesteld voor gebruik. Gaat u hem op uw huidige draadloze router aansluiten en blijft de router ook uitzenden? Geef de Engenius dan dezelfde netwerknaam (SSID) en hetzelfde wachtwoord. Stel hem wel op een ander kanaal in. Meer weten over het zendvermogen? Lees dan Engenius zendvermogen instellen.
Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.111 reacties op EnGenius access point instellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑