Wel netwerk verbinding maar geen internet?

108

Vervelend, je krijgt een melding dat er geen internettoegang is terwijl je wel bent verbonden met je draadloze netwerk. En inderdaad, het openen van internet pagina’s lukt niet. Dit is een veelvoorkomend probleem, dat gelukkig eenvoudig op te lossen is.

Modem controleren

Controleer eerst of je modem wel internet verbinding heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het modem direct met een kabel op je computer of laptop aan te sluiten, de draadloze router koppel je dan even los van je modem. Ook dan geen internet? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je modem of internet provider. Heb je gewoon internet-toegang via je modem? Dan zit het probleem in je router. En dat gaan we oplossen!

Resetten

Controleer of het modem is aangesloten op de WAN poort van je WiFi router en niet per ongeluk op één van de LAN poorten. Als alles correct is aangesloten haal je het stroom van het modem én van je router af en wacht een seconde of 15. Zet dan eerst alleen het modem aan, wanneer die helemaal is opgestart zet je de router aan. Nu wel internet? Mooi. Zo niet, lees nog even verder.

Router instellen

Bij kabel internet is het van belang dat het MAC adres van je draadloze netwerkkaart gekloond is. Bij de internet verbinding instellingen in je router zit vaak een knopje ‘clone MAC adress’ of iets dergelijks, Klik daarop. Zorg er ook voor dat je, indien je kabel internet hebt, kiest voor Dynamic IP als verbinding en dat je de host name leeg laat (tenzij je provider anders voorschrijft). Haal je modem een poos van het stroom (hou een kwartiertje aan). En start hem opnieuw op.

108 gedachten over “Wel netwerk verbinding maar geen internet?

 1. Maak gebruik van deKPN Experia Box ARV7519 en Aldi Homeplug starterskit. Beide smart TV’s (LG en Samsung) zien de EB en Homeplug maar kunnen meestal geen verbinding maken. Soms gaat het even goed maar als de TV uit is geweest weer alles weg. Als alternatief wordt gegeven de handmatige instelling, maar dat gaat mij boven de spreekwoordelijke pet. KPN en LG willen/kunnen niet helpen vanwege eigen produkt (KPN Interactief) of onvoldoende kennis van WiFi (LG). Heb al diverse fora afgestruind maar geen oplossing. Wie kan mij helpen?

  1. Hallo Jaques,

   De homeplugs van de Aldi zijn mij niet bekend. Van wel merk zijn deze? Ik adviseer deze vraag eens neer te leggen bij de fabrikant van de homeplugs.

  2. Jacques mijn probleem is anders ik heb a ltijd internet op mijn computer gehad via kabel mediabox en mijn computer, na een systeemherstel op mijn computer ,had ik ineens geen internet meer, heb jij hier een oplossing voor
   mvg Chris Rossaert
   Heb inmiddels van Ziggo een nieuwe kabel gekregen, aangezien ik niets aan de oude verbinding heb gedaan lijkt mij vervangen zinloos heb de kabelverbinding getest op mijn laptop en er is normaal internet.
   Mocht het een en ander niet op te lossen zijn wil ik overgaan tot het installeren van draadloos..

 2. Ik gebruik de horizonbox van upc en had ineens alleen nog maar: wel netwerk maar geen internetverbinding op de 2.4-band, gelukkig nog wel op de 5-band die ik kon gebruiken dankzij mijn dualband adapters op de laptops.
  Monteur van UPC geweest en kwam er niet uit en adviseerde mij de modem-functie van de horizonbox uit te schakelen en weer een los modem van upc erbij te nemen. Het ciscomodem epc3925 weer geinstalleerd,maar kan geen 2,4 en 5 ghz tegelijk verwerken, dus het modem ingesteld op de 5ghz and en aansluitend een sitecom wl330 als AP met de 2.4 band aangesloten en alles draait nu soepel.

 3. Ik heb Horizon van UPC en helemaal achter in huis hebben de laptops nagenoeg geen verbinding of een hele slechte verbinding. NU heb ik een Senao EnGenius SCB/3220 op de kop getikt en wil ik hem gebruiken als extender. Ik heb de Senao ingesteld als AP en hem een static IP adres gegeven buiten de range van de DHCP scope van de Horizon box. Verder heb ik de Senao een eigen SSID gegeven. In eerste instantie heb ik nog geen encryptie gebruikt omdat ik eerst een goede verbinding wil. Ik kan een verbinding met de Senao opzetten alleen heb ik dan geen internet Access. Als ik rechtstreeks op de Horizon box inlog werkt het wel.

  Wat doe ik fout?

  Groet
  Thony

 4. Hallo ik probeer een devolo dLAN 500 aan de praat te krijgen die zou via het stroomnetwerk werken.
  Nu is de computer wel verbonden met de devolo maar niet met het internet.
  Op de een of andere manier maakt hij geen verbinding met de experia.
  in welke aansluiting moet hij precies in de wan of in een van de gele aansluitpunten?
  en moet je verder nog iets aanpassen voor gebruik de gebruiksaanwijzing is nogal sobertjes voor een digibeet als ik.

  Mvrgr Evert-Jan

 5. ik ben een dame van in de 70 en zit met een pobleem. Ik heb een tablet en deze heeft het steeds gedaan ,tot ik een tablet voor m,nman aan wou sluiten ,ga de mijne authenticatieprobleem aan .Wat moet ik nu doen? Zou U zo vriendelijk willen zijn mij stapvoets willen uitleggen ,wat ik nu moet doen ,zou U hiervoor heel erkenlijk voor zijn. In afwachting op Uw antwoord verblijf ik Mevr i.bakker/elward

 6. Geen wifi via KPN Experia box in de kelder met extender van Sitecom het bereik is goed alleen krijg ik geen internet ik heb echt van alles geprobeerd wie kan mij helpen?

 7. Hallo ik heb een probleempje!
  Op de laptop beneden doet de draadloze verbinding prima! Boven op de computer ook alleen op mijn laptop staat er wel verbonden maar kan niet op internet. Ik heb helemaal geen verstand van alle programma’s en ip adressen opzoeken ect, weet je misschien wat ik kan doen?

 8. Ik heb ook zo’n dergelijk probleem. Monteur van de provider is gekomen omdat mijn internet de halve tijd wegviel, sinds hij is geweest heb ik helemaal geen wifi meer.
  Mijn laptops (2 stuks) maken wel verbinding met het netwerk, maar kunnen geen webpagina’s/apps/etc. laden.
  Wanneer ik met een ander netwerk verbinding wil maken (bijv. school), heb ik precies hetzelfde probleem.
  Ik heb echter wel internet wanneer ik mijn laptop met een lan-kabel op het draadloos modem aansluit, of wanneer ik mijn laptop met een lan-kabel op mijn wifi-versterker aansluit.

  De monteur heeft echter niets op mijn laptops veranderd, maar ik snap er helemaal niks van hoe het kan dat ik via wifi geen pagina’s meer kan laden.
  Om het allemaal nog waziger te maken, mijn smartphone kan wel goed/normaal verbinding maken met het wifi netwerk….

 9. Hoi,
  Net een horizonbox van UPC aangesloten, wifi en internet gaan via die box, alles werkt behalve het MacBook. Internet werkt daar niet op maar gek genoeg doet de email het wel….
  Daarnaast een iPad waarop de wifi en internet het prima doet.

  Weet je wat het probleem is en wat ik er aan kan doen….

  Dank je wel alvast!

  1. Hoi Astrid, dat is vreemd. Als je wel kunt mailen zou er dus een internetverbinding zijn. Wellicht een instelling in je browser? iTunes en dergelijke kunnen ook online komen?

 10. Ik heb mijn Lap Top van een nieuwe versie Windows 7 voorzien.
  Ik heb verbinding gemaakt met mijn Sitecom WLR-6000 v 1 001 en de bijgeleverde code ingevoerd.
  De verbinding komt tot stand maar ik heb geen internettoegang.
  De modem werkt goed want op mijn tablet heb ik prima ontvangst en op mijn PC ook, alleen op de Laptop krijg ik geen internet verbinding.

 11. Ook ik heb een iPad 2: tot voor een week geen enkel probleem. Nu wel verbinding met de router maar geen verbinding met het internet…
  Alle andere apparaten doen het wel (iphone, computer en laptop)
  Is mijn iPad kapot? Of is er nog hoop??

 12. Dag Jan,

  Ik heb een Ubee EVW3200 van Ziggo, nu lees ik zowel op de site van Ziggo wat er gedaan moet worden om een goeie verbinding te krijgen, maar werkt niet. Internetverbinding valt telkens weg, om over boven al helemaal niet te spreken. Wifi is prima, maar de internetverbinding verbreekt om de 5/10 minuten wat voor wijzigingen ik ook toepas.
  Kortom wat is de beste oplossing om dit probleem te verhelpen?
  Met vriendelijke groet, Ronald

 13. Hallo
  onze dochter zit op kot en heeft nu al enkele maanden problemen met haar draadloos internet. De router is al verschillende keren vervangen door telenet. De kotstudenten hebben allemaal hun eigen inlogcode. Met de codes van de anderen kan ze wel op internet, met haar eigen code niet. Telenet heeft haar nu een eigen kanaal gegeven, maar nog steeds geen internet. Ook niet op haar smartphone of op een andere laptop. Wie weet raad?

 14. Wij hebben een internetverbinding via Tele2. Omdat wij in een groot huis wonen en ook in de schuur gebruik willen maken van een draadloze wifi verbinding maken wij gebruik van 2 Sitecom Range Extenders (N300 WL 330).Dit heeft altijd goed gefunctioneerd maar nu hebben wij wel een netwerkverbinding maar geen internet op de range extenders. Probleem is nu dat ik niet weet hoe het destijds is gedaan. Het maken van een netwerkverbinding thuis werk of openbaar lukt niet. Ik denk dat een thuis netwerk de beste oplossing is. Na het identificeren van de verbinding met de R.E. staat het automatisch op openbaar en kan ik niet wijzigen. Dit is niet het geval als ik verbinding maak met de wifi op de modem van Tele2. Dit gaat naar een thuisnetwerk en heb dan wel internet verbinding. Het is zelf zo dat we geen internetverbinding hebben op onze mobiele telefoons als we met de R.E. verbinden maar is wel het geval wanneer we verbinden met Tele2. Hoe los ik dit op? Alast bedankt voor je reactie.

  Groetjes, Piet

 15. Goedenavond ,
  Ik heb een vraagje en ik hoop dat u hier mij mee kunt helpen. Ik heb zoals hierboven staat geschreven wel netwerk verbinding maar ik kan geen internet pagina openen dan komt er te staan no. proxy server. Ik heb zowat alles al geprobeerd ook internet gebruiken op een ander adres lukt niet. Mijn laptop geeft ook aan dat het aan de router ligt maar alle knopjes branden en de ps4 en telefoons doen het wel ligt het dan niet gewoon aan mij laptop natuurlijk kan ik ook nog gewoon mijn provider bellen. Graag hoor ik van u advies Mvg fijne kerst!

 16. hallo, mijn naam is jeroen en ik spreek namens mijn moeder uit omdat ze een acer computer heeft en wel verbinding maakt maar geen internettoegang wilt weer geven ! mijn moeder heeft namelijk een stick van t-mobile ( usb-stick) maar het blijft voordurend terugkomen ! ook heeft mijn moeder haar pc een back-up nodig en kan op een of andere manier niet voltooien i.v.m. dat er een bestand ofzo ontbreekt ! haar computer is ook toe aan wat updates en het wilt dus ook niet altijd ermee lukken ! mijn moeder heeft me vandaag nog tegen mij gezegt dat ze wil overtsappen naar een andere provider zoals het hier ook helemaal uitgelegt is als je geen modem hebt maar alleen een usb-stick huawei ( nog iets maar precies weet ik niet ) het ding kost 50 euro ! en vind dit afschuwlijk duur ! omdat mijn moeder er nu 2 van heeft liggen omdat we dachten dat het aan de usb-stick lag. ik hoop dat je iniedergeval mij kan uitleggen wat er aan de hand is en dan kunnen we ook verder met onze fijne leven zonder een hoop gedoe :P groetjes van jeroen en mijn moeder ook !

 17. Beste Jan.
  ik zie dat dit artikel al wat ouder is maar ik zit nu met dit probleem.
  op mijn ipad 2 en oude iphone 3gs heb ik wel wifi verbinding maar krijg geen toegang tot Internet. Met geen enkele applicatie.
  mijn laptop. Samsung gsm en Samsung tab werkt alles wel. Dit probleem is sinds gisteren ontstaan na het aansluiten van een chromecast op mijn tv. Ik krijg dus overal internet behalve op deze twee Apple apparaten. Graag hulp

 18. Goededag,
  Heb sinds kort Horizon, met daarbij Wifi. Alle toestellen die ik heb aangesloten hebben goede WIfi verbinding.
  MIjn laptop, met windows 7, herkent de wifi en toont goede verbinding. Zodra ik deze wel verbinden krijg ik de foutmelding ‘er kan geen verbinding worden gemaakt met dit netwerk’.
  Volgens UPC ligt dit aan windows.. WIe kan me helpen..?

 19. Ik kan thuis gewoon via WiFi op internet maar op school (Saxion hogeschool) maakt hij geen verbinding terwijl hij het netwerk wel herkent. Er komt in het beeld het volgende te staan: kan geen verbinding maken met internet. Err_internet_disconnected

  Wat kan ik doen??

 20. L.S.,
  Na “geslaagde” upgrade van Windows 8.1 naar Windows 10 (Education) kan ik met mijn Dell Inspiron 17 niet meer op Internet. Geen verbinding! Maar Wifi werk (met ander computers in huis) prima en op de bewuste laptop wordt ook aangegeven dat er een verbinding is met het wifi-signaal. Ra ra ….

  1. hier hetzelfde probleem met een Dell E5450 echter na een update van Windows 10. Inmiddels heel veel geprobeerd, maar blijf problemen houden:
   – De router (Sitecom N300 X4) gaat “hangen” zodra ik met deze laptop op het netwerk kom. Zowel via Wifi als bedraad.
   – Middels netwerk kabel duurt het langer
   – Bedraad rechtstreeks op modem werkt wel
   – Wifi drivers geupdate en gedowngrade, probleem blijft bestaan
   – Netwerk adapter de-installeren en opnieuw installeren, probleem blijft
   – IPv6 uitgeschakelt probleem blijft
   – Middels een Wifi dongle contact maken leek aanvankelijk te werken, maar gaf enige tijd later weer problemen
   – Enige oplossing tot dusver is om de 5 minuten naar de meterkast om de router te resetten
   – Wifi werkt wel want enige tijd geleden in een hotel verbleven en daar zonder problemen Wifi gebruikt
   – Router thuis werkt ook want andere apparaten gaan probleemloos internet op
   – Het zit hem dus in de combinatie van deze laptop en het router. Waarbij ik moet opmerken dat ik onlangs op een locatie was waar het ook problemen gaf en deze laptop de enige was die niet op het internet kon komen. (Netwerk instellingen vergeleken (IP adress, subnet mask, gateway) en van deze laptop kwamen die totaal niet overeen met de andere apparaten die wel toegang hadden). Dus het is niet uitsluitend mijn thuis router die er problemen mee heeft.
   – Handmatig IP instellingen configureren gaf stabieler internet thuis, maar werkte totaal niet op die andere locatie.

   Helaas voor alsnog geen antwoord dus, alleen een lijst met probeersels die niet of deels werken.

   1. Beste Peter,

    In dit geval raad ik je aan om toch even met Dell contact op te nemen, dit klinkt heel erg als een probleem met de netwerkkaart in de laptop.

 21. Ik heb een extra router in mijn netwerk gezet en deze configureert als acces point. Op het acces point is een PC aangesloten met een vaste kabelverbinding en dat werkt prima (ook het internet).. Alle apparatuur die echter via Wifi een verbinding maakt met het acces point heeft geen internet (maar wel Wifi verbinding).
  De PC die via de kabel met het acces point is verbonden heeft wel internet maar draadloos verbonden apparatuur niet.
  Wie kan helpen?

 22. Ik heb een wifi extender (Linksys RE4000W) gekocht en geïnstalleerd op mijn router. Na koppeling wordt dit gezien als 1 netwerk en ik heb overal vol wifi signaal en de apparaten geven ook aan verbonden te zijn met Wifi. Echter kan ik geen webpagina’s inladen en ook de apps die gebruik maken van internetverbinding worden niet ingeladen. Hoe kan ik dit oplossen??
  Los van elkaar (na reset extender) werkt het weer als vanouds. Echter is de extender dan niet beveiligd.
  Wie kan me helpen?

 23. goedemiddag,

  zomaar ineens weigert mijn pc internet op te gaan.
  onder in het scherm, waar je normaal ziet of je internet hebt, staat nu een rood kruis.

  ik heb de alles nagekeken van kabels, probleem oplossen geprobeerd, lukt ook niet, stroom eraf.
  en nu weet ik het niet meer.
  ben wel een leek wat pc betreft(sorry)

  wel kan de laptop en een andere pc internet krijgen

  misschien kan iemand mij helpen met dit probleem.

  groetjes van Jetty

 24. Sinds enige tijd een probleem met de verbinding.
  Als ik mijn laptop enige tijd (bijv. 15 min.) niet gebruik en er dan weer op wil gaan is de verbinding verbroken.
  Hij geeft dan een oranje sterretje bij de internettoegang rechtsonder in scherm.
  Als ik daar dan op klik gaat hij wel verbinding maken en dit lukt dan ook maar het probleem doet zich meerdere keren per dag voor erg vervelend want het duurt weer even voor ik op internet kan.
  Wat kan ik hier aan doen?

  1. Beste,

   Meestal heeft dit te maken met je energie besparende functies in windows. In het configuratie scherm bij energiebesparing moet je dit kunnen uitzetten.

 25. Hallo ik horizon, alle apparatuur die internet hebben ontvangen het wifi signaal en werken goed, behalve mijn laptop die geeft aan beperkt internet maar doet niets en zegt dan geen toegang tot netwerk. Rara

 26. Als ik de router in plug direct in het modem werkt alles. wifi laptop en wifi mobiel.
  Als ik boven in huis met kabel in plug met een directe lijn van het modem heb ik internet op mijn laptop.
  Als ik de router boven in het huis in plug met de zelfde directe lijn en met kabel naar laptop heb ik geen internet en ook geen wifi. Geeft wel aan dat ik verbonden ben.(laptop als wel mobiel)

 27. Verschillende laptops draadloos in huis. geen probleem met internet. Mijn eigen laptop macbook pro heb ik safari en chrome. Met lan kabel heb ik internet maar wifi niks. bij chrome krijg ik bij alles wat ik wil openen. Host vaststellen. En als ik via safari zoek blijft het rondje rondraaien . Weet niet meer wat ik moet. Plese helllup.

 28. Hoi ,
  Ik heb een vraagje.
  Ik heb een laptop, windows 10.
  Sinds een update krijg ik geen internet meer op mijn laptop.
  Geeft aan als ik internet open , U bent niet verbonden (met een gebroken hartje).
  De Wifi teken geeft aan dat hij wel verbinding heeft.
  Ik snap er niets van want wifi doet het wel op mijn huisgenootje laptop en op mijn mobiel dus denk dat het niet ligt aan de Wifi.
  Hoe kan ik dit oplossen ?

  Groetjes Iris

 29. Beste,

  Ik heb geprobeerd om een Linksys wifi-extender aan te sluiten op mijn netwerk m.b.v. een ethernetkabel. Ik kwam niet door de setup heen dus ben er mee gestopt. Nu wilde ik via mijn laptop weer op internet, maar deze werkt niet. Hij zegt dat ik verbonden ben, maar internetpagina’s of iets dergelijks laden, ho maar. Zou je mij kunnen helpen met dit probleem, zodat de wifi op mijn laptop weer gaat werken?

  Alvast bedankt,

  Mvg
  Johan

  1. Beste Johan,

   Waarschijnlijk heb je een vast IP adres ingesteld om de wifi extender te installeren. Zet deze weer even terug via het netwerkcentrum naar automnatisch een IP adres verkrijgen. Sluit de laptop even met een kabel aan op de router en dan zou het weer moeten werken. Als het via de kabel werkt, dan ook even via wifi testen.

 30. Goedenavond Jan
  Ben in bezit van upc de cisco modem en de samsung horizon box.
  We zijn ook in het bezit van 4 tablets en 4 gsm’s allemaal op de wifi.
  ook heb ik per etage een repeater voor wifi versterking.
  Het probleem is het volgende , in wifi stand geeft de labtop wel verbonden maar geen internet toegang op de repeater die ik erbij gekocht hebt, na herhaaldelijk proberen met reset repeater toen de reeds bestaande en werkende repeater proberen te gebruiken, ook hier met de labtop wel verbonden maar geen internet toegang. toen de labtop geconnect met de upc cisco modem ,toen wel verbinding met internet wel met minder sterkte streepjes.
  De gsm’s gaven met de regelmaat wel verbonden maar geen internet toegang, hier heb ik de gsm een vast ip adres gegeven dit werkte bij de gsm’s
  Nu is mijn vraag kan dit ook werken met de labtops en pc’s dat ik in plaats van dynamisch ip adres naar een statisch ip adres gaat, en hoe zit dat dan met tcp ip ipv en ip6 instellingen.
  hoor graag van je.
  soms krijg ik een punthoofd van pap wifi doet het niet haha.

 31. ik heb een Asus RT-AC87U router gekocht.
  Het instaleren lukt mij niet, Mijn Laptop krijgt geen wifi verbinding
  Zou dat evt aan mijn laptop kunnen liggen

 32. Hallo iedereen,

  mijn PC is via powerlines( merk TP-link) verbonden met internet. Probleem is dat ik nu sinds 2 dagen plots geen internet meer heb. Ookal is er volgens het icoontje rechtsonder wel verbinding. Maar als ik dan internet explorer of opera of google chrome open komt er steeds op dat de pagina niet bereikbaar is. Reeds naar telenet gebeld en volgens hen is alles in orde met de modem/ router en ligt het dus aan de powerlines zelf. ( ookal geven de 3 lichtjes op de adapters aan dat alles ok is.)Praktisch alle kabels al een uitgetrokken en opnieuw ingestoken, powerline adapters terug met elkaar verbonden…
  Wifi op smartphone werkt wel.

  MVG Niels
  Wat kan ik nog doen?

  1. Beste Niels,

   Probeer de adapters even naast elkaar in een stopcontact in de muur te steken en test het dan met een laptop of er verbinding gemaakt kan worden. Werkt het dan wel, dan is er iets niet goed met de elektriciteitskabels of eventuele stekkerdoos die je gebruikt. Tweede oplossing is ze terug te sturen naar de winkel waar ze gekocht zijn om te laten repareren of controleren op defecten.

 33. Beste Niels,

  Ik heb al een tijdje netgesar nighthawk x4 , maar heb ik problemen met de wifi.
  Op onze mobiel geeft de wifi uitstekend signaal. Maar we kunnen geen pagina openen.
  vaak code 401.
  wifi router gereset en een tijdje van stroom gehaald. Maar geen resultaat.
  Heb je tips voor ons ?

  Gr Jos

  1. Beste Jos,

   Is het ook met andere apparaten zoals de computer of laptop? Indien het alleen op een mobiele telefoon is dan ligt het waarschijnlijk aan dat apparaat.

 34. Hoi Jan,

  Wanneer ik met mijn laptop verbinding wil maken met wifi netwerken dan lukt het niet. Ik heb wel verbinding maar geen internettoegang. Met mijn telefoon lukt het wel en andere mensen lukt het ook. Is er iets in de instellingen van mijn laptop dat ik kan aanpassen?

  Alvast bedankt voor je antwoord!
  Bela

  1. Beste Bela,

   Dit kan van alles zijn, software wat roet in het eten gooit of een van de bovenstaande problemen. Mocht je via dit artikel erniet uitkomen dan kan je het beste toch even een “handig neefje” inschakelen die je snel kan helpen.

 35. Beste,
  ik werk via een powerline van tp link en de powerline die ik gebruik werkt heel goed. Maar als ik de ethernet kabel in mijn pc steek van de powerline geeft mijn pc aan dat ik geen internet heb. Ik heb ook al zelf contact opgenomen met tp link en zij zeggen dat er een ruis op mijn stroomnet zit. Maar aan pc kan het niet liggen want ik heb hem nog maar net binnen gedaan bij het bedrijf waar het gemaakt is. Zou u me kunnen helpen want ik weet het echt niet meer.
  MVG jonathan

 36. Hallo, ik heb sinds kort een tp-link router aan mijn ziggo modem gekoppeld. De wifi van ziggo is door ziggo uitgeschakeld. Nu heb ik in huis vaak het probleem dat onze mobiele telefoons wel wifi verbinding hebben, maar dat er niks gedaan kan worden. Geen internet en geen verbinding op bijvoorbeeld WhatsApp. Ik ben zeer benieuwd wat hier de oplossing voor kan zijn. Men heeft mij ooit iets verteld dat er een setting in de tp-link aangepast moet worden. Maar ik heb er echt geen verstand van. Laat staan van alle engelse termen die ik zie als ik in de router inlog. Zou dat ik simpele stappen en jip en Janneke taal verteld kunnen worden, zodat een nono als ik het op kan lossen?

  Groetjes Pascal

  1. Beste Pascal,

   Meestal ligt dit toch aan Ziggo, de verbinding is dan even weg en dat heeft vaak te maken met de ziggo DNS servers. De TP-Link router zou het probleem niet echt moeten zijn tenzij je via wifi werkt en hij overbelast raakt door teveel apparatuur of een matige verbinding.

 37. Heb een Samsung smart tv en alles werkte altijd perfect!! Sinds kort doet Netflix het niet meer ook YouTube werkt niet meer tv geeft aan dat er geen internetverbinding is!! Terwijl onze mobiele telefoons en tablets het wel gewoon doen ook Netflix op de tablets werkt gewoon!!! Iemand een idee hoe ik dit op de smart tv weer kan herstellen!!

  Gr Robert Hartogs

 38. Hallo meneer Mulder,

  Ik heb een probleem met het internet in huis.
  Ik heb een verbinding via ziggo en uiteraard een router daarvan. Via de computers en ipad is het geen probleem het internet. Via de mobiele telefoons hebben we wel een probleem.
  Het gaat 2 x om een Samsung s4. Als je op wifi wil kun je bijv geen Google openen . Als je dan even de wifi uitzet ( dus mobiel Internet start) en site staat er op en schakel vervolgens wifi weer in dan gaat het wel.

  Hoe kan dit ? Ligt dit aan de router/verbinding ?

 39. Hallo Jan,
  Mijn vriend en ik hebben een probleem met onze laptop, de laptop maakt wel verbinding met de telefoon maar zonder dat doet tie het niet terwijl die wel verbonden is.
  Zit er iets niet goed in de laptop? Moet ik iets in de laptop veranderen? Wij hebben geen handige familielid die ons kan helpen en vragen daarom hulp via internet.

  Groetjes,
  Christa

 40. Ik heb ook een probleem met internet. Ik heb mijn eigen PC en die zit met een kabel aan een access point dat op mijn kamer staat. Het access point is met een kabel met het modem verbonden. De PC had tot 2 daggen geleden altijd gewoon internet via deze verbinding. Opeens kan ik echter niet meer het internet op. Ik heb helemaal niets gewijzigd of geïnstalleerd dus ik begrijp niet hoe dit kan. Als ik naar de verbinding kijk geeft hij aan verbonden te zijn met het netwerk maar geen internet toegang te hebben.
  Als ik de kabel er uit trek schakelt de PC over naar de draadloze verbinding maar ook dan geen internet toegang. Voor beide verbindingen staat het Protocol op Automatisch een IP-adres laten toewijzen, stuurprogramma’s zijn up-to-date, .
  Naast mijn PC staat mijn werklaptop. Ook deze is via een kabel op het access point aangesloten (net als mijn PC dus). De laptop heeft wel gewoon internet toegang. Ook mijn GSM heeft verbinding met het access point en heeft ook gewoon internet toegang. Net als alle andere laptops, Gsm’s en tablels in huis, of ze nu met het acces point of direct verbinding hebben met het modem.
  Wat is er in hemelsnaam misgegaan met mijn PC dat hij van de ene op de andere dag geen internet toegang meer heeft ??? Zelf heb ik niets gewijzigd. Waar moet ik het zoeken ???

  1. Hi Peter,

   Dit klinkt als een vreemd probleem waar ik je helaas niet zo bij kan helpen. Het kan van alles zijn namelijk, van kabelbreuk tot een virus. Je kan het beste even een computer reparateur inschakelen die op locatie kan komen kijken, van afstand zijn dit soort problemen heel moeilijk op te lossen en blijft het gissen naar het probleem.

   1. Bedankt voor het feit dat je zo snel gereageerd hebt Nico. Een kabelbreuk is uitgesloten en een virus eigenlijk ook wel. De PC is goed beschermd en werkt verder perfect en snel. Ook scans voor mallware en virussen leveren niets op. Ik heb het idee dat er toch iets in de instellingen niet goed zit of dat er een programma niet wordt opgestart dat wel nodig is, Het is in ieder geval geen standaard probleem want modem en access point werken prima en de PC maakt hiermee ook gewoon contact, of het nu via het ethernetmodem of via een draadloze verbinding is. Nog een andere draadloos modem geprobeerd maar ook wel verbonden maar geen internettoegang. Wachtwoorden zijn goed, automatisch zaken toewijzen staat goed, modem en accesspoint al enkele keren gereset. Alle andere apparaten hebben gewoon internet. Alleen mijn PC niet, wel verbinding maar geen internettoegang. Gek wordt ik hiervan.

    1. Probleem zit waarschijnlijk in de netwerkkaart / stuurprogramma.
     Verwijder en herinstalleer de netwerkkaart softwarematig van je pc / laptop en grote kans dat je (voorlopig) weer op het internet kan.
     Ik weet het is een “pleister methode” maar het werkt.
     Wel apart dat het vaak de Ziggo Horizon box is..

     1. ga naar configuratie(scherm) en klik op apparaatbeheer vervolgens netwerkadapters.
     2. rechtsklik op de naam met WLAN erin voor wifi en PCI fastethernet of vergelijkbaar voor je vaste verbinding.
     (laat de WAN miniports eerst met rust)
     3. klik op ” installatie ongedaan maken” of op “stuurprogramma verwijderen”. De betreffende adapters zullen nu verdwijnen uit de lijst met netwerkadapters.
     4. sluit de vensters en start de pc / laptop opnieuw op.
     Het besturingsprogramma zal nu automatisch de adapters opnieuw installeren.
     5. start de verbindingen opnieuw op dmv. SSID en wachtwoord
     ( SSID en Wachtwoord staan ook op een sticker onder de router..)

     Als je problemen ondervind met internet, probeer dan opnieuw contact te maken met je netwerk en start de probleemoplosser van windows op , deze kan je helpen. In ieder geval komt er iets uit waar je in de computer-forumgroepen verder mee komt.

     ++

 41. Ik heb overal op telefoon eige laptop internet maar met de laptop van mijn moeder die geeft aan “verbonden maar geen internet toegang” wat kan ik doen om dit te verhelpen? Samsung laptop draaid op windows 10

 42. Als het uit en aanzetten van de modem/router niet helpt dan kan je het volgende doen.

  open een Dos-venster(cmd) op de laptop.
  (je weet niet hoe? klik op vergrootglas links onderin Windows desktop en type in cmd en ENTER)
  Als het goed is verschijnt het zwarte venster met een cursor.
  type achter de knipperende cursor de volgende regel in:

  ipconfig /release (let op de spatie na ipconfig)

  en daarna ENTER toets in drukken.
  wacht even tot hij klaar is…..
  daarna in het zelfde zwarte dos venster de volgende regel intypen:

  ipconfig /renew

  weer gevolgd door enter.

  Als het goed is moet hij dan weer een ip-adres krijgen waardoor de verbinding weer terugkomt.

  LET OP!
  Soms gaat het onderdeel gewoon stuk. Zgn. wifi-radio die zit ingebouwd vlak naast het geheugen meestal.

 43. Ik heb een probleem waar ik vaker over lees, maar waar ik geen antwoord op kan vinden.
  Heb een dlan 550 wifi starter kit geïnstalleerd (devolo). Adapter aan router, adapter verbonden met de ‘stekker’. Er is een prima netwerk, maar als ik er verbinding mee maak heb ik geen internettoegang. Mijn oude netwerk is er ook nog en kan ik gebruiken, maar dat reikt niet tot aan de zolder.
  Dus alles werkt prima, behalve dat ik geen toegang krijg tot het internet. Iemand die hier een oplossing voor heeft?

 44. Ik heb een probleem met de verbinding van alleen de laptop. Hij maakt alleen verbinding met de lader in het stopcontact. Zonder, duurt maar een minuutje voordat het wegvalt! Iemandd heeft dit ooit opgelost via een directe site waar een andere optie moest aangeklikt worden. Gegevens verloren naderhand, helaas. Idee wat ik nu kan doen??

 45. Ik heb een probleem met mijn laptop. Internet verbinding werkt uitstekend op smartphone en tablet maar niet op laptop. Thuis heb ik wel verbinding maar geen toegang tot internet en op het werkb heb ik zelfs geen toegang. Wat kan ik hiervoor doen???

 46. Ik heb 2 laptops en deze zijn via WIFI met een router verbonden.
  De ene laptop geeft geen enkel probleem, prima internet verbinding, de andere doet het soms wel en soms niet. Na tig keer opnieuw opstarten doet tie het ineens weer wel.
  Netwerkoverzicht geeft aan dat tie wél met de router verbonden is maar dat de router niet verbonden is met internet. Dat klopt niet want mijn andere laptop doet het ondertussen prima.
  Wat zou het kunnen zijn???

 47. Hallo,
  Ik heb thuis wifi. Nou in 1x heb ik wel op mn ipad en telefoon van mijn vrouw Internet (verbonden met wifi). Ik heb zelf met mijn telefoon (ook verbonden met wifi) een probleem want ik heb dus geen Internet. Hoe kan ik dit oplossen?

 48. Hey,
  Ik heb een KPN Experia Box v8 de wifi van de box is goed heb ik 2 wifi versterkers en op alle 2 al een maand verbonden, geen internet en alleen op de wifi versterkers ik heb 3 keer van KPN een monteur laten komen heb me veel geld gekost elke keer en het probleem blijf terug komen alles heeft de versterkers gereset dan is het eventjes goed. Hij heb elke versterker een anderen naam gegeven voor dat je kan zien met welke je verbonden ben de KPN Expreria Box komt super wifi uit en de versterkers niet.

 49. hey hey,

  Ik heb een vraag ik heb wel internet op me andere toestellen maar niet op me laptop.
  Hij geeft wel een wifi verbinding aan maar met een uitroepteken ik heb al meerdere keren gereset maar die foutmelding blijft.
  Op andere laptops heb ik wel internet.
  Wat kan ik nog meer doen?

  Groetjes Mark

 50. Hallo Jan,

  Ik heb al 2 dagen geen internet en er is een monteur gekomen zonder afspraak en die zei dat de downstream goed is, maar de upstream te hoog is (125). Hierdoor komt de modem niet online. Bekabeling is wel goed. Hij kon het probleem niet oplossen omdat hij onze gegevens niet bij zich had. Hiervoor moet hij terugkomen maar dat is pas over een week en daar zit ik niet op te wachten. Is er een manier om dit zonder monteur op te lossen of is hierbij een proffesionel nodig?

  Groetjes,

  Victor

 51. Hoi Jan!
  Ik krijg geen verbinding met mijn WiFi omdat de knop “draadloze apparaten” uit staat. Ik kan m ook niet aanzetten (letters zijn grijs) hoe kan ik dit oplossen? Ik snap er niks van :(
  Alvast bedankt! groetjes Thyra

 52. Hallo Jan, beste wensen voor het nieuwe jaar. Hier het ik een probleempje bij mijn pa waar ik al even aan het proberen ben maar niet uit kom.
  Hij heeft een ZyXEL router op dsl. Zijn iPhone en onze iPad werken zonder problemen op de WiFi. Maar zijn laptop geeft de melding “geen internet, beveiligd” wpa code al eens gewist en opnieuw ingesteld, maar geen succes ook niet als hem met de WPS toets instel. ALs ik de WiFi uitschakel en de laptop via de kabel aan de router verbind krijg ik op de laptop ook geen toegang tot internet.
  De laptop is een Packard Bell Easy note TS11HR met Windows 10

  Als je hier een oplossing voor hebt hoor ik dat graag. TIA

  mvg, Geraldo

 53. Ik heb een sitecom n300 wifi extender geplaatst op de sitecom router. Nu moet ik steeds handmatig switchen tussen de beneden- en bovenverdieping. Kan dit ook automatisch ingesteld worden?

  1. Beste Hermus,

   Nee dit is helaas niet mogelijk omdat je dan “seamless roaming” nodig hebt. Een functie die alleen in duurdere zakelijke apparatuur zit voornamelijk. Er zijn nu wel systemen voor de thuismarkt waarmee dit mogelijk wordt, kijk hiervoor naar ons artikel multi-room wifi.

 54. beste Jan,

  Vreemd probleem: ik heb een nieuwe iMac en wil een mailprogramma configureren.
  Hij meldt mij dan dat is geen internetverbinding heb, terwijl dat niet klopt. Ik heb razendsnel internet tegenwoordig. Op dit moment schrijf ik ook online dit bericht.
  Hiervoor had ik slecht internet maar sinds enkele maanden heb ik Google WiFi (mesh netwerk) en dat gaat heel goed.
  Kan het zijn dat hiervan een van de instellingen misschien moet worden aangepast? (er viel weinig aan in te stellen, was echt plug & play, maar zou kunnen dat er wat gefinetuned moet worden)

  Ik hoor het graag

  1. Beste Gerard,

   Wanneer je verder alles kan doen online zal het aan de instellingen van het mailprogramma moeten liggen ben ik bang. Helaas heb ik geen ervaring met de mail client van een apple dus daar kan ik je niet bij helpen.

   1. beste Nico,
    Het is nog vreemder. Op die iMac heb ik via Parallels ook Windows10 lopen. Met daarbij Office2016. En dat werkt prima.

    Ook raar, en dat is meer een Wifi-dingetje denk ik: ik heb Ziggo en volgens mij zit er iets niet goed in de router. Soms heb ik razendsnel internet (10 Mb per seconde download), maar als ik tegelijkertijd ook wil surfen op het web dan doet hij er vele seconden over om een pagina te openen en soms zelfs lukt dat helemaal niet.

    Opnieuw opstarten van de router werkt dan meestal wel, maar dat is toch niet de bedoeling.
    Wat kan hier mis zijn?

    Ik hoor het graag

    1. Beste Gerard,

     Ik durf het zo niet te zeggen, klinkt allemaal erg vreemd en vermoed dat er ergens software roet in het eten gooit. Afgelopen 2 weken heeft Ziggo wel last gehad van een storing waardoor veel google websites niet snel wilde laden. als het goed is is dat nu wel opgelost.

 55. Wat in ons geval heel vreemd is, is dat mijn vrouw net zo veel wifi heeft als ik, hele goede verbinding dus, en dat ik prima internetverbinding heb op mijn laptop, en op onze smartphones, maar haar laptop in het geheel niet. We hebben dezelfde (XS4ALL-F-secure) virusscanners, gelijk geïnstalleerd. Ik begrijp dus niet wat er met haar laptop aan de hand is. Ze heeft een Sony Vaio laptop.

 56. hallo Nico.

  Ik heb een wifi extender op zolder geplaatst. Bereik gecheckt met een app en dat schijnt zeer goed te zijn.
  Als ik verbinding maak met mijn telefoon, geeft deze aan dat er mogelijk geen internet verbinding zal zijn.
  Ik kan nog geen berichtje versturen met de telefoon.
  Waar kan dit aan liggen?

 57. Ik heb een probleem met de internetverbinding sinds ik mijn nieuwe laptop heb geïnstalleerd met Migratie assistent (Apple). Ineens geen internetverbinding meer terwijl de WiFi het gewoon doet, ook nog op m’n telefoon en de laptop van m’n man. Weet iemand raad?

 58. Hallo.
  Sinds kort hebben we een nieuw modem gekregen van Ziggo. Laptop geeft wel verbonden, geen internet. Als we op de laptop de firewall uit zetten. Programma afsluiten . Dan hebben we wel internet. Daarna zetten we de firewall weer aan. Internet blijft het dan wel doen. Sluiten we de laptop af en starten we daarna weer op dan wederom geen internet. Wat kan de oorzaak zijn en hoe is dit te verhelpen?

  1. Hoi, heb van de ene op de andere dag geen internetverbinding meer op de (macbook) laptop in mijn woonkamer – lampje WIFI brand wel, echter airportconfiguratie staat internet op oranje (geen verbinding?). Werk in huis met internet via Time-Capsule en heb op andere plaatsen – verder weg van de TC wel verbinding en internet. Dit geldt ook voor de andere aangesloten apparatuur. Weet iemand een oplossing?

 59. Als de wifi wel met je netwerk maar niet met het internet verbindt en je modem/router wel gewoon met het internet verbonden is omdat je PC gewoon webpagina’s laat zien, kijk dan eens naar de DNS van de router. Als die DNS niet benaderbaar is en je hebt een andere wel werkende DNS ingesteld op je PC dan krijg je precies dit.
  Wel internet, maar niet via Wifi. Kies voor je router nieuwe DNS-en. Dan kan je gelijk een veilige DNS uitzoeken (één die niet alles logt bv) https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1651525

 60. Martien
  Ik heb een blackview 6800 telefoon maar krijg geen verbinding met de router van Ziggo
  Maar met een andere telefoon wel
  Ziggo zegt dat het niet aan hun ligt

 61. Hoi Jan,

  ik heb een mifi routertje van tp link, de m7350. Als ik ‘m aanzet maakt hij wel verbinding maar geen internet. Nu ben ik erachter dat als ik inlog in de router en de data roaming even uit en aan zet dan verbind hij wel ineens met het internet en is er niks meer aan de hand. Hoe kan dit en hoe kan ik er voor zorgen dat dit niet meer hoeft??
  Groeten vanuit France,
  Pat.

 62. Beste Jan,
  ik heb wel wifi maar geen internettoegang. Iedereen hier in huis wel en elders heb ik ook geen problemen. Het is net of de router hier een conflict heeft met mijn telefoon (Huawei) kan dat?
  Tot een paar weken terug had ik hier helemaal geen probleem mee. Ik hoop dat je een antwoord hebt op mijn vraag en of je eventueel een oplossing hebt.
  Dank en hartelijke groet, Tineke.

 63. Hoi Jan, ik heb een Alfa wifi pro ik probeer deze aan te sluiten op het internet van de buren KPN ik heb wel verbinding maar geen internet. De route connect wel het internet van mijn buren.
  Wat kan of is hier de oorzaak van

 64. Ik heb draadloos internet problemen op mijn PC. Volgens het WiFi logo in het scherm heb ik vol bereik maar internet doet het toch niet of heel traag. Ik heb Windows geüpdate en een goede virusscanner. Op tablet en telefoon doet WiFi het wel gewoon goed

 65. Goedemorgen,

  Nu met het corona virus, moeten de kinderen thuis les krijgen. Hier hebben de meeste ouders een aantal links voor gekregen. Nu heb ik deze op mijn dochter haar tablet gezet en werken deze ook naar behoren bij mij thuis. Maar zodra zij naar haar vader gaat (ben gescheiden) doen deze het niet. Wifi geeft aan verbonden te zijn. wat zou dit kunnen zijn en hoe op te lossen?

 66. Hi!
  Ik heb wifi op mn laptop maar kan niet op internet.
  Kun jij mij helpen?
  Hopende op een reactie,
  Martine

 67. De foutmelding “onbekend netwerk” lag, bij mij, in een conflict met de uitgegeven IP adressen van het Zyxel kastje en de Wifi versterker. Eerst had ik de router er al tussen uit gehaald, gezien de opmerkingen hierover op forums, echter zonder resultaat. Pas nadat ik ook de Wifi versterkers had uitgeschakeld werkt alles weer perfect.

 68. Ik blijf de melding wifi zonder internet maar krijgen met enige regelmaat…
  Ik heb al van alles aan laten passen..zo heb ik de nieuwe V12 van Kpn en vanuit deze ga ik met 2 kabels naar UNIFI accespoints….maar stabiel nog steeds niet

 69. Gisteren heeft de monteur van t-mobile een nieuwe router aangesloten en nu heb ik geen Netflix en zo soort dingen meer.

 70. Er komt steeds geen intenet, terwijl ik er wel heb maaar zie dat een ander wifi opstaat n kan soms niet verder scrollen op chat en messinger komt op scherm pffff !!

 71. Goedemorgen. Mijn probleem is al enige tijd dat ik een prima werkend internet heb. Toch is het onmogelijk om mijn iTunes muziek af te spelen. Telkens als ik verbinding probeer te maken met iTunes verschijnt de foutmelding -42110.

  Weet u wat dit betekent en wat ik eraan kan doen?

 72. Heb een Muama Ryoko gekocht .
  Krijg hem te zien maar krijg dat hij is aangesloten maar dat ik WiFi heb.
  Wat kan ik hier aan doen ?

 73. hallo Jan gisteren nieuwe router gekregen van kpn bellen kan tv doet het ook,maar wiffi niet
  ons adres van kpn staat er niet bij,kpn al gebeld kunnen er ook niet veel mee.want de rest doet het.
  ligt waarschijnlijk aan onze computer,mijn zwager heeft ook al gekeken,kwam er ook niet uit.niks kapot
  wat zou het kunnen zijn ?

 74. Ik heb verbonden maar geen internet op mijn tablad terwijl ik wel internet hebt op mijn telefoon en tv wat is het probleem ik heb de tablet uit en aangezet, ik heb mijn wachtwoord opnieuw ingevoerd mocht niet helpen

 75. Goede middag wel verbinding geen internet op Honywell klokthermostaat alles al geprobeerd.
  Ik heb een samsung tel. zijn de instellingen erl goed daar ga ik aan twijfelen

 76. Ik wil mijn modem van mijn zonnepanelen met internet verbinden nu krijg ik telkens verbonden zonder internet iemand een idee hoe ik dit kan oplossen bedankt alvast

 77. Om mijn slimme meter uit te lezen heb ik een dongle gekocht van HomeWizzard energie.De P1 meter HWE-P1-G1.
  Deze moet aan het internet gekoppeld worden. Ik krijg tekens de melding “verbonden( geen internet toegang)

 78. Hallo mijn naam is Jolanda ik heb geen verstand van maar ik heb WiFi op telefoon dus draadloze overal doet mijn WiFi wel op 1 tv en 1 telefoon en 2aipafs maar in de slaapkamer pakt hij geen WiFi op tv ik heb alles uit gedaan op nieeuw op gestart in de slaapkamer maar krijg elke keer weer de codec: na-1-19 wat ik ook die het werk niet sinds begin december voor heen werkt alles wel maar ik heb tele2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.