Installeren

door Jan Mulder

100

Wel netwerk verbinding maar geen internet?Vervelend, je krijgt een melding dat er geen internettoegang is terwijl je wel bent verbonden met je draadloze netwerk. En inderdaad, het openen van internet pagina’s lukt niet. Dit is een veelvoorkomend probleem, dat gelukkig eenvoudig op te lossen is.

Modem controleren

Controleer eerst of je modem wel internet verbinding heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het modem direct met een kabel op je computer of laptop aan te sluiten, de draadloze router koppel je dan even los van je modem. Ook dan geen internet? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je modem of internet provider. Heb je gewoon internet-toegang via je modem? Dan zit het probleem in je router. En dat gaan we oplossen!

Resetten

Controleer of het modem is aangesloten op de WAN poort van je WiFi router en niet per ongeluk op één van de LAN poorten. Als alles correct is aangesloten haal je het stroom van het modem én van je router af en wacht een seconde of 15. Zet dan eerst alleen het modem aan, wanneer die helemaal is opgestart zet je de router aan. Nu wel internet? Mooi. Zo niet, lees nog even verder.

Router instellen

Bij kabel internet is het van belang dat het MAC adres van je draadloze netwerkkaart gekloond is. Bij de internet verbinding instellingen in je router zit vaak een knopje ‘clone MAC adress’ of iets dergelijks, Klik daarop. Zorg er ook voor dat je, indien je kabel internet hebt, kiest voor Dynamic IP als verbinding en dat je de host name leeg laat (tenzij je provider anders voorschrijft). Haal je modem een poos van het stroom (hou een kwartiertje aan). En start hem opnieuw op.
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.100 reacties op Wel netwerk verbinding maar geen internet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑