Als je je iPad verbindt met WiFi dan kun je gebruik maken van draadloos internet via een WiFi verbinding. Bijvoorbeeld via je eigen draadloze router, bij iemand anders thuis of onderweg via een hotspot.

Let op: indien je gaat internetten via een onbeveiligd draadloos netwerk of via een hotspot, zorg er dan voor dat je de nodige beveiligingsmaatregelen hebt genomen.

Indien je je iPad verbindt met je eigen draadloze netwerk in huis, dan kun je ook bestanden streamen via je je WiFi netwerk en bijvoorbeeld draadloos foto’s en andere bestanden kopiëren naar je NAS of pc.

Hoe maak je verbinding met een WiFi netwerk via je iPad? Ik leg het je hier uit.

Instellingen

Om WiFi in te stellen ga je op je iPad naar instellingen via onderstaand icoon:

iPad instellingen

WiFi

Wil je draadloos verbinding kunnen maken, zorg er dan voor dat WiFi aan staat op je iPad. Dit kun je aan de linkerzijde controleren. Staat WiFi aan, dan kun je door naar de volgende stap. Is WiFi uitgeschakeld, druk dan op de WiFi optie en schuif de knop naar rechts om WiFi in te schakelen op je iPad.

iPad WiFi instellingen

Verbinden met een netwerk

Er wordt een lijst met beschikbare draadloze netwerken getoond. Kies hier het netwerk waarmee je wilt verbinden. Om te verbinden met een netwerk is vaak een beveiligingssleutel nodig (WPA key). Weet je de beveiligingssleutel van uw netwerk niet meer? Lees dan het artikel netwerksleutel kwijt.

Voer de beveiligingssleutel in en klik op ‘verbind’. Je hebt nu verbinding via WiFi en kunt internetten en bestanden delen.

iPad verbinden

3 gedachten over “WiFi instellen voor de iPad

  1. Ik heb een iPad air. Op mijn werk heb ik het volgende probleem niet en thuis dus wel.
    wanneer ik een bepaalde webpagina (willekeurig) wil openen krijg ik de melding dat de server onvindbaar is. Weet u een oplossing voor dit probleem? Ik kan wel gewoon mail ontvangen en verzenden, Facebook openen e.d.

    1. Hoi Esther, heb je dit ook als je vlakbij de router zit? Heb je al eens een andere browser (bijv. Chrome) geprobeert? Gebruik je Safari? Navigeer dan eens naar Instellingen ▸ Safari en tap op de opties ‘Wis geschiedenis’ en ‘Wis cookies en gegevens’.

  2. Beste Jan ik ben al een half jaar bezig met WIFI op mijn camera Sony a7 die moet de foto’s overbrengen van de camera naar laptop en van camera naar TV . Dagen ben ik er mee bezig sony gebeld en wat krijg ik te horen je gelooft het niet maar ze zeggen Zoek het zelf maar uit ik wist niet wat ik mee maakten
    Dat is dan sony. Schande .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.