Installeren

door Jan Mulder

3

WiFi instellen voor de iPadAls je je iPad verbindt met WiFi dan kun je gebruik maken van draadloos internet via een WiFi verbinding. Bijvoorbeeld via je eigen draadloze router, bij iemand anders thuis of onderweg via een hotspot.

Let op: indien je gaat internetten via een onbeveiligd draadloos netwerk of via een hotspot, zorg er dan voor dat je de nodige beveiligingsmaatregelen hebt genomen.

Indien je je iPad verbindt met je eigen draadloze netwerk in huis, dan kun je ook bestanden streamen via je je WiFi netwerk en bijvoorbeeld draadloos foto’s en andere bestanden kopiĆ«ren naar je NAS of pc.

Hoe maak je verbinding met een WiFi netwerk via je iPad? Ik leg het je hier uit.

Instellingen

Om WiFi in te stellen ga je op je iPad naar instellingen via onderstaand icoon:

iPad instellingen

WiFi

Wil je draadloos verbinding kunnen maken, zorg er dan voor dat WiFi aan staat op je iPad. Dit kun je aan de linkerzijde controleren. Staat WiFi aan, dan kun je door naar de volgende stap. Is WiFi uitgeschakeld, druk dan op de WiFi optie en schuif de knop naar rechts om WiFi in te schakelen op je iPad.

iPad WiFi instellingen

Verbinden met een netwerk

Er wordt een lijst met beschikbare draadloze netwerken getoond. Kies hier het netwerk waarmee je wilt verbinden. Om te verbinden met een netwerk is vaak een beveiligingssleutel nodig (WPA key). Weet je de beveiligingssleutel van uw netwerk niet meer? Lees dan het artikel netwerksleutel kwijt.

Voer de beveiligingssleutel in en klik op ‘verbind’. Je hebt nu verbinding via WiFi en kunt internetten en bestanden delen.

iPad verbinden
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.3 reacties op WiFi instellen voor de iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑