Draadloze router

door Jan Mulder

23

Wat is een draadloze router?Een draadloze router is een apparaat dat gebruikt wordt in een WiFi netwerk. Het heeft de functionaliteiten van een gewone router, gecombineerd met dat van een access point.

Het wordt meestal gebruikt voor draadloos internet of voor een draadloos computer netwerk. Een draadloze router kan gebruikt worden in een bekabeld netwerk, een draadloos netwerk en in een netwerk waarbij clients zowel bekabeld als draadloos met de router kunnen verbinden.

Eigenschappen draadloze router

Over het algemeen hebben draadloze routers de volgende eigenschappen:

  • LAN poorten (meestal 4) voor een bekabeld netwerk
  • Een WAN poort, om te verbinden met het modem/internet.
  • Een WiFi antenne (sommige modellen beschikken over 2 antennes)

Gaming router

Een gaming router wordt gebruikt voor het verzenden van games en andere multimedia over het netwerk. Vaak zijn deze draadloze routers uitgerust met StreamEngine technologie.

DHCP

Een router kan IP adressen uitdelen aan computers in een netwerk via DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol).  Dat is handig, zo hoeven niet alle IP adressen voor iedere computer in het netwerk met de hand te worden ingesteld.
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.23 reacties op Wat is een draadloze router?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑