Draadloze router

door Jan Mulder

13

Wlan repeater voor WiFiSoms komt u net een beetje bereik tekort. Zelfs met een access point met veel bereik kan het gebeuren dat u niet overal de dekking heeft die u wenst. Het is sowieso aan te raden gebruik te maken van een sterke wifi ontvanger. Om het bereik nog verder te gebruiken kan een wlan repeater ingezet worden.

Het probleem met de meeste wlan repeaters is dat ze vaak lastig te configureren zijn en niet met alle draadloze routers samenwerken. Ook val het bereik van de meeste wlan repeaters erg tegen. Fabrikant Ruckus Wireless heeft eindelijk een prodcut op de markt gezet die echt doet wat het beloofd: wifi signalen repeaten van ieder draadloos access point of draadloze router.

Ruckus Metroflex

De Ruckus MetroFlex 2211 is een zeer sterke en intelligente wlan repeater. Door zijn actieve antennesysteem worden continu alle mogelijke “wifi paden” naar de actieve ontvangers gedetecteerd en geanalyseerd. Hierbij worden dempende factoren zoals muren en plafonds juist benut in plaats van dat ze storing leveren. In geval van plotselinge interferentie door andere wifi-signalen, kan zodoende zonder hickup overgeschakeld worden, opdat de draadloze verbinding optimaal blijft.

Eenvoudige installatie

Door iedereen te installeren, je hoeft alleen gebruik te maken van deRuckus MetroFlex DZ “dynamic host configuration protocol” (DHCP) voor automatische configuratie met het draadloze netwerk. Gebruikers hoeven alleen maar de Ruckus MetroFlex DZ aan te zetten, daarna word er automatisch een verbinding gemaakt met het beste wifi signaal wat aanwezig is.

Handig op de camping

Zit u in de zomer op de camping waar een draadloos netwerk is? Deze wlan repater van Ruckus kan ook dat wifi signaal repeaten! Lees ook het artikel over het ontvangen van draadloos internet op de camping.

Aanschaffen

Als u een goede repeater zoekt, die met iedere draadloze router overweg kan raad ik u zeker de Ruckus Metroflex aan. Dit is de eerste universele repeater die ik heb gezien die ook nog eens doet wat het beloofd! Deze wlan repeater heeft ook nog eens een geweldig bereik. De Ruckus Metroflex is te koop bij Wifishop.
Tags: , , , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.13 reacties op Wlan repeater voor WiFi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑