Draadloze router

door Jan Mulder

13

Wlan repeater voor WiFiSoms komt u net een beetje bereik tekort. Zelfs met een access point met veel bereik kan het gebeuren dat u niet overal de dekking heeft die u wenst. Het is sowieso aan te raden gebruik te maken van een sterke wifi ontvanger. Om het bereik nog verder te gebruiken kan een wlan repeater ingezet worden.

Het probleem met de meeste wlan repeaters is dat ze vaak lastig te configureren zijn en niet met alle draadloze routers samenwerken. Ook val het bereik van de meeste wlan repeaters erg tegen. Fabrikant Ruckus Wireless heeft eindelijk een prodcut op de markt gezet die echt doet wat het beloofd: wifi signalen repeaten van ieder draadloos access point of draadloze router.

Ruckus Metroflex

De Ruckus MetroFlex 2211 is een zeer sterke en intelligente wlan repeater. Door zijn actieve antennesysteem worden continu alle mogelijke “wifi paden” naar de actieve ontvangers gedetecteerd en geanalyseerd. Hierbij worden dempende factoren zoals muren en plafonds juist benut in plaats van dat ze storing leveren. In geval van plotselinge interferentie door andere wifi-signalen, kan zodoende zonder hickup overgeschakeld worden, opdat de draadloze verbinding optimaal blijft.

Eenvoudige installatie

Door iedereen te installeren, je hoeft alleen gebruik te maken van deRuckus MetroFlex DZ “dynamic host configuration protocol” (DHCP) voor automatische configuratie met het draadloze netwerk. Gebruikers hoeven alleen maar de Ruckus MetroFlex DZ aan te zetten, daarna word er automatisch een verbinding gemaakt met het beste wifi signaal wat aanwezig is.

Handig op de camping

Zit u in de zomer op de camping waar een draadloos netwerk is? Deze wlan repater van Ruckus kan ook dat wifi signaal repeaten! Lees ook het artikel over het ontvangen van draadloos internet op de camping.

Aanschaffen

Als u een goede repeater zoekt, die met iedere draadloze router overweg kan raad ik u zeker de Ruckus Metroflex aan. Dit is de eerste universele repeater die ik heb gezien die ook nog eens doet wat het beloofd! Deze wlan repeater heeft ook nog eens een geweldig bereik. De Ruckus Metroflex is te koop bij Wifishop.
Tags: , , , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.13 reacties op Wlan repeater voor WiFi

 1. Rob Bello zegt:

  Ik woon in Frankrijk en maak gebruik van de livebox van Orange. Op 80 meter afstand hebben we ook een huis voor toeristische verhur. Is uw Ruckus Metroflex sterk genoeg om deze afstand te overbruggen zodat ook daar gebruik kan worden gemaakt van wifi?
  Ik heb een Asus computer Vista Premium; wireless 802.11n
  Graag prijsopgave incl verzedkosten.
  Vriendelijke groet,
  Rob Bello

 2. Guido zegt:

  Hallo,

  Ik heb de Ruckus 2211 aangeschaft. Maar de engelse user guide maakt me niet duidelijk wat ik precies moet doen om hem als wifi repeater te gebruiken. Is het een kwestie van aanzetten en het apparaat doet het zelf? Of moet ik hem eerst via de ethernetkabel aan een PC hangen en een aantal zaken instellen?

  Groeten,
  Guido

 3. albert zegt:

  hallo guido,
  eerst verbinding maken via pc, ga met een browser naar: https://192.168.30.1/index.html en login via admin
  kies: “Yes, I want to use the wizzard”. en vervolgens configureren.
  groeten,
  -albert

 4. Richard zegt:

  Als ik deze repeater zou gebruiken op de camping, maar heb alleen mijn ipad mee gaat dit dan werken?

 5. ba zegt:

  Kun je deze repeater ook in serie zetten. Bijvooorbeeld op zolder en vervolgens een tweede op een andere verdieping?

 6. Herman zegt:

  Als de repeater eenmaal met een laptop geïnstalleerd is, moet je dan tijdens het gebruik de ethernetkabel naar de laptop laten zitten of kun je die verwijderen. Dank voor jullie reactie.

 7. Tim zegt:

  Ik heb op de bovenverdieping in mijn kamer een zeer slechte verbinding, ik game echter veel en heb hiervoor ook een goede snelheid nodig.

  Mijn vraag is dus is het ook zo dat de Ruckus Metroflex de snelheid niet halveert?

 8. tj drijver zegt:

  Kan ik met dit apparaat ook de wifi voor mijn Iphone versterken ook in Spanje?
  Mvgr,
  TJ Drijver
  Amsterdam

  • Jan Mulder zegt:

   Dit apparaat is uitermate geschikt voor een betere WiFi ontvangst met de iPhone, iPad of andere tablets of smartphones.

 9. Erik Schalk zegt:

  Als ik op de camping zit moet ik zo’n bonnetje kopen met een code die kan ik maar op 1 apparaat invoeren, bijv. laptop. Hoe kan ik dan met mijn telefoon op internet op dezelfde code ?
  Wordt soms het mac adres van de wlan repeater geregistreerd i.p.v. die van mijn Laptop ?

 10. Abdel zegt:

  Ik wil juiste keuze maken tussen Ruckus MetroFlex 2211 Universele Wifi Repeater 54Mbps en Engenius ECB300 high power access point 300 Mbps. Wat is volgens jullie de beste bereik voor het hele huis tot aan de derde verdieping? Heb nu KPN Glasvezel 100mb/s up-en download en in de meterkast hangt KPN Experia Box. Wij hebben 2 x laptops 3 x tablets 2 x draadloos touch PC en drie smartphon en 1 x Iphone
  in gebruik. Graag advies tussen die twee wifi verterkers.

 11. Ans zegt:

  Wij hebben er goed en vooral gemakkelijk gebruik van gemaakt op de camping ( 3 jaar lang) maar nu na onze laatste vakantie in Tsjechi├ź, kunnen wij niet meer bij het IP adres van de Ruckus MetroFlex 2211
  alles geprobeerd, niets lukt. iemand een idee?

 12. theo zegt:

  Hallo Hr. Mulder , wij hebben onze fritzbox router in de huiskamer staan en draadloos internet , onze computers op hobbykamer boven , voor een betere ontvangst hebben we 2 Eminent stekkerdozen geplaatst 1 beneden en 1 boven maar ondanks dit af en toe uitval . Hoe kunnen we dit oplossen ?

  Bij voorbaat dank .

  Vriendelijke groet
  Theo Fransen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑