Als we het over krachtige WiFi apparatuur hebben, dan hebben we het natuurlijk over de producten van Engenius, vroeger ook bekend als Senao.

De Engenius EUB-362ext WiFi usb adapter had een ongekend bereik en was enkele jaren (voorheen als sub362ext) razend populair. Deze is tegenwoordig opgevolgd door de nog veel sterkere Engenius EUB9603H.

Groot bereik

Met zijn 500mW zend-/ontvangstvermogen is deze WiFi ontvanger vele malen sterker dan de meeste andere producten. Ideaal voor draadloos internet op plekken waar u anders geen bereik heeft. Bijvoorbeeld uw tuin of zolder.

En moet het bereik nog verder vergroot worden? Dan is de bijgeleverde antenne te vervangen door een sterkere wifi antenne! De Engenius EUB9603H is één van de weinige WiFi usb adpaters met externe antenne aansluiting.

Product informatie

 • 2 x USB 2.0 aansluiting
 • RP-SMA antenne aansluiting
 • Afneembare 5 dBi omni antenne
 • Zend-/ontvangstvermogen van 27 dBm = 500mW
 • Geschikt voor 802.11b, 802.11g en 802.11n draadloze netwerken

Waar te koop?

U kunt ook wel wat meer bereik gebruiken? Bestel de Engenius EUB9603H dan gelijk in mijn favoriete webshop. Omdat men overtuigd is van de kwaliteit en het ongekende bereik van de Engenius producten hanteert de webshop een bedenktermijn van maar liefst 30 dagen!

Op vakantie

Kent u dat, u bent op vakantie en u zoekt een draadloos netwerk maar kunt niet verbinden? Met de Engenius EUB9603H ontvangt u niet alleen meer netwerken, door de hoge ontvangstgevoeligheid is het apparaat ook in staat om te verbinden met zwakke netwerken. Iets wat met uw ingebouwde wifi ontvanger vaak niet lukt. Ontvang de hotspot uit de lobby van het hotel gewoon op uw hotelkamer!

Staat u met uw camper of caravan in de middle of nowhere? Sluit een sterkere wifi antenne aan en pik netwerken op van grote afstand.

Thuis

U mist net dat beetje bereik of u mag verbinden met het draadloze netwerk van de buren? Met de EUB9603H van Engenius verbindt u ook op grotere afstand met hoge snelheid!

Compatible met Windows 7

Deze USB adapter is, net als vele andere Engenius producten, compatible met Windows 7. Meer weten? Lees alles over wifi met Windows 7. Je vindt hier alles over de juiste drivers, compatible producten en het instellen van uw wifi router met Windows 7.

41 thoughts on “Sterke WiFi usb adapter

 1. Een waarlijk ronkend artikel over de EUB-362ext van Engenius! echter ik krijg het apparaat met geen mogelijkheid aan de praat (ik gebruik de 64 bits windows versie). De helpdesk van Engenius bevestigde mij dat de 64bits versie van Win7 niet wordt ondersteund ook niet in de toekomst. Dus wat nou “compatibel met Windows7”??

 2. Werkelijk een fantastisch apparaat. De signaalsterkte is steeds “zeer goed”. Voorheen had ik een Siemens USB adapter 108, maar deze werd niet ondersteund door Windows 7.

 3. Ik begrijp dat voor het optimaliseren van een wifi-verbinding een krachtige zender ideaal is.
  Ik had nog nooit gehoord van Engenius gehoord, maar heb er inmiddels één besteld.
  Nu zit ik nog wel met de vraag wat ik het best aan de PC-kant kan gebruiken. Daar heb ik dan een hoge gevoeligheid nodig, maar voor het upstream-signaal ook voldoende zendvermogen.
  Wat raad je aan ?

  1. Beste Jan,

   Engenius maakt ook sterke ontvangers. De EUB9603H is een goede oplossing. Maar liefst 500mW zendvermogen. Daarnaast nog de mogeljkheid om een externe antenne aan te sluiten (handig als je eens ergens op een camping staat en slecht bereik hebt bij een hotspot in je caravan o.i.d.). En doordat de adapter met een usb-kabel verbonden wordt zit deze niet zoasl een stick tegen het metaal van je pc-kast (wat demping geeft). De EUB9603H kun je hier bestellen

 4. Dag,

  Ik had het niet goed begrepen.
  Ik meende dat de EUB9603H een signaalversterker was voor bv het ADSL-modem.
  Het is echter een USB-adapter voor aan de Pc / laptop.
  Maar hij doet het heel erg goed. Van matig naar uitstekend signaal.
  Dus gewoon met het bestaande ADSL-modem.
  Een aanrader.

 5. Beste Jan
  Werkt ie ook op USB1.0 ?

  Ik zou hem oop mijn tecra9000 nitebook willen aansluiten…
  groet, Ad

 6. Beste Jan,

  Ik heb een slechte WiFi signaal in mijn caravan (is van alluminium) op camping gebruik een Mac powerbook wil een optimale verbinding verkrijgen . Heb begrepen dat ik het best een usb adapter en een antenne moet aanschaven is er nog iets waar ik rekening mee moet houden om een goede verbinding te krijgen.

  vr gr shantam

 7. Wij gaan weer weg met de caravan.
  Op veel campings is wel wifi maar het signaal in de caravan erg slecht.
  Hoe kan ik in de caravan toch een goede ontvangst krijgen. Ik heb een Dell laptop.

  1. Hallo Corrie,

   Wanneer je 1 laptop gebruikt kun je daar heel goed de Engenius EUB9603H USB adapter op aansluiten. Is het bereik dan nog niet voldoende kun je er een externe antenne op aansluiten (op de USB adapter).

 8. Hallo Jan,

  Omdat ik maar kan beschikken over 1 vrije USB poort , is de EUB9603H volgens de beschrijving niet zo geschikt, (het gaat om Windows 7), gezocht naar een alternatief en ik kwam op de Wlan USB adapter die N300 bij Conrad eventueel met verlengkabel zodat de antenne ook buiten de caravan of in de voortent te plaatsen is, ken je deze?
  Het is de bedoeling dat een zwak campingsignaal toch opgevangen wordt, zodat je niet altijd met je laptop onder de arm naar een signaal moet zoeken.
  Mijn 2e vraag is, is er ook zoiets voor de Ipad?

  vrgr, Betty

  1. Hallo Betty,

   Wanneer je maar 1 usb-poort vrij hebt kun je andere adapters van Engenius nemen. De EUB600 en de EUB9603ext hebben maar 1 vrije poort nodig. Op de iPad kun je geen usb adapter aansluiten, in dat geval is de Metroflex van Ruckus een goede oplossing (die kun je dan ook voor je laptop gebruiken).

 9. Jan, is de EUB9603H een goede oplossing voor mij in de volgende situatie: ik heb thuis draadloos internet via een modem (Experia van KPN) waar 2 kastjes aan gekoppeld zijn, eentje gaat beneden in het stopcontact en eentje gaat boven in het stopcontact. Op die manier hebben al mijn huisgenoten prima ontvangst en snel internet op hun laptops, overal in huis. Alleen op mijn laptop (een nieuwe Toshiba) heb ik ontzettend traag internet, ook als ik dicht bij zo’n kastje zit. Het moet dus wel aan mijn laptop liggen en niet aan de wifi hier in huis. Zou ik wel snel kunnen internetten als ik zo’n EUB9603H op mijn laptop aansluit? Ik wil straks in de zomer op de camping ook goed bereik hebben. Je schrijft dat je dan soms nog weer een externe antenne op je USB-ontvanger moet zetten. Wat voor antenne past er dan bijvoorbeeld op de EUB9603H? Alvast bedankt voor je antwoord.

  1. Hallo Rita,

   Een sterke USB adapter van Engenius zou zeker beter bereik moeten geven. De EUB9603H is een adapter die 2 USB-poorten nodig heeft maar wel ontzettend sterk is. Een andere optie is de EUB9603EXT dit is een USB stick, die je in een vrije poort kunt steken en ook een externe antenne mogelijkheid heeft. Wifishop heeft deze week korting op alle Engenius producten zag ik toevallig net. Een externe antenne is meestal niet nodig, vaak alleen bij caravans die totaal geen signaal doorlaten. In dat geval kun je een flatpanel antenne op het dak plaatsen.

 10. Ik heb een Fritzbox modem en maak voor de overdracht van de WiFi gebruik van een Fritzbox USB stick. Die staat naast mijn PC. Ik moet zeggen dat de verbinding regelmatig wegvalt.
  Mijn model staat ongeveer 20 meter van de PC. Ik ben dus niet echt tevreden. Ik heb deze review gelezen en ben wel geïnteresseerd inde Engenius. Ik lees in een van de reacties van de Engenius niet zou werken op een Windows 7 64-bits. Dat gebruik ik dus ook. Nergens op het internet kan ik hier info over vinden. Kan jij hier misschien iets meer over zeggen? Dank voor alle moeite!

  1. Hallo,

   De Engenius EUB9603H zou gewoon moeten werken op de 64 bits Windows 7. Ik heb dat nagevraagd bij Engenius en ook van mijn klanten heb ik nog nooit klachten hierover gehoord. Deze is in mijn webshop te bestellen en ik hanteer een zichttermijn van 30 dagen.

 11. Dank voor je snelle reactie Jan. Ik ga het proberen. Ik heb gister mijn router ingesteld op 5 ghz en dat heeft
  wel al wat snelheidswinst opgeleverd. Ik begrijp dat de EUB9603H hier niet geschikt voor is? Ik ben een leek,
  dus misschien kraam ik onzin uit. Als ik op 5 ghz wil blijven, heb je dan een aanbeveling voor mij? Ik ben n.l.
  niet echt tevreden over de Fritzbox USB stick. Mogelijk valt er met een ander alternatief nog snelheid te winnen.

  Hartelijk dank en groet
  Dutch

 12. Hallo Jan

  Ik bezit een tablet nexus7 met android 4.2.2
  Op deze tablet zit alleen een mini USB aansluiting ik zou hier graag voor op de camping een wifi versterker aansluiten wat zijn de mogelijkheden?

  1. Beste Wilfried,

   Op de tablet is geen wifi ontvanger aan te sluiten. De mini usb is alleen een uitgang, voor stroom en het aansluiten op een computer. Wel kun je de Ruckus Metroflex gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij Wifishop.

 13. L.S.,

  Ik zit op de camping met een slecht wifi ontvangst (soms net wel en vaak net niet). Ik heb een laptop met windows 8, een laptop met windows XP die binnenkort wordt vervangen voor een laptop met windows 7. Welke ontvanger adviseert u mij. Ik heb al geprobeerd met de WIFI repeater, maar dit was geen succes. Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

 14. Hoi luitjes,
  Ik heb een camper daar wil ik internet in hebben,ik ben geopereerd aan mijn hart en moet zeker
  1 a 2 maal per week via mijn computer laptop internet verbinding hebben,voor meting van mijn
  trombose.
  Thuis heb ik via Telfort alles ineen goede verbinding, maar nu in de camper nog.
  Wat moet ik daar voor bestellen? Ik ben in het bezit van een Dell Latitude/ E5500.
  met wifi , wat moet ik eventueel daaar nog aan veranderen?
  Dank alvast voor de uitleg,(ik ben daar omtrent een leek) Groet Arie

 15. http://www.allesoverdraadloosinternet.nl/wifi-usb-adapter/sterke-wifi-usb-adapter/

  Kunt ook wel wat meer bereik gebruiken? Bestel de Engenius EUB9603H dan gelijk in mijn webshop. Omdat ik overtuigd ben van de kwaliteit en het ongekende bereik van de Engenius producten hanteer ik een zichttermijn van maar liefst 30 dagen!

  Is het u bekend dat de link bestel dan gelijk….. al weken niet werkt, zonde kost u altijd klanten.
  Dit ter info, ik heb inmiddels de webshop op een andere manier gevonden.

  gr

 16. Hallo Jan,

  Ik overweeg de EUB9603H aan te schaffen, maar wat is eigenlijk het verschil met de EUB1200AC?
  Hier lees ik nog niet veel over. Zijn ze met elkaar te vergelijken? Wanneer zou je voor de een kiezen en wanneer voor de ander?’

  Groet, Harrie

  1. Harrie, de EUB1200AC werkt met de nieuwe 802.11ac techniek. De nieuwste routers ondersteunen dit maar zijn met name voor thuisgebruik bedoelt. Wil je een ontvanger voor de grote afstand en voor de hotspot op camping en dergelijke, dan is de EUB9603H momenteel de beste optie.

 17. Hallo Jan,
  Ik heb een iPad en ben vaak met de camper onderweg. Heb dan vaak een zwak ontvangst. Kan ik daar de EnGenius EUB9603H voor gebruiken? En hoe sluit ik hem dan aan? Hoor graag

 18. beste Jan,
  heb net een nieuwe philips smart tv aangeschaft. Kijk via de buren maar uitzending gemist npo loopt telkens vast terwijl mijn laptop een redelijk goede ontvangst heeft. Werkt de engenius ook voor een betere ontvangst voor de smarttv (uitzending gemist npo) en kan ik deze dan direct aansluiten op de usb ingang van de tv, en pakt de smarttv dan direct deze engenius op, zodat ik ongestoord kan kijken?

  alvast bedankt voor jouw reactie,

  bart

  1. Hoi Bart, dat werkt helaas niet. Ik zou adviseren voor een stabiele verbinding een powerline homeplug setje te gebruiken voor op je TV. Bijvoorbeeld van het merk Devolo.

 19. Beste Jan,

  De Egenius EUB9603H WiFi USB is inderdaad en prima apparaat, maar kan alleen werken op laptops ivm de gewone usb-aansluiting. Zou ik hem graag op mijn tablet willen laten werken. Is er ook een mogelijkheid met een mini-usb-aansluiting?

 20. Hallo Jan,

  Wij hebben in huis een slechte WiFi ontvangst. Voor een beetje internet is het Okay maar voor een online game niet terwijl we net glasvezel 100mb hebben. Kunnen we dan beter een Eub1200ac nemen of een andere of de Eub9603. Wat is voor ons de beste optie?
  M. vr. gr. Thea

 21. Ik wil binnekort een ethernet computer kopen kunnen 1 vandeze apparaatjes mij dan toch de wifi bezorgen dat ik op laptop gewent ben? En ks er nog iets waar ik rekening mee moet houden

 22. Jan is er ook een mogelijkheid om het wifi signaal van buiten te versterken naar binnen in de caravan naar een wifi signaal. Zodat je met meerdere laptops/telefoons het versterkte signaal op pikt en niet alleen de laptop met de USB verbinding een goed signaal krijgt?Hoor het wel. Groet Andre

 23. Beste Jan,
  Ik ga naar het buitenland op vakantie. Het hotel wat ik op het oog heb heeft geen Wifi op de kamer, maar wel gratis Wifi in de lobby.
  Nu beschik ik over een D-Link DIR-505 welke 3 instellingen heeft A. Router B.Repeater. C. Wifi hotspot
  Mijn vragen zijn :
  Kan ik in de Wifi hotspot mode Wifi bereik in mijn kamer krijgen?
  Ik heb ooit eens zoiets dergelijks gelezen..D-link in het stopcontact op de kamer en configureren in hotspotmode.en je hebt gratis wifi op de kamer.!?Indien bovenstaande waar is, wat zijn de afstands beperkingen? of speelt het stroom netwerk ook een rol in deze?
  Kortom..ik ben benieuwd naar Uw antwoordt
  In afwachting hiervan
  Met vriendelijke groet

  1. Beste Frank,

   In theorie kan het werken echter heeft de DIR-505 een enorm slecht bereik. Je kan dan beter een Engenius EZ repeater gebruiken, deze heeft een zeer hoog zendvermogen en hoge ontvangstgevoeligheid. Echter blijft het altijd hopen of het werkt aangezien het bereik van wifi maar beperkt is en van een lobby door enkele verdiepingen naar een hotelkamer wordt denk ik erg lastig..

   De EZ repeater kan je hier vinden http://www.routershop.nl/engenius-ez-repeater/pid=40112

 24. Ik heb ook een vraag: op vakantie aan zee, kan ik via telenet homespot verbinding maken met internet en ook met Yeloplay (om TV te kijken) doch hiervoor moet ik dicht tegen de voordeur zitten. Ik probeerde reeds een extender doch dit lukt niet. Bij navraag in een telenet winkel blijkt dat dit normaal is.
  Mijn vraag is : zou dit kunnen lukken met een externe usb antenne? Zodat ik enkele meters verder ook voldoende ontvangst zou hebben voor TV (yelo play van telenet)

 25. Hoi Jan,

  ik heb een vraag: ik heb een pc zonder wifi ontvanger, en een thuisnetwerk met slecht bereik. Klopt het dat ik met dit product beide kan doen. Dus met mijn pc het wifi signaal ontvangen en tegelijk versterken? En zoja, tot hoever reikt het netwerk dan? Vriendelijke groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.