Devolo dLAN homeplug gecertificeerde producten

41

Devolo werd in 2002 opgericht en is marktleider op het gebied van de powerline markt. De Devolo dLAN adapters zijn handig te gebruiken in combinatie met een draadloos netwerk, vandaar dat we in dit artikel meer uitleggen over de powerline homeplug producten.

Wat is Devolo dLAN?

Gegevensoverdracht via uw stroomleidingen in huis worden mogelijk gemaakt met Devolo dLAN. dLAN staat voor direct Local Area Network. Met de homeplug adapters kunt u dus een netwerk maken over uw stroomnet, voor internet, audio of bijvoorbeeld IPTV.

Met de homeplug adapters kunt u uw computers aansluiten op uw router, zonder kabels te trekken. Het netwerkverkeer gaat via uw stroomnet. Ook zijn deze homeplugs ideaal bij het aanleggen van een draadloos netwerk waarbij u meerdere access points gebruikt. Zodoende sluit u de accesspoints bekabeld aan op uw router, zonder UTP kabels te trekken.

De homeplug standaard

In maart 2000 is de Homeplug Alliance opgericht, zij zijn zich bezig gaan houden met het ontwikkelen van de homeplug standaard. Eind 2001 was Homeplug 1.0 een feit. In 2002 werd Devolo opgericht, dit bedrijf is tevens lid van de Homeplug Alliance.

In het jaar 2003 bracht Devolo de eerste dLAN producten op de markt. Overigens brengen ook andere fabrikanten homeplug producten op de markt. Hier vind je een lijst met homeplug gecertificeerde producten.

Hoe werken de dLAN adapters?

U sluit 1 dLAN adapter op uw router aan met een netwerkkabel, de adapter zelf gaat in het stopcontact (dt mag ook indirect via ook stekkerdoos zijn). Vervolgens gebruikt u een andere adapter om een computer aan te sluiten. Ook deze dLAN adapter zit in een stopcontact waarna u deze middels UTP met uw netwerk kaart verbindt.

Voor een optimale werking wordt aangeraden maximaal 15 adapters te gebruiken. U kunt het aantal aan te sluiten computers per Devolo dLAN adapter vergroten door het gebruiken van een switch.

Meerder fasen in uw stroomnetwerk in huis? Geen probleem. Ook bij twee of drie fasen kunt u netwerkverbindingen opbouwen!

dLAN en een wifi netwerk

Devolo heeft zelf een dLAN wireless extender op de markt gebracht. De homeplug adapter die u gebruikt om uw computer of laptop aan te sluiten, heeft geen netwerk aansluiting maar zendt een draadloos wifi signaal uit. In feite heeft u dus een access point in uw stopcontact hangen. Ideaal indien u regelmatig de locatie waar u draadloze toegang nodig heeft wilt wijzigen. U verplaatst gewoon de wireless extender naar een ander stopcontact. U kunt ook de bekabelde adapters gebruiken om 1 of meerdere access points bekabeld op de router aan te sluiten, zonder kabels te trekken.

Snelheden

Er zijn drie typen Devolo dLAN adapters op de markt met snelheden van 14, 85 en 200 Mbps.

41 gedachten over “Devolo dLAN homeplug gecertificeerde producten

 1. Hallo Jan,

  Kwam je naam aantal keren tegen, dus ik dacht bij deze maar even korte vraag.

  Ik heb een draadloos thuisnetwerk (nu via UPC Horizon als mediabox en tevens modem). De UPC Mediabox heb ik weer gekoppeld aan/via mijn Apple Airport. Ik werk veel vanuit huis, heb beneden een prima verbinding (ca. 144 Mbps), echter op mijn werkkamer boven op zolder is het bereik nagenoeg nihil. Signaal moet dan ws door 2 betonnen plafonds heen en goed geïsoleerd huis.

  Vraag is nu: welk systeem kan ik nu het beste aanschaffen; voel wel wat voor de Devalo die jij omschrijft maar zie hier in een folder ook een WIFI vergroter van ‘Sitecom’ (type WLX-2003). Je hebt deze WIFI vergroters natuurlijk in alle soorten en maten….Is de situatie weer anders omdat ik een Airport van Apple gebruik?

  Weet niet of een zgn ” home plugin’ voor mijn situatie geschikt is. Wel vind ik de flexibiliteit van deze oplossing weer aardig (waar je gaat zitten, daar stop je ‘m in het stopcontact).

  Ik zag dat jij meldde dat een “WDL’ repeater wat minder aan te raden is gezien het feit dat je dan veel bereik verliest.

  Enige dat ik in principe wil is om op mijn werkkamer op zolder goed te kunnen werken. Mogelijk dat we daar straks ook een televisie willen aansluiten (zonder kabels door te trekken), wellicht is dit nog belangrijke info.

  Hoor graag even van je. Dank alvast voor de terugkoppeling.

  M.vr.gr.

  Leon Dorgelo

  1. Hallo Leon,

   Goed geïsoleerde woningen waarbij het signaal door 2 betonnen muren moet is inderdaad niet ideaal voor WiFi. Omdat WiFi geen exacte wetenschap is, maar afhankelijk van diverse factoren is het dan ook moeilijk om van tevoren te weten of een repeater een oplossing biedt. Hier kom je alleen achter door dit te testen. Omdat je aangeeft ook een TV aan te willen sluiten in de toekomst, zou ik adviseren om voor homeplug adapters te kiezen (ervan uitgaande dat het TV signaal uit het modem komt). De Devolo dLAN 200 AVplus adapters zijn hier snel genoeg voor.

 2. Hallo,

  Ik wil graag op de tweede vedieping (2 betonnen verdiepingsvloeren) een goed WIFI signaal zonder verlies aan bandbreedte. Dat laatste is wel het geval bij repeaters en extenders. Liefst zou ik daarom op zolder een accesspoint aanleggen zonder kabels te trekken, zodat ik wel hetzelfde netwerk heb overal in huis (heb nl een Diskstation en printer wil die overal kunnen bereiken). Homeplug lijkt me een handige manier om “boven” te komen. Maar kan ik ook daarvandaan het wifisignaal weer uitzenden? (en dus het netwerk waar de andere apparatuur ook op zit). Dank voor uw antwoord.

  Gerard Konstapel

 3. Hallo Jan,

  Ik heb het volgende probleem. Ik heb een cisco draadloos modem/router van ziggo met slecht bereik op zolder. Oplossing leek mij een range extender. Ik heb er 1 van tp-link aangeschaft. Heb nu ook op zolder bereik door het plaatsen van de range extender. Echter soms valt de verbinding weg. Ook beneden krijg ik soms moeilijk contact met het netwerk met bijv. ipad of telefoon. Het lijkt wel of de range extender en de cisco elkaar in de wegzitten.

  In de configuratie van de TPlink range extender kan ik wel zien dat ze allebij kannaal 11 hanteren. Ik kan echter het kanaal van de extender niet wijzigen.
  Volgens mij moeten ze toch ook op het zelfde kanaal uitzenden. Ik heb watchdog aangezet met het ipadres van de router.

  Ook dit geeft geen verbetering.

  Wellicht toch over op homeplug???

  gr mike

 4. Beste Jan,

  Ik werk op een golfbaan, waar wij vanuit het aangrenzende woonhuis van de baas via wifi werken op de computer op het kantoor. Daar hebben we zo een klein wifi-usb ontvangertje staan.

  Signaal is heel slecht en langzaam. Nu wil ik het signaal daar beter hebben, goede snelheid hebben, maar ook voor de klanten in het clubhuis (ligt nog verder dan het kantoor, maar wil zelfde pand) wil ik wifi hebben.

  Hoe dit het beste te regelen? En is er ook een manier om het wifi van de kant van de klanten dicht te timmeren, zodat er geen rare dingen kunnen gebeuren? Wel vrije toegang zonder wachtwoord, maar toch veilig voor ons netwerk?

  Groet,

  Werner

  Ps. Ik zie dat je met een CMS-stysteem van WordPress werkt denke ik. Deze blog? Onder dit scherm zie ik een invoerveldje staan. Die kun je via WordPress wegkrijgen! Zomaar een tip als je die weg wilt hebben.

 5. Hoi Jan,

  Ik heb het volgende probleem. Onlangs heb ik de WLX-2003 RANGE EXTENDER gekocht. Via de knop OPS op de router en op de extender heb ik de extender geactiveerd. Overigens zie ik geen lichtje meer branden bij OPS op de extender, heeft wel even gebrand. Ik gebruik wifi alleen voor telefoon en tablet en niet voor draadloos internet op de computer.

  Vervolgens zie ik wel dat er een nieuw netwerk is aangemaakt met als extentie EXT bij wifi instelling op de telefoon en tablet. Als ik het wachtwoord heb ingevuld van de reeds bestaande wifi en ik klik op verbinden krijg ik de melding dat er een authenticatieprobleem is. Er branden wel 3 lampjes op de extender, bovenste 3.

  Wat doe ik fout of wat moet ik nog doen om verbindng te krjgen met de extender?

  Groet Jack

  1. Hallo Jack,

   Dat is vreemd. Ik zou adviseren de Sitecom range extender eens handmatig in te stellen om te kijken of het probleem dan opgelost is.

   1. Hoi Jan,

    Ik heb geprobeerd de extender handmatig in te stellen: extender aan netwerkkabel, inloggen op internet met het 192 nummer, wizard doorlopen (verder stond alles al ingevuld en heb het zo laten staan) en op het eind was het succesvol verlopen.

    Toch blijf ik een authenticatieprobleem houden als ik op verbinden klik op de Sitecom met EXT erachter.

    Heb je enig idee wat het zou kunnen zijn? Moet ik iets veranderen bij de configuratie misschien?

    gr. Jack

    1. Beste Jack,

     Speel dan eens met de instellingen van de beveiliging. Probeer bijvoorbeeld WPA2 met TKIP of WPA2 met AES. Werkt dat niet? Probeer dan eens WPA in plaats van WPA2.

 6. Beste Jan.

  Ik heb de horizon box van UPC en heb het netwerk geregeld via de devolo 85 Mbps. Hij ziet echter de horizon box op mijn computer maar kan hem niet in het netwerk plaatsen. Netwerk opzetten via de horizon box lukt niet. Is het überhaupt mogelijk om zonder extra router verbinding en netwerk op te zetten. Ik zou graag volledig netwerk op willen zetten met dehorizonbox als router. Graag hoor ik van je wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Klaas nieuwhof

  1. Beste klaas, je dient voor een netwerk wel een router te gebruiken. Ik ben niet bekend met de Horizon box, is dat zelf geen router (is die alleen voor tv)?

 7. Beste Jan,

  Voor onze kerk maak ik gebruik van devolo Dlan500.
  Tijdens een zogenaamde twitterdienst waar meer dan 60 gebruikers verbinding maken is deze uitgevallen, ik ben op zoek naar de oorzaak hiervan.
  Het netwerk lijkt verder stabiel.

  Hoeveel wireless apparaten kan ik hier op een AP connecten (254)?

  Veel data gaat er met twitteren niet overeen.

  Mvrg Stephen

  1. Beste Stephen,

   Theoretisch kun je 254 apparaten connecten. In de praktijk is dat minder, vooral met consumentenproducten zoals de dLAN 500 AV. Een stuk of 50 clients is aardig wat, wil je meer dan zou ik adviseren een 2e access point te gebruiken. Of in dit geval een 2e wireless adapter.

 8. Beste Jan, allereerst wil ik zeggen dat je een leuke informatieve site hebt.

  Maar ook ik heb een vraag. Sinds een paar dagen hebben we een Devolo set DLAN 500 (wireless+). Die op zich goed bevalt. We lopen echter tegen het volgende aan.

  De interactieve tv (telfort) komt binnen via poort 4 van de router, via de Devolo-set kunnen we heerlijk tv kijken aan de andere kant van ons huis. Maar door het aansluiten van Devolo op poort 4 kunnen we niet meer internetten via de Devolo-set. Doen we de Devolo weer op poort 2 van de router kunnen we wel internetten maar geen TV kijken.

  Volgens mij kan het ook niet tegelijk door de scheiding tussen internet en interactieve tv, maar mijn man denkt van wel. Graag jouw mening.

  Vast bedankt voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Mirjam.

  p.s. mijn oplossing zou zijn nog een setje Devolo’s en die op poort 2 (we hebben nog een stopcontact bij de router).

  1. Beste Mirjam,

   In dat geval zou je nog een extra adapter kunnen aanschaffen. Dan sluit je 1 adapter aan op poort 2 en 1 adapter op poort 4.

 9. Beste Jan,

  Ik woon in een oud huis waarin het bijna onmogelijk is om kabels te trekken.
  In de woonkamer staat een Linksys200 router met WAN mogelijkheden.
  Onlangs hen ik een Synology Nas gekocht en wil deze niet in de woonkamer naast de router zetten (lelijk, maakt geluid, weinig plaats).
  Als ik de NAS server op afstand plaats en deze draadloos via een bridge verbindt met mijn thuisnetwerk, is de dataoverdracht te traag.
  Daarom dacht ik mijn netwerk uit te breiden met een homeplug Sitecom LN-519 in de hoop dat het datatransport van de NAS over het lichtnet gaat.
  Het probleem is dat er echter naast het bestaande netwerk een nieuw netwerk wordt aangemaakt.
  Deze netwerken zien elkaar niet en dus zijn de gegevens op de NAS onbereikbaar voor de apparatuur in het “oude ” netwerk.

  Zie jij een oplossing voor dit probleem?

  Alvast dank voor je antwoord.

  Groeten,
  Peer.

  1. Hallo Peer,

   Er zou geen nieuw netwerk gemaakt moeten worden. Je hebt gewoon de master op de NAS en de slave op de router aangesloten? Dat zou gewoon als een UTP kabel moeten werken. Ik zou even contact met Sitecom support opnemen, zelf ben ik niet bekend met dit type homeplug.

 10. Beste Jan, zoals zo velen wil ik mbv. homeplugs een goed internetsignaal op de bovenverdieping zonder dat ik daarvoor kabels buitenom moet trekken. Mijn modem/router bevind zich beneden in de meterkast.In deze meterkast is geen origineel stopcontact beschikbaar maar slechts een door mij zelf aangesloten (direct afgetapt van een groep in de meterkast) verdeeldoos aan de wand.
  De verdeeldoos voorziet slechts de Ziggomodem en de Sitecomrouter van stroom.
  Nu lees is regelmatig dat het te raden is om een homeplug direct in een stopcontact te steken en niet in een verdeeldoos ivm signaalverlies. Maar de verdeeldoos is mijn enige optie.
  Mijn vraag is of het raadzaam is dit zo te doen.

 11. Beste Jan,

  In huis heb ik een UPC Horizon box met 120 Mbit internet. Volgens UPC werkt alles naar behoren en is het signaal dat de Horizon box ontvangt goed. Het internet loopt vervolgens via Devolo Wireless N (Router/Wifi point) door het stopcontact naar de slaapkamer. De snelheid die ik daar haal is maximaal 7mbit. Ik heb werkelijk geen ideen waarom het zo traag gaat? Heb jij wellicht een paar tips?

  Mvg

 12. Hallo Jan,
  Ik ben in het bezit van een Devolo dLAN 500 AV Wireless+ Powerline WiFi. Sinds gisteren kan er geen verbinding meer gemaakt worden met de wifi adapter. Ook het guest netwerk kan niet meer benaderd worden. Ik krijg een verificatie fout. Enig idee hoe e.e.a. op te lossen?

 13. Beste,

  Afgelopen week hebben wij een Devolo dLan 500 duo gekocht. Nu hebben wij één tv beneden staan en één boven. Wanneer wij s’avonds tv willen kijken doet de tv beneden het uitstekend. Maar als ik dan ook boven de tv aan doe gaat die beneden stotteren en dan valt die uit. Het lijkt wel of de Tv’s niet tegelijk aankunnen staan. Waar kan dit aan liggen?

  Met vriendelijke groet,
  Jorrit

 14. Beste,

  Ik ben recent verhuisd en heb 2 Devolo 650+ adapters. Omdat het modem van UPC in de huiskamer binnenzit en ik mn ‘lounge’ ruimte op zolder heb wilde ik deze aansluiten op mn modem en op mijn Playstation 4. De 3 lampjes branden op beide adapters en op mijn Playstation worden ruime snelheden (net geen 60mbps) gehaald. Nu komt het dus voor dat wanneer ik op het internet speel het signaal geheel onderbroken wordt en dan weer hersteld wordt. Nu is dat hinderlijk omdat er met een potje FIFA voetbal gelijk geen contact meer is. Voorheen op de KPN aansluiting heeft het probleemloos gewerkt. Is er iets wat ik vanuit het modem van UPC nog kan proberen?

  Hoop op een goed antwoord.

  Mvgr Chester Stewart

 15. Beste Jan, ik heb voor de TV een Devolo 650+ set. Ik heb nu een dLAN 1200+ WiFi aangeschaft voor een betere internetverbinding. Ik heb de nieuwe adapter in het stopcontact met twee witte lichtjes, maar bij het invoeren van het WiFi wachtwoord dat op de achterkant van de 1200 staat (zeker goed ingevoerd), krijg ik een ‘incorrect password’ melding. De leverancier adviseert hem om te ruilen. Dat is weer gedoe, weet je misschien wat er mis kan zijn of wat ik nog kan proberen? Hartelijk dank! Marieke

  1. Beste Marieke,

   Het kan zijn dat je de wachtwoorden van je eigen wifi netwerk en die van je devolo door elkaar haalt. De devolo heeft zijn eigen wifi zender en wachtwoord, dit wachtwoord staat achterop de devolo. Misschien probeer je verbinding te maken met je eigen wifi netwerk en gebruik je het devolo wachtwoord hiervoor, dit zal niet werken. Je moet dan echt met de devolo verbinden en het wachtwoord gebruiken.

   1. Hi,
    Ik krijg ook een verkeerd wachtwoord meling maar gebruik echt het goede van de adapter; die op de achterkant staat.
    ps: het is de 2e adapter van het netwerk, ik heb dlan 500 met 2 adapters.
    Ik neem aan dat ik voor iedere adaptor het eigen wachtwoord in moet vullen als ik op dat netwerk wil?
    dank!

 16. Ik heb dLan 550 duo aangeschaft. Alles aangesloten en klaar! Echter een dag later is het stroom er een nacht af geweest en daarna is het mij niet meer gelukt om beeld te krijgen (TV).
  Ik krijg de melding dat er geen dhcp door komt.

  Internetprovider er bij gehaald en alles geprobeerd. Niks helpt.
  Zelfs een nieuwe homeplug gekocht. Ook dit helpt niet.

  Radeloos. Wie kan mij helpen?

 17. Hallo,

  Ik krijg een verkeerd wachtwoord melding maar gebruik echt het goede wachtwoordvan de adapter; die op de achterkant staat.- Ik neem aan dat ik voor iedere adaptor het eigen wachtwoord in moet vullen als ik op dat netwerk wil? (De tele2 doos staat beneden- 1e adaptor in de woonkamer- 2e in de slaapkamer)

  ps: het is de 2e adapter van het netwerk die problemen geeft; ik heb dlan 500 met 2 adapters.

 18. Hoi Jan,

  Sinds vandaag een devolo Dlan 500av plus aangeschaft. Ik heb glasvezel via onsbrabantnet. Via hun modem aan de muur heb ik het tv signaal via een UTP kabel aangesloten op de zender van Devolo (kastje beneden). Op deze manier heb ik prima digitale tv op de slaapkamer via 2e kastje (met 3 dlan uitgangen) van Devolo wat daar in stopcontact zit en de settopbox onsbrbantnet. Draadloos werkt ook prima via de Devolo’s. Wanneer ik nu beneden ook een UTP van mijn router bij de Devolo inprik dan valt het tv signaal onmiddelijk weg. Het lijkt er dus op dat tv signaal en Internet samen via het stopcontact niet mogelijk is??

 19. In onze achtertuin staat een tuinhuis en heb ik wifi via een wifi-repeater. Het wifi signaal is echter niet sterk genoeg om mijn werkplek daar ook te kunnen gebruiken. Hoe kan ik het internet vanuit de meterkast aan de voorkant van ons huis het beste ‘verlengen’. Naar de achtertuin. Het liefst draadloos.

 20. ik probeer wifi op mijn gsm te krijgen . ik heb devolo 200 aangeschaft maar telkens ik mijn wifi van mijn gsm aan zet vraagt hij het wachtwoord van devolo ik tik dat op mijn gsm het wachwoord van de code op de adapter die de achterkant staat maar mijn wachtwoord is niet goed maar het is nogtans die code wat moet ik doen

 21. Na aanschaf Devolo 500 starter kit alles conform instructie geïnstalleerd. Met geen mogelijkheid aansluiting op internet te krijgen. Kreeg steeds een authenticatieprobleem als melding. Twee maal de helpdesk gebeld en kreeg uiteindelijk het advies na heel veel uitproberen/testen om de set terug te brengen en om te ruilen voor een andere.

  Vervolgens met de nieuwe set alles opnieuw geïnstalleerd maar kreeg weer dezelfde foutmelding.Vervolgens een derde keer gebeld met de helpdesk en een zeer deskundige Vlaamse medewerkster heeft alles werkend gekregen door de adapters te resetten door het wifi lampje(bovenste) een seconde in te drukken en dan 10 seconden wachten en vervolgens weer in te drukken . Dit herhalen bij de tweede set.Vervolgens het wachtwoord van een van de adapters invoeren. Bij mij lukte het met adapter 1 niet maar met het wachtwoord van de 2e adapter Bingo.
  Snelle en goede verbinding met het internet.
  Heb nog geen tijd gehad om elders in huis te testen.
  Succes.

 22. Ik heb een vraag , ik wil interactieve TV aansluiting maar mijn router zit ver weg in de meterkast ,
  als ik een Devolo starters kid koop gaat dan de aansluiting via mijn router en de modem van de interactieve TV aansluiting graag had ik daar antwoord op want ik zit mijn helemaal suf te zoeken op internet naar een oplossing , maar zie door de bomen het bos niet meer , alvast een Bedankje en met mijn Vriendelijk Groet . c.laamers

 23. Goede avond. Devolo 1200 in huis , echter in modem van ziggo zit een opening voor kabel , geen twee of meer voor devolo. Oplossing? Splitter of zoiets?

 24. Ik heb vijf Devolo 650+ van KPN gekocht. Probleem is steeds hetzelfde bij alle adapters. Werkt prima totdat ze de verbinding verbreken. Dan duurt het veelal een minuut of 2 voordat de verbinding weer hersteld wordt. Maakt niet uit welke van de 5 adapters ik in welke volgorde plaats of welk stopcontact ik gebruik. Ken je dit probleem en weet je wellicht wat te doen?

 25. Ik kan met een mobile telefoon niet meer op het devolo netwerk. Krijg dan de melding: Verificatiefout en vraagt opnieuw om wachtwoord. Wat ik invoer is goed. Andere toestellen kunnen wel goed op het devolo netwerk.
  Hoe kan ik dit oplossen????

 26. Beste Jan

  Vorig jaar mei ben ik verhuisd en ik heb via Ziggo een router en een Horizon box besteld. DeTV werkt prima, alleen heb ik problemen met programma’ s terugkijken. Volgens Ziggo heeft dit te maken met een slecht signaal van de hoofdaansluiting. De Horizon box loopt namelijk niet via de router maar vangt het signaal op van de hoofdaansluiting. Probleem is alleen, dat ik niet weet waar de hoofdaansluiting zich bevindt. Een medewerker van Ziggo heeft vorig jaar bij mij alles geinstaleerd, maar ook hij kon niet traceren waar de hoofdaansluiting zich bevond. Vorige bewoner wist het ook niet.

  Kun jij mij advies geven.

  Alvast dank voor je reactie

  Gr

  Flamenco

 27. Beste Jan,

  Vandaag een Devolo dLAN500 WiFi aangeschaft. Ben al uren mee bezig maar steeds wanneer ik het wachtwoord intypt geeft ie aa dat het wachtwoord niet goed is.

  Inmiddels heb ik de software op mijn laptop geïnstalleerd. Via de programma kon ik het wachtwoord wijzigen, maar zelfs dan geeft ie aan dat het wachtwoord verkeerd is. Dit heb ik via zowel de laptop als via twee verschillende telefoons geprobeerd. Later heb ik alles weer van devolo gereset en naar fabrieksinstelling gezet. Opnieuw geprobeerd met het wachtwoord maar
  Ik krijg steeds de melding dat het wachtwoord niet goed is. Wat kan ik hieraan doen om gebruik te kunnen maken van dit apparaat?

  Alvast bedankt!

 28. Hallo Jan,
  Ik heb een 1200+ (bij het modem experia-V10), 1200+ WiFi ac, 650 en een 200 van devolo.
  Nu krijg ik de 200 niet gekoppeld (werkte voorheen wel met de 650).
  ook ‘hapert’ de 1200+ naar 650 af en toe voor de iTV van KPN.
  het WiFi met de 1200+ WiFi werkt goed onder ons afdak achter het huis.
  heb je een idee wat dit kan zijn?
  alvast bedankt,
  Sjabbo van Timmeren
  Nw A’dam

 29. Hallo, ik maak in mijn huis met drie verdiepingen gebruik van Devolo’s. Ik heb twee eenvoudige Devolos om tv’s aan te sluiten en één met wifi versterker om min netwerk uit te breiden. Nu wil ik een vierde aansluiten maar die geeft problemnen, steeds als ik die aansluit vallen de andere uit en moet ik ze opnieuw koppelen. Wat kan er aan de hand zin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.