Mobiel internet

door Jan Mulder

1

Draadloos internet op de laptopDraadloos internetten met de laptop kan tegenwoordig zeer eenvoudig. In de meeste laptops zit een wifi ontvanger ingebouwd. Tegenwoordig worden de meeste laptops zelfs geleverd met een 802.11n draadloos internet kaart.

Toch kan het zijn dat u liever op een andere manier gebruik maakt van draadloos internet. De ingebouwde client is bijvoorbeeld niet krachtig genoeg voor het ontvangen van draadloos internet op de camping.

Sterke ontvanger

Zit u vaak op de camping en is het bereik niet voldoende? Meestal is de ingebouwde draadloos internet kaart in de laptop niet sterk genoeg. U heeft een ontvanger met meer bereik nodig. De Engenius EUB-362EXT usb adapter is een zeer sterke ontvanger die ook nog eens een afneembare antenne heeft. Ideaal voor het ontvangen van hotspots! Lees meer over deze sterke wifi ontvanger.

Mobiel internet

Steeds meer mensen nemen hun laptop mee onderweg, bijvoorbeeld in de trein. Draadloos internetten zou dan ideaal zijn. Er wordt gewerkt aan draadloos internet in de trein, dit duurt echter nog wel een tijd. Gelukkig is er ook mobiel internet, met de van de reclame bekende dongle. Zo kunt u toch draadloos internetten met uw laptop in de trein! Lees dan het artikel over het goedkoopste mobiel internet.

Aanbieders mobiel internet

Wil je voor draadloos internet op je laptop gebruik maken van mobiel internet? Dan kun je ook onderweg internetten met je laptop in de trein, in een restaurant of waar je maar wilt. Er zijn verschillende aanbieders van mobiel internet, we zetten ze voor je op een rijtje.

Veilig gebruik van je laptop met draadloos en mobiel internet

Er staat persoonlijke informatie op je laptop. Belangrijke en persoonlijke documenten, je adreslijst in je e-mail programma, je e-mails en je agenda bijvoorbeeld. Je wilt natuurlijk niet dat anderen deze informatie in hun bezit krijgen. Volg daarom de onderstaande tips op.

Houd je laptop up-to-date

Zorg voor de laatste update van je software. En installeer ook de laatste updates van je besturingssysteem, bijvoorbeeld Mac OS updates of Windows Update. Meestal worden deze updates voor je besturingssysteem automatisch geïnstalleerd. Het handigst is het om deze updates via een bekabelde internet verbinding te downloaden. Dat gaat vaak wat sneller als via een draadloze op mobiele verbinding.

Gebruik een firewall

Zet de firewall van je besturingssysteem aan of installeer een andere softwarematige firewall. Een firewall zorgt ervoor dat ongewenst verkeer je laptop niet bereikt.

Gebruik antivirus software

Installeer antivirus software op je laptop en houd deze up-to-date. Hiermee voorkom je dat jouw laptop via de e-mail met een virus kan worden besmet. Ga niet draadloos op internet zonder een virusscanner! Er zijn genoeg gratis virusscanners die net zo goed zijn als de betaalde varianten.
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Eén reactie op Draadloos internet op de laptop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑