Wifi usb adapter

door Jan Mulder

17

Een USB antenne, hoe werkt dat? 

Veel mensen zoeken een USB antenne voor draadloos internet. Wat is het en hoe werken deze wifi antennes precies? We leggen het je uit!

Een antenne bundelt het signaal om zodoende het bereik van je draadloze netwerk of wifi ontvangst te vergroten. Veel mensen willen een wifi antenne op de usb poort van hun computer aansluiten.

Gewoon een wifi antenne op je usb poort aansluiten werkt niet, je moet een antenne altijd aansluiten op een wifi ontvanger (draadloze netwerkkaart). Toch zijn er usb antennes op de markt, hoe werken die dan?

Wifi USB antenne

Er zijn USB antennes op de markt, bijvoorbeeld van fabrikant Hawking. Eigenlijk zijn dit wifi antennes met ingebouwde client (draadloze netwerkkaart), die werkt via usb. Er is namelijk altijd een draadloze netwerkkaart nodig om een wifi antenne op aan te sluiten, een antenne aansluiten op de USB poort is niet mogelijk. Antennekabel is ook van coax en heeft andere connectoren dan USB.

Wat werkt het beste?

Mensen zijn vaak op zoek naar een USB antenne, omdat zij een groter draadloos bereik willen. De beste resultaten haalt u met een sterke wifi usb adapter met hoog zendvermogen. U kunt hier eventueel een sterkere antenne op aansluiten.

Waar te koop?

De Engenius EUB-362ext usb adapter met hoog zendvermogen is inmiddels opgevolgd door de EUB9603H die ook wireless n ondersteunt. Door op de link te klikken kom je direct bij het juiste product uit:

Central Point Tip!
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.17 reacties op Een USB antenne, hoe werkt dat?

 1. mark zegt:

  De Powerwifi USB Buitenantenne is ook een geweldig exemplaar. Niet alleen is deze geheel waterdicht en dus geschikt voor permanent buitengebruik maar ook de ontvangst is zeer goed over een grotere afstand.

 2. Jan Kijgsman zegt:

  bel me eens terug wat date verkeer doet ivm led verlichting
  0615327158

  gtzz Jan

 3. renate van dijk zegt:

  Ik heb een alecto ws-4000 weerstation ( met binnen station, die via de usb-kabel met computer verbonden kan worden ), is het mogelijk deze met behulp van een usb wifi ( bluetooth ) draadloos te maken ?

  bij voorbaat bedankt,

  ge renate

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Renate,

   Via usb is dit helaas niet mogelijk, er moeten drivers voor geïnstalleerd worden en dat wordt lastig op een weerstation. Zit er geen netwerkaansluiting aan je weerstation?

 4. AJC Van Dongen zegt:

  Een vraag aan Jan Mulder. Ik ben in Zuid Spanje en heb de ene keer 30 netwerken met de PowerWifi USB buitenantenne en even later kan deze antenne de netwerken weer niet vinden. Wat is er aan de hand? Is er soms iets mis met de Wifi adapter die standaard is ingebouwd in mijn laptop Compaq (HP)
  De schakelaar voor het switchen van interne naar externe antenne lijkt normaal te werken.
  Oranje voor intern en blauw voor extern.
  Heeft u de oplossing?

  Groet
  AJC

 5. gerry zegt:

  hey ik heb ook een vraagje ,ik heb een draadloos weerstation bereik 100m, die buiten staat in mijn serre maar door de muren heb ik soms geen bereik weet iemand hoe ik de antene kan verzwaren zodat ik beter bereik heb ,ps kan niet via usb of kabels is volledig draadloos, al bedankt
  grtz gerry

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Gerry,

   Dat wordt een lastig verhaal. Of je moet handig zijn met knutselen (solderen en dergelijke). Een andere optie is je WiFi signaal waarmee het weerstation verbindt verbeteren. Bijvoorbeeld met een Engenius access point met hoog zendvermogen. Er zit ook geen netwerkaansluiting op?

 6. Gerard zegt:

  Beste Jan,

  Ik zit op een camping met WIFI en probeer via mijn Ipad op internet te komen.
  De kwaliteit van de verbinding is slecht. De verbinding valt regelmatig helemaal weg en alsner al verbinding is dan werkt die (zeer) langzaam.
  Zijn er mogelijkheden om dit op te lossen?

  Al vast bedankt.
  Groet Gerard

 7. Dhr. D. de Leeuw zegt:

  Een vraag aan Jan Mulder: Ik heb een EnGenius usb-adapter aangesloten op twee usb-poorten van mijn laptop, met het kabeltje dat erbij geleverd is. Het aantal draadloze netwerken dat ik ontvang, wordt daar minstens door verdubbeld. In Spanje maak ik momenteel gebruik van een draadloos netwerk van een appartementengebouw. De ontvangst met de usb-antenne is ‘Uitskend’, maar er worden geen webpagina’s geladen. De laptop blijft zoeken, zonder succes. Enig idee hoe dat komt? Ik ben benieuwd of er een oplossing is voor dit probleem.

 8. Willem Podt zegt:

  Ik heb Powerwifi
  Het lampje van de USB verbinding gaat niet branden
  Heeft u enig idee hoe dat komt?

 9. H de Haan zegt:

  Naar aanleidingg van uw advies heb ik een alfa awus036ach usb antenne geinstalleerd: Windows 10 geeft nu ook WIFI 2 / de antenne ontvangst aan. Ik kan zo een verbindingspunt koppelen, er wordt ook “verbonden”aangegeven, echter op de REALTEK app wordt geen signaalsterkte en ontvangst aangegeven, er staat wel: verbonden. Heb van alles uigeprobeerd maar geen weergave van signaalsterkte en snelheid. Ik snap er niets van: volgens het netwerkcentrum ben ik wel via de antenne verbonden met het gekozen verbindingspunt.

  • Nico zegt:

   Beste Henk,

   Je kunt het beste alleen windows gebruiken voor het verbinden en geen extra applicaties installeren. Meestal gaan deze 2 apps elkaar dan in de weg zitten.

 10. Nena zegt:

  Wij staan vaak op campings in Frankrijk waar wel WIFI maar slechte ontvangst is. Hoe kan je dat zelf verbeteren zodat we wèl goede ontvangst hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑