Wifi usb adapter

door Jan Mulder

18

Een USB antenne, hoe werkt dat? 

Veel mensen zoeken een USB antenne voor draadloos internet. Wat is het en hoe werken deze wifi antennes precies? We leggen het je uit!

Een antenne bundelt het signaal om zodoende het bereik van je draadloze netwerk of wifi ontvangst te vergroten. Veel mensen willen een wifi antenne op de usb poort van hun computer aansluiten.

Gewoon een wifi antenne op je usb poort aansluiten werkt niet, je moet een antenne altijd aansluiten op een wifi ontvanger (draadloze netwerkkaart). Toch zijn er usb antennes op de markt, hoe werken die dan?

Wifi USB antenne

Er zijn USB antennes op de markt, bijvoorbeeld van fabrikant Hawking. Eigenlijk zijn dit wifi antennes met ingebouwde client (draadloze netwerkkaart), die werkt via usb. Er is namelijk altijd een draadloze netwerkkaart nodig om een wifi antenne op aan te sluiten, een antenne aansluiten op de USB poort is niet mogelijk. Antennekabel is ook van coax en heeft andere connectoren dan USB.

Wat werkt het beste?

Mensen zijn vaak op zoek naar een USB antenne, omdat zij een groter draadloos bereik willen. De beste resultaten haalt u met een sterke wifi usb adapter met hoog zendvermogen. U kunt hier eventueel een sterkere antenne op aansluiten.

Waar te koop?

De Engenius EUB-362ext usb adapter met hoog zendvermogen is inmiddels opgevolgd door de EUB9603H die ook wireless n ondersteunt. Door op de link te klikken kom je direct bij het juiste product uit:

Central Point Tip!
Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.18 reacties op Een USB antenne, hoe werkt dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑