Wifi

door Jan Mulder

12

Windows 7 en wifiEind oktober 2009 is Windows 7 op de markt gekomen. Hoe zit dat met wifi en Windows 7?

Windows 7 drivers

We herinneren ons allemaal nog wel de problemen met onze hardware toen Windows Vista uitkwam. Er waren nog nauwelijks goede drivers beschikbaar en de XP drivers werkten niet meer. Over het algmeen zullen de Vista drivers ook gewoon met Windows 7 werken. Dit geldt dus ook voor de drivers van uw wifi apparatuur, zoals wifi usb adapters.

Werkt uw wifi hardware gewoon samen met Windows 7? Dit kun je eenvoudig controleren via de Windows 7 comptability checker. Zo kwamen wij er achter dat de Engenius EUB-362ext compatible is met Windows 7.

Er zullen ongetwijfeld Windows 7 drivers op de markt gaan komen, tot die tijd kun je dus over het algemeen de Vista drivers blijven gebruiken. Zodra er nieuwe drivers beschikbaar zijn, kun je die downloaden en installeren via Windows update.

Virtual WiFi

In Windows 7 is een voorziening ontdekt waarmee u uw laptop om kunt toveren in een wifi hotspot. Deze functie is niet afgemaakt en zit verborgen in Windows 7. In 2006 is men gestopt met het ontwikkelen van Virtual WiFi, zoals de voorziening heet, maar de code is wel in het nieuwste besturingssysteem van Microsoft terechtgekomen.

Virtual WiFi maak een draadloze router van uw laptop, waarmee andere laptops kunnen verbinden en gebruik kunnen maken van de internetverbinding.

Connectify

Door Nomadio, de ontdekker van Virtual WiFi in Windows 7, is Connectify op de markt gebracht. Deze software maakt het gebruiken van de verborgen functionaliteit mogelijk. Vooralsnog zit het programma in beta fase. De betaversie van Connectify is gratis te downloaden. Waarschijnlijk blijft de basisversie gratis en komt er een uitgebreidere variant met meer mogelijkheden naast, waarvoor betaald moet worden.

Draadloze netwerken weergeven

Met Windows 7 kunt u eenvoudig naar draadloze wifi netwerken zoeken. Ook het verbinden met een draadloos netwerk is zeer eenvoudig. Door te klikken op het netwerkpictogram in de taakbalk kunt u de beschikbare netwerken weergeven. Draadloos en bekabeld: wifi, mobiel internet, inbelnetwerk of VPN. Met één muisklik bent u verbonden.

Windows nu verbinding maken

Het instellen van een draadloos netwerk is in Windows 7 heel simpel. De eerste keer dat u wilt verbinden met een wifi router, zal Windows 7 u door alle stappen leiden die nodig zijn om uw draadloze netwerk in te stellen. Ook het beveiligen van uw draadloze netwerk kunt u hierbij regelen.

Sluit u een nieuwe pc aan, dan drukt u gewoon op de knop voor beschermend instellen van wifi en de netwerkinstellingen worden automatisch naar uw computer verzonden. Meer weten? Lees dan draadloos internet instellen voor Windows 7.
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.12 reacties op Windows 7 en wifi

 1. Charles zegt:

  Net een windows 7 laptop aangeschaft en wi fi werkt perfect was wel anders met mijn vista laptop

 2. vanross zegt:

  Vodafone USB modem voor draadloos mobiel internetten werkt niet met Win7; steeds foutmelding een RAS 635. Helpdesk raadde aan een nieuwe verbinding aan te maken.
  Werkte niet. Is het nu zo dat mobiel internetten nog niet compatible is met Win7? Op de site van xs4all zag ik dat bij het USB modem wel Vista stond vermeld, maar niet Win7.
  (Ik heb het modem overigens terug gestuurd).

 3. Jan Mulder zegt:

  Wellicht dat het volgende artikel jullie hebt om de RAS 635 error op te lossen:

  http://www.allesoverdraadloosinternet.nl/mobiel-internet/ras-635-foutcode-vodafone-mobiel-internet/

 4. JO zegt:

  Sinds gisteren mobiel internet en het werkt dus niet.
  Gegoogled, bovenstaande had ik ook gevonden en al uitgevoerd maar nog steeds géén verbinding.
  Ik vroeg het nog, wekrt het met Windows 7, ja het werkt met W7. Nee dus, wat een gedoe!

 5. JO zegt:

  OK< FIXED!
  Remove the installed network driver for the modem: the modem is installed as both modem and as network adapter. The Vodafone Mobile Connect software can only handle the modem-driver at the moment.

 6. LeonB zegt:

  Tnx Jo , het werkt nu.

 7. Freddo zegt:

  Ook bij mij meteen verholpen, prima tip!
  maar wat ik me afvraag, hoe kom je daar achter?
  Freddo

 8. Thomas zegt:

  Ik heb een nieuwe Medioncomputer met windows7 van de Aldi gekocht, maar krijg geen contact met onze router.
  De router is een KPN experia box. Moet ik nu een nieuwe router aanschaffen voor windows 7 of is er nog hoop?

 9. arnold zegt:

  probleem windows mobiliteit’s centrum,
  het draadloos verbindings blokje wordt niet zwart maar blijft ontzichtbaar, ik kan nu niet mn draad loos verbinding inschakelen, dat is voor mij erg vervelend, n een of andere knuts heeft er aan te lopen rommelen, waardoor ik dus niet meer draadloos kon internetten.

  korte samenvatting: probleem connectie maken, lukt niet, blokje is zilver, krijgt hem niet beschikbaar.

 10. Bram zegt:

  hallo,

  ik hem probleem,
  ik had mijn laptop van windows vista upgegrade naar windows 7.
  en ik heb problemen met verbinding via kabel lukt het wel maar via wifi lukt het niet ( siemens gigaset usb adapter 108 ) de wifi zelf van de laptop lukt ook niet als ik het aan zet dan zie ik geen netwerken staan.

  help a.u.b

  Mvg, Bram

 11. Luc B zegt:

  Volgend vreemd verschijnsel : 3 pc’s win 7 in netwerk. thuisgroep alle pc’s zichtbaar, maar alleen van wired verbonden pc’s kunnen bestanden geopend worden. Wireless verbonden pc’s kunnen bestanden van wired pc’s openen. AP is bbox2 van Belgacom

 12. pia buurs zegt:

  ik heb dus problemen met windows 7
  Als ik een spelletje doe op mijn laptop dan wordt ik er zo afgegooit en kan helemaal opnieuw opstarten of de wifi verbinding verbreken en weer aanmelden .
  Nu zeggen ze dat ik een andere code moet gebruiken van het ziggokastje waar de wifi in zit .
  en de man waar ik mijn laptop meestal heenbreng voor reparatie zegt even een nieuw wifi besturingsprogramma instaleren voor windows 7 .
  Wat is het beste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑