Wifi

door Jan Mulder

2

Draadloze stedenDiverse steden worden draadloos gemaakt. In Rotterdam, Leiden en Groningen lopen onder andere project om de steden draadloos te maken. Steeds meer gemeenten zien de voordelen van één stedelijke wifi-zone. Zo beschikt u overal op straat over draadloos internet en kunt u als passant overal online uw email checken, actuele reisinformatie opvragen of kijken wat er draait in de schouwburg.

Is uw ingebouwde draadloze ontvanger niet sterk genoeg? Gebruik dan een sterke wifi usb-adapter.

Politie auto’s

Een stedelijk draadloos netwerk heeft niet alleen veel voordelen voor burgers, maar biedt uiteraard ook de overheid ook veel mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de zogeheten “Blue light car” van de regiopolitie in Groningen.

Deze politieauto is een high-tech surveillancewagen voorzien van de nieuwste snufjes. Zo bezit deze auto zijn eigen wifi-hotspot, waardoor agenten draadloos het politienetwerk kunnen raadplegen (bv digitale camerabeelden raadplegen). Ook kan een agent daardoor vanuit een woning direct digitaal draadloos aangifte doen. Ook zijn een thoughbook, router, harddiskrecorder, digitale camera’s en een zwarte doos aan boord.

Draadloos Groningen

Vanaf 2009 zijn alle basiseenheden in Groningen uitgerust met deze auto van de toekomst. Door de aanwezigheid van het wifi-netwerk van Draadloos Groningen, hebben ze overal bereik.

In Groningen worden in totaal 1500 accesspoints gemonteerd om de stad overal van draadloos internet te voorzien. Het concept is vergelijkbaar met Rotterdam en Heerlen, waar een stichting het project coördineert en realiseert. In Leiden is het project overigens anders van opzet, doordat dit puur gebaseerd is op particuliere accesspoints. Die nodes worden allemaal gezamenlijk opengezet, zodat één dekkend stedelijk netwerk wordt gerealiseerd. We hopen dat de komende jaren meer steden de voordelen van wifi zullen inzien en uiteindelijk gezamelijk één landelijk netwerk zullen vormen.
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.2 reacties op Draadloze steden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑