Gratis draadloos internet projecten rukken op in Nederland

2

Begin maart 2010 is de stad Heerlen begonnen met het uitrollen van een draadloos stadsnetwerk. In januari van dit jaar is ook Rotterdam begonnen met een gratis draadloos internet project. En zo komen er steeds meer wifi hotspots in Nederland. We zetten ze voor u op een rijtje.

Draadloos Groningen

Groningen was de eerste Nederlandse stad waar begonnen is met gratis draadloos internet. In 2006 begon men in Groningen met een proef. Momenteel wordt het draadloze netwerk steeds verder uitgerod. Naast draadloos internet, wordt het netwerk ingezet voor andere doeleinden.

Bijvoorbeeld draadloze camerabewaking en kan de brandweer onderweg naar een brand via het draadloze netwerk vast een plattegrond ophalen van het brandende gebouw. Lees alles op draadloosgroningen.nl

Rotterdam Draadloos

In januari 2010 werd de bestaande proef met een draadloos stadsnetwerk in Rotterdam verlengd. Bedrijven en organisaties kunnen partner worden van het project. Zij kunnen een jaar gratis lang de mogelijkheden van mobiele toepassingen op het draadloze netwerk testen en gebruiken.

Na deze testfase wordt bekeken of een netwerk dat de hele stad bedekt aantrekkelijk is voor bedrijven, organisaties en bewoners. Lees meer over Rotterdam Draadloos.

Heerlen live

Begin maart 2010 begon ook Heerlen met een draadloos internet project. Inmiddels zijn 23 wifi antennes geplaatst. Volgens de gemeente Heerlen kan het bedrijven, organisaties en bewoners veel voordelen bieden. Met als doel: Heerlen aantrekkelijker te maken. Meer informatie vindt u op de site van Heerlen Live.

Tilburg

De gemeente Tilburg gaat dit jaar onderzoeken of er een draadloos netwerk in de binnenstad gerealiseerd kan worden. Via zo’n netwerk kunnen allerlei praktische toepassingen gratis geboden worden aan inwoners en bezoekers van de stad. Zoals waar winkels en restaurants zich bevinden in de directe omgeving van de persoon. Lees het volledige persbericht van de gemeente Tilburg.

Wifi in de treinen van de NS

Vanaf eind maart zal het in sommige NS-treinen mogelijk zijn draadloos te internetten. Nog dit jaar moet een op de drie treinen online zijn. Reizigers kunnen de verbinding, die wordt geleverd door T-Mobile, zonder extra kosten gebruiken. De treinstellen met internetvoorziening aan boord worden op verschillende routes ingezet. Het netwerk zal ook worden gebruikt om actuele reisinformatie op lcd-schermen te tonen.

Gratis wifi bij McDonalds

Ook hamburger keten McDonalds komt met gratis draadloos internet voor haar gasten. In 219 Nederlandse restaurants kan gratis gebruik worden gemaakt van een wifi verbinding. Lees meer over gratis draadloos internet in McDonalds.

2 gedachten over “Gratis draadloos internet projecten rukken op in Nederland

  1. Sta op de camping in Zeeland precies op een hoek en ik heb daardoor via die hotspot waarschijnlijk een hele slechte verbinding, Is daar tegen een redelijk prijs iets aan te doen.

    Vriendelijke groet Arie Takkenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.