Wifi

door Jan Mulder

0

Spectrum Analyzer: Wi-Spy van MetageekDe Wi-Spy spectrum analyzer is een onmisbare tool voor het installeren van een draadloos netwerk. De Wi-Spy helpt u met het verbeten van de performance van uw draadloze netwerk, door interferentie aan te geven van:

  • Andere wifi netwerken
  • Bluetooth
  • Magnetrons
  • Overige 2.4 GHz apparatuur

Chanalyzer software

In het doosje in de vorm van een DVD-doos vindt u naas het Wi-Spy usb stickje een CD-Rom met de Chanalyzer software. De Chanalyzer software is geschikt voor Windows 2000, XP en Vista. Ook is er software beschikbaar voor Mac en Linux.

Opsporen van storing

Wifi maakt over het algemeen gebruik van de 2.4 GHz band, welke licentievrij mag worden gebruikt. Doordat tegenwoordig in vrijwel ieder huis een draadloos netwerk aanwezig is, kunt u last krijgen van storing van draadloze routers uit de buurt. Ook Bluetooth en bijvoorbeeld magnetrons maken gebruik van deze frequentie. Met de Wi-Spy spectrum analyzer van Metageek spoort u deze storingen op om zo een vrij kanaal te kiezen.

Vrij kanaal kiezen

De Wi-Spy is een spectrum analyzer in de vorm van een klein usb stickje. Het wordt geleverd met speciale software waarmee je een analyse kan maken van alle draadloze signalen op de 2.4 GHz frequentie. Deze software geeft een grafisch beeld van alle aanwezige 2.4 GHz signalen. Ideaal om een vrij kanaal te kiezen of een storingsbron op te sporen.

Ideaal voor netwerk engineers

De kleinste spectrum analyzer op de markt is ideaal voor diegene die regelmatig een draadloos netwerk aanlegt. Zo kies je vantevoren het kanaal met de minste storing of kun je draadloze netwerk problemen oplossen bij u thuis of bij een klant.

Er zijn verschillende Wi-Spy spectrum analyzers op de markt, waaronder een variant met externe antenne aansluiting en een model dat ook de 5 GHz band meet. Deze meest eenvoudige uitvoering (2.4 GHZ zonder externe antenne) kost ongeveer 199 Euro.

De Wi-Spy is te koop bij Wifishop.
Tags: , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑