Is je draadloze verbinding erg langzaam of valt je WiFi steeds weg? Het wegvallen van draadloos internet kan een aantal oorzaken hebben. De meest voorkomende is dat er andere draadloze signalen storen op jouw verbinding. Bijvoorbeeld de draadloze router van de buren. Maar ook andere apparaten die op 2.4 GHz uitzenden kunnen storen, bijvoorbeeld babyfoons en bluetooth apparaten.

Ander WiFi kanaal

Je kunt eenvoudig uitzoeken welke WiFi kanalen de andere draadloze netwerken in de omgeving gebruiken. Hiervoor download je het gratis programma inSSIDer van Metageek.

De beste kanalen om te gebruiken zijn 1, 6 en 11. Zorg er in ieder geval voor dat je niet op een kanaal zit waarop een ander draadloos netwerk sterk uitzendt. De sterkte van het WiFi netwerk wordt in de tabel ‘RSSI’ weergegeven in negatieve waardes (bijvoorbeeld -40). Hoe dichter bij 0, hoe sterker het signaal.

Kanaal in de router wijzigen

Heb je een geschikt kanaal gevonden, stel je router dan op dit kanaal in. Je router is vaak bereikbaar via je browser door 192.168.1 of 192.168.0.1 in te tikken.

Werken deze adressen niet? Via Windows kun je het IP adres van je router achterhalen. Dit doe je als volgt:

 1. In Windows XP: open je het startmenu -> Klik op ‘uitvoeren’ -> type hier cmd en druk op enter.
  In Windows Vista/Windows 7: open je het starmenu -> type je cmd in het zoekveld en druk je op enter.
  Er opent zich een nieuw opdrachtvenster.
 2. Type nu ipconfig in dit venster en druk enter.
 3. Je krijgt nu allerlei gegevens te zien. Zoek naar default gateway, dat is vaak het ip adres van je router.

Als je het kanaal hebt gewijzigd, kijk dan of je WiFi verbinding verbeterd is. Valt je WiFi verbinding nog steeds weg? Probeer dan een ander kanaal. De kanalen 12, 13 en 14 werken niet altijd. Amerikaanse apparatuur ondersteunt de kanalen 12 en 13 niet en kanaal 14 wordt alleen in Japan gebruikt.

66 gedachten over “WiFi valt weg

 1. hallo jan,
  ik heb sinds kort een wifi router linksys e2500 installeren is makkelijk en het bereik formidabel
  alleen videostreaming daar is het geluid trillirig van en dit krijg ik er niet van af het is begonnen met deze router de vorige router een sweex lwo 55 totaal geen last van misschien weet jij een oplossing

  1. Hallo Henk,

   Heb je al geprobeerd om de router op een ander kanaal te zetten? Het zou kunnen zijn dat er een andere router stoort op je verbinding.

 2. Op mijn PC valt het WLAN-signaal steeds weg.
  De Signal strength op mijn Vaio laptop ernaast, geeft ”vERY GOOD’ aan en blijft stabiel(Speed: 54.0Mbps)

  Op zolder krijgt diezelfde Vaio een signaal ‘LOW’

  2 vragen:
  -Hoe krijg ik de WLAN verbinding op de vaste PC stabiel en snel? (Deze pc dient als gamecomputer!)
  -Hoe krijg ik op zolder een redelijk WLAN-signaal?

  Gegevens:
  Modem/router (Zyxel P-2612HW-F1) staat in bijgebouw/kantoor.
  Uiterste afstand van de Zyxel(in bijgebouw) tot werkplek op zolder (in huis) is 25 meter.
  PC staat in het huis en op ong. 10 meter van de Zyxel in bijgebouw.
  Het programma inSSIDer op die vaio geeft een omgekeerde parabool voor mijn Draadloos Netwerk aan terwijl de netwerken van omringende buren op platte dozen lijken!?

  Dank voor uw verhelderende site!!

  1. Hallo Joke,

   De WLAN verbinding op de vaste pc krijg je stabiel met een betere ontvanger. De EUB9603H van Engenius is een zeer goede adapter.

   Op zolder kun je een beter WLAN signaal krijgen door gebruik van homeplug adapters (daar zijn WiFi varianten van) of door het gebruik van een krachtiger accesspoint. Probeer eerst eens te testen met verschillende kanalen op de Zyxel, wellicht is dat al de oplossing.

   De omgekeerde parabool is een 802.11g netwerk, de ‘platte dozen’ die je ziet zijn 802.11n netwerken.

 3. Hallo Jan,

  Ik heb sinds enige tijd kpn glasvezel met de experiabox v8. Voor de bedrade omgeving heb ik (na lang zelf uitzoeken) eea nu goed werken voor webmeeting en streaming. Probleem is echter de wifi. Alle draadloze apparaten geven een maximaal signaal aan, maar de snelheid is regelmatig erg slecht.
  Meting met inSSIDer laten zien dat ik erg veel concurrende routers heb (meer dan 10 daarvan zelfs met een 300mbs snelheid). Het signaal van de eigen router is wel het sterkst (-65) maar blijkbaar storen de andere routers toch te veel. Zou een engenius ecb300 hier een oplossing kunnen bieden als hoog vermogen zender of is dat alleen voor het vergroten van het bereik?
  Voor het LAN heb ik met de experiabox en een dlink switch een gigabit verbinding. Ik lees dat de ecb300 max 100mbs haalt. Heeft het inzetten van deze ecb als access point ook tot gevolg dat mijn lan snelheid omlaag gaat? (maw moet ik dan de duurdere ecb350 kiezen?
  Zijn er andere opties?

  1. Hallo Rene,

   -65 is redelijk, vanaf -50 heb je echt een goede verbinding. Heb je verschillende kanalen geprobeerd? Probeer vooral eens met kanaal 1, 6 en 11.

   Maakt dat geen verschil dan zou een ECB350 de oplossing zijn, dat is de grote broer van de ECB300 met gigabit aansluiting ;)

 4. Beste Jan,
  Ik heb een nieuwe router gekocht E2500 van linksys. Ik verwachte dat mijn probleem daarmee opgelost was maar niets is minder waar. Mijn wifi signaal valt constant weg. Inmiddels alle kanalen geprobeerd maar het probleem blijft. Ook mijn wifi signaal op mijn telefoon geeft het zelfde probleem. Door het hele huis signaal versterkers geplaats. Als het signaal er is dan is deze prima uitstekend zelf maar de verbinding is zo slecht ik weet nietmeer wat ik moet doen

  1. Beste Anré,

   Welke beveiliging gebruik je? Zet de router eens op 802.11g only, verbetert dit de verbinding? Bedoel je met die versterkers repeaters (ook wel range extenders genoemd)? Die bevorderen de stabiliteit van je netwerk niet.

 5. Bedankt voor je reactie. Beveiliging dat zeg mij even niks wat bedoel je daarmee? Zonder die repeaters was het probleem er ook al. Ik ga alvast even in mijn router kijken of deze gegevens kan vinden moet zeker zoeken in beveiliging?

 6. Ik heb een Engenius EUB9603H met buiten antenne, Toen ik het apparaat op de camping installeerde werkte het perfect. Dat was in mei. Nu in juli valt het signaat telkens weg. Ik heb gelezen dat als je het kanaal wijzigt het probleem opgelost is. Maar hoe wijzig je in vredesnaam dat kanaal ??????

  1. Beste Peter,

   Het kanaal is alleen aan de zendkant te wijzigen. Dus op het access point van de camping. Aan de ontvangst kant heb je daar helaas geen invloed op.

 7. Oke ik heb een vreemd probleem, als mijn zoon counterstrike gaat spelen loop de wifi op de router vast. Het signaal is helemaal verdwenen.
  Router tplink wr1043nd, ben al een aantal dagen bezig, verder werkt alles prima.

 8. Beste Jan,

  Jij gaf mij eerder nav mijn vraag, het advies om een access point van Engenius aan te schaffen. Deze wil ik aanschaffen, maar nog een aanvullende (typisch ‘vrouwe’ ;-) vraag. De ECB 300 vind ik nogal lomp en zag dat de access points voor buiten (van Engenius) wat kleiner en wit zijn (vallen dus minder op). Kan ik deze ook voor binnen gebruiken?
  En verder wil ik mijn printer draadloos maken met een wireless printerserver. Wat is op dit moment de beste oplossing?

  Hoop dat je me weer op weg kunt helpen. Alvast dank!

  Groetjes, Sanne

 9. Beste jan,

  mijn wifi thuis doet het op alle apparaten behalve mijn laptop niet. zo komt er steeds geen verbinding tot stand ”solve problem” ook staat er soms ‘limited”. en soms doet hij het even zonder problemen.

 10. Ik weet niet wat er gaande is maar ik hoor overal om me heen dat mensen steeds vaker problemen krijgen met onstabiele wifi. Ik ken in mijn kennis en vrienden kring niemand die geen problemen heeft met zijn of haar wifi router. ik zelf heb reeds een stuk of 5 routers van diverse merken geprobeerd maar zonder enig succes. Het signaal is formidabel sterk maar toch valt deze iedere zoveel seconden weg. dit gebeurt op de tablet, pc en smartphone. meestal een paar seconden en dan komt deze weer terug online.

  Zelfs het kiezen van kanalen waar geen enkel ander netwerk mee uitzend bied geen oplossing.

  Wat precies het probleem is weet ik niet. Ik heb zelf een 100/100 mbit glasvezel lijn die strak en altijd de snelheden haalt. met een strakke ping van 6ms iedere ping die ik doe op de vaste UTP lijn.

  Heel dat klote wifi is geen donder meer waard. Het werkt gewoon niet goed meer en iedereen schijnt er last van te hebben.

 11. ik heb 2 ecb 350
  werkte altijd goed, nu 2 draadloze bewakingkamera’s gekocht
  geen snelheid meer.
  zou het kunnen helpen als ik de ecb op japan instel op kn 14?

 12. Hallo Jan,
  Wij hebben via een TP link usb stick Wifi voor op onze computer een Laptop.. op de laptop loopt de Wifi prima, maar op de computer niet, terwijl deze als eerste ingesteld is voor gebruik…

  Hoe is dat mogelijk dat de internet verbinding steeds weg valt?

  Graag uw reactie per mail hierop terug.

  Groet,
  Sandra

 13. Beste Jan,

  Als ik mijn pc aan zet en hij verbind met her wifi dan valt de wifi weg. Dit duur dan 10 secondes en daan kannen alle apparaten weer opnieuw verbinden. Maar als ik mijn pc dan vervolgens aan laat dan gebeurt het om de 5 á 10 minuten weer. Het is heel vervelened want iedereen heeft dan geen wifi meer. Weet u misschien hoe we dit op kunnen lossen?

  Wij hebben een abbo bij upc met 50 mbs internet. Onze router is een technicolor tc7200.u

  Alvast bedankt
  Groetjes mervin

 14. Hallo Jan,
  Van onze smartphone – een LG 7- valt continu de wlan verbinding weg.
  De winkel heeft er al een nieuwe print ingezet, zondeer resultaat.
  Alle andere apparatuur iPhone, iPad, laptop werkt goed. Enig idee wat dit kan zijn?

  Bij voorbaat dank.
  Groeten Ate

 15. Ik heb een wifrouter staan en mijn internet op mijn laptop (2.4 ghz) valt regelmatig weg, maar op mijn smartphone en tablet heb ik er geen last van. Dus denk ik dat de buren mijn router storen. Als ik het kanaal wil wijzigen naar ern ander kanaal makt ht dan nog uit welke? Ivm sterkte van het signaal?

  Grt
  leon

 16. wifi is opgeslagen en beveiligd signaal erg sterk en dan treed er een vertivicatie fout ??????
  De ene week prima de andere week helemaal niet ???

 17. Heb nu het kanaal 1 vastgezet ipv op automatisch, heb nu goede verbinding met pc (windows 8), maar kan nu met laptop (windows 7) geen verbinding krijgen, probleemoplosser werkt niet, router uit- en aanzetten helpt niet, iemand een oplossing?

 18. Hallo,
  ik heb net een paar maanden mijn nieuwe alcatel onetouch pop c9, en sinds 2 weken doet de wifi raar. Niet alleen de wifi thuis, maar elke wifi overal waar ik ben. Dit ligt dus aan mij telefoon en niet aan de wifi netwerken want mij ouders hebben dit ook niet. Dit deed hij normaal nooit.
  Als ik op een wifinetwerk zit, valt hij na 10 minuten weg, en blijft soms voor n half uur weg. Dan kijk ik in de lijst bij instellingen met beschikbare wifinetwerken, en dan staat hij daar ook ineens niet meer bij terwijl mijn ouders nog wel gewoon verbonden zijn.
  Help mij!!??

 19. Hey Jan,

  Ik heb sinds kort een heel slecht tot bijna geen wifi verbinding in het huis. Ik heb niet echt verstand dus zo doende ben ik gaan googlen.

  Hoor graag van u

  Groeten Marno

 20. hallo jan ,

  ik heb een d-link dir-615 aangesloten op mijn netwerk om draadloos te kunnen surfen
  maar sindsdien valt de lanverbinding op mijn zoon zijn game pc steeds uit na elke 5 min als ik de router loskoppel is het probleem verholpen hoe los ik dit op om toch draadloos te kunnen surfen

  mvg kurt

 21. Mijn wifi valt telkens weg maar het signaal is uitstekend. Andere thuisgebruikers hebben geen last. Ik heb SSIDer geinstalleerd en mijn pc staat op het juiste kanaal. Ik kan de router niet wijzigen omdat de andere gebruikers wel een sterk constant signaal hebben. Het lijkt alsof ik een probleem met mijn laptop heb en niet zozeer met de router/signaal. Kan het misschien zijn dat ik verkeerde instellingen op mijn pc heb? Ik heb alles al geprobeerd maar mijn wifi blijft telkens wegvallen.

  1. Beste Marieke,

   Dit klinkt als een probleem met de laptop maar wat ook mogelijk is, is dat er teveel apparatuur op de router is aangesloten. Wanneer het een eenvoudige wi-fi router is die alleen op 2,4 Ghz werkt, kan het voorkomende dat alle apparatuur tegelijk op de router net een stapje te veel is voor je router. Een dual-band wifi router zou dan een uitkomst zijn. Probeer echter voor je een nieuwe router aanschaft even de drivers van je wifi adapter in de laptop te updaten, misschien dat dit helpt. Voor een goede dual-band router kan je ons artikel over de beste routers voor 2015 lezen.

 22. Beste Jan,

  Sinds kort hebben we een nieuwe modem staan thuis, maar iedere keer als ik via wifi (of via internetkabel) verbinding maak met het netwerk, valt na 5 min het internet weg. Bij andere laptops of gsm’s van het huishouden gebeurt dit niet, tot ik verbinding maak en het internet wegvalt. Kan dit aan mijn laptop liggen en zoja wat kan ik daar aan doen?

  Alvast bedankt!

  1. Beste Julie,

   Dit ligt waarschijnlijk aan de instellingen van de laptop. Het is echter wel vreemd dat het gebeurd bij zowel bekabeld als draadloos internet. Het beste is om even met de fabrikant van de laptop te bellen om te kijken waar het fout gaat in windows.

  2. Dit kan te maken hebben met de IP instellingen van je laptop. Als je naar configuratiescherm gaat, netwerk en internet, adapteropties wijzigen, rechtermuisknop en eigenschappen, daar naar internet protocol versie xx gaat (deze niet uitvinken), daar kiezen voor eigenschappen en dan kijkt of hij staat op automatisch een IP-adres laten toewijzen. Wanneer je een statisch IP adres gebruikt en een ander apparaat gebruikt datzelfde adres, dan krijg je een IP conflict.

 23. hoi,

  ik woon bij een instelling en we krijgen gratis draadloos internet van hun, maar mijn signaal valt steeds weg. ik heb geprobeerd die ip’s die u me gaf maar die doen het niet en ook mn default gateway via cmd werkt niet in firefox browser, ik kan niet de instellingen van mn router zien :(

  MVG,

  Marcel.

 24. Hallo Nico/Marcel,

  Ik zie dat Marcel al een aantal jaren geen vragen meer beantwoord.
  Mijn probleem is al ruim een jaar bezig.
  Ik heb vorig jaar eind mei een BTO laptop aangeschaft. Er zat een Intel AC 7260 kaartje in.
  Het probleem is dat wifi nooit meteen online komt na de slaapstand, soms duurt dit 3 minuten.
  Door de winkel is er een ander netwerkkaartje ingezet, wat niets heeft geholpen.
  Daarna is er iemand van de winkel een halve dag bij mij thuis geweest, heeft allerlei instellingen veranderd en een losse router aangesloten. Ook dit hielp niet.
  Maanden daarna heeft de winkel mijn laptop helemaal opnieuw geïnstalleerd. helaas nog geen beter resultaat. Nu is onlangs mijn laptop 3 weken terug geweest naar BTO, er is een ander netwerkkaartje ingezet en nu van Realtek. Ook dit lost het probleem niet op, sterker nog, met deze internetkaart valt wifi gewoon uit, soms gaat hij automatisch weer online na 2 a 3 minuten. Dit gebeurt ’s morgens na het opstarten zeker 6 keer binnen een half uur.
  Ondertussen heb ik de vraag bij Kassa gesteld, iemand die me wil helpen heeft mij alle IP-adressen handmatig laten invullen en dat helpt wel, vrijwel meteen na de slapstand heb ik nu internet.
  Maar het probleem van het wegvallen van internet blijft hetzelfde. Als ik op de verbinding klik, staat er uitstekend. Ook is internet zeer traag als ik internet heb, het blijft maar zoeken. Ik denk dat de verbinding dan bezig is om weg te vallen.
  Het rare is, al zet ik hier 3 andere laptops naast, of mijn iPad of gsm, heb ik nooit last van het wegvallen van wifi, ook niet als andere laptops uit de slaapstand komen, dit is allemaal getest.
  Het handmatig toekennen van IP-adressen is ook niet fijn want ik moet mijn laptop regelmatig meenemen naar een vergadering en dan heb ik geen internet daar.
  Ook heb ik nog geprobeerd de DNS server op 8.8.8.8 en de alternatieve op 8.8.4.4 maar ook dit heeft resultaat.
  De winkelier heeft echt super zijn best gedaan maar weet het niet meer.

  Ik hoop dat u voor mij een oplossing heeft, ik ben echt radeloos ondertussen.

  groetjes Suusje

 25. Mijn router schakelt de wifi elke 5/10 minuten uit. Ik heb een aan/uit knopje voor de wifi, dan druk ik daarop en doet de wifi het weer voor max 10 minuut

 26. Ik heb een KPN experiabox, maar regelmatig vallen de Brother WIFI printer en de iPad type 1 van het netwerk ervan af met de mededeling dat ze geen netwerk kunnen vinden. Dit probleem was er niet altijd, maar doet zich de laatste maand pas voor. De twee aanwezige Mac’s hebben dit probleem niet. Wat kan/moet ik doen? Waar moet ik zoeken?

 27. Hallo,

  Ik gebruik alleen een modem van Cisco type EPC3928AD en heb geen router aangesloten. Een aantal maanden geleden haperde mijn internetverbinding, toen heb ik het Wifi-kanaal een aantal keer met succes gewijzigd. Sinds een paar dagen werkt geen enkel Wifi-kanaal meer goed en is het haperen er opnieuw. Ook het resetten en van de stroom afhalen van t modem werkt niet. In mijn flat constateer ik zo’n 20 netwerken in de omgeving.
  Wat is er aan de hand en wat kan ik doen?

  1. Beste,

   Ik denk dat er niet gek veel aan te doen is aangezien het behoorlijk druk is met het aantal netwerken. Je kan eventueel een router nemen die zowel 2,4 Ghz als 5 Ghz aankan of die wat sterker is dan je huidige router. Voor advies welke router je het beste kunt aanschaffen kan je terecht bij ons artikel: beste wi-fi router 2016

 28. Hallo,

  Mijn internet valt telkens weg en bij mijn mama en broertje niet hoe komt dat en wat zou ik daaraan kunnen doen.

 29. Beste heer Mulder,

  Ik heb een oude pc aan de overkant staan. Daar een wifi dongle voor gekocht. In het begin werkte het, maar al snel niet meer. Nu 9 van de 10 keer vindt hij ons Ziggo wifi niet eens, gek genoeg vindt hij wel een waslijst aan andere Wifi verbindingen in de buurt, waaronder andere Wifi punten van Ziggo. Andere kanalen ingesteld, maar helpt niet. Ook het stuurprogramma van de dongle gedeinstalleerd en opnieuw geïnstalleerd meerdere malen, heel, heel soms kan die onze wifi na herinstallatie vinden, maar dan geeft Windows 7 gewoon een melding: kan geen verbinding maken. Of iets dergelijks, of : kan verbinding niet tot stand brengen, er is een fout opgetreden of kan niet verifiëren of dergelijke meldingen. Wordt er gek van, wat kan het zijn?

 30. Beste heer Mulder,

  Ik heb mijn pc draadloos en via een kabel verbonden. Programma’s als You Tube komen stotterend over , helemaal als er een clip of filmpje bij zit, dus lekker muziek luisteren is vaak niet mogelijk.
  Ik heb sinds kort ook een andere (nieuwe) telefoon Galaxy J5 en in het begin was er niks aan de hand, maar nu na een maand of 4 valt mn internet verbinding steeds even uit. Heel irritant als ik simpele spelletjes als wordfeud of klaverjas speel of gewoon m’n mail wil lezen. Als ik dan op m’n telefoon even het wifi aan en uit knopje even uit en weer aan zet en geopende apps/programma’s even sluit en weer open kan ik weer verder. Zelfs als ik nog geen meter bij m’n router vandaan zit. Heeft u enig idee wat ik daaraan kan doen en waar het aan ligt , want niemand schijnt te weten wat het kan zijn en ik heb helemaal geen idee

 31. Hallo,

  Ik heb via kpn internet. Heb op zolder en in de woonkamer een WiFi verterker die zowel 2,4 als 5ghz uitzend en heb beide een verschillende naam gegeven zodat ik weet op welk netwerk ik zit.

  Alleen snap ik niet waarom op alle apparatuur de WiFi het goed doet (Android telefoons, tablet Xperia z2 en laptop) behalve op mijn Xperia z3 tablet. 2,4 ghz lijkt het er beter op te doen dan de 5ghz. Ik heb 500mbit thuis, alleen de Z3 haalt de 50mbit amper terwijl de andere telefoons en tablet tegen de 300 mbit komen.

  Waaraan kan het liggen dat de verbinding wegvalt, onstabiel en heel erg traag is? Heb altijd een volle sterke verbinding, maar heb er weinig profijt van als ik via de cloud een film kijk.

  1. Beste Len,

   Vreemd dat het alleen bij die tablet is. Het kan heel goed komen door slechte drivers vanuit sony. Als alle andere apparaten het wel goed doen kan eigenlijk alleen dat het zijn. Je kan het beste even met sony contact opnemen, misschien herkennen zijn het probleem met deze tablet.

 32. Hallo,

  Ik heb van Ziggo Internet. Ik heb onlangs de nieuwe Ziggo Connect Box ontvangen.
  Van dit apparaat werkt het internet prima.
  Echter omdat ik op de 1e etage geen goed bereik heb vanwege dikke betonnen vloeren heb ik een ‘Xclaim Xi-3 Wireless-AC Indoor Access Point’ aangeschaft. Na installatie werkte alles een tijdje uitstekend, echter internet viel al snel weg. Het lampje op het access point gaat rood knipperen en overal doet internet het niet meer (ook niet meer van de Ziggo Connect Box).
  Als ik alles reset doet internet het weer even prima (paar uur) daarna valt het access point en internet weer weg. Wat kan dit zijn? Ik heb al op veel forums gekeken maar kan niets vinden.

  Gr, Henry

  1. Beste Henry, Ik heb ook Ziggo en de xclaim3 aangeschaft. Ik heb hetzelfde probleem. Soms werkt het goed en blijft het lampje van de xclaim3 constant groen branden, maar dan valt het weer weg. Ik heb via de helpdesk van Ruckus contact opgenomen n er werd me verteld dat poort UDP123 en TCP443 opengezet moet worden. Ik krijg het probleem niet opgelost. Is het bij jou wel gelukt? Alvast bedankt voor je antwoord, of als iemand anders antwoord weet, gaarne ook reageren. Met vriendelijke groet, Menno

   1. Controleer voor de zekerheid even of de xclaim zijn IP adres verkrijgt via DHCP. En dat hij zelf geen IP adressen uitdeelt via DHCP. Wanneer dit wel aanstaat kan het zijn dat hij in dezelfde IP range zit als het ziggo modem en dan een IP adres uitdeelt aan een draadloze client die al in gebruik is.

    Kijk ook even hoe de xclaim is aangesloten. Sluit hem direct aan op het modem van ziggo en niet via een horizon box bijvoorbeeld. Die dingen vallen namelijk heel vaak uit en dan gaat de xclaim ook mee als dat gebeurd.

    Als dat het niet is durf ik het zo ook niet te zeggen.

    1. Beste Nico, bedankt voor je bericht. Ik heb wel een horizonbox, maar daarnaast gebruik het modem van Ziggo, welke geleverd is omdat de horizonbox teveel problemen gaf. De xclaim krijgt via DHCP zn IP adres en is aangesloten op het modem. Momenteel werkt alles weer prima na een harde reset. De xclaim configuratie vind via de cloud plaats, en denk dat als er ergens onderweg weer iets gewijzigd wordt, dit problemen geeft. Ik heb nu op het modem TCP 443 en UDP 123 opengezet. Hopelijk blijft de verbinding nu stabiel. Ik zal in de gaten houden of de xclaim steeds hetzelfde IP nmmer behoudt. ….11 Als dit wijzigt zal ik proberen deze vast te zetten. Nogmaals bedankt. Met vriendelijke groet, Menno van Beek

 33. Ik zal eens proberen om mijn probleem uit te leggen.
  Aansluiting is van Ziggo ( modem ) daar achter heb ik een Draytech router staan voor alle vaste verbindingen en daar achter een EnGenius ECB600 als accespoint voor mijn WiFi.
  Op zich allemaal geen probleem, maar nu komt het.
  Mijn WiFi vertoontt kuren in de zin van dat het ene moment van de dag dat alles lekker snel loop 20 Mbs maar in de loop van de dag valt hij terug naar 1,5 Mbs.
  Nu heb ik de EnGenius al zo ingesteld dat hij in de nacht een reboot maakt waardoor ik in de ochtend weer de 20 Mbs haal.
  Het lijkt er dus op dat op de 1 of andere manier iets gebufferd wordt waardoor het WiFi signaal traag word.
  Nu begint dit steeds vakeer voor te komen en ik weet ik kan er nog een schema aan hangen dat hij meerdere keren gaat rebooten op een dag maar dat wil ik nu juist niet.
  Kan ik ergens iets aan instellingen doen ? Ik heb al diverse kanalen geprobeerd maar dat helpt niet.
  Wellicht heeft u een oplossing waar ik eens naar kan kijken.

 34. Best Jan,

  Ik heb sinds een paar dagen een nieuwe notebook. Als ik deze aanzet, valt alle wifi weg in huis. Dus telefoons en andere apparaten. Zodra ik de notebook weer uitzet, doet alles het weer. Kan dit aan de router liggen of is er iets met de notebook?

  1. Beste Jarl,

   Een heel vreemd probleem en dit moet echt aan de notebook liggen. Je kant het beste met de fabrikant van de notebook contact opnemen.

 35. Hoi Jan,

  Ik wil graag een wifi verbinding maken met m’n laptop op 500 meter van de router
  binnens huis.
  Mijn router WR841ND met dubbele 8 Dbi antenne staat op zolder.
  Hoe kan ik dit het beste aanpakken.

   1. Hoi Nico.

    Sorry dat ik niet duidelijk genoeg ben geweest.
    Mijn router staat op zolder in mijn huis.
    Nu wil ik in mijn tweede huis die plm 500 meter verderop staat, graag wifi ontvangst hebben.
    Mijn router WR841ND met dubbele 8 Dbi antenne staat reeds op zolder.om ook in mijn werkplaats plm 50 meter goede signaal te hebben.
    Hoe kan het beste te werk gaan om mijn wifi signaal over 500 meter te ontvangen.
    Er zijn enkel een paar bomen die er tussen zitten. (geen gebouwen)

    gr.Jan

 36. Hoi hoi

  Bij ons valt steeds van 1 laptop de verbinding weg.
  Het is een nieuwe en zelfde geld voor router.
  Alle andere laptops en te doen het wel???

 37. Hoii!
  Mijn computer verbreekt steeds verbinding met onze wifi. Ik heb een asus R510C. De rest van de mensen in mijn gezin zitten op dezelfde wifi, maar zij hebben dit probleem niet. Ik start mn computer dan opnieuw op en dan is hij wel weer verbonden, maar na een tijdje doet hij weer hetzelfde…

 38. Hoi Jan mijn wifi doet het wel op de pc maar is ineens van de telefoon verdwenen en kan hem niet weer vinden ook al zat ik er 1 kwartier geleden nog op. Hoe kan dit en hoe op te lossen

 39. Beste Jan,
  Sinds kort maak ik thuis gebruik van KPN internet en televisie.
  Na wat zoeken naar de goede instellingen heb ik de wifi op de Experiabox uitgezet daar de TV-ontvanger (bedraad) op aangesloten en m.n thuisnetwerk via m’n D-link DIR645 router apart gezet. Ik heb in het thuisnetwerk m’n desktop PC, een Synology Diskstation, via een switch een bedraad netwerk naar de kamers in huis, een EnGenius repeater en draadloos een HP Photosmart printer. De beide wifi-signalen heb ik op de kanalen 9 en 13 gezet. Hiermee is in huis het wifi-signaal goed beschikbaar voor laptops, tablets en telefoons.
  Dit werkt prima tot ik m’n desktop pc aanzet, dan valt het wifi-signaal regelmatig weg op beide toegangspunten.
  Ik kan niet bedenken wat dit is, zou het de D-link kunnen zijn die versleten is, dus moet ik een andere router kopen? Of moet ik alleen de firmware updaten?

 40. Hallo Jan,

  Thuis heb ik nooit problemen met de WiFi gehad op mijn laptop. Nu zit ik voor een halfjaar in een woonflatgebouw in Brazilië en valt mijn WiFi op m’n laptop steeds weg. Op mijn telefoon geen probleem. Ook als ik mijn laptop opnieuw opstarten helpt dit niet. Het enigste dat helpt is de router en de modem te opnieuw te starten door stroom er uit en weer erin te doen. Daarna doet WiFi het weer een tijdje en terwijl ik op m’n laptop aan het browser ben is deze opeens weer weg. Netwerk is wel zichtbaar maar wanneer ik verbinding probeer te maken krijg ik de melding “Kan geen verbinding met dit netwerk maken”.
  WiFi zend uit tussen kanalen 2 en 10 en staat ingesteld op automatisch. Doordat ik in een flat zit zijn er veel andere signalen om me heen, is dit het probleem voor mijn laptop? Waarom heeft mijn telefoon daar dan geen last van en andere pas van huisgenoten minder vaak dan mijn laptop? Wat raad u mij aan om te doen?

  1. Hi Bart,

   Een complexe situatie die ik helaas niet zo kan beantwoorden. Wanneer er veel wifi signalen in de buurt zijn kan dit voor een onstabiel signaal zorgen. Om het echt uit te pluizen zou je met een spectrum analyzer aan de slag moeten om te kijken waar het probleem ligt. Maar als ik het zo hoor is het waarschijnlijk “overbevolking” van wifi signalen.

 41. Hoi Jan,

  Ik heb een vraag ik heb sinds gisteren nle alles in 1 pakket nou doet me tv en internet en WiFi het prima ik heb een mediabox x96 zodra ik die aanzet en verbind met WiFi dan valt heel mijn internet WiFi televisie weg hoe kan ik dit verhelpen ? Alles staat op mijn tv kast zowel me modem als me mediabox
  Help !!!

 42. Beste jan
  Wij hebben een lan verbinding naar de schuur met een vaste utp kabel en in de schuur een engenius
  N300 outdoor pce.
  Nu krijg ik elke keer bij installeren van camera’s van EZVIZ dat het netwerk onstabiel is en krijg ik ze niet op de WiFi geïnstalleerd.
  Wat zou ik kunnen doen om netwerk sterker te maken?
  Als ik de WiFi op mijn telefoon pak staat hij helemaal max op signaal sterkte.
  In huis naast de router krijg ik ze wel geïnstalleerd

 43. Beste Jan,

  Mijn wifi valt helemaal uit als ik op mijn telefoon of andere apparaat de livestream van mijn camerabeveiligingssysteem kijk. Ik kan ongeveer 3 seconden kijken en dan valt de wifi helemaal weg en na 1 a 2 minuten komt de wifi weer terug.
  Weet jij wat het probleem kan zijn ?
  zowel draadloos of bekabeld verbinding maken voor live beeld op mijn dvr geeft de zelfde storing, het systeem is van Hikvision en de app die ik op mijn telefoon gebruik is IVMS-4500.

  Lijkt erop dat de dvr de storing veroorzaakt

 44. Ik heb sinds een jaar een D’link DAP-2310 router. Deze stelde ik op de bovenverdieping in om daar voldoende wifi bereik te hebben. Sinds eergisteren is het bereik van dit wifi-netwerk veel minder groot. Ik kon tot in de tuin op dit wifi-netwerk maar sinds eergisteren lukt dit niet meer. Ook de kamers van de kinderen (aan de andere kant van het huis t.o.v. de router) bereik ik niet meer. In de kamer waar de router staat kan ik wel nog vlot op wifi. Ik heb het gevoel dat het netwerk niet stabiel is. Ik probeerde al een 8-tal chanels uit zonder resultaat. Kan iemand me verder helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.