Installeren draadloze-router

door Jan Mulder

20

Wel netwerk verbinding maar geen internet?Vervelend, je krijgt een melding dat er geen internettoegang is terwijl je wel bent verbonden met je draadloze netwerk. En inderdaad, het openen van internet pagina’s lukt niet. Dit is een veelvoorkomend probleem, dat gelukkig eenvoudig op te lossen is.

Modem controleren

Controleer eerst of je modem wel internet verbinding heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het modem direct met een kabel op je computer of laptop aan te sluiten, de draadloze router koppel je dan even los van je modem. Ook dan geen internet? Dan ligt het probleem waarschijnlijk bij je modem of internet provider. Heb je gewoon internet-toegang via je modem? Dan zit het probleem in je router. En dat gaan we oplossen!

Resetten

Controleer of het modem is aangesloten op de WAN poort van je WiFi router en niet per ongeluk op één van de LAN poorten. Als alles correct is aangesloten haal je het stroom van het modem én van je router af en wacht een seconde of 15. Zet dan eerst alleen het modem aan, wanneer die helemaal is opgestart zet je de router aan. Nu wel internet? Mooi. Zo niet, lees nog even verder.

Router instellen

Bij kabel internet is het van belang dat het MAC adres van je draadloze netwerkkaart gekloond is. Bij de internet verbinding instellingen in je router zit vaak een knopje ‘clone MAC adress’ of iets dergelijks, Klik daarop. Zorg er ook voor dat je, indien je kabel internet hebt, kiest voor Dynamic IP als verbinding en dat je de host name leeg laat (tenzij je provider anders voorschrijft). Haal je modem een poos van het stroom (hou een kwartiertje aan). En start hem opnieuw op.

Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.20 reacties op Wel netwerk verbinding maar geen internet?

 1. Jacques zegt:

  Maak gebruik van deKPN Experia Box ARV7519 en Aldi Homeplug starterskit. Beide smart TV’s (LG en Samsung) zien de EB en Homeplug maar kunnen meestal geen verbinding maken. Soms gaat het even goed maar als de TV uit is geweest weer alles weg. Als alternatief wordt gegeven de handmatige instelling, maar dat gaat mij boven de spreekwoordelijke pet. KPN en LG willen/kunnen niet helpen vanwege eigen produkt (KPN Interactief) of onvoldoende kennis van WiFi (LG). Heb al diverse fora afgestruind maar geen oplossing. Wie kan mij helpen?

  • Jan Mulder zegt:

   Hallo Jaques,

   De homeplugs van de Aldi zijn mij niet bekend. Van wel merk zijn deze? Ik adviseer deze vraag eens neer te leggen bij de fabrikant van de homeplugs.

 2. Jan zegt:

  Ik gebruik de horizonbox van upc en had ineens alleen nog maar: wel netwerk maar geen internetverbinding op de 2.4-band, gelukkig nog wel op de 5-band die ik kon gebruiken dankzij mijn dualband adapters op de laptops.
  Monteur van UPC geweest en kwam er niet uit en adviseerde mij de modem-functie van de horizonbox uit te schakelen en weer een los modem van upc erbij te nemen. Het ciscomodem epc3925 weer geinstalleerd,maar kan geen 2,4 en 5 ghz tegelijk verwerken, dus het modem ingesteld op de 5ghz and en aansluitend een sitecom wl330 als AP met de 2.4 band aangesloten en alles draait nu soepel.

 3. Ik heb Horizon van UPC en helemaal achter in huis hebben de laptops nagenoeg geen verbinding of een hele slechte verbinding. NU heb ik een Senao EnGenius SCB/3220 op de kop getikt en wil ik hem gebruiken als extender. Ik heb de Senao ingesteld als AP en hem een static IP adres gegeven buiten de range van de DHCP scope van de Horizon box. Verder heb ik de Senao een eigen SSID gegeven. In eerste instantie heb ik nog geen encryptie gebruikt omdat ik eerst een goede verbinding wil. Ik kan een verbinding met de Senao opzetten alleen heb ik dan geen internet Access. Als ik rechtstreeks op de Horizon box inlog werkt het wel.

  Wat doe ik fout?

  Groet
  Thony

 4. EJ van Ginkel zegt:

  Hallo ik probeer een devolo dLAN 500 aan de praat te krijgen die zou via het stroomnetwerk werken.
  Nu is de computer wel verbonden met de devolo maar niet met het internet.
  Op de een of andere manier maakt hij geen verbinding met de experia.
  in welke aansluiting moet hij precies in de wan of in een van de gele aansluitpunten?
  en moet je verder nog iets aanpassen voor gebruik de gebruiksaanwijzing is nogal sobertjes voor een digibeet als ik.

  Mvrgr Evert-Jan

 5. irma bakker-elward zegt:

  ik ben een dame van in de 70 en zit met een pobleem. Ik heb een tablet en deze heeft het steeds gedaan ,tot ik een tablet voor m,nman aan wou sluiten ,ga de mijne authenticatieprobleem aan .Wat moet ik nu doen? Zou U zo vriendelijk willen zijn mij stapvoets willen uitleggen ,wat ik nu moet doen ,zou U hiervoor heel erkenlijk voor zijn. In afwachting op Uw antwoord verblijf ik Mevr i.bakker/elward

 6. Siggy zegt:

  Geen wifi via KPN Experia box in de kelder met extender van Sitecom het bereik is goed alleen krijg ik geen internet ik heb echt van alles geprobeerd wie kan mij helpen?

 7. Joyce zegt:

  Hallo ik heb een probleempje!
  Op de laptop beneden doet de draadloze verbinding prima! Boven op de computer ook alleen op mijn laptop staat er wel verbonden maar kan niet op internet. Ik heb helemaal geen verstand van alle programma’s en ip adressen opzoeken ect, weet je misschien wat ik kan doen?

 8. Giovanni zegt:

  Dankje bij het resseten kreeg ik weer wifi

 9. Jessica zegt:

  Ik heb ook zo’n dergelijk probleem. Monteur van de provider is gekomen omdat mijn internet de halve tijd wegviel, sinds hij is geweest heb ik helemaal geen wifi meer.
  Mijn laptops (2 stuks) maken wel verbinding met het netwerk, maar kunnen geen webpagina’s/apps/etc. laden.
  Wanneer ik met een ander netwerk verbinding wil maken (bijv. school), heb ik precies hetzelfde probleem.
  Ik heb echter wel internet wanneer ik mijn laptop met een lan-kabel op het draadloos modem aansluit, of wanneer ik mijn laptop met een lan-kabel op mijn wifi-versterker aansluit.

  De monteur heeft echter niets op mijn laptops veranderd, maar ik snap er helemaal niks van hoe het kan dat ik via wifi geen pagina’s meer kan laden.
  Om het allemaal nog waziger te maken, mijn smartphone kan wel goed/normaal verbinding maken met het wifi netwerk….

 10. Astrid zegt:

  Hoi,
  Net een horizonbox van UPC aangesloten, wifi en internet gaan via die box, alles werkt behalve het MacBook. Internet werkt daar niet op maar gek genoeg doet de email het wel….
  Daarnaast een iPad waarop de wifi en internet het prima doet.

  Weet je wat het probleem is en wat ik er aan kan doen….

  Dank je wel alvast!

  • Jan Mulder zegt:

   Hoi Astrid, dat is vreemd. Als je wel kunt mailen zou er dus een internetverbinding zijn. Wellicht een instelling in je browser? iTunes en dergelijke kunnen ook online komen?

 11. Jan Kaffa zegt:

  Ik heb mijn Lap Top van een nieuwe versie Windows 7 voorzien.
  Ik heb verbinding gemaakt met mijn Sitecom WLR-6000 v 1 001 en de bijgeleverde code ingevoerd.
  De verbinding komt tot stand maar ik heb geen internettoegang.
  De modem werkt goed want op mijn tablet heb ik prima ontvangst en op mijn PC ook, alleen op de Laptop krijg ik geen internet verbinding.

 12. M.M. zegt:

  Ook ik heb een iPad 2: tot voor een week geen enkel probleem. Nu wel verbinding met de router maar geen verbinding met het internet…
  Alle andere apparaten doen het wel (iphone, computer en laptop)
  Is mijn iPad kapot? Of is er nog hoop??

 13. Ronald zegt:

  Dag Jan,

  Ik heb een Ubee EVW3200 van Ziggo, nu lees ik zowel op de site van Ziggo wat er gedaan moet worden om een goeie verbinding te krijgen, maar werkt niet. Internetverbinding valt telkens weg, om over boven al helemaal niet te spreken. Wifi is prima, maar de internetverbinding verbreekt om de 5/10 minuten wat voor wijzigingen ik ook toepas.
  Kortom wat is de beste oplossing om dit probleem te verhelpen?
  Met vriendelijke groet, Ronald

 14. Cathy zegt:

  Hallo
  onze dochter zit op kot en heeft nu al enkele maanden problemen met haar draadloos internet. De router is al verschillende keren vervangen door telenet. De kotstudenten hebben allemaal hun eigen inlogcode. Met de codes van de anderen kan ze wel op internet, met haar eigen code niet. Telenet heeft haar nu een eigen kanaal gegeven, maar nog steeds geen internet. Ook niet op haar smartphone of op een andere laptop. Wie weet raad?

 15. Piet zegt:

  Wij hebben een internetverbinding via Tele2. Omdat wij in een groot huis wonen en ook in de schuur gebruik willen maken van een draadloze wifi verbinding maken wij gebruik van 2 Sitecom Range Extenders (N300 WL 330).Dit heeft altijd goed gefunctioneerd maar nu hebben wij wel een netwerkverbinding maar geen internet op de range extenders. Probleem is nu dat ik niet weet hoe het destijds is gedaan. Het maken van een netwerkverbinding thuis werk of openbaar lukt niet. Ik denk dat een thuis netwerk de beste oplossing is. Na het identificeren van de verbinding met de R.E. staat het automatisch op openbaar en kan ik niet wijzigen. Dit is niet het geval als ik verbinding maak met de wifi op de modem van Tele2. Dit gaat naar een thuisnetwerk en heb dan wel internet verbinding. Het is zelf zo dat we geen internetverbinding hebben op onze mobiele telefoons als we met de R.E. verbinden maar is wel het geval wanneer we verbinden met Tele2. Hoe los ik dit op? Alast bedankt voor je reactie.

  Groetjes, Piet

 16. Samira zegt:

  Goedenavond ,
  Ik heb een vraagje en ik hoop dat u hier mij mee kunt helpen. Ik heb zoals hierboven staat geschreven wel netwerk verbinding maar ik kan geen internet pagina openen dan komt er te staan no. proxy server. Ik heb zowat alles al geprobeerd ook internet gebruiken op een ander adres lukt niet. Mijn laptop geeft ook aan dat het aan de router ligt maar alle knopjes branden en de ps4 en telefoons doen het wel ligt het dan niet gewoon aan mij laptop natuurlijk kan ik ook nog gewoon mijn provider bellen. Graag hoor ik van u advies Mvg fijne kerst!

 17. jeroen zegt:

  hallo, mijn naam is jeroen en ik spreek namens mijn moeder uit omdat ze een acer computer heeft en wel verbinding maakt maar geen internettoegang wilt weer geven ! mijn moeder heeft namelijk een stick van t-mobile ( usb-stick) maar het blijft voordurend terugkomen ! ook heeft mijn moeder haar pc een back-up nodig en kan op een of andere manier niet voltooien i.v.m. dat er een bestand ofzo ontbreekt ! haar computer is ook toe aan wat updates en het wilt dus ook niet altijd ermee lukken ! mijn moeder heeft me vandaag nog tegen mij gezegt dat ze wil overtsappen naar een andere provider zoals het hier ook helemaal uitgelegt is als je geen modem hebt maar alleen een usb-stick huawei ( nog iets maar precies weet ik niet ) het ding kost 50 euro ! en vind dit afschuwlijk duur ! omdat mijn moeder er nu 2 van heeft liggen omdat we dachten dat het aan de usb-stick lag. ik hoop dat je iniedergeval mij kan uitleggen wat er aan de hand is en dan kunnen we ook verder met onze fijne leven zonder een hoop gedoe :P groetjes van jeroen en mijn moeder ook !

 18. Niels van luijck zegt:

  Beste Jan.
  ik zie dat dit artikel al wat ouder is maar ik zit nu met dit probleem.
  op mijn ipad 2 en oude iphone 3gs heb ik wel wifi verbinding maar krijg geen toegang tot Internet. Met geen enkele applicatie.
  mijn laptop. Samsung gsm en Samsung tab werkt alles wel. Dit probleem is sinds gisteren ontstaan na het aansluiten van een chromecast op mijn tv. Ik krijg dus overal internet behalve op deze twee Apple apparaten. Graag hulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑