Homeplug packshot-dlan-500-wifi-eu-sk-packshot

door Jan Mulder

17

Devolo dLAN 500 WiFiIn bed, bank of bad: op elk apparaat overal in huis het sterkste wifi-signaal met devolo dLAN 500 WiFi, zo kondigt devolo de nieuwe WiFi homeplug adapters aan.  De nieuwe WiFi Move-technologie zorgt voor complete wifi-dekking in het gehele huis.

Een perfect wifi-bereik in het gehele huis is mogelijk en zeer eenvoudig. De dLAN® 500 WiFi met WiFi Move-technologie van devolo biedt niet alleen de best mogelijke wifi-dekking, maar geeft iedereen – of je nu in bed ligt, in bad of op de bank zit – zeer eenvoudig toegang tot het thuisnetwerk. En daar is geen technische kennis voor nodig. De wifi-infrastructuur heeft iedereen al in huis, namelijk het elektriciteitsnetwerk. Met de dLAN Powerline-technologie van devolo maakt iedereen van deze infrastructuur een hoogwaardig wifi-netwerk. Met een aantal compacte dLAN 500 WiFi-adapters in stopcontacten op verschillende plekken in huis is heel eenvoudig een groot wifi-thuisnetwerk te maken.

dLAN 500 WiFi – het compacte toegangspunt via je stopcontact

Met de dLAN 500 WiFi introduceert devolo zijn meest compacte adapter tot nu toe. Het apparaat, even groot als een stopcontact, ondersteunt de wifi-n-standaard en is eenvoudig te koppelen met andere dLAN 500 WiFi-adapters in huis. Dit creëert een ‘wifi-bubbel’ die ervoor zorgt dat gebruikers met hun mobiele apparaten vrij van kamer naar kamer kunnen bewegen, altijd met de best mogelijke wifi-ontvangst. De overgang van de ene adapter naar de andere gebeurt zonder dat de gebruiker daar iets van merkt. Het apparaat – ongeacht of het een smartphone, laptop of tablet is – selecteert automatisch de sterkste signaalbron. De dLAN 500 WiFi beschikt verder over een snelle Ethernet-netwerkpoort voor het aansluiten van een desktopcomputer of andere netwerkapparaten. Daarnaast is het draadloze netwerk ook aan en uit te zetten via een knop op de adapter.

Eenvoudige installatie via app voor smartphone en tablet

Dankzij de app voor smartphones en tablets (iOS/Android) is WiFi Move zeer eenvoudig te installeren. Kijk dus snel bij de Apple of Android apps.De intuïtieve gebruikersinterface zorgt ervoor dat de installatie door iedereen binnen enkele minuten is uit te voeren – specialisten of niet-specialisten. Alle instellingen gelden direct voor alle adapters, waardoor het volledige netwerk slechts eenmalig geconfigureerd hoeft te worden. Bij toevoeging van nieuwe adapters tot het netwerk zijn alle instellingen te kopiëren van een adapter naar alle andere – dit met een druk op de knop. De app beschikt over een wifi-tijdschakelaar waarmee de adapters automatisch uitgaan op de ingestelde tijd. Voor geavanceerde gebruikers biedt de app opties zoals MAC-filtering, inplannen, gasttoegang en ouderlijk-toezichtopties.

Betere prestaties dan conventionele wifi-repeaters

Gebruikers hebben met de WiFi Move-technologie draadloos-internetbereik tot in de verste hoeken van hun woning. De meerdere compacte adapters creëren samen een gedeeld wifi-netwerk. Met het groeiende aantal mobiele apparaten dat thuis wordt gebruikt, neemt het belang van een stabiele wifi-toegang tot in de verste uithoeken toe. Met dit in het achterhoofd ontwikkelde devolo WiFi Move-technologie dat na een installatie van enkele minuten een optimale wifi-toegang garandeert. Hierdoor is devolo WiFi Move-technologie aanzienlijk beter dan wifi-modems of wifi-repeater-oplossingen. Conventionele repeaters reproduceren slechts een signaal dat al zwak van zichzelf is. WiFi Move-toegangspunten, zoals de dLAN 500 WiFi, voorzien echter altijd in volledige wifi-prestaties doordat data wordt gedistribueerd via het elektriciteitsnetwerk die iedereen in zijn of haar huis heeft.

Devolo dLAN 500 WiFi is onder andere te koop bij:

routershop

Tags: , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.17 reacties op Devolo dLAN 500 WiFi

 1. Gerben van Schoonhoven zegt:

  Beste,

  Op dit moment gebruik ik naar volle tevredenheid interactieve tv van KPN via de powerline adapters op 1 slaapkamer. (D200 adapters van Develo).
  Nu wil ik op een ander slaapkamer ook interactieve tv aansluiten, dus ik kan mijn bestaande set van adapters uitbreiden met een extra adapter. Heb al getest op de slaapkamer en het signaal komt prima binnen.

  Echter ik wil eigenlijk ook op die slaapkamer (zolder) mijn wifi signaal versterken, dus heb ik gekeken naar de dlan 500 wifi. Nu is mijn vraag:

  Kan ik deze adapter gebruiken voor het uitbreiden van mijn wifi signaal + op de slaapkamer interactieve tv kijken. Of moet ik dat gaan scheiden en 2 aparte netwerken opzetten (1 voor de interactieve tv en 1 voor het wifi signaal).

  Kun jij me adviseren wat ik het beste kan doen ?

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Gerben,

   Je kunt gewoon een extra adapter toevoegen. Als ze allemaal van Devolo zijn dat is dat volledig compatible.

  • Bert Bastiaan zegt:

   IK geloof dat het antwoord van Jan Mulder niet klopt.
   Je wifi maakt gebruik van een ander netwerk als dat van je interactieve tv, 2 gescheiden netwerken dus

 2. de vries zegt:

  hallo ik probeer de wifi devolo 500 netwerk kit te instaleren echter krijg ikde 2e adapter niet aann het werken

  de andere werkt uitstekend als de werkende weg haal en de andere probeer dan doet hij niks , ook samen doet aleen een het doe ikiets verkeerd????

  gaarne u reactie

  theo

 3. Micky zegt:

  Dag heer Mulder,

  ik heb o.a. naar aanleiding van uw site een Devolo Dlan 500 WiFi set gekocht. Nu heeft deze set naast het al bestaande netwerk dat de router verspreid een apart netwerk opgebouwd. Het schakelen tussen deze twee netwerken doen mijn telefoons etc niet correct.
  Meestal is het zo dat een apparaat op het “oude” netwerk blijft zitten terwijl er al wel een beter (Devolo) beschikbaar is. Ik moet dan handmatig schakelen.

  Is er een manier om dit op te lossen?

  Heel erg bedankt!

 4. Andrea Room zegt:

  Geachte heer Mulder,

  Ik heb de Devolo Dlan 500 Wifi aangesloten op het netwerk. In eerste instantie werkten de beide Wifi repeaters erg goed. Zowel in de keuke als op de slaapkamer een goed Wifi bereik met de telefoon/laptop. Echter na het aansluiten van de tweede tv op het netwerk van de Wifi repeater in de slaapkamer, heb ik geen Wifi bereik meer in zowel de keuken als op de slaapkamer, de tv werkt overigens wel goed. Als ik contact probeer te maken met Wifi geeft wordt er aangegeven: netwerk uitgeschakeld vanwege trage internetverbinding. Hoe kan ik dit oplossen?

  Ik zie uw reactie tegemoet.

  Met vriendelijke groet,
  Andrea Room

 5. Aart Bijsterbosch zegt:

  Hallo Hr. Mulder;
  Ik krijg mijn Devolo wifi versterker niet meer op mijn netwerk. (500 Mbps).
  Ik heb hier nooit problemen mee gehad maar nadat ik hem via een kabel aan een pc had verbonden kan ik niet meer via de versterker op het netwerk .(met mobiel enz.)
  Netwerk is KPN glasvezel, experia box V8.
  Hij geeft wel een goede signaalsterkte af.
  Ik hoop dat het iets met instellingen te maken heeft.

  Ik zie uw reactie graag tegemoet.

  • Jan Mulder zegt:

   Beste Aart, reset de Devolo even naar fabrieksinstellingen. Dit doe je door de resetknop langer dan 10 seconden ingedrukt te houden. Hierna stel je hem opnieuw in. Op Devolo.nl zijn eventueel handleidingen te vinden.

 6. marc zegt:

  hallo,
  ik heb voor kennissen een devolo network kit 500 wifi aangeschaft, hun hebben glasvezel van caiway.
  op de glasvezelmodem zit geen draadloos internet dus wilde ik met deze kit een draadloos netwerk opzetten maar ik krijg met geen enkele mogelijkheid draadloze internetverbinding. als ik de utp kabel in de homestation steek en vanuit de homestation in mijn laptop heb ik wel verbinding en heb ik alles ingesteld. maar zo gauw ik op draadloos internet overga komt er te staan dat ik geen internet toegang heb. ergens heb ik gelezen dat caiway met een ander soort IP werkt ofzo. klopt dat ? en wat kan ik hier aan doen

  mvg marc

 7. Maurice zegt:

  Hallo hr. Mulder,

  Ik gebruik de Devolo dlan 500 duo (zonder wifi signaal) , mijn vraag , is het mogelijk om ook mijn wifi netwerk te versterken door enkel een wifi adapter aan te schaffen ?
  Werkt deze i.c.m. de dlan 500 duo ?

  m.vr.gr. Maurice

 8. Marco zegt:

  Beste heer Mulder,

  Ik heb een experiabox V8 met een 3 tal AV200 homepluggen en interactieve TV. Een 4e plug welke ik onlangs heb geïnstalleerd is een Devolo Dlan 500 wifi. Dit om ook beter bereik op de boven te hebben. Het probleem wat nu ontstaat is dat mijn Iphone zijn wifi steeds verbreekt. Als ik met behulp van het programma inSSIDer zie ik nu 2 x een draadloos signaal waarvan ik denk dat mijn Devolo Dlan plug net iets sterker is dqn de Experiabox. Hierdoor doet mijn wifi op de Iphone het dus niet vanwege het conflict. Hoe kan ik dit oplossen zodat er maar 1 sterk signaal is?

 9. Tamara zegt:

  Ik heb een starterspakket aangeschaft, maar krijg bij het configureren devolo niet meer in mijn wifilijst. Ik heb t even gehad en toen ik het wachtwoord in wilde vullen, viel de stroom uit. Nu kan ik hem in mijn wifi lijst, op tablet, telefoon en laptop niet meer vinden. Inmiddels heb ik hem gereset, maar krijg niets meer terug. Hoe krijg ik devolo weer in mijn wifilijst?

 10. carin van toornburg zegt:

  Wij hebben getracht de devolo te installeren. Ik krijg geen internet verbinding omdat hij niet te vinden is op de wifi lijst. Hij heeft het s ochtends wel gedaan maar s middags was het over met de pret.

 11. Broekstra zegt:

  VandaG de dlan 500 wifi van devolo aangeschaft.
  Snelle installatie werd mij beloofd. Dus niet, na 4 uur heb ik het opgegeven. De adapter die verbonden is met de router blijft knipperen , vplgens de handleiding heeft hij dan geen verbinding. Nergens te vinden hoe je dat kan tackelen. De andere adapters hebben wel verbinding met de routeradapter maar ik krijg geen wifisignaal. Iemand een idee wat er verkeerd gaat

  • Nico zegt:

   De adapter die niet werkt, werkt die wel als je hem in het stopcontact steekt van een adapter die wel werkt?
   Let er ook op dat de adapters soms niet goed werken in stekkerblokken. Gebruik altijd een stopcontact uit de muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑