Wifi

door Jan Mulder

223

WiFi versterkerWanneer het bereik van WiFi tegenvalt kan een WiFi versterker uitkomst bieden. Er zijn verschrikkelijk veel mogelijkheden, daarom som ik hier de beste WiFi versterkers op met hun voor-en nadelen.

Update 2016 : Let op, dit artikel is in 2009 geschreven. Inmiddels hebben wij een nieuw advies geschreven, lees ons blog: Wi-Fi signaal versterken.

Let wel op dat een Wi-Fi versterker altijd de snelheid van uw netwerk halveert, het is dan ook beter om een goede wi-fi router aan te schaffen. Lees ons advies voor de beste wi-fi router 2017 voor meer informatie.

Zoekt u een WiFi versterker voor uw thuisnetwerk, of wilt u juist op de camping een beter ontvangst? Ik som hier alle mogelijkheden op. Ook de mogelijkheden voor het aanbieden van internet via een hotspot komen voorbij.

WiFi Repeater

Een mogelijkheid om thuis het bereik van uw draadloze router te vergroten is het gebruiken van en WiFi Repeater. Een WiFi repeater wordt ook wel range extender genoemd. Deze producten verbinden met uw draadloze router en zenden dit signaal versterkt weer door. Een nadeel van repeaters is dat er wat bandbreedte verloren gaat. Er zit 1 radio in de consumenten repeaters en die kan 1 ding tegelijk, óf met uw router verbinden óf het signaal doorzenden. Hierdoor wordt de snelheid van uw draadloze netwerk verlaagd. Mocht wat snelheidsverlies voor u niet zo erg zijn en wilt u gewoon een goed bereik, dan zijn onderstaande repeaters zeer geschikt als WiFi versterker.

 1. Engenius Hotspot extenderEngenius Hotspot Extender
  De Engenius EZ Hotspot Extender is de ideale oplossing voor het versterken en verbeteren van de ontvangst met de hotspot in de haven en op de camping. Met meerdere apparaten inloggen op 1 bonnetje en werkt ook met Ziggo en KPN hotspots!. Verbind dus met je laptop, smartphone en tablet op 1 inlogcode en heb ook nog eens de beste ontvangst. Dit is dé WiFi versterker voor op de camping of boot!
  Te bestellen bij:

 2. Asus RP-N53 Dual-Band N600
  De Asus RP-N53 is een dual-band WiFi-versterker welke direct in het stopcontact gestoken kan worden en waarmee u eenvoudig uw wifi signaal kan versterken. De repeater behaalt snelheden tot 300 Mbps en heeft software aan boord voor het streamen van muziek. Installatie gaat heel eenvoudig via de WPS knop.
  Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

  centralpoint
 3. Netgear EX6200
  De Netgear EX6200 range extender heeft een nog groter bereik door het zendvermogen van maar liefst 700mW! Naast een repeater mogelijkheid, kunt u dit model ook als access point inzetten.
  Bestel online bij:

  centralpoint
 4. Engenius EZ repeaterEngenius EZ repeater
  De Engenius EZ repeater is vergelijkbaar met de EZ hotspot extender maar is alleen geschikt voor indoor gebruik. Het voordeel is dat hij over een hoger zendvermogen beschikt en dus binnenshuis eenvoudig WiFi hotspots ontvangt van zowel binnen als buiten. Verbind dus met je laptop, smartphone en tablet op 1 inlogcode en heb ook nog eens de beste ontvangst. Dit is dé WiFi versterker voor in uw hotelkamer, bungalow of gewoon voor thuis!
  Te bestellen bij:

Via het stopcontact

Een andere manier is uw elektriciteitsnet als netwerkkabel gebruiken. De Wireless oplossing van Devolo is prima als WiFi versterker in te ztten. Dit werkt over het hele stroomnet in uw huis, ook als de stopcontacten niet op dezelfde groep zitten. Het voordeel is dat u geen kabels hoeft te trekken en er ook geen bandbreedte verlies optreedt met deze powerline homeplug oplossing.

 1. Devolo dLAN 500 AV Roaming WiFi Move Starter Kit Met de Wireless oplossing van Devolo kunt u het bereik van uw WiFi netwerk vergroten. Sluit de ene adapter op uw router aan en steek hem in het stopcontact. De andere adapter is draadloos, u maakt van het stopcontact waar u deze insteekt een draadloos access point.
  Onder andere verkrijgbaar bij:

Sterker access point

Een van de meest krachtige manieren is het inzetten van een access point met hoog zendvermogen. De producten van Engenius en Ubiquiti hebben een veel hoger zendvermogen dan standaard producten en daardoor een veel beter bereik. Deze producten hebben een zendvermogen van 400mW of 800mW (afhankelijk van het model). Standaard draadloze routers hebben vaak ongeveer 50mW zendvermogen.

U sluit het access point met een kabel aan op uw huidige router zodat er geen bandbreedte verlies optreedt. U kunt kiezen om WiFi uit te zetten op uw router en het access point voor het wireless signaal laten zorgen of u zet het access point als extra WiFi punt in. De volgende modellen van Engenius en Ubiquiti worden veel verkocht:
De Ubiquiti UniFi Long Range is een access point met hoog zendvermogen. De Ubiquiti kunt u eenvoudig monteren aan het plafond en wordt standaard geleverd met een PoE adapter zodat het access point via de netwerkkabel van stroom kunt voorzien. Zo hoeft u maar 1 kabel aan te leggen.
Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

 

engenius_ecb350Engenius ECB350 Net als de ECB300 heeft dit access point 800mW zendvermogen en 300Mbps wireless N. Het verschil is dat dit model is uitgerust met een gigabit ethernet poort en voorzien is van een betere chipset. Wanneer u een gigabit router heeft is dit model aan te raden. De ECB350 is het best verkochte access point van dit moment!
Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

centralpoint

 

engenius_ecb600 Engenius ECB600 Het absolute topmodel uit de ECB-serie. De Engenius ECB600 is een high power indoor access-point met een dubbele radio en geschikt voor zowel 2.4 als 5Ghz (dual-band). Hierdoor kan tegelijkertijd op beide frequenties 300Mbps worden verzonden.
Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

centralpoint

Sterke WiFi ontvanger

Heeft u op uw boot slechte ontvangst van de hotspot in de haven? Of kun u vanuit uw caravan of camper maar geen verbinding maken met de hotspot op de camping? Dan heeft u een sterke usb adapter nodig. Er is een hele krachtige ontvanger op de markt, daarmee haalt u een echte WiFi versterker in huis!

 1. ALFA Network AWUS036NHVALFA Network AWUS036NHV De meest sterke WiFi ontvanger op de markt. Deze ontvanger heeft een zendvermogen van maar liefst 500mW en hiermee heeft u een veel beter bereik dan met de ingebouwde WiFi client in uw laptop. Daarnaast kunt u een externe antenne aansluiten, vooral handig voor een goede ontvangst in caravan, camper of boot.
  Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Goed WiFi bereik in de tuin

Wilt u ook in de tuin een goed bereik? Dan zijn er verschillende oplossingen om het WiFi signaal te versterken zodat u ook daar een goed bereik heeft.  De beste oplossing is het plaatsen van een outdoor access point, deze dient u wel bekabeld op uw router aan te sluiten. Dat kan met een UTP kabel of met powerline homeplugs. De EnGenius ENS202EXT is het meest gebruikte access point voor goede WiFi ontvangst in de tuin.

Bekabelen geen optie? Dan zou u de eerder genoemde ERA150 kunnen gebruiken of de WiFi oplossing van Devolo. De Devolo WiFi adapter plaatst u dan in een stopcontact vlakbij uw tuin (wel binnen, deze adapter is niet waterdicht).

WiFi Hotspot

Bent u eigenaar van een HORECA zaak? Of wellicht heeft u een camping, bungalowpark of jachthaven. Dan kunt u tegenwoordig niet meer zonder WiFi. Vaak begint dat met een huis, tuin en keuken draadloze router. Op een gegeven moment komt u erachter dat u een WiFi versterker nodig heeft. Hoe kunt u nou een goede hotspot op zetten met een groot bereik? Voor binnen kunt u gebruik maken van sterke access points, zoals de Engenius modellen die hierboven vermeld staan. Ook kunt u gebruik maken van een access control server, zodat uw gasten van uw privé netwerk gescheiden zijn en u ook nog eens tickets voor internet toegang kunt verkopen.

Voor campings, bungalowparken en jachthavens kunt u gebruik maken van outdoor access points. Ook gebruiken steeds meer particulieren een outdoor access point voor goed bereik in de tuin.

 1. Engenius ENS202EXT Waterdicht access point met 400mW zendvermogen. Ideaal voor het aanbieden van WiFi op outdoor locaties. Er kan een externe antenne worden aangesloten. De antennekeuze is afhankelijk van het gebied dat u wilt dekken.
 2. Engenius EAP300 Zeer krachtig 630mW access point. Door plafondmontage en ‘rookmelder’ design is dit een ideale WiFi versterker voor hotels, cafés en restaurants. Hiermee hebben uw gasten een draadloze verbinding van 300 Mbps.
 3. Zyxel UAG4100 hotspot gateway Wilt u het aanbieden van draadloos internet echt veilig en professioneel aanpakken? Gebruik dan deze access control server. Dat geeft u ook nog eens de mogelijkheid om tickets te verkopen en zodoende nog wat te verdienen aan het aanbieden van draadloos internet.

Waarschijnlijk zit er bij al deze mogelijkheden wel de geschikte WiFi versterker voor u.
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.223 reacties op WiFi versterker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑