Wanneer het bereik van WiFi tegenvalt kan een WiFi versterker uitkomst bieden. Er zijn verschrikkelijk veel mogelijkheden, daarom som ik hier de beste WiFi versterkers op met hun voor-en nadelen.

Update 2016 : Let op, dit artikel is in 2009 geschreven. Inmiddels hebben wij een nieuw advies geschreven, lees ons blog: Wi-Fi signaal versterken.

Let wel op dat een Wi-Fi versterker altijd de snelheid van uw netwerk halveert, het is dan ook beter om een goede wi-fi router aan te schaffen. Lees ons advies voor de beste wi-fi router 2017 voor meer informatie.

Zoekt u een WiFi versterker voor uw thuisnetwerk, of wilt u juist op de camping een beter ontvangst? Ik som hier alle mogelijkheden op. Ook de mogelijkheden voor het aanbieden van internet via een hotspot komen voorbij.

WiFi Repeater

Een mogelijkheid om thuis het bereik van uw draadloze router te vergroten is het gebruiken van en WiFi Repeater. Een WiFi repeater wordt ook wel range extender genoemd. Deze producten verbinden met uw draadloze router en zenden dit signaal versterkt weer door. Een nadeel van repeaters is dat er wat bandbreedte verloren gaat. Er zit 1 radio in de consumenten repeaters en die kan 1 ding tegelijk, óf met uw router verbinden óf het signaal doorzenden. Hierdoor wordt de snelheid van uw draadloze netwerk verlaagd. Mocht wat snelheidsverlies voor u niet zo erg zijn en wilt u gewoon een goed bereik, dan zijn onderstaande repeaters zeer geschikt als WiFi versterker.

 1. Engenius Hotspot extenderEngenius Hotspot Extender
  De Engenius EZ Hotspot Extender is de ideale oplossing voor het versterken en verbeteren van de ontvangst met de hotspot in de haven en op de camping. Met meerdere apparaten inloggen op 1 bonnetje en werkt ook met Ziggo en KPN hotspots!. Verbind dus met je laptop, smartphone en tablet op 1 inlogcode en heb ook nog eens de beste ontvangst. Dit is dé WiFi versterker voor op de camping of boot!
  Te bestellen bij:

 2. Asus RP-N53 Dual-Band N600
  De Asus RP-N53 is een dual-band WiFi-versterker welke direct in het stopcontact gestoken kan worden en waarmee u eenvoudig uw wifi signaal kan versterken. De repeater behaalt snelheden tot 300 Mbps en heeft software aan boord voor het streamen van muziek. Installatie gaat heel eenvoudig via de WPS knop.
  Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

  centralpoint
 3. Netgear EX6200
  De Netgear EX6200 range extender heeft een nog groter bereik door het zendvermogen van maar liefst 700mW! Naast een repeater mogelijkheid, kunt u dit model ook als access point inzetten.
  Bestel online bij:

  centralpoint
 4. Engenius EZ repeaterEngenius EZ repeater
  De Engenius EZ repeater is vergelijkbaar met de EZ hotspot extender maar is alleen geschikt voor indoor gebruik. Het voordeel is dat hij over een hoger zendvermogen beschikt en dus binnenshuis eenvoudig WiFi hotspots ontvangt van zowel binnen als buiten. Verbind dus met je laptop, smartphone en tablet op 1 inlogcode en heb ook nog eens de beste ontvangst. Dit is dé WiFi versterker voor in uw hotelkamer, bungalow of gewoon voor thuis!
  Te bestellen bij:

Via het stopcontact

Een andere manier is uw elektriciteitsnet als netwerkkabel gebruiken. De Wireless oplossing van Devolo is prima als WiFi versterker in te ztten. Dit werkt over het hele stroomnet in uw huis, ook als de stopcontacten niet op dezelfde groep zitten. Het voordeel is dat u geen kabels hoeft te trekken en er ook geen bandbreedte verlies optreedt met deze powerline homeplug oplossing.

 1. Devolo dLAN 500 AV Roaming WiFi Move Starter Kit Met de Wireless oplossing van Devolo kunt u het bereik van uw WiFi netwerk vergroten. Sluit de ene adapter op uw router aan en steek hem in het stopcontact. De andere adapter is draadloos, u maakt van het stopcontact waar u deze insteekt een draadloos access point.
  Onder andere verkrijgbaar bij:

Sterker access point

Een van de meest krachtige manieren is het inzetten van een access point met hoog zendvermogen. De producten van Engenius en Ubiquiti hebben een veel hoger zendvermogen dan standaard producten en daardoor een veel beter bereik. Deze producten hebben een zendvermogen van 400mW of 800mW (afhankelijk van het model). Standaard draadloze routers hebben vaak ongeveer 50mW zendvermogen.

U sluit het access point met een kabel aan op uw huidige router zodat er geen bandbreedte verlies optreedt. U kunt kiezen om WiFi uit te zetten op uw router en het access point voor het wireless signaal laten zorgen of u zet het access point als extra WiFi punt in. De volgende modellen van Engenius en Ubiquiti worden veel verkocht:
De Ubiquiti UniFi Long Range is een access point met hoog zendvermogen. De Ubiquiti kunt u eenvoudig monteren aan het plafond en wordt standaard geleverd met een PoE adapter zodat het access point via de netwerkkabel van stroom kunt voorzien. Zo hoeft u maar 1 kabel aan te leggen.
Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

 

engenius_ecb350Engenius ECB350 Net als de ECB300 heeft dit access point 800mW zendvermogen en 300Mbps wireless N. Het verschil is dat dit model is uitgerust met een gigabit ethernet poort en voorzien is van een betere chipset. Wanneer u een gigabit router heeft is dit model aan te raden. De ECB350 is het best verkochte access point van dit moment!
Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

centralpoint

 

engenius_ecb600 Engenius ECB600 Het absolute topmodel uit de ECB-serie. De Engenius ECB600 is een high power indoor access-point met een dubbele radio en geschikt voor zowel 2.4 als 5Ghz (dual-band). Hierdoor kan tegelijkertijd op beide frequenties 300Mbps worden verzonden.
Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

centralpoint

Sterke WiFi ontvanger

Heeft u op uw boot slechte ontvangst van de hotspot in de haven? Of kun u vanuit uw caravan of camper maar geen verbinding maken met de hotspot op de camping? Dan heeft u een sterke usb adapter nodig. Er is een hele krachtige ontvanger op de markt, daarmee haalt u een echte WiFi versterker in huis!

 1. ALFA Network AWUS036NHVALFA Network AWUS036NHV De meest sterke WiFi ontvanger op de markt. Deze ontvanger heeft een zendvermogen van maar liefst 500mW en hiermee heeft u een veel beter bereik dan met de ingebouwde WiFi client in uw laptop. Daarnaast kunt u een externe antenne aansluiten, vooral handig voor een goede ontvangst in caravan, camper of boot.
  Vergelijk prijzen bij de volgende aanbieders:

Goed WiFi bereik in de tuin

Wilt u ook in de tuin een goed bereik? Dan zijn er verschillende oplossingen om het WiFi signaal te versterken zodat u ook daar een goed bereik heeft.  De beste oplossing is het plaatsen van een outdoor access point, deze dient u wel bekabeld op uw router aan te sluiten. Dat kan met een UTP kabel of met powerline homeplugs. De EnGenius ENS202EXT is het meest gebruikte access point voor goede WiFi ontvangst in de tuin.

Bekabelen geen optie? Dan zou u de eerder genoemde ERA150 kunnen gebruiken of de WiFi oplossing van Devolo. De Devolo WiFi adapter plaatst u dan in een stopcontact vlakbij uw tuin (wel binnen, deze adapter is niet waterdicht).

WiFi Hotspot

Bent u eigenaar van een HORECA zaak? Of wellicht heeft u een camping, bungalowpark of jachthaven. Dan kunt u tegenwoordig niet meer zonder WiFi. Vaak begint dat met een huis, tuin en keuken draadloze router. Op een gegeven moment komt u erachter dat u een WiFi versterker nodig heeft. Hoe kunt u nou een goede hotspot op zetten met een groot bereik? Voor binnen kunt u gebruik maken van sterke access points, zoals de Engenius modellen die hierboven vermeld staan. Ook kunt u gebruik maken van een access control server, zodat uw gasten van uw privé netwerk gescheiden zijn en u ook nog eens tickets voor internet toegang kunt verkopen.

Voor campings, bungalowparken en jachthavens kunt u gebruik maken van outdoor access points. Ook gebruiken steeds meer particulieren een outdoor access point voor goed bereik in de tuin.

 1. Engenius ENS202EXT Waterdicht access point met 400mW zendvermogen. Ideaal voor het aanbieden van WiFi op outdoor locaties. Er kan een externe antenne worden aangesloten. De antennekeuze is afhankelijk van het gebied dat u wilt dekken.
 2. Engenius EAP300 Zeer krachtig 630mW access point. Door plafondmontage en ‘rookmelder’ design is dit een ideale WiFi versterker voor hotels, cafés en restaurants. Hiermee hebben uw gasten een draadloze verbinding van 300 Mbps.
 3. Zyxel UAG4100 hotspot gateway Wilt u het aanbieden van draadloos internet echt veilig en professioneel aanpakken? Gebruik dan deze access control server. Dat geeft u ook nog eens de mogelijkheid om tickets te verkopen en zodoende nog wat te verdienen aan het aanbieden van draadloos internet.

Waarschijnlijk zit er bij al deze mogelijkheden wel de geschikte WiFi versterker voor u.

223 gedachten over “WiFi versterker

 1. Op deze site staat de naam van Wlan-shop,vraag mij af of dat zin heeft om hun naam te vermelden,want hun tot 3X toe een mailtje gestuurd voor inlichtingen,nou geen enkele reactie van Wlan-shop,advies verwijderen.

 2. De link naar Wlan-Shop is verwijdert en de betrouwbare winkel Routershop is daar voor in de plaats gekomen. Net als Wifishop onderdeel van Netwerskhop B.V. Betrouwbare internetwinkels waar je gerust een order kunt plaatsen, ik heb er goede ervaringen mee!

 3. De Homeplug adapters weken ook met meerdere groepen. Anders zou je er ook niet veel aan hebben, ieder huis heeft meerdere stopcontacten op verschillende groepen zitten. Dit is dus geen probleem!

  1. Vraag; ik heb een bekabelde router van de Ziggo. Een draadloze router net Netgear (WNDR3700). Deze routers staan in de woonkamer. Op de eerste en tweede verdieping (daar slapen de kids) is er verminderde wifi. Er is wel een signaal ook op de tweede verdieping, maar niet fijn genoeg. Wat zou ik nu het beste kunnen doen?We hebben een huis uit 1910, dus dikke muren en zo.
   Alvast bedankt Connie

 4. heb een modem van Tele 2, woon in appartement met meterkast op de gang,kan in de huiskamer 10 meter vanaf meterkast geen draadloze verbinding tot stan brengen.Ben op zoek naar een wi fi versterker.Wat voor type/ en de prijs?

 5. heb een sony dongel tv en zit op een camping met slechte ontvangst.
  kan het signaal versterkt worden?
  zo ja, wat en waar kan ik het kopen?

 6. Ik heb een Siemens SX55 Experiabox met zeer laag zendvermogen, deze staat centraal in de woonkamer.
  Twaalf meter en 2 muren verder heb ik in de tuin nauwelijks nog dekking.
  De beide zwenkantennes op de EB zitten vast.
  Ik overweeg eentje ervan te demonteren en met een (verleng-) antennekabel vlak onder het plafond te monteren, voorzien van een reflector.
  Is dit denken jullie een goed alternatief, of zijn er betere middelen die niet al teveel kosten?
  Ik probeerde eerder al de Fritz!WLAN repeater 300, maar die blijkt incompatible met de EB.

 7. Ed,

  Het is absoluut geen goed idee om een antenne te verlengen met een kabel. Dat kun je alleen bij hele sterke buiten antennes doen, niet met antennes die standaard op de Experia box zitten.

  Deze antennes hebben een versterking tussen de 2 en 5 dBi. Antennekabel dempt het signaal met zo’n 0,4 dB per meter. En ook elke connector dempt het signaal met 0,2 dB per meter. Je houd dus geen signaal over.

  Beter optie is een apart accesspoint of draadloze router op de experia box aansluiten en het draadloos van de experia box uitzetten.

  Andere optie is een repeater gebruiken.

 8. Chris,

  Er zit zeker verschil in. Veel repeaters werken alleen met producten van hetzelfde merk.

  De repeaters van Hawking vind ik erg goed, helaas zijn deze voor zover ik weet niet meer in Nederland verkrijgbaar. Je zou eens bij een buitenlandse webshop kunnen kijken. Amazon ofzo.

  De Ruckus Metroflex is ook erg goed, alleen iets prijziger. Zowel de Ruckus als Hawking repeaters werken met alle merken samen.

  En je kunt ook kiezen voor een repeater van hetzelfde merk. Bijvoorbeeld Linksys repeater als je een Linksys router hebt.

  1. Ik heb een Hawking versterker, maar op de bijgeleverde CD zat geen programma, oftewel ik had een lege CD ontvangen. Nu ligt dat dure kreng in een doos.
   Met de leverancier contact opgenomen en uiteindelijk nul op rekest gekregen want hij kreeg die dingen rechtstreeks uit Amerika en kon niet weten of er software op de cd stond.
   Ik gebruik nu de Alfa 2000 en hangt aan mijn raam. In Portugal bij een chinese winkel snoeren met USB aansluiting gekocht en heb Internet van een buurman, waarvan ik zijn wachtwoord heb gekregen, die woont 2 flats verder en 4 etages lager. Soms valt het Internet wel eens weg, maar meestal is dat met Skype. Nu denken we een Wifi-router versterker aan te schaffen maar wie het weet mag het zeggen, ik bedoel merk en type.
   MVG
   Mevr.G.Hurkens

 9. Ik ben helaas nog geen repeaters tegen gekomen van Siemens.
  Het zou de KPN sieren als ze eens met een oplossing kwamen voor al die abonnees met Internetten-plus-bellen en hun Experirationbox.

 10. Siemens had wel een repeater, maar die is inderdaad nergens meer verkrijgbaar. Volgens mij levert KPN nu ook geen Siemens meer. Tegenwooridg is de Experia Box van Speedtouch geloof ik.

  Je kunt natuurlijk wel een andere router of accesspont op de Siemens aansluiten. Gewoon met een kabeltje op 1 van de netwerkpoorten. Draadloos van de Siemens uit en dan draadloos verbinden via de router. Liefst hang je de router buiten de meterkast.

 11. Ik ga van de week eens kijken of ik een van de twee zwenk-antennes kan demonteren en een dunne coax kan aansolderen.
  Dan wil ik eens kijken wat er gebeurd als ik de antenne, voorzien van een eenvoudige reflector, vlak onder het plafond monteer en op de achtertuin richt.
  Dáár en achter op de 1e verdieping heb ik nou juist amper dekking.

  1. Je zou eens moeten nakijken of je niet iets kan doen met een Yagi Beam voor 2,4 ghz daarmee kan je het signaal heel gericht in een bepaalde richting zenden. Dus ongeveer wat jij wil gaan doen alleen met veel mee elementen en ik zou ook géén dunnen coax gebruiken wan op die freq is het verlies heel erg hoog dan kan je beter goeie coax kopen ja dat kosten wel centen natuurlijk maar dan heb je ook veel minder verlies.

   Oh ja nog een tip als je toevallig een radio zendamateur kent (niet eentje op 27 mhz voor de duidelijkheid) en die houd bv bezig met ATV dan weet die wel veel van hele hoge freq af want ATV werkt op ongeveer 10 ghz en hoger.

   Groeten

   Herman

 12. Ik zoek mogelijkheden om via wifi een afstand van minstens 300m te overbruggen. Heb al een repeater achter in de tuin gezet, maar de tuin is niet lang genoeg, zodat ik de repeater niet ver genoeg van de draadloze router kan zetten. De locatie waar ik de verbinding naar toe wil hebben, heeft “nog” geen mogelijkheid tot internet. Welke mogelijkheden heb ik.

 13. Ik heb een modem van tel fort (thomason) en krijg na 10 meter geen optimaal wifi bereik. Wat raad u mij aan?
  Gr Sara

 14. ik heb goede ontvangst in mijn living maar eens op mijn bureel, de kamer er naast valt mijn verbinding steeds weg zodat ik telkens terug moet naar de living, wat kan ik doen om draadloos verder te kunnen werken op mijn bureel zonder dat mijn verbinding weg valt

  1. Je router verplaatsten en die dan zo dicht mogelijk bij de plaats waar je je lap top het meest gebruikt. De kans is ook groot dat muren te dik zijn en dat zorgt voor veel signaal verlies en zeker als je router op 5 ghz werkt. Op 2,4 ghz heb je daar veel minder last van maar dan heb je weer het nadeel dat je meer last hebt van storingen zoals gsm’s , microgolf ovens , wifi muizen , baby phones en andere zaken die allemaal op die zelfde band werken want die wordt nu het meest gebruikt en zo slipt de boel dicht.

   Dus advies verplaats eens je router en doe een test.

   Groeten Herman
   (landgenoot uit Gent)

 15. Best duur zo’n wifi versterker! Check de advertorial in de rechterbovenhoek.. € 5.900 ! voor een Netgear versterker…gelukkig is het echte bedrag dan weer slechts € 59 ;-)

 16. Ik heb thuis een woning die stroom krijgt uit ons bedrijfsgebouw. In huis hebben we een goede internetverbinding, in het bedrijf alleen een simpele telefoonaansluiting, zodat we, als we een keer internet nodig hebben, moeten inbellen. hier wil ik graag vanaf, want dit is vrij prijzig. het bedrijf staat te ver bij de woning vandaan om draadloos netwerk te vangen. (30-40 meter) is het mogelijk om deze afstand via een homeplug vanuit huis naar het bedrijf te overbruggen, of is het beter om ergens boven in de woning een repeater, accespoint of antenne te plaatsen, om de afstand draadloos te overbruggen?

  1. Beste JP,

   Het bedrijf en woning zitten op dezelfde meterkast aangesloten? Dan zou je inderdaad homeplug adapters kunnen proberen. Ben niet bekend met zo’n soort situatie, maar het zou gewoon moeten werken.Daarbij moet het natuurlijk gaan om een samenhangend elekticiteitsnet. Daarnaast mogen leidingen niet langer zijn dan 300 meter. Verschillende fasen zijn echter geen probleem.

   1. Hallo Jan , Die home pluggen waarmee je internet hebt is misschien wel goed alleen wel één erg groot nadeel en dat is de lichtnet vervuiling waarmee je dan vaak de kans hebt dat je weer ergens anders storingen krijgt ? Eerlijk gezegd heb ik het toch niet zo echt op die home pluggen.

    Groeten Herman

 17. Ik maak gebruim van home plug adapters in mijn meterkast om het signaal in het kantoor te krijgen waar mijn accespoint staat.
  3 jaar lang werkte dit prima! afgelopen week kreeg ik geen signaal meer (plots) dacht plugs overleden.
  nieuwe set aangeschaft en werkte weer prima voor 2 uur toen ging de snelhijd naar 3 mb waar het 60 mb was. Een andere homeplug geprobeerd zelfde verhaal. met de kabel werkt alles prima. zet ik er in huis via de kabel een plug set tussen zakt het signaal weer naar 3 mb wat zou er mis kunnen zijn?
  ik heb geen nieuwe apparaten aangeschaft ed. …

 18. Dat is heel vreemd. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar dat door kan komen. Ik zou adviseren de fabrikant eens te mailen.

 19. Hallo,

  Ik heb een Apple-netwerk in huis. Op het dak van mijn garage heb ik zonnepanelen met een Kostal Piko 5.5 omvormer. Het is mogelijk om deze met ethernet te verbinden met de computer voor data analyse, echter ik moet een afstand van 15 meter buiten overbruggen. Dat red ik niet. Kan dit ook draadloos? Wat moet ik dan aansluiten De standaard aansluitmogelijkheden zijn RJ45 en RJ11.
  Help! ik snap het niet…..
  Maarten

  1. Hallo Maarten,

   Toevallig heb ik van de week nog zo’n apparaat op een pc aangesloten. Ik heb hiervoor powerline homeplug adapters gebruikt. Hiervoor heb je de RJ45 aansluitingen nodig. Je kunt dit ook draadloos maken door een client bridge te gebruiken. De accesspoints van Engenius zijn allemaal als client bridge te gebruiken.

 20. Beste Jan,

  Ik heb een vraag: wij hebben thuis een huisje gebouwd op ongeveer 40 meter van de router ( dat apparaat wat wifi uitzend in ieder geval), in dat huisje kan ik het internet signaal redelijk ontvangen. Maar het signaal wil ik sterker hebben zodat ik alles in dat huisje kan doen wat ik wil bv playstation. Ik heb toen een linksys cisco extender aangeschaft. Dit hielp helaas niet. Ik denk dat de oorzaak is dat je het apparaat op de helft van de afstand moet ophangen, wat dus buiten is en helaass niet gaat. Een kabel trekken kan ook niet; omdat ik dat het hele straatwerk etc overhoop moet halen.

  Nu is mijn vraag: welk apparaat kan ik aanschaffen zodat ik overal goed internet heb?

  met vriendelijke groeten,

  Floris

  1. Hallo Floris,

   De access points van Engenius hebben een hoger zendvermogen. Eventueel kun je deze naast je huidige router plaatsen en met een flatpanel buiten antenne richten op het huisje.

 21. Hallo,

  Op de camping maak ik gebruik van wifi.
  Als ik buiten ben dan is mijn bereik uitstekend.
  Op het moment dat in de caravan zit is het bereik regelmatig onvoldoende.
  Wat kan ik hier aan doen?* versterker kopen, attenne plaatsen?

  wie weet goede raad

  alvast dank

  1. Hallo Frans,

   WiFi signalen komen moeilijk een caravan binnen vanwege het materiaal waar caravans van gemaakt worden. Een externe antenne met een EUB9603H van Engenius of een Ruckus metroflex zouden dit moeten oplossen.

 22. Beste Jan,
  Hier is het probleem dus ook dat ik de wifi amper door krijg tot in mn kamer..de modem staat in de woonkamer maar is er een met geintegreerde antenne ( btw,woon in belgie en dit is een b-box van belgacom) had gelezen voor die plugs,nu is de vraag omdat ik in een huis woon dat verdeelt is in 2 ,eigenaars het ene ik andere deel,of dit wel zou werken daar de eigenaars ook zo een modem hebben? Neem ik dan hun signaal op? Want elektrische netwerk is in heel het huis aangesloten op de zelfde kast..Boren en dergelijke mag ik niet omdat ik dit huur en een kabel door heel de keet is geen zicht,is voornamelijk om op men ps3 te spelen.
  Mvg

  1. Beste Jerome,

   Het signaal dat je met homeplugs verspreidt is het signaal van de modem waarop je dit aansluit. Je sluit 1 homeplug aan op je modem en 1 op bijvoorbeeld je PS3. Je pikt dus niet het signaal van de andere eigenaren op.

 23. Beste Jan,
  Ik heb hier thuis de UPC Cisco EPC3925 router, en daarbij de NETGEAR WN3000RP extender bij gekocht. Helaas krijg ik de verbinding niet tot stand. Connectie tussen extender en router wordt gemaakt. ik kan de nieuwe verbindings signaal van de extender ook zien in mijn wireless netwerk overzicht, maar wanneer ik de installatie will afronden, Zegt het systeem dat de gekozen netwerk niet meer beschikbaar is. Dit terwijl ik in het status wireless netwerk lees dat de verbinding gewoon nog aanwezig is en ook verbonden ben. Dit zelfde probleem ondervind ik ook op mijn mobiel.
  Kan jij me mischien verder helpen??

  Alvast bedankt.

  Ramon

  1. Beste Ramon,

   Helaas werken repeaters niet altijd even goed. Ook niet de repeaters die beweren ‘universal repeater’ te zijn. Je kunt proberen via de supportdesk van Netgear nog een oplossing te krijgen. Anders zou ik toch kiezen voor een andere oplossing: een sterker accesspoint met een kabel aansluiten of powerline homeplug adapters gebruiken.

   1. Wij hebben hetzelfde probleem met UPC en EPC3925 mbt beperkt wifi bereik. Omdat wij op de AOP aangesloten zijn en bereik/signaal hebben stuurt UPC geen monteur langs. Wat moet ik nog aanschaffen om goed bereik in andere delen van het huis te krijgen? Graag je advies. Gr

    1. Je kunt een sterker access point aansluiten op het UPC modem. Een andere oplossing zijn de homeplugs met WiFi van Devolo. Probeer ook eens verschillende kanalen op je UPC modem, soms maakt dat ook verschil.

 24. Beste Jan,

  WIFI-ADAPTER VOOR ANDROID

  Ik heb me suf gegoogeld, maar ik heb het niet gevonden. Mijn probleem is het volgende:
  Ik heb een tablet en van tablets is bekend dat die niet de beste wifi ontvangst hebben. Nu wil ik op vakantie mijn tablet gebruiken om ziggo tv te kijken middels een vpn-verbinding met mijn computer thuis. Dit betekent dat ik een behoorlijke goede verbinding nodig heb.
  Bestaat er een wifi-adapter met eventuel een extra antenne die geschikt is om dirtect aan te sluiten op de usb-poort van een Android-tablet of heb jij een andere oplossing?

  Ik ben je zeer erkentelijk voor een antwoord.

  Groet

  Hennie

  1. Hallo Hennie,

   Er bestaan naar mijn weten geen USB WiFi adapters voor Android. Een oplossing is de Metroflex repeater van Ruckus.Middels de externe WiFi antenne maak je verbinding met het draadloze netwerk van je vakantie locatie en met de internet antennes zet je dan een draadloos netwerk op waarmee je met je tablet kunt verbinden.

 25. Beste Jan,
  ik heb ook een soortgelijke probleem als hierboven is genoemd. Op de camping wil ik internetten met me tablet, maar de verbinding is niet sterk genoeg. een usb adapter zou niet werken, wat kan ik dan wel gebruiken om mijn verbinding te verbeteren.

 26. Hallo Jan

  op de camping hebben ze wifi maar met een code waar maar 1 computer of ander aparaat tegelijk op kan bestaat er iets dat ik met 1 code meerdere aparaten kan gebruiken bijv laptop en ipad bovendien is het signaal zwak aan de kant van de wifi zender is het goed maar onder de luifel is het wat minder
  ok hoop dat je een oplossing hebt

  groeten Gerrit

  1. Hallo Gerrit

   Zag hier je vraag en ik heb het zelfde probleem was nieuwsgierig hoe jij dit heb opgelost na een jaar.
   Gr henk

 27. Wij hebben de engenius ecb300 gekocht. Wij hebben een tuinhuis welke op zo’n 80 meter van de kpn experia box staat. eerst aangesloten op de box komt het bereik niet ver genoeg? dat lijkt me zo vreemd. kun jij ons helpen hoe dit euvel op te lossen?
  mvg sandra

  1. Hallo Sandra,

   80 meter is een behoorlijke afstand, zitten hier ook nog muren tussen? Hoe is de ECB300 ingesteld, als accesspoint en dan met een kabel op de Experia Box aangesloten?

 28. Beste Jan,

  Ik heb de Engenius ECB300 aangeschaft om mijn wifi signal te versterken (dus als acces point te gebruiken). Mijn router/accespoint is een Sitecom. Deze geeft via DHCP IP adressen uit in de range 192.168.0.1xx. In de gebruiksaanwijzing van de Engenius staat dat deze werkt in de range van 192.168.1.1xx. Als ik de Engenius aansluit op 1 van de ethernetpoorten van de sitecom, moet ik de Engenius dan een vast IP adres geven ? kan ik de Engenius dan via dit IP adres benaderen in de browser als ik wat wil wijzigen ? Laatste vraag: is het dan het handigst de draadloos aangesloten devices (die voortaan via de Engenius op het network zitten) via DHCP adressen toe te laten wijzen (deze zouden dan in een andere range kunnen liggen als nu de sitecom doet) of moet ik de Engenius zo instellen dat ik vaste IP adressen toewijs ? Ik hoop dat het duidelijk is en dat je dit kunt verhelderen voor mij.
  Groetjes, Paul

  1. Hallo Paul,

   Je kunt het IP adres van de Engenius aanpassen. Zorg ervoor dat hij wel in dezelfde range als de router zit, maar niet in de DHCP range. Laat DHCP gewoon door je router doen. Hou bijvoorbeeld 192.168.1.1 – …1.10 vrij en geef de Engenius 192.168.1.2. Je laat je dhcp range bijvoorbeeld beginnen bij 192.168.1.11

 29. Beste Jan,
  Wellicht is je deze vraag vaker gesteld, maar kan hem niet vinden. Daarom stel ik je deze vraag toch weer!
  Ik heb problemen met het bereik van mijn draadloze WIFI Cisco modem van Ziggo. Beneden is het bereik prima, echter op de eertse verdieping heb ik weinig tot geen bereik.
  Zit al tijden het internet af te zoeken, maar kan de juiste oplossing niet vinden. Ik hoop dat jij een tip of oplossing hebt voor mijn probleem.
  Ikzelf dacht aan een repeater, maar welke????????????
  Alvast bedankt voor de moeite.
  groet Hans

  1. Hallo Hans,

   In plaats van een repeater kun je beter een tweede access point plaatsen op de eerste verdieping. Repeaters werken niet altijd zo goed. Dit access point dien je wel met een kabel op je Cisco aan te sluiten. Eventueel kun je hier homeplug adapters voor gebruiken.

 30. Een vraag: heb sinds 1 week UPC (nadat tele2 maanden problemen gaf met draadloos netwerk).
  Heb nu al een 2e modem (TC7200) en nog steeds valt internet korte of langere tijd weg. Net adviseerde een monteur om een range extender te plaatsen, maar nu lees ik heel veel problemen met het oude modem van UPC (EPC3925) met netgear en linksys. Kun je advies geven welke range extender ik het best aan kan schaffen en zal dit voldoende werken?

 31. Bedankt voor je reactie. Als ik dan voor de devolo ga, wat heb ik dan nodig naast mijn UPC router? Er bestaat een starterskit en de 200AV of 500 AV? We hebben laptops in huis en onze tv gebruikt ook het draadloze signaal voor bv uitzending gemist.

  1. Hallo Jeanne,

   Van Devolo heb ik de AV 500 Wirless+ mogen testen. Ik was zeer onder de indruk van deze starter kit. Er zitten 3 netwerkaansluitingen aan, zodat je je tv met een kabel kunt verbinden. Ook zendt deze draadloos uit, zodat je laptops draadloos kunnen verbinden. Lees meer hierover in mijn Devolo dLAN 500 AV Wireless+ review.

 32. Hoi Jan,

  Ik zie dat de vraag al vaker is gesteld, maar toch graag jouw ‘persoonlijke’ advies :-)). Wij hebben een standaard router van Ziggo (Linksys), maar het bereik is niet overal even goed. Ik probeer een afweging te maken tussen een repeater (ben je niet echt positief over?), een tweede access point plaatsen (kabels nodig?) of toch maar een nieuwe sterkere router (Engenius?).

  Alvast dank voor je suggesties!

  Sanne

 33. misschien heb ik een domme vraag, zou zomaar kunnen.

  Ik heb een laptop, deze is met draadloos Wifi, mijn man heeft een pc, deze is bekabeld, dus niet met WIFI verbonden. We hebben nu een DVS, draadloos verbinddingsset, pc van mijn man is erg traag, heeft het nut een repeater aan te schaffen of is dit weggegooid geld?

  1. Hallo Marlies,

   Een repeater is alleen voor draadloze netwerken, je geeft aan dat de pc van je man met een draadloze verbindingsset is verbonden. Wat voor type verbindingsset gebruik je?

 34. Hallo Jan,

  Binnenkort wil ik in een tent in de tuin een gamemarathon organiseren.
  Er moet dan met 8 computers van mijn draadloze verbinding gebruik gemaakt worden. Ik maak nu gebruik van een sitecom router.
  Het wifi signaal zal ongetwijfeld versterkt moeten worden, welk apparaat kan k hiervoor het best aanschaffen ?

  Groeten Edwin

 35. Hoi,
  Nadat ik telefonisch contact heb gehad met de routershop is mij de netgear wn3000rp aangeraden aangezien ik de modem/router niet persoonlijk kan benaderen. Ik krijg de extender goed aangesloten en hij werkt perfect als die dus werkt en daar zit het probleem. De ene keer doet hij het goed de andere keer krijgen de apparaten geen ip adres maar zijn wel verbonden met de extender. Dan is het ook nog zo dat het ene apparaat het wel doet en de andere niet snap er niks van. de aanhouder wint zeggen ze maar tis vet irri dat het soms een half uur duurt eer het lukt en dan hopen dat je een uur erna nog verbonden bent…. Moet ik iets veranderen in de extender?

  1. Hoi Jolanda,

   Het lijkt erop dat de extender op de momenten dat hij geen IP adressen doorgeeft een slechte of geen verbinding met de router heeft. Wat is de situatie precies? Indien de router in dezelfde woning staat, zet de extender dan wat dichterbij de router.

   1. dat is dus het rare de lampjes branden allemaal groen en zoals ik aangaf doet het ene apparaat het wel en op hetzelfde moment de andere niet en dit verschilt steeds dus het is steeds een ander apparaat dat het niet doet en soms doen ze het allemaal. dus verbinding met de router maakt hij wel anders zou niks het moeten doen toch?

    1. En de situatie is op een camping met de router van de overbuurman en de extender geeft een goede stabiele verbinding aan met de router en dat blijkt ook wel uit het feit dat dus de ene telefoon of laptop het wel doet en de andere op datzelfde moment niet ik snap er niks van hij blijft dan ip adres zoeken.

     1. Het niet krijgen van een IP adres wordt toch vaak veroorzaakt door een zwakke verbinding. Dat kan in de verbinding tussen router en extender zitten of tussen extender en laptops of telefoons. Doen deze problemen zich ook voor als je dichtbij de extender staat?

 36. Oja kan het ook liggen aan het aantal verbonden of te verbinden apparaten? En ook is bijvoorbeeld de ene telefoon wel goed verbonden met internet en werkt perfect en krijg je op hetzelfde moment de andere telefoon of laptop of ipad niet aan de praat.

  1. Beste Ad,

   Die is te vinden door in te loggen op de webinterface. Ga naar de volgende menu’s Wireless > Wireless Security.
   Het standaard IP adres is 192.168.0.254 en gebruikersnaam en wachtwoord zijn beide ‘admin’.

   Of lees mijn artikel netwerksleutel kwijt.

 37. Beste Jan,

  Ik zit bij telfort en heb een ZyXEL P-2812HNU-F1 modem.
  De modem staat beneden in de meterkast en heb in het hele huis redelijk goed bereik.
  Maar buiten heb een klein schuurtje met daar achter mijn tuinset. (10m vanaf router) geen enkel bereik.
  Ik zou daar vanaf mijn ipad graag draadloos tv willen kijken.Wat kunt u mij aanraden!

 38. Beste Jan,

  Misschien een dom vraagje maar toch stel ik ‘m maar.
  Als ik een engenius ECB300 zou aansluiten op mijn experiabox V8 is het dan niet zo dat ik alleen het zendvermogen vergroot m.a.w. als ik achter in de tuin zit zou ik dan wel data kunnen ontvangen maar mijn zendvermogen van mijn Ipad of laptop is nog gelijk en dan zou ik toch geen data meer van mijn Ipad/Laptop naar de experiabox kunnen zenden (om bv een document te printen via mijn netwerkprinter), of werk dit anders?

  1. Beste Olaf,

   Het werkt inderdaad 2 kanten op. Het is wel zo dat met meer vermogen alleen aan zendkant (access point) ook het bereik vergroot wordt voor de ontvangers. Dus je zou zeker verbetering moeten merken.

  1. Beste Jones,

   Naast repeaters staan er ook sterkere access points en een sterke WiFi ontvanger (usb) vermeld. Kun je aangeven waarnaar je precies op zoek bent?

 39. Hallo Jan,

  Graag een advies, ik heb een Ubee EVW3200 van Ziggo in de kamer, dat is volgens mij een type waar de router en modem gecombineerd in zitten. Hij staat bij de voorgevel en in de keuken zo een 10 meter verderop heb ik al geen wifi bereik meer, laat staan in de tuin zo een 20 meter en een paar tussenmuren verder. Ook op de boven verdieping heb ik slecht bereik, we hebben houten vloeren in dit oude huis.

  Wat kan ik het best doen om ook wifi in de tuin te hebben en hoe sluit ik dit aan op de Ubee?

  1. Beste Ed,

   Hiervoor kun je een sterker access point gebruiken. De Engenius ECB300 is momenteel erg populair. Door het hogere zendvermogen ontstaat er een groter bereik.

   Deze sluit je met een kabel op je Ubee modem/router aan. Zet WiFi daarop uit, of geef de ECB300 hetzelfde SSID en wachtwoord. In dat laatste geval geef je de ECB300 wel een ander kanaal.

 40. Hallo,

  Ergens heb ik gelezen dat er ook een mogelijkheid bestaat via een USB in de laptop het signaal vanuit de laptop te vergroten.
  Is dit mogelijk en hoe werkt dit?

  Groet,
  Laura

  1. Beste Laura,

   De Engenius EUB9603H is een WiFi ontvanger die via USB op een computer of laptop kan worden aangesloten. Deze is een stuk krachtiger dan de standaard ontvanger en daardoor heb je een beter bereik.

 41. Vraagje, enige weken geleden een wifi versterker gekregen voor mijn verjaardag, deze geinstalleert,maar nu heb ik hem niet nodig en wil nu zonder deze versterker. Maar ik ontvang nu geen signaal meer via mijn eigen wifi, op mijn laptop. Ik kan nu alleen internet ontvangen,met ingeschakelde TP-Link. Wie weet raad? Groet Geert

 42. De volgende vraag,
  Wij overwinteren 3 maanden op Bali, in ons resort is de wifi ontvangst erg slecht, welke versterker is toepasbaar voor mijn laptop met windows 8

 43. Beste Jan,

  Super site met prcies de informatie die ik zoek. Compliment!
  Toch voor de zekerheid 2 vragen:
  1. Ik begrijp dat je bij een wifi repeater de helft van je snelheid verliest. Bij internet via het stopcontact is dit dus niet het geval. Standaard? Of alleen bij het model dat jij aanbeveelt: devolo dLAN500 AV wireless + starterkit ?
  2. Ik denk erover om bovenstaand model te kopen. Oorspronkelijk was het idee om hiermee alleen de bereikbaarheid op de eerste verdieping te vergroten. Nou zie ik dat dit model ook LAN aansluitingen heeft, en die komen weer van pas in de woonkamer achter de tv,pc en playstation. Is het bij dit model ook mogelijk om extra delen in andere stopcontacten te plaatsen die dan ook meedraaien in het netwerk? Want bij dit model krijg je een basisapparaat voor bij de router en 1 wifi/lan combi. En zo ja, waar krijg je die dan?

  Sergej

  1. Beste Sergej,

   Dat is met homeplugs niet het geval, ongeacht het merk. Tegenwoordig lever ik ook de modellen van Sitecom, die zijn wat lager geprijsd. Daar kan ik ook de losse extra adapters voor leveren. Ik zal zorgen dat ze vanaf vrijdag 12 juli 2013 te bestellen zijn.

 44. Beste Jan,
  Jou geadviseerde EnGenius EUB9603H aangeschaft voor o.a. de camping in Spanje waar de accomodatie ver van het wifipunt staat. Wat raadt jij aan te doen om (behalve het bereik van de wifi voor de laptop) het bereik van Wifi voor de mobiele telefoons van mijn dochters te vegroten. Moet ik dan nog iets anders aanschaffen of is er een andere manier?
  Complimenten trouwens voor de hulp die je iedereen biedt. Echt top!
  Groeten Rob.

  1. Beste Rob,

   Dat kun je ook doen met Virtual Router in Windows 7. Of met Connectify. Met de EUB9603H verbind je met de hotspot, je interne wifi kaart gebruik je dan weer als access point.

 45. Beste Jan,
  Ik wil graag geadviseerd worden voor ik wat aanschaf , Het volgende ik zit op een camping in nerderland
  werkt met een laptop en maak gebruik middels van de vaste aansluiting van mijn buurman heel aardig, maar mijn ontvangst is matig. De afstand van de computer buurman is 20 tot 25 meter.graag een advies voor verbetering
  Groeten Adrie.

  1. Beste Adrie,

   In dat geval is de EUB9603H van Engenius het meest geschikt. De meest sterke ontvanger via USB die ik heb geprobeerd.

 46. Beste Jan,

  Sinds kort heb ik een ipad. Dezelijkt minder gevoelig voor de experia speedtoich van kpn.
  Ik wil het signaal dus versterken.

  Kan jij aangeven hoe ik dit het beste kan doen?

  Gr. Jan

  1. Beste Jan,

   Zelf haal ik altijd de beste resultaten met de access points van Engenius. Deze sluit je aan op de Experia box en die gaat voor het WiFi signaal zorgen. Deze zenden een veel krachtiger signaal uit dan de Experiabox doet.

 47. Hallo allemaal,

  Ik heb een vraag. Ik internet thuis altijd met 3G op m’n iPhone, omdat alle wifi-accounts beveiligd zijn. 100 a 150 meter verderop m’n straat is er wel een gratis wifi spot beschikbaar, maar deze ontvang ik net niet.

  Als ik zo’n wifi versterker aan zou aanschaffen zou ik dit dan wel bij mij thuis ontvangen? Moet ik dat zo zien? Wat is het bereik van zo’n wifi versterker, 1 km? En kan ik zo’n apparaat gewoon via marktplaats kopen?

  Groeten, Chrissy

 48. wij hebben internet van kpn met een experia box

  De laptops hebben prima ontvangst op de wifi, maar de normale pc van mijn zoon die in de bijkeuken staat niet
  wat is de eenvoudigste en de goedkoopste manier/apparaat om het wifi signaal voor die pc te versterken.

  tussen de experia box en de computer zit zo’n meter of 10.

  ik heb er een gevonden voor 25 euro, maar die moet in het stopcontact en met een draad naar de modem. die zou ik op krap 4 meter van de modem kunnen plaatsen, is dat genoeg om de overige 6 meter te overbruggen.

 49. Beste Jan,

  Gezien alle vragen en antwoorden zult u mij denk ik wel kunnen helpen.. Ik heb thuis alles van Apple. Als router heb ik een Time Machine waarop ik 13 kanalen in kan stellen. Daarbij op twee plaatsen in huis een Apple airport die beiden het signaal versterken.
  Toch is het signaal van de buurman (zie ik via Istumbler) ook erg sterk en soms heb ik het idee dat het stoort.
  Is het raadzaam om nog ergens een versterker te plaatsen, zo ja welke?
  Het vreemde is overigens dat het zeer lastig is het juiste kanaal te vinden.. Bij het ene kanaal gaat downloaden zeer snel maar werkt de Iphone niet of andersom…

  Hopende kunt u er eens iets over vertellen want ik kan ook nog een 5,5 ghz kanaal instellen maar volgens mij heb ik daar niets aan?

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Martijn.

 50. Beste Jan,

  We hebben even huis in Indonesia en hebben sinis kort Internet via Speedy daar bij geleverd voor WiFi een 150Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router
  TD-W8151N
  Alleen bereik is niet ver, denk zoiets van 5 meter, wat raad je mij aan?

  Alvast bedankt

 51. Dag Jan,

  Alweer even geleden. Is het mogelijk om het accespoint van engenius zoals op de minicamping is geinstalleerd door een utp kabel met een nieuw wifi-modem van Ziggo te verbinden? Kabelafstand is ong. 50 meter. De brug werkt niet meer. Kan ik deze kabel bij jou bestellen?

  Alvast bedankt.
  gr.
  Willem

 52. Ik heb nu een router en daaraan gekoppeld een range extender. Dat werkt op zich prima, maar ik zou het bereik nog wat verder willen vergroten. Is het mogelijk een tweede range extender te installeren buiten het bereik van de router maar binnen het bereik van de eerste range extender zodat die daarvan het signaal kan oppikken?
  Ben benieuwd naar je reactie.
  Groeten,
  Eric

 53. Beste Jan,

  heeft de ECB300 een goede repeater functie? ik moet een groet gebied overbruggen en heb nu 2 ecb300 ingesteld als repeaters.

  PS.
  het is niet mogelijk om beide ecb300 bekabels aan te sluiten als acces points

  met vriendelijke groet,

  Paul

 54. Hallo

  Thuis heb ik internet van Ziggo. In hetzelfde gebouw op een andere plek heb ik nog een werkkamer zonder internet. Wel is het zo dat ik hier enkele Wifispots van Ziggo binnen bereik heb. Ze zijn echter te zwak voor mijn computer (soms werkt het en soms niet). Kan ik een extender op de wifispot aansluiten?
  Het wachtwoord heb ik. Of heeft Ziggo een bepaalde bescherming ingebouwd?
  Bij voorbaat dank

  Piet

 55. Jan (en eigenlijk iedereen),

  Ik weet dat je redelijk tevreden bent over EnGenius. Ik ook. Maar vergeet niet dat de EnGenius zenders boven de 100mW kunnen zenden. In Nederland is 100mW het max. vermogen (dit is ongeveer 20 dBm) Ik heb soms de EnGenius ook op max. gezet (300+, afhankelijk van het model). Vergeet niet dat bij verstoringen in de wijk er metingen gedaan worden. Mochten ze deze zender ontdekken is dit reden voor direct in beslag name en kans op boete.
  Hierbij geldt ook, je kunt het wel kopen maar mag niet boven het max. uit komen.

  Ik wil niet iedereen bang maken, maar helaas staat er in de wet dat iedereen de wet hoort te kennen.

  Mvgr,
  Anton

 56. Geachte heer Mulder,

  Als absolute digibeet, is het lastig om de vragen en antwoorden hierboven te kunnen volgen. Ik heb nog steeds geen flauw benul wat een router of een accesspoint kan doen en hoe ik dit eventueel aan kan sluiten. Voor zover ik kan inschatten lijkt mijn uitdaging op dit van Judith, die in juli een vraag heeft gesteld.
  Sinds kort heb ik een 3 in 1 pakket van KPN, televisie, telefoon en internet, e.e.a. zelf (hoera!) aangesloten via een Experiabox, wat beneden in de woonkamer zit. Via Wifi kan ik prima gebruik maken van internet in de woonkamer, zowel met m’n laptop als via m’n iPhone. De slaapkamer van mijn zoon is op de 2e etage, hij moppert voortdurend over het feit dat hij daar geen Wifi heeft.
  Mij is geadviseerd om een “Wifi repeater” aan te schaffen, daarvan één deel in de Experiabox aan te sluiten en ééntje bij zoonlief in de slaapkamer.
  Zoekend op internet naar zo’n apparaat kom ik echter zoveel informatie over plussen en minnen tegen, dat ik inmiddels volledig in het duister tast. Ik snap er niets meer van.
  Kunt u mij (bij voorkeur in Jip en Janneke taal en dito uitleg) adviseren over wat een handige oplossing zou kunnen zijn, zodat er ook boven op de eerste en tweede etage gebruik kan worden gemaakt van Wifi?

  Hartelijk dank!
  Yvette

  1. Beste Yvette,

   Het probleem dat jij schetst in jouw reactie heb ik ook. Ik heb ook KPN 3 in een maar dan via glasvezel. Hoe heb je het probleem nu uiteindelijk opgelost?
   Alvast hartelijk dank voor je reactie,

   Jos

   1. Beste Jos,

    Een repeater is niet de beste oplossing. Vaak zijn deze producten instabiel en je snelheid halveert. Het beste is een sterker access point of de WiFi uitvoering van powerline hompelugs zoals de Devolo AV Wireless+ starterkit.

 57. ik hen wifi via mijn abonnement bij UPC, maar de laatste tijd de verbinding hopeloos, soort knipperlicht, aan/uit, heb upc al gebeld en zij hebben het kanaal waarop ik zat veranderd en ik moest maar kijken of dat verbetering zou geven, nou niet dus, blijft onbetrouwbaar. Nou zag in winkel een usb wifi adapter van sitecom, aangesloten, usb zit in de laptop, maar ik weet niet wat voor beveligingscode ik moet invullen als daar omgevraagd wordt, ik voer de code in mijn upc router, maar krijg steeds te horen dat er geen verbinding gemaakt kan worden. Is dit nou een nutteloze aankoop geweest, of is het wel werkzaam te maken op mijn laptop?? ik dacht zelf dat als het upc signaal zwak was ik over kon schakelen op de sitecom usb stick, maar er gebeurt weinig. Hoor graag reactie, zodat ik evt, de usb stick nog terug kan brengen, en wat dan wel een goeie oplossing is voor dit probleem, want van ups heb ik weinig te verwachten, Ook de wifi verbing op mijn mobiel is hierdoor ook waardeloos. hoor het graag. gr. hans

  1. Je hegt nu dus dubbel wifi en dubbel niks dus.
   Het kan niet aan jouw spullen liggen.
   Ben bang dat die Sitecom stick in de la verdwijnt.
   Ik denk dat je aan een ander modem toe bent.
   Heb je soms Horizon?
   En hoe ver ben je van de router verwijderd?

 58. Beste Hans,
  Heb even een vraag over wat ik nu het beste kan aanschaffen.
  Heb sinds enige tijd een abonnement bij upc met 50 mb internet, Ik zit op de kabel en die doet het prima maar mijn kinderen hebben een laptop en soms moeite met de verbinding.
  De een zit ook boven (woonkamer is boven) en de ander beneden in hun slaapkamers
  Boven gaat de verbinding dan nog wel maar beneden is het vaak niets via wifi.
  Kan dit veranderen met een wifi versterker en zo ja welke dan?
  Of moet ik dan toch gaan voor een ander acces point? en zo ja welke?

 59. Hallo Jan ,

  wij hebben een appartement op Mallorca en via de V V E een wifi toegang voor internet ,dit wordt volgens mij vanaf de 3 de verdieping of het balkon aangestuurd.Maar wij moeten echt een beetje tegen de schuifpui aan gaan zitten of op het terras om goed bereik te hebben.Ik weet niet wat voor router het is of welk type etc. Mijn vraag is ,is het een optie om zo,n repeater te plaatsen in het stopcontact of is dat weggegooid geld.wat adviseer je mij te doen.We hebben daar zelf ggen internet aansluiting en dat willen we eigenlijk ook niet.
  gr.Peter

 60. hallo,
  ik woon in een zomerhuis behorende bij een gewoon huis. dit zomerhuis bevindt zich achter in de tuin, op circa 8 meter van het huis. Wij gebruiken het wifi netwerk van de verhuurders in het huis, maar de sterkte van het wifi signaal is meestal minimaal. Erg irritant! Wat zou nu de beste oplossing zijn? Iets waarmee ik hen niet lastig val en wat ik gewoon in het zomerhuis plaats. Een wifi repeater in het stopcontact?? een wifi adapter?

  ik hoor het graag! bvd

 61. Hallo,

  Ik wil met een vaste computer het wifi signaal opvangen van de router die in een gebouw staat op ongeveer 10 meter afstand. Ik heb een usb ontvanger in de pc gestoken maar het signaal is te zwak.
  Welke wifi versterker adviseert u om dit te verhelpen?

 62. Met spoed hulp nodig ik heb internet en bellen van de KPN met een Thomson router nu is het wifi bereik zo weinig dat je al met al niet eens 5meter haalt.dus van die stekkers gehaald de computer ziet hem wel maar geen internet waarschijnlijk door te veel lekstroom.nu een sitcom gekocht de computer binnen ziet hem wel maar bij de wachtwoorden in vullen weer geen internet,en ook niet meer bereik.we hebben een houten huis en is vrijstaand,de bekabeling van de KPN is wel vrij oud maar weet niet of het daar mee te maken heeft.Hebben jullie misschien een tip voor mij,want mijn zoon gaat in het tuinhuizen naast het huis wonen en heeft totaal geen internet.Dus welke wifi versterker of wat dan ook kan ik herbezie aanschaffen die het dan wel doet.
  Alvast bedankt
  Jacqueline

 63. Hallo Jan,

  Ik heb een ubee3200 modem/router van ziggo. Op zolder echter slecht draadloos signaal. Kan ik hier mijn oude zyxel p2602hw adsl modem/router achter zetten om beter bereik te verkrijgen?

  Groet,
  René

  1. Kan alleen als de oude een repeaterfunctie heeft. De routerfunctie moet je dan uitschakelen. De nieuwe is dns server en deelt de adressen uit. De oude versterkt dan slechts.
   Dus duik in de configuratie van de zyxel en kijk naar de mogelijkheden.

 64. Hallo Jan,
  Sorry ik ben een leek op dit gebied. Ik heb een router van Tele2 in huis staan en mijn verbinding in huis is voldoende. Buiten zeer slecht en in mijn garage, die 50mtr verder staat 0,0 wifi ontvangst. In de garage wil ik graag hele goede ontvangst. Ik heb het een en ander uitgezocht en kom dan naar mijn idee uit op de engenius ecb300/350. Klopt het dat deze mij wifi in mijn garage kan bezorgen? De ecb350 heeft dan als voordeel dat er ook een goede radio ontvangst gecreëerd kan worden. Dit zou mooi zijn met kabel want mijn oude radio/dvd speler heeft geen wifi. Klopt dit zoals ik het mij voorstel?

  Mvg; Tjitze de Vries

  1. Wanneer je van knutselen houd kan je heel makkelijk zelf een sterke wifi-anntenne maken.
   Zoek maar eens op cantenna.
   Gaat een wereld voor je open.
   Ik heb zelf ook zo’n cantenna in mekaar geknutseld.
   Van een capucijnerblik.
   Werkt als een tierelier over tientallen tot wel honderden meters.

 65. Hallo, wil graag een draadloze beveiligingscamera ophangen in een stal. Deze is van damwand. Zodra ik bij de stal kom valt het signaal weg. Wat kan ik doen om toch voldoende signaalsterkte te krijgen? Ik moet ca 40 m overbruggen! Groet Marga

 66. Hallo Mr. Mulder,

  Wij hebben thuis op de begane grond een Wifi modem en router van Ziggo. Op de eerste verdieping hebben wij een router van Cisco genaamd ‘president’, op de eerste verdieping hebben wij ook een Wifi repaeter van Sitecom genaamd ‘president_EXT’ voor beter Wifi bereik op de tweede verdieping. Het probleem is dat wij de Wifi repaeter van Sitecom over willen zetten naar de modem en router van Ziggo en dat niet het Wifi signaal van de router ‘president’ wordt versterkt. Wij kunnen ons niet meer herinneren hoe wij de Wifi repaeter vorig jaar op ‘president’ hadden geinstaleerd. Weet u hoe wij onze Wifi repaeter van Sitecom opnieuw moeten installeren naar de modem en router van Ziggo?

  M.v.g. Frank Schoemaker

 67. Ik ben opzoek naar een wifi versterker voor op de camping in spanje.
  het signaal is vaak zwak.
  nu gebruiken wij 2 laptops.
  wat is het beste om te kopen voor 1 laptop gebruik of 2 laptops
  vr gr g f mulder

 68. hallo ik heb een wifi repeater in het stop contackt
  alleen nu krijg ik 2 netwerken te zien
  dus iedere keer als ik buiten berijk van de router ben moet ik inloggen bij de repeater

  (voordat ik hem opnieuwe instaleerde ) had ik een netwerknaam

  groet henk

 69. Ik heb een fritz 300e repeater gekocht en via WPS gekoppeld met mijn ziggo ubee modem. Signaal is volle sterkte, maar kan via de repeater niet op internet. Op de pc geeft ipcp4 en ipv6 geen netwerktoegang aan. Ik weet dat ik iets moet aanpassen in het ubee modem, maar wat?.

 70. hallo jan,

  ik had even een vraagje, wij hebben een tuinhuisje dat ongeveer 80 meter vanaf onze router staat. er is elektriciteit in het huisje dat op dezelfde stroom zit als de router. Dus mijn vraag is: wat is de beste manier om goed en snel internet in het huisje te krijgen om er bv met 4 mensen op te kunnen gamen?

  alvast bedankt

 71. ik heb van ziggo een gebruikersnaam en wachtwoord voor wifispots
  aan de ene kant van mijn huis heb ik singnaal en aan de andere kant niet
  kan ik een versterker plaatsen en dit signaal oppakken en vergroten?

 72. Ik woon 3hoog op de bovenste verdieping.
  Nu is er 200m verderop een MAC donalds met gratis wifi.
  En daar wil ik thuis gebruik van kunnen maken.
  Hoe kan ik dat het beste doen?
  Of moet het signaal van de MAC dan ook versterkt worden?

 73. Bert, toevallig heb ik gister een tutorial gezien over iemand die ook op grote afstand internet wou aftappen van de mac. Hij gebruikte een grote ijzeren vergiet lepel als schotel en deed in het midden van die lepel een wifi dongel met daaromheen een drink flesje van een baby zo dat de dongel niet nat werd.

  Het is even wat werk maar het werkte wel.

 74. Hallo, op camping Rondeweibos in Rockanje (ZH) zijn hotspot masten van KPN en ik heb een hotspot abonnement. Nu is het signaal bij mijn caravan te slecht om te kunnen internetten. Als ik naar een mast loop gaat het prima. Al 2 jaar dit proberen dit op te lossen via de camping en via KPN, zonder succes. Heb jij een oplossing om het hotspot signaal te versterker en dan een beveiligd wifi netwerk rond mijn caravan te maken?
  Hgr. Jan

 75. Hallo,
  Wij hebben op de camping slecht ontvangs van wifi. Schommeld regelmatig tussen twee zendmasten.
  Wij hebben stalen caravan, wat zijn de mogelijkheden om beter ontvangst te krijgen?
  Is het ook mogelijk om meerdere lapptops aan te sluiten?

  Vriendelijke groeten van Frits

 76. Hoi, ik heb een era150 repaeter. Inloggen, kan bij bijna alle netwerken. (mits de nodige pasw.)
  Enkel inloggen op een telenethomespot werkt wel, maar ik kan er verder niets meedoen.
  Telenet werkt echter met een soort inlogportaal. Weet iemand hoe ik daar mee weg kan?
  mvg.
  Paul

  1. Beste Paul,

   Sommige hotspots werken helaas niet goed met een repeater. Je zou even kunnen mailen met Engenius support, wellicht dat ze een oplossing voor je hebben.

 77. hallo,
  wij hebben in de woonkamer een modem staan van telenet die ook wifi uitzend. nu is het probleem dat wij zowel op zolder als in de tuin bijna niks van ontvangst hiervan hebben. voor de oplossing wel zonder bekabeling als dat kan.
  wat denkt u dat de beste oplossing hiervoor is?

  1. Probeer eens een ander WiFi kanaal. Anders is een extra (sterk) access point of een WiFi homeplug een goede oplossing.

 78. vraag ik heb sinds kort een Ubee EVW 321b Wi-Fi modem ziggo.
  ik heb een grote tuin met tuin huisje er ligt bekabeling in om een goede wifi verbinding te maken,nu heb ik een Wi-Fi Access Point N300
  productcode: WLX-2005 gekocht (werd me aangeraden) die heb ik in het tuin huisje geplaats maar ik vind de ontvangst in de tuin bar slecht het tuin huisje is gewoon van hout niks bijzonders.
  heb je nog advies anders stuur ik hem terug
  P.s ik kan ook niet inlogen in de wlx-2005.
  met vriendelijke groet
  R.Alink

  1. Geef de WLX-2005 eens een vast IP adres in dezelfde range van je router, maar zorg dat deze niet in de DHCP range valt. Geef hem ook dezelfde netwerknaam (SSID) en beveiligingssleutel. Handleiding vind je op Sitecom.com

   1. maar ik kan hem configure de wlx.2005 het enige wat ik kan doen is inlogen maar verder geen instelingen veranderen

 79. eindelijk het is me gelukt om er in te komen en dingen te kunnen veranderen ik heb een vast ip gegeven en mijn eigen netwerk naam gegeven . maar hij geeft nu ook aan dat de dhcp-server uitgeschakeld is is dat goed?

 80. Hallo

  Ik had ook even een vraag.
  Ik heb een stacaravan en op het park is een hotspot van kpn.
  op deze hotspot kan ik middels wifi werken echter bereik is erg slecht.
  Zou een wifi versterker kunnen werke die in me eigen caravan plaats.
  zal doet moeten lukken want neem aan dat je de versterker moet koppelen aan de hotspot van de camping.
  Graag hoor ik van u wat eventueel u beste oplossing is.
  Mvg

 81. Hallo,

  Mijn ouders hebben een vakantiehuisje die buiten de wifihotspot valt.
  Als ik ongeveer 50 meter richting het hotel (waar de hostspot zich bevind) loopt krijg ik verbinding met mijn telefoon. Engenius Hotspot Extender leek mij een goede oplossing omdat ik dan ook een eigen netwerk kan creeeren. Maar zou deze krachtig genoeg zijn om het wifi signaal degelijk te kunnen ontvangen? Want met mijn telefoon ben ik buiten bereik in het huisje. en zijn er nog andere alternatieven?

  1. Hoi Vincent,

   De Hotspot Extender zal vast krachtig genoeg zijn in deze situatie. En mocht dit om wat voor reden dan ook niet voldoende werken, dan kan er een andere buiten antenne op worden aangesloten.

   1. Beste Jan Mulder

    Welke afstanden kan de hotspot extender ongeveer overbruggen nadat hij op een telefoon niet meer zichtbaar is? (omdat deze misschien ook nog in andere situaties van pas kan komen). En aan wat voor antenne moet ik denken?

    1. Hoi Vincent,

     Afstanden zijn niet te noemen. Dit is afhankelijk van de kracht van de hotspot zender en obstakels als bomen en gebouwen. Maar deze ontvanger is vele malen sterker dan die in je telefoon.

 82. Hallo,

  Onze router staat op zolder waardoor we beneden in de zithoek geen goede verbinding hebben. Voor de Wii U is het signaal niet sterk genoeg om er iets mee te kunnen doen. Bij mobiele telefoons en tablets valt het signaal vaak weg en is het moeilijk om weer verbinding te krijgen.

  Wat is de beste oplossing om het signaal te versterken zodat de Wii U het kan gebruiken en mobieltjes goed gebruik kunnen maken van de wifi?

  alvast bedankt.

 83. Goedenmiddag.

  Sinds kort huur ik een kamer met WiFi verbinding van KPN en dat delen we met +-10 mensen
  Nu speel ik graag battlefield 3 online op me PlayStation 3 maar krijg geen verbinding
  Het signaal van mijn tablet is ook zwak kan ik een versterker in me kamer plaatsen zo ja welke
  Is dan het beste.

  Mvg Bianca

 84. Hoi Jan,
  Misschien kun jij me helpen?
  Ik heb sinds gisteren glasvezel dus een nieuw modem experiabox V8

  Nu had ik op zolder altijd een Wifi range extender N300. / wlx-2003v 1 001 in het stopcontact.

  Op mijn vorige router zat een zgn. OPS knop die kon ik inhouden en de knop van de extender in houden dan maakte dat contact.

  Ik heb geen idee hoe ik dit nu moet doen. Zover ik weet en zie heeft de V8 niet zo’n OPS knop. Hoe meld ik ze nu op elkaar aan?

  Kun jij dit mogelijk in jip en janneke taal uitleggen?

  Dank je wel zou er erg mee geholpen zijn

 85. Beste Jan

  Wij hebben thuis wif verbinding en dat gaat heel goed. Alleen in een klein gedeelte van de keuken valt het bereik altijd weg( nochthans staat de router net om de hoek). Ligt dit aan bijvoorbeeld de constructie van de bouw, of apparaturen in de keuken? Het bereik op de bovenverdieping is zelfs goed.
  Groeten
  Silvia

 86. Beste Jan,

  Goede middag,

  Ik heb een Wifi range extender N300 van het merk sitecom gekocht om het bereik van mijn UPC cisco modem te vergroten namelijk van de 1ste verdieping naar de derde. Nu ik deze extender aansluit op het stroom en via mij MacBook Pro deze extender wil zoeken in mijn wifi netwerken krijg ik mijn extender er niet tussen gevonden.

  Wat kan ik doen. Alvast heel erg bedankt voor je reactie.

  Groet Peter

 87. Hallo Jan ,bedankt van je geweldige site!
  Ik zit met een probleem aangaande signaalsterkte.Ik hen een draadloos internet van Telenet thuis.Ik heb sterk de indruk dat de signaalsterkte ven dit draadloos systeem te laag is omdat ik dikwijls niet kan verbinden in andere kamers en de sterkte op mijn pc sterk fluctueert!
  Enig idee wat de beste oplossing is voor jou omdit probleem op te lossen?
  Alvast bedankt voor de reply met goede raad.
  Frank

 88. Hallo

  Wij hebben powerlines, telenet België, en nog hebben we slechte wifi ontvangst… Smart tv wil niet werken, op 1e verdiep enkel ontvangst in kamer die zich boven garage begeeft… We begrijpen er niets van, is er iets dat we kunnen aankopen? Het huis is maar 7jr oud, de living is niet veraf vd garage.. Sommige beweren dat het wifi netwerk verstoord is door ons alarm (raam contacten draadloos etc). Alvast bedankt voor je reactie

 89. Hallo Jan,
  Vamiddag even gegoogled en al snel kwam ik op jouw site terecht. Op jouw advies een Devolo starter kit gekocht. In 5 minuten was het gefikst en we hebben nu overal snelle en goede wifi, ook achterin de tuin. De adapter is aangesloten in de overkapping. Dank voor je tip!

 90. Hallo Jan,

  Ik heb het allemaal aandachtig doorgelezen. Zie dat de eerste reactie al vanaf 2010 zijn. Zijn de beschreven producten ook al ouder, of is dit up to date? Graag hoor ik van je.

  Alvast bedankt.

  Mvg Mano

 91. Ik heb zonnepaellen op het dak van mijn huis en op het dak van mijn vrijstaande garage. Elke locatie heeft een eigen omvormer die met internet verbonden kan worden. In de garage is het wifi signaal echter te zwak. In de garage heb ik een aparte groepenkast met zekeringem. Ik vraag me nu af of ik gebruik kan maken van het stroomkabelnetwerk met bijvoorbeeld Devolo plug ins.
  Groet,
  Vika

 92. Jan,

  Onze dochter wil op zolder ook tv kijken. Nu hebben we kpn glasvezel, met 2 digitale tv ontvangers (1 beneden, en 1 op onze eigen slaapkamer). Op zolder is op dit moment het wifi signaal te zwak op op de i-pad tv te kijken. Is het een optie om een wifi versterker toe te passen, in combinatie met een smart-tv? Zodat ze op een normale tv kan kijken middels de i-tv aansluiting die ze ook op de i-pad heeft?

 93. Beste Jan,

  Wij hebben een probleem met draadloos internet. Wij hebben een modem van KPN en via een router wordt het signaal door gestuurd. Nou hebben wij een huisje op zo’n 40 a 50 meter van de hoofdbron en daar hebben bij geen sgnaal ontvangst.

  Ik las dat (we willen geen draad trekken) dat we beter een Engenius ECB600 oid dergelijks kunnen kopen ipv van een reapter. Klopt dit ook voor onze situatie, zou je dat dan ook aanraden?!
  Bijkomend probleem is dat er een uberhaupt al niet sterk internetsignaal is want we wonen in een randgebied in Drente.

  Ik ben zeer benieuwd naar uw antwoord.

  Vriendelijke groet en alvast bedankt voor de moeite,
  Frederick

 94. Hallo ik heb een vraag en bijna niemand ij mijn omgeving kan mij echt een duidelijk antwoord en of oplossing bieden, zelf ben ik minder technisch…

  Mijn probleem wij hebben een upc modemTC7200 deze hangt voor het alarm in de meterkast.
  Wij hebben horizon maar deze werkt niet als draadloos modem.

  Nu is het zo dat wij een nieuwbouw huis hebben dus beton, op de eerste etage is het bereik al behoorlijk verminderd, en op de zolder dus 3e verdieping echt slecht wifi valt steeds weg op mobiel.

  Mijn dochter heeft nu een nieuwe laptop en wil op haar kamer tv en films via internet gaan kijken, maar met een zwakker signaal wil dit niet altijd vlekkeloos verlopen, blijven hangen end. Waarschijnlijk door het verminderde signaal.

  Ik les over de range extenders maar die vertragen de snelheid weer, dit moeten we dus niet hebben, anders lukt het niet meer om een film te streamen.

  Wat voor oplossing moet ik nu nemen om dit probleem goed en betaalbaar aan te pakken?

  Modem UPC uit de meterkast is geen optie gezien alarm tevens vindt ik het signaal van de upc modemTC7200 al niet verschrikkelijk sterk soms heb ik beneden ook al een streepje minder signaal op de laptop. UPC geeft niet thuis dus.. moet ik zelf een oplossing bedenken om overal goed bereik te hebben wat ook nog snel genoeg is voor streamen van films end.
  Ik hoop dat u mijn verhaal begrijpt..

  Alvast vr dank Arnold.

 95. Wij verhuizen volgend jaar naar een (nog te bouwen) nieuwbouwwoning. Wij willen gebruik gaan maken van digitale televisie en Wifi door het hele huis. Nu hebben wij begrepen dat nieuwbouwhuizen tegenwoordig erg goed geïsoleerd zijn. Goede zaak natuurlijk, maar dit gaat ten koste van je wifi-signaal van je router in de meterkast. Wat is de beste oplossing voor de combinatie dig. tv en wifi in het hele huis en welke provider is volgens u het beste qua kwaliteit en betrouwbaarheid?

 96. Ik weet niet of het al gezegd is (er zijn heel wat reacties) maar een zendvermogen van >100 mW is in Nederland VERBODEN.

  Ik vraag me dan ook af waarom er hier wordt aangeraden een lekker sterke, 300 mW te kopen, welke dus gewoon niet mogen worden in NL. Er zijn ook geen vergunningen te krijgen.

  Wat wij hebben gedaan (weliswaar een bovengemiddeld groot huis, maargoed) is 12 routers door het huis verspreiden. Zo heb je perfecte WiFi dekking in heel het huis. Met nog 4 routers in de tuin heb je nu letterlijk overal WiFi. Moet ik er wel bij zeggen dat wij tijdens de bouw van ons huis een netwerk op bedrijfsniveau hebben laten aanleggen (in elke ruimte 4 internet aansluitingen).
  Maar als je eenzelfde aantal repeaters plaatst, en centraal in je huis 1 router (neem dan wel een 100mW) ben je net zo goed.

  De routers die wij hebben zijn trouwens, en niet iedereen zal het leuk vinden, Apple Airport expresses (met 2 time capsules als ‘Hoofd routers’ en backup).

 97. Ik weet niet of het al gezegd is (er zijn heel wat reacties) maar een zendvermogen van >100 mW is in Nederland VERBODEN.

  Ik vraag me dan ook af waarom er hier wordt aangeraden een lekker sterke, 300 mW te kopen, welke dus gewoon niet mogen worden in NL. Er zijn ook geen vergunningen te krijgen.

  Wat wij hebben gedaan (weliswaar een bovengemiddeld groot huis, maargoed) is 12 routers door het huis verspreiden. Zo heb je perfecte WiFi dekking in heel het huis. Met nog 4 routers in de tuin heb je nu letterlijk overal WiFi. Moet ik er wel bij zeggen dat wij tijdens de bouw van ons huis een netwerk op bedrijfsniveau hebben laten aanleggen (in elke ruimte 4 internet aansluitingen).
  Maar als je eenzelfde aantal repeaters plaatst, en centraal in je huis 1 router (neem dan wel een 100mW) ben je net zo goed.

  De routers die wij hebben zijn trouwens, en niet iedereen zal het leuk vinden, Apple Airport expresses (met 2 time capsules als ‘Hoofd routers’ en backup).

  @Matthijs, ik las je opmerking pas na het bijna posten van m’n reactie. Lees het bovenstaande dan ook zeker even door (mocht je dat nog niet gedaan hebben). Als je tijdens de bouw naar enkele punten in je huis een UTP kabeltje legt, en deze centraal laat uitkomen in je meterkast (of ergens anders) kun je met 1 of misschien 2 switches alle punten verbinden, en daar routers plaatsen.
  Dan even ervoor zorgen dat ze allemaal 1 worden (roamen heet dat geloof ik?). Voordeel is dat je dan maar 1 verbinding hoeft te maken, en je apparaat (laptop, smartphone, ed.) maakt dan verbinding met de snelste router (op die plek). Op deze manier hebben wij overal in ons huis >130 mb/s, en op sommige plekken zelfs bijna de volle 180 mb/s. We hebben trouwens Ziggo.

  Je TV zou ik als dat kan bij voorkeur met de kabel aansluiten, is toch wat ‘safer’ dan over WiFI.

  Hoop dat het helpt!

  1. Hallo Rick,

   Er mag zoveel niet in Nederland.
   Als het even kan schop ik tegen alles wat onze regering ons oplegt.
   Ik heb ook een illegale Windows en koop niet en download me gek aan illegale software.

 98. Jan, met veel plezier lees ik je reacties.. Echter, heb ik een probleem en kan geen antwoord vinden.
  Wij hebben de aansluiting voor tv, internet in de woonkamer, abbonnement op Ziggo, digitale tv, radio en het middelste internet abonnement, 90 Mb. Wij hebben voor internet de EPC3925 modem. Op deze modem zit een pc met kabelaansluiting, we hebben een draadloos netwerk, en een netter repeater voor bereik in de tuin. Nu wil mijn zoon op zijn zolderkamer ook internet, echter geen bereik. Plafonds zijn van beton, zolder is op 2e verdieping. Ik heb een Devolo wifi 510 special editing aamgeschaft. De dlan 500 duo adapter beneden in het stopcontact, met kabel aan EPC3925. Op zolder de Devolo 500 wifi in het stopcontact gedaan. 45 seconden wachten, en de onderste knop gedrukt gedurende 1 seconde. Lampje gaat dan sneller knipperen. Snel naar beneden op het knopje drukken op de Devolo duo, gedurende 1 seconde. Naar boven met de ipad, en inloggen op het netwerk, lukt allemaal. Dan de snelheidstests : 0,06 Mbps download, 8,56 Mbps upload. Download is dus veel te laag, wifi dus. Op zolder een pc aangesloten met kabel op de Devolo wifi, hetzelfde. Dus ook zeer lage download, upload is wel ok. Ik heb de Devolo wifi al op alle kanalen apart getest, echter alle kanalen hetzelfde probleem. Ik heb de kabels allemaal verwisseld, probleem blijft hetzelfde. Ik heb de Devolo wifi van zolder gehaald, en beneden geprobeerd op verschillende stopcontacten, langzame snelheid blijft hetzelfde. Mijn pc beneden die met kabel aangesloten zit aan de EPC3925 haalt download 90 Mbps, en upload 8,5 Mbps. Waarom lukt het niet via de Devolo? Wij hebben 5 jaar geleden een nieuwe keuken laten plaatsen, en hierdoor moesten we ook de verouderde stoppenkast laten vervangen door een kast met automatische zekeringen. We hebben 7 groepen, verdeelt over het huis en garage.
  Het is misschien een heel verhaal, maar ik wil het probleem zo duidelijk mogelijk omschrijven.
  Wat raad je ons aan te doen? Ben erg benieuwd naar je reactie.

 99. L.S.,
  Als ik FON wil gebruiken ( van KPN uiteraard ) krijg ik een waarschuwing van AVAST dat Fon niet beveiligd is.
  Lekkere jongens daar bij KPN met hun FON .
  Of is het wellicht de vrije vertaling van ” faillure on nothing)

  Met vriendelijke groeten, Jan B.

 100. Hallo Jan,
  Misschien heb je het al eens uitgelegd hierboven, maar ik ben een kluns op dit gebied :-)
  Ik heb Ziggo internet (wifi) en open binnenkort mijn zaak schuin onder mijn woning (20m) nu zou ik graag om de kosten te besparen mijn WiFi van thuis willen opvangen, maar weet niet welk apparaat ik moet kopen hiervoor…
  Zou jij mij kunnen helpen?
  Groeten Rosita

 101. Hallo Jan als ik het goed begrijp is de EnGenius ENS202EXT outdoor wireless-N access point 400 mW
  ook een wifi versterker kan ik die achter een Alfa Network R36 3G 11n Router hangen?
  Mvg Ger.

 102. hallo,

  ik vroeg me af wat nou het beste was om te gebruiken aangezien wij een huis hebben met 3 verdiepingen.
  onze adapter zit beneden op de eerste verdieping en boven op de 3de verdieping is het signaal erg slecht.
  overigens wil ik ook niet teveel betalen voor een versterker dus ik vroeg me af welke u mij kon aanraden en wat?

  groet,
  A

 103. Hallo jan,
  Ik wil een engenius EUB-9603H aanschaffen. De bedoeling is om hem aan te sluiten op mijn desktop om vervolgens het signaal van mijn buurman op te pikken. Zend deze adapter vervolgens ook zelf een signaal uit dat bv. Door mijn IPad of telefoon kan worden op gepikt? Dat hij dus als een soort repeater werkt?

  Fred.

 104. Hallo Jan,
  Wij hebben internet/wifi via de Experia Box V8
  Eén van de aansluitingen gaat (bekabeld) naar ons gastenverblijf op 40 meter afstand.
  Om daar ook wifi beschikbaar te hebben is daar een (oudere) Experia Box (Thomson 780iWL) aangesloten.
  Dat blijkt niet te functioneren omdat het een storing geeft op het internet.
  Wat is de beste oplossing?

  Gr. Wim

 105. Ton van Huut zegt:
  3 november 2014 om 13:19
  Beste Jan,

  De Egenius EUB9603H WiFi USB is inderdaad en prima apparaat, maar kan alleen werken op laptops ivm de gewone usb-aansluiting. Zou ik hem graag op mijn tablet willen laten werken. Is er ook een mogelijkheid met een mini-usb-aansluiting?

 106. Beste Jan,

  Ik heb buiten wifi beveiligings cameras, waar de verste camera soms de verbinding verbreekt. Nu wil ik weten hoe ik dit het beste kan oplossen, een high gain antenne of een van jou genoemde producten en welke zou je dan adviseren?

  M.v.g.
  Nico

 107. Ik heb van Telfort/KPN 3 stuks “draadloze verbindingsset 200 Plus” die ik niet voor tv gebruik, zijn deze als wifi versterker te gebruiken. Eentje zal ik in de meterkast-(stopkontakt) aan de modem moeten aansluiten de ander op zolder in een stopkontakt. Vervolgens?
  Heeft u een oplossing?
  M.v.g
  Djerr

 108. Ik heb de engenius ecb300 in huis, nu probeer ik hem in te stellen.
  Ik heb de aanwijzingen gevolgd (ingesteld als acess point,, activatie wireless) maar een vergissing gemaakt in IPadres van modem. Nu wil ik dat corrigeren maar ik kom nu uberhaupt niet in admin pagina van de ecb300, wat gaat hier mis?
  hulp is erg welkom.
  mvg,
  marc

  1. simpelweg terugzetten naar factory settings was de truc (resetknop >10 sec indrukken).
   je website was erg informatief voor het zoeken van een AP. Dank!

 109. Hoi

  Ik heb in het buitenland een huis en werk daar met een wifi versterker en zo haal ik mijn internet binnen
  via de buren on gevraagd ,nu had ik een wifi repeater mee genomen en bij goed weer kon ik hem ook gebruiken maar maar heel af en toe en daar konden de kinderen zich dan mee verbinden
  nu zoek ik eigenlijk 1 ding die ze alle twee vervangt
  welk heb ik dan nodig ???

  mvgr eddy

 110. Hoi,

  Ik wil voor de caravan (kamperen in Zuid Frankrijk) een engenius-eub9603h aanschaffen. Ik gebruik een Apple MacBook Pro met OS X Yosemite.
  Volgens de Wifi shop zou dit apparaat niet onder OS X Yosemite draaien.
  Wie kan mij verder helpen?

  Groet Peter

 111. Beste jan
  Allereerst mijn complimenten voor deze leuke site, goede en duidelijke info in taal die normale mensen ook kunnen snappen.
  Even een iets meer technische vraag, heb vorig jaar een Asus RT-AC66U router (AC) aangeschaft wat prima werkt. Ik wil nu mijn kantoor naar de zolder verplaatsen en daar is het bereik minimaal en wil dit signaal nu versterken. UTP aansluitingen heb ik natuurlijk niet op de 1ste verdieping en zolder, dus ik zal iets draadloos moeten zoeken. Mijn oog viel op de Asus RP-AC52 Dual-Band AC750 Wifi versterker, mijn vraag of deze compatibel is met de AC technology, zodat deze het signaal van de router kan oppakken voor te versterken ?
  Ik twijfel een beetje tussen een Asus Wifi versterker, of mogelijk iets met versterking via het stopcontact te doen.

  Bedankt voor je feedback

 112. Beste Jan,

  Ik heb een paar jaar geleden een Devolo dLAN 200 AV Wireless G gekocht. Werkté prima totdat ik een tweede sonos box plaatste. De eerste sonos box krijgt het Wi-Fi signaal rechtstreeks van de UPC router, de 2de valt onder het bereik van de devolo (deze send zijn eigen Wi-Fi signaal uit waarop je apart moet inloggen) . Op zich geen probleem , alleen valt alles weg in huis (alle twee de Wi-Fi signalen) zodra ik de 2de sonos box op het Wi-Fi net aan wil sluiten. Heb de volgende vragen
  1:komt dit vaker voor en wat kan ik hier aan doen
  2:geeft een Wi-Fi versterker altijd een eigen Wi-Fi signaal uit waarop je appart in moet liggen
  3: krijg je dan ook problemen met je printer als je met je computer, laptop of tablet op ander Wi-Fi signaal dan je printer zit

 113. Beste Jan

  Ik heb een woning met bedrijfspand eraan vast achterin het bedrijfspand zn 30 meter van de router is mn wifI laag maar is er nog wel! Heb een beetje tussen de reacties lopen kijken en zat te denken aan delovo wireless+ is dit de best optie

  Ps in het bedrijfspand zitten vrij dikke muren

  Mvg

  1. Beste John,

   De devolo wireless zou inderdaad een oplossing kunnen zijn, echter werkt het niet altijd. Je moet rekening houden met een maximale afstand van 200 meter aan bekabeling en alles moet op dezelfde fase aangesloten zitten. Ze kunnen over verschillende groepen maar mocht je dus een meer fase aansluiting hebben dan is het belangrijk dat ze op dezelfde fase zijn aangesloten.

   Een beter alternatief is misschien om toch 1 netwerkkabel te trekken van het huis naar kantoor. Om vervolgens daar een access point neer te zetten voor het bedrijfsnetwerk.

 114. Beste , ik heb de devolo powerline adapters aangeschaft maar het bereik is alles behalve goed, dit is nochtans noodzakelijk voor mijn camera beveiliging . Kan ik deze adapters combineren met een WiFi repeater om zo het bereik te verhogen ?

 115. Hallo,
  Super website met heel veel informatie! Toch kom ik er nog niet helemaal uit welk apparaat aan te schaffen. De situatie is als volgt. Wij verblijven de komende maanden (verwachting is half jaar) op een soort camping. Het internet daar wordt geleverd door KPN, de modem is volgens mij zo’n Experia box.. Onze “woning” staat te ver af om met deze modem of een normale netwerkversterker contact te maken, we hebben het geprobeerd met een netgear wn300rp, deze hebben we in de woning binnen waar het “gewone” internet binnen komt geplaatst, een meter of 10 vanaf de modem van kpn. Ook zitten we onder een drukke vliegtuigroute maar ik heb geen idee of dat een wifi signaal kan verstoren. Onze woning staat ongeveer 60 meter vanaf de kpn modem. Wij gebruiken heel vaak internet, voor netflix, online poker, email en websurfen en hebben dus niets aan mobiel internet met een datalimiet/bundel. Natuurlijk hebben we aan een buiten netwerk kabel gedacht maar dat houdt in dat we extra gaten moeten boren vanuit het huis om de kabel door te trekken en dat is niet gewenst. Welke opties zijn er nog meer? Onwijs bedankt voor het meedenken.
  Gr. Alex.

 116. wij willen voor in de schuur achter in de tuin en in de tuin ook van wifi gebruik maken het gaat vooral voor het gebruik van smartphones en playstation de schuur is gemetseld en staat ongeveer 20 meter van het huis af dan nog eens 8 meter erbij waar de router staat schuur heeft stroomvoorziening uit huis. router is merk UBEE evw3200
  onze vraag is wat kunnen wij het beste aanschaffen voor en goed wifi bereik

 117. Jan,
  wij gebruiken een Ubee modem van Ziggo.Het Wifi-signaal is vaak niet voldoende en ik ben van plan om een ENS202-EZ te installeren.
  Een paar vragen: Kan dit zonder problemen? Wat is het verschil met de ENS202-EXT? En kan je een modem omzetten naar 5 Ghz zonder dat er problemen komen met de telefoons en de laptop’s??
  Dank voor je antwoorden

 118. Beste Jan,

  Om het WiFi signaal te versterken voor in de tuin, gebruik ik een WiFi repeater van TP-Link.
  Op mijn devices moet ik echter WiFi uit en aan zetten om te forceren dat ze het signaal van de repeater pakken ipv het signaal uit huis.
  Hoe kan ik dat voorkomen?

  Bvd. Bert

 119. Beste Jan,
  ik ben opzoek naar een wifi versterker die het signaal bereik heeft van 300m. waarbij ik bv een webcam (in de ponystal) kan plaatsen. Is de EnGenius EZ hotspot extender v3 hiertoe in staat of heb jij een andere tip?

 120. Hallo Jan,
  Als je wifi range extender gebruikt wordt er dan in het netwerk een nieuwe netwerknaam toegevoegd waarmee je verbinding moet maken of blijft je bestaande netwerknaam bestaan en alleen versterkt?

  1. Ik heb verschillende extenders gezien. Ze nemen meestal ‘standaard’ de bestaande netwerk naam over. Meestal kun je wel een andere netwerknaam opgeven.

 121. Beste Jan,
  Bedankt voor de duidelijke uitleg.
  Toch heb ik nog een vraag. Ik woon tijdelijk boven in een paardenstal.(een appartement) Hier is totaal geen wifi-bereik.
  Op het terras van de bijbehorende woning pak ik het wifi signaal op maar zou graag in het appartement bereik willen hebben. (De stal ligt ongeveer 30 stappen van het huis.)
  Liefst draadloos omdat ik de huidige bewoner van de boerderij niet met werk wil belasten.
  Zou dit mogelijk zijn??

  Hartelijke groet,
  Joke van Foeken

 122. Hallo!
  Mijn ouders zijn kort geleden verhuisd naar een appartement. De meterkast van hun appartement zit in de centrale hal… Gevolg: slecht en zeeeer langzaam draadloos internet. Hebben KPN glasvezel, modem in de meterkast en experiabox bij tv. Afstand tussen meterkast en plek waar iPad wordt gebruikt is ca 10m. Maar onderbroken door 3x een muur. Wat zou de beste oplossing zijn? Nu staan ze wel eens in de hal met de iPad….!

  1. Beste Marion,

   In dit geval kan je het beste voor een powerline oplossing gaan met wifi. Dat is een set van 2 adapters die je in het stopcontact prikt. 1 adapter gaat bij het modem in het stopcontact en dan met een netwerkkabel naar het modem. De tweede adapter steek je in het stopcontact in de kamer waar je wifi wilt hebben. De tweede adapter staat dan via het stopcontact in verbinding met de eerste adapter en de modem. Via wifi zend hij vervolgens het signaal uit die je dan met de ipad kunt opvangen.

   Je kan hiervoor het beste de volgende set kopen http://www.routershop.nl/devolo-dlan-500av-roaming-wifi-starterkit-set-van-twee-stuks/pid=28904

 123. Hallo!
  Ik heb op de eerste verdieping thuis een zwak wifi signaal. Ik kan daarvoor een wifi repeater gebruiken. Maar … is het zo dat door de repeater altijd een nieuw netwerk wordt gemaakt? En moet ik dan alle op wifi aangesloten apparaten (pc, tv, Apple tv, thermostaat …) aan dit nieuwe netwerk koppelen?
  Dank voor een reactie.

 124. Hallo,

  Ik wil een wifi versterker voor in de vrachtwagen.
  Ik wil hotspots kunnen ontvangen maar ook op sommige plaatsen routers van klanten.
  Hiervan heb ik wel de wachtwoorden maar kan ik niet bij een evt. wps-knop.
  Kan ik dan een gewone versterker kopen of heb ik dan een hotspot versterker nodig?

  Gr. Sander

 125. Hallo Sander, sinds onze verhuizing, 1 maand geleden hebben wij via Ziggo de horizon media box aangeschaft, hiervoor hadden wij nooit problemen met wifi verbinding, maar nu hebben wij op de zolder helemaal geen internet en op de eerste verdieping slechte internet verbinding en zelfs in de woonkamer. Via de tv lukt het ook niet om filmpjes te kijken via you tube, zonder dat het hapert. Volgens Ziggo zou een versterker moeten helpen. Mijn vraag: is dat zo, en welke versterker zou je mij dan aanraden? Wij hebben nu trouwens een huis met vloerverwarming en een hoop elektriciteit door de vloeren. Zou dat ook een stoorzender kunnen zijn? Alvast heel erg bedankt voor je reactie. vr. groeten, Robert

 126. Wij hebben een nieuwbouw huis gekocht. Het wifi signaal werkt goed op de begane grond, maar zodra we naar boven of naar buiten gaan is er geen wifi signaal meer.
  Wat kunnen wij het beste aanschaffen om ook wifi in de tuin en op zolder te hebben?
  Ik hoor het graag.
  Alvast bedankt.
  Groet, Minoes.

  1. Beste Minoes,

   In dit geval kan ik je het beste een powerline oplossing aanraden. De draadloze powerline zorgt voor een wifi toegangspunt op de verdieping waar je dat wilt. Deze staat vervolgens via het stopcontact in verbinding met je modem. Deze set is een aanrader: http://www.routershop.nl/devolo-dlan-500av-roaming-wifi-starterkit-set-van-twee-stuks/pid=28904

   Voor in de tuin is het wat lastiger, je zou kunnen overwegen om daarvoor een goedkope wifi versterker vlakbij de buitendeur te plaatsen. http://www.routershop.nl/budget-wifi-versterkers/cid=3316

 127. Ik heb een Thomson experia box zonder WEP knop. Twee verdiepingen verderop heb ik alleen in de gang signaal maar niet in kamers. De verdiepingen zitten niet op dezelfde elektriciteitgroepenkast dus versterking via elektriciteitsnet kan niet. Bestaat er een rangeextender die alle wifi signalen uit de omgeving versterkt zodat ik in die gang kan aanbrengen?

 128. Beste Jan Mulder.
  Ik wil je graag mijn specifieke situatie voorleggen.
  Ik woon in frankrijk in een oud huis met muren van 90 cm dik. Mijn verdiepingsvloeren zijn van eikenhouten planken van 3 cm dik wat voor het signaal geen groot probleem is, maar ook boven staan dikke muren. Mijn woonoppervlak is behoorlijk groot en met mijn router in de gang is het signaal na 1 muur al erg zwak. In de ideale situatie dient het signaal 4 dikke muren te passeren.
  Kan jij mij voor mijn specifieke situatie misschien een oplossing voorstellen?
  Ter informatie mijn router is een zgn Freebox model F-ADSLO5RP OSR

 129. Hallo Jan Mulder.
  Ik loop al 2 jaar tegen het volgende aan, misschien kunt u mij verder helpen.

  Ik heb een tuinhuisje achterin de tuin zonder internet. In onze hoofdwoning hebben we gewoon wifi internet. Een kabel ingraven helemaal naar het tuinhuisje is geen optie. Wat is de beste mogelijkheid om toch wifi in het tuinhuisje te creeeren? Er staan wel bomen tussen de twee huizen in.

  Ik hoop dat je me een goede tip kan geven.

  Vriendelijke groet,
  Steven

 130. Beste Mnr Mulder,

  mijn paardenstal staat 40 meter van de zijkant van het huis verwijderd en 50 meter van men router
  nu zou ik daar graag een camera plaatsen dat ik kan volgen als mijn paard moet veulenen.
  hoe los ik dit best op ?
  ik heb een stopcontact aan de zijkant van het huis ( binnen) of moet ik met een vaste kabel werken ?

 131. Beste,

  Wij hebben ziggo en sindskort een baby phone. Het wifi signaal naar boven was altijd al zwakker maar tegenwoordig verliezen de meeste apparaten gewoon de verbinding met het wifi. Dan krijgen we de melding, geen toegang en moeten we opnieuw verbinden. Volgens ziggo komt dit door de baby phone. Ik vind het onzin maar wat kan ik er tegen doen? Repeater of toch via stroom of…….?

 132. En hoe past de nieuwe Asus RP-AC56 in dit plaatje? Die halveert de snelheid niet zoals andere repeaters, als ik de beschrijving goed begrijp . Kan die ook als alternatief dienen voor internet in de tuin?

  1. Beste Jan,

   Klopt, die halveert ook de snelheid. Je kan het wel gebruiken als repeater om signaal ergens te krijgen uiteraard. Voor normaal internet gebruik als surfen en mailen of een youtube filmpje kijken is het prima.

 133. Beste Jan,

  Wij hebben in het souterrain een experiabox van kpn voor digitale tv, internet etc. Het signaal naar de verdieping erboven is heel zwak. Daarom hebben wij een devolo stekker erbij geplaatst. Dat werkte uitstekend, totdat hij na een jaar kapot ging. Een nieuwe gekocht. Dat werkte na verloop van tijd ook niet meer. KPN heeft een nieuwe experiabox geleverd. Daar lag het probleem niet. Weer een nieuwe devolo gekocht. Alles werkte weer voor een jaar of wat meer. Nu is ook deze devolo weer kapot. Ik meen op internet begrepen te hebben dat het uitmaakt hoe je de stekker van devolo plaatst, direct in het stopcontact of in een stekkerdoos die je op het stopcontact zet om meer dingen te kunnen aansluiten ed. Klopt dat? en hoe zou het dan moeten? Er is in de meterkast (waar de experiabox hangt) slechts een stopcontact met twee ingangen voor de experiabox en een verlengsnoer met stekkerdoos voor de rest… Ik hoop dat je de situatie weet te doorgronden!
  Dank alvast voor je reactie. Annet

  1. Beste Annet,

   De powerline adapters kan je inderdaad het beste direct in het stopcontact steken en niet via een verlengsnoer of stekkerdoos. Het probleem vanuit de meterkast kan je oplossing door een Devolo powerline te nemen met geïntegreerd stopcontact: http://www.routershop.nl/devolo-dlan-1200-wireless-ac-starter-kit/pid=34742 Die devolo steek je dan direct in het stopcontact in de meterkast. Op de devolo sluit je vervolgens het stekkerblok aan voor de overige apparatuur. De 2e devolo adapter sluit je dan weer aan op de 1e verdieping zodat je daar een wifi signaal krijgt.

 134. Hoi Jan

  Ik heb een vraag .
  Ik woon zo’n 350 meter van mijn ouders af en die hebben internet etc van kpn.

  Nu is het te zwak om het zo te kunnen ontvangen op mijn telefoon etc. Wat zou ik kunnen doen om dit wel te kunnen ontvangen in mijn eigen huisje zonder zelf een abonnement te nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.