Sitecom: populaire en betaalbare producten

95

Sitecom is een van de meest toonaangevende en snelst groeiende merken op het gebied van netwerken voor thuis en klein zakelijk gebruik. De laatste jaren is dit merk steeds populairder geworden, voor ons dus reden om een speciale pagina te maken voor dit merk.

Als merk heeft Sitecom een duidelijke missie: “make it easy”. Sitecom maakt het eenvoudig om een thuisnetwerk op te zetten en uit te breiden aangezien technische producten worden geconverteerd naar gebruiksvriendelijke oplossingen waarmee gebruikers moeiteloos en direct aan de slag kunnen.

De producten van Siteom zijn met name ideaal voor de thuisgebruiker die geen zin heeft om uitgebreide handleidingen te lezen, maar die op zoek is naar netwerk apparatuur die simpel te installeren is.

Producten van Sitecom

Met een breed scala aan netwerk en connectiviteit producten maakt Sitecom het mogelijk om muziek en foto’s te delen, te mailen, video’s te streamen en te gamen maar ook om te communiceren en werken. Gaat u voor gebruiksgemak? Kies dan voor Sitecom. Kiest u liever voor professionele wifi producten met groot bereik? Dan adviseren we Engenius.

Sitecom stelt niet de technologie centraal maar richt zich op de gebruiker en de toepassingen. Sitecom maakt onder andere de volgende producten:

 • Routers
 • Modem/routers
 • Switches
 • Homeplugs
 • Home storage centers

Populaire Sitecom routers

De routers van Sitecom zijn populair. Op deze site bespreken we er een aantal en geven we uiteg over het installeren ervan. Klik op de naam van het product om naar de productpagina te gaan.

Draadloos 300N netwerk installeren met Sitecom producten

Sitecom staat voor gebruiksgemak en vanuit de “Make it easy” filosofie zijn alle 300N routers en draadloze USB adapters voorzien van de OPS (One Push Set-up) technologie. Dankzij de OPS technologie kan je door middel van een druk op de knop een beveiligd draadloos netwerk tot stand brengen zonder ingewikkelde software installatie. Dankzij Sitecom is het opzetten van een draadloze netwerkverbinding snel en gemakkelijker dan ooit tevoren.

Door achtereenvolgens de OPS knop op de router en op de – in de PC of notebook bevestigde – adapter 2 seconden in te drukken, wordt de beveiligde verbinding automatisch tot stand gebracht. Mocht je niet in het bezit zijn van een Sitecom USB adapters dan kan je de OPS functie met één klik activeren middels de bijgeleverde software. OPS: klik, klik, klaar!

Draadloos netwerk beveiligen met Sitecom apparatuur

Een draadloos netwerk biedt in de eerste plaats vrijheid en comfort. Een draadloos netwerk die niet beveiligd is, brengt echter verschillende gevaren met zich mee. Er is een groeiend aantal bedreigingen zoals virussen, spam en hackers die je netwerk en vertrouwelijke of persoonlijke informatie in gevaar kunnen brengen.

Om je te beschermen tegen de gevaren van een onbeveiligde netwerkverbinding, zijn de Sitecom 300N routers standaard volledig “out of the box” beveiligd met de laatste beveiligingsstandaard WPA2. Met Sitecom kan je zonder ingewikkelde softwarematige installatie direct gebruik maken van een beveiligde draadloze netwerkverbinding.
Sitecom makes it easy!

95 gedachten over “Sitecom: populaire en betaalbare producten

 1. Tja……
  En wat is dan het antwoord op : Draadloos netwerk beveiligen met Sitecom apparatuur ????
  Ik ben al 30 min op zoek op google e.a. hoe ik mijn sitecom kan beveiligen met passwoord. Ik vind alleen op dat het eenvoudig is, maar NERGENS de wijze hoe ik hem moet beveiligen.
  PLEASE HELP !!
  Met vriendlijke groeten,
  C.S.

 2. Na afkoppeling van de kabels kan ik wel internet ontvangen via de vaste aansluiting ia de router, maar draadloos (Apple) is niet meer mogelijk, dit na het vangen van het modem van UPC. Ben radeloos, weet niet wat ik moet doen. Bij de Apple geeft ie aan wel sitecom 8D070 C, maar heb geen wachtwoord. Wie kan mij helpen ?

 3. Heb onlangs een bluetooth stikkie gekocht, maar krijg iedere keer de melding dat het stuurprogramma niet is geinstalleerd, ik heb het stuurprogramma vanaf cd geinstalleerd.Er staat eeen geel uitroepteken bij het apparaat!

 4. Ik heb vandaag via UPC een router 300N geinstalleerd en wens de 10 jaars garantie vast te leggen.
  In de betreffende doos was geen invulkaart aanwezig. Wat moet ik nu doen om de garantieverklaring alsnog in mijn bezit te krijgen?

 5. Hoe stel ik mijn ipad in op de router 300N van sitecom.
  De router is met draad aangesloten op mijn modem.

  Gr Leo

 6. Ik heb zeer onlangs een router gekocht van Sitecom en nu wordt er gevraagd of ik Sitecom Cloud Security wil activeren.
  Kan dit op een Apple Macbook Pro?

  Gr Martijn

 7. Heb op dit moment de volgende netwerk set-up: ARRIS Kabel modem (Ziggo lease) gevolgd door een wireless Sitecom WL 306 300n router. Op de router zijn twee Sitecom switches bedraad aangesloten. Switch 1 bediend 3PC’s en 1 NAS, Switch2 bediend 3 verschillende A/V componenten met ingebouwde HDD’s (AC-Ryan, DVD/HDDrecorder en Interactieve TV box). Mijn laptop is via Wifi verbonden. Alles werkt!! Binnenkort wordt mijn Kabelmodem vervangen door Ziggo door een integrale modem/Wifi router. Ik wil de WL 306 dan gebruiken voor een draadloze verbinding tussen de nieuwe Ziggo box en de (bedrade) A/V componenten. In feite wordt de 306 van een zender een ontvanger. Vraag: kan dit en hoe zet ik dit op?

 8. Sitecom zeer makkelijk te installeren, nou vergeet het maar !!!!!!!

  Misschien kan iemand mij helpen

  heb een Zyxel modem, daar zit een Sitecom WL-611 router op hierop is een Sitecom camera WL-405 draadloos op aangesloten, de camera kan ik op mijn PC zien.
  Maar het is een IP camera en die wil ik ook vanaf een ander locatie kunnen bekijken.
  Hoe moet ik dat instellen
  Als je deze vraag stelt aan Zyxel zeggen ze je moet bij Sitecom zijn
  En stel ik de vraag aan Sitecom zegt die je moet bij Zyxel zijn
  Erg klantvriendelijk deze bijde firma’s !!!!!

  En Sitecom maar adverteren dat het allemaal heel makkelijk gaat.

 9. Ik heb een router de sitecom 300 N nu is mijn adapter kapot wil graag een nieuwe,hoe kom ik daar aan en wat kost deze.

  vr gr Paul Meivogel

 10. Ik zag een vraag staan over het beveiligen van je Sitecom router. Met de nieuwe WLR-4000 draadloze router X4 zit er nu Sitecom Cloud security bij waarmee je een extra beveiliging aan je draadloze netwerk toevoegd. Standaard zijn de nieuwe routers voorzien van WPA-2 beveiliging dus je bent altijd beveiligd tegen ongewenste gasten in je netwerk. Let wel op, ook met Sitecom Cloud security moet je nog steeds een firewall en en virusbescherming op je pc hebben. Je kunt ook altijd even contact opnemen met De Routerwinkel.nl, die zijn gespecialiseerd in Sitecom producten.

 11. Na installatie van de router 300N X4 bleek een IPconflict binnen en heb ik het IP adres van de router veranderd waarop zich dat herhaalde. Vervolgens heb ik dat nog een keer gedaan maar nu kan ik niet meer in de router komen. Heb geprobeerd de router te resetten door dede eindnrs. van .101 tot .199 geprobeerd maar kom er niet meer in. Weet iemand hier een oplossing voor?

 12. Na installatie van de router 300N X4 bleek een IPconflict binnen en heb ik het IP adres van de router veranderd waarop zich dat herhaalde. Vervolgens heb ik dat nog een keer gedaan maar nu kan ik niet meer in de router komen. Heb geprobeerd de router te resetten en de eindnrs. van .101 tot .199 geprobeerd maar kom er niet meer in. Weet iemand hier een oplossing voor?

 13. Beste Fred, dank voor de tip. Op de onderkant van de sitecom modems staat inderdaad het wachtwoord. Ik hoef deze alleen in te voeren op mijn iPhone en iPad om contact te krijgen. Werkt perfect!

 14. Ik heb vandaag een Sitecom LN-515 homeplug set gekocht.
  Alles volgens handleiding geïnstalleerd. Inclusief beveiliging.
  Lampjes op Master en Slave branden, maar verbinding, ho maar.
  Als ik opnieuw de software installeer en opstart zie ik op het scherm Homeplug 200 utility dat er geen powerline apparaat meer wordt gedetecteerd waar eerst de slave stond.

  Wat nu ??

  Jos

 15. Ik heb vandaag een Sitecom LN-515 homeplug set gekocht.
  Alles volgens handleiding geïnstalleerd. Inclusief beveiliging.
  Lampjes op Master en Slave branden, maar verbinding, ho maar.
  Als ik opnieuw de software installeer en opstart zie ik op het scherm Homeplug 200 utility dat er geen powerline apparaat meer wordt gedetecteerd waar eerst de slave stond.

  Wat nu ??

  Jos

 16. Heb vandaag een sitecom 300n geinstaleerd als repeater.
  Heb installatie 2 x helemaal uitgevoerd, heb nu wel netwerk maar geen internetberbinding meer. De sitecom geeft aan dat ie verbonden is, maar kan geen draadloos netwerk vinden en is toch verbonden, rara hoe kn dit ?
  Ik weer het niet meer.

 17. Ik heb ook een 300N geinstalleerd en die werkt op zich goed. Alleen moet ik hem ongeveer 20x per dag opnieuw inpluggen omdat de pc zegt dan er iets niet herkend word op de usb poort. Zijn er soms nieuwe drivers beschikbaar?

 18. Hallo,

  Ik heb een Sitecom router 300n, en mijn laptop werkt er prima mee. Alleen kan ik mijn ipad er niet op aansluiten, ook niet nadat ik mijn wachtwoord heb ingevoerd. Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe?

 19. Hallo,
  Ik heb een sitecome 300n wl-341 v2 003 router en deze heb ik bij wijze van experiment geen dynamische ip adressen laten geven. Ik gebruik de router in combinatie met een modem/router van telde 2 en ik begreep dat dan de sitecome router beter zou werken zonder dynamische IP adressen. echter nu heb ik helemaal geen toegang meer tot de router… en ondanks verschillende reset pogingen krijg ik de zelfde foutmelding: kan geen verbinding maken”.
  Hou kan ik dit weer ongedaan maken?
  groet, Rens

 20. Hallo,
  Ik heb een 150N adapter, maar kan iemand mij zeggen waar het registratienummer staat om in te geven.
  Ik ben ruim in de 60 en ik kan het nergens terug vinden.

 21. Hallo,
  Ik heb een WLA-4000 – Wireless Network USB Adapter 300N X4 van SITECOM gekocht, deze werkt prima, alleen iedere keer als ik mijn computer opnieuw opstart moet ik ook weer de ‘Sitecom Wireless Utility’ opstarten en het netwerk opzoeken en wachtwoord invoeren, kan dat niet geautomatiseerd worden? is er een manier om dat in te stellen? een handleiding kan ik nergens vinden.

 22. Ik heb een Sitecom Wl405 webcam om onze jonge hond in de gaten te houden. Thuis kan ik de beelden bekijken maar hoe kan ik de beelden op mij computer op het werk bekijken? Daar zwijgt de handleiding over.

 23. hallo mijn heer/vrouw.

  ik zou graag willen weten wat een ops in houd.
  en met een ops bedoel ik niet de onderstaande betekenissen:
  -een organisch psycosyndroom ofzo (sorry ik ben dyslexy’s)
  -een romeinse godin.
  – of een of andere persoonlijkheids probleem als je snap wat ik bedoel.

  met een ops bedoelde ik een of andere knop ofzo wat betekend ops en wat doet het reageer zo snel mogelijk er hangen levens vanaf!!!!!!

 24. Van de éne op de andere dag is de wifi onbeveiligd. Krijg de beveiliging er ook niet meer op. Vanuit het netwerkcentrum op de pc staat dat het wel beveiligd is. Resetten werkt niet. Ik heb geen idee meer wat ik moet doen. Betreft 300N WirelessAccesPoint WL331

  1. Hoi Irene,

   Hoe weet je zeker dat net WiFi onbeveiligd is? Aangezien in het netwerkcentrum wel vermeld staat dat het beveiligd is.

 25. Heb sitecom wlr4100 gekocht. Probleem is dat ik elke dag moet resetten om verbinding te maken. Pc, tablet en telefoons staan wel verbonden maar maakt geen verbinding. En nu heb ik helemaal niks. Wel verbonden maar maakt geen verbinding.
  Hulp aub..
  Alvast bedankt

  1. Hallo,

   Ik zou adviseren eens te testen met verschillende kanalen en ook de firmware opnieuw installeren. Nog steeds problemen? Wellicht is er iets mis met de router. Neem in dat geval even contact op met Sitecom support.

 26. Ik probeer om contact te leggen met mijn sitecom 300n de laptob werkt al jaren draadloos maar ik krijg verbinding met een camera elro c903ip wel met een kabel, ook een android 4.0 mini pc erkent de router niet de afstand naar de router is maar 5 mtr in beide gevallen.
  Wat kan het probleem zijn?
  graag advies

   1. Ik heb hetzelfde probleem. Bedraadt kan ik de camera binnen het lan en vanaf internet benaderen.
    Ik heb de camera een fixed ip adres gegeven (via DHCP overigens hetzelfde probleem).
    Om een of andere reden wil het wifi contact niet tot stand komen. Ook zonder beveiliging op de wifi lukt het niet.ik heb 2 van deze camera’s en het probleem doet zich bij beiden voor.

 27. Heb een thuisnetwerk met uitsluitend vaste IP adressen en wil dat ook zo houden. Deels bedraad en deels draadloos.
  Om een laptop welke niet over een draadloze aansluiting beschikt toch draadloos aan te kunnen sluiten, heb ik een Sitecom wireless network USB micro adapter N300 gekocht.
  Ik wil deze dus ook een vast IP adres toekennen, maar zowel de summiere bijgevoegde handleidingen op papier en op CD geven niet aan hoe dit te realiseren is.
  In de setup van de adapter komen een aantal IP achtige zaken voor, maar is het volstrekt onduidelijk hoe e.e.a. in te stellen is.
  Graag advies.

 28. Hallo, ik heb paar weken geleden een wireless sitecom router gekocht en aansloten. Sinds vanochtend werkt het niet??!!!!! Heb vanalles geprobeerd niet gelukt. Waar kan het aan liggen dat het na weken nu niet meer doet???? Op de computer kan het apparaat niet vinden.Graag een reactie aub

  1. De eenvoudigste oplossing is het resetten van de router. Of sluit de router eens met een kabel op je pc aan en loop de instellingen even na.

 29. Heb een Sitecom 300n wireless range extender (voor beter bereik op de bovenverdieping) achter een kpn experiabox geplaatst. De hele zaak werkt prima. Indien een apparaat contact maakt met de Sitecom krijgt ie keurig een ip adres van de DHCP server van de experiabox. Hoewel de leasetijd op 24 uur staat krijgt het betreffende apparaat bij opnieuw verbinding maken toch een ander ip adres. Bij verbinding maken direct op de experiabox wordt wel steeds hetzelfde ip adres uitgedeeld. Kennelijk wordt op een of andere manier het ip adres niet vrijgegeven na het verbreken van de verbinding op de sitecom en ook niet weer teruggegeven als hetzelfde apparaat opnieuw verbinding maakt. Bij veel heen en weer switchen tussen boven en benedenverdieping loopt het ip bereik snel vol. Heb de lease daarom op 30 min gezet maar dit lijkt mij toch niet goed. Wat kan hier aan de hand zijn?

  1. Hallo Henk,

   Zou het kunnen zijn dat de Sitecom range extender ook een DHCP server heeft en dat je daar dus een IP adres van krijgt?

 30. Hallo Jan,
  Bedankt voor je antwoord maar ik kan ook met geen mogelijkheid verbinding krijgen met de router met een kabel naar de laptob met invoer is192.168.01 ip adres router
  sitecom 300N laptop werkt draadloos perfect. sluit ik de camera met een kabel op de router aan dan heb ik wel beeld op de laptop en op computer maar daar heb ik dan niets aan ik moet draadloos .

  Met vriendelijke groet,

  Wietse

  1. Hallo Wietse, begrijp ik het goed dat je niet in het menu van je router kunt komen via het IP adres? Staat je netwerkkaart niet per ongeluk op een vast IP adres in een andere range? Of is het IP adres van je router ooit gewijzigd?

   Je kunt altijd eens proberen je Sitecom router te resetten naar fabrieks instellingen en hem opnieuw instellen. Installeer dan meteen even de nieuwste firmware.

 31. Hallo ik heb een sitecom x6 router n900 op wat voor manier kan ik het beste een harddisk aansluiten via de USB poort????

  1. Beste Johnny,

   Wanneer je de harde schijf vanaf meerdere pc’s in je netwerk wilt kunnen benaderen, stel de USB poort dan in Server Mode in.

 32. hoi , ik heb een sitecom 300n wlk2000 v1 001 / wlr2000 v2 002 (? , staat zo op het stickertje in ieder geval).
  Zelf heb ik een pc (windows xp) , mijn telefoon (galaxy s3) en soms een tablet (ook een android product dacht 4.0) daar zonder problemen op draaien.
  Nu heeft mijn vriendin een apple ipad 2 en een iphone 4s , en als die probeert in te loggen op de router kan ze geen verbinding krijgen.
  is hier een oplossing voor zonder direct de router te veranderen ?

  1. Beste Arnold,

   Sowieso zou ik even bij Siteom kijken of er nieuwe firmware voor de router is en deze installeren. Ook het ‘spelen’ met verschillende beveiligingsinstellingen wil wel eens helpen.

 33. Hallo Jan,ik heb een sitecom range extender 300n,na instalatie staat er netjes bij tabblad home connect.
  alles er achter weg,en dan inlogge op de tabblet,maar hij krijgt geen ip adres,iedere x proberen te connecte,maar lukt niet,alles staat goed, zelfde ssid en wachtwoord,kan je mij helpen?

  gr Peter

 34. Hallo Jan,
  Ik heb de range extender n 300 geinstalleerd.
  Met de tablet en de telefoon kan ik de verbinding met de range extender gebruiken maar met de laptop niet.
  Na de installatie deed de verbinding met de laptop het wel maar na een paar minuten verbindings
  problemen de kreet er kan geen verbinding gemaakt worden met de draadloze verbinding van de extender.
  Mvg,
  Hugo

 35. Wij hebben een sitecom homeplug (LN-505) die het voor onze vakantie gewoon deed.
  Teruggekomen van vakantie doet hij het niet meer. Nu blijkt mijn IP-adres veranderd te zijn omdat ik alles twee weken uitgeschakeld had. Zou dat het probleem kunnen zijn en hoe is dit dan op te lossen?

  Alvast bedankt

  Ronald.

 36. Ik blijf elke keer storingen hebben van mijn experiabox van Kpn of sitecom homeplug. Krijg elke keer time outs, en soms valt het compleet weg. Ondertussen heb ik een nieuwe experiabox ontvangen en deze op een ander kanaal gezet, nu denk ik dat ik dit ook met de homeplug ln505 moet doen, en zo ja op dezelfde kanaal of juist een andere? Hoe zet ik de sitecom LN505 op een ander kanaal?

  Groetjes indah

 37. Hallo,

  Ik heb een Sitecom 300N X4 USB adapter op een MP desktop computer met Windows 8.
  Ik heb een FRITZBox WLAN 7390.
  Het wireless internet (download) is echter niet vooruit te branden.
  Een laptop met dezelfde FritzBox heeft 3 keer zo hoge download snelheid, de upload is wel gelijk.
  Heeft iemand een idee ?

 38. Sitecom wlr-4100:
  Als ik firmware wil upgraden moet ik dan eerst een backup maken van de settings?
  Zoja kan ik die settings weer uploaden na de upgrade? Ik kan me namelijk zomaar voorstellen dat dat niet gaat werken.
  Of worden de aanpassingen wel automatisch meegenomen bij een firmware upgrade?

  Heeft iemand ervaring hiermee?

  Geen info te vinden op sitecom website. Email sturen gaat niet want dan krijg ik een sitecom server error. Bellen kan natuurlijk maar is te duur en daarmee geeft sitecom m.i. aan dat ze hun eigen producten niet vertrouwen.

 39. hallo
  ik heb een sitecom wl312 .. tot vandaag had ik een wachtwoord .. Na de reset van de sitecom en het modem .. wel internet op de vaste pc en mijn ipad2 .. maar krijg op mijn ipad geen wachtwoord meer ingesteld.. hoe kan ik dit doen?
  ik kan wel op de vaste bekabelde pc naar de ipsite.. ook daar een wachtwoord ingesteld maar wordt niet overgenomen op de ipad.

  wat kan ik doen?? alvast bedankt

 40. ik heb een sitecom adapter wifi usb 3.0 wla-7100 en een router ook van sitecom wlr 4100 mijn laptop werk prima met draadloos maar mijn pc herkend niet de adapter in mijn pc zit wel usb poorten 2.0 hoe ken dat gr j.vd schild

 41. Hi, ik heb vandaag een dual homeplug sitecom LN 555 geinstalleerd met de OPS knop beveiligd. Het werkt, maar ik wil graag twee dingen: 1) toch een wpa beveiligingscode verplicht invoeren en 2) de naam van het wifi-kanaal aanpassen.
  Ik google me suf, maar kan nergens vinden hoe dat moet.
  Heb jij advies?
  Alvast dank!
  Saskia

  1. Hoi,ook een gelukkgig 2014 Log eens in op de homeplug…daar waar je het wifi signaal mee oppikt. Dan kan je in diverse schermpjes alle instellingen wijzigen. Dus ook je WPA security en het wifi kanaal.

 42. iHoi, ik heb een sitecom 300n range extender en mijn vraag was of ik die ook bedraad aan mijn telford router kan hangen. Probleem is dat mijn signaal door mijn ziggo buren wggedrukt wordt omdat telfort blijkbaar een veel zwakker zendvermogen heeft volgens de helpdesk. Die raden mij aan om er zelf een router achter te hangen. maar omdat ik die range extender toch heb liggen.
  Wifi verbinden heeft geen zin omdat ik zelfs met mijn laptop naast de telford router een heel lage download heb terwijl bedraad de volle mep binnen komt.

 43. Weet iemand welke instelling ik moet maken om een beetje snel internet te hebben ,kan nu niet facetimen .ik heb grijs beeld maar de ander kan mij goed zien ?
  Sitecom router x6N900 aangesloten op een satelite modem

 44. Router Sitecom WLR-4004 300N. Bedraadt kan ik de Elro 903IP camera binnen het LAN en vanaf internet benaderen. Via Wifi lukt niet.
  Ik heb de camera een fixed ip adres gegeven (via DHCP overigens lukt het ook niet).
  Om een of andere reden wil het wifi contact niet tot stand komen. ik kan wel mijn eigen draadloze netwerk selecteren. Ook zonder beveiliging(WPA2) op de wifi lukt het niet om contact te maken. Ik heb 2 van deze camera’s en het probleem doet zich bij beiden voor. Het zelfde probleem doet zich ook voor met de GoodWe converter vd zonnepanelen.

  1. Hey,

   Hebt U al een oplossing gevonden voor de Elro 903IP.
   Heb deze eveneens aangeschaft en ook geen succes om te installeren.
   Indien rechtstreeks op de router aangesloten, geen probleem.
   Via wifi helemaal geen reactie en zelfs met powerline adapter in een ander gebouw ook niet.

   Eddy

 45. Ik heb een goed werkend netwerk met Sitecom LN-555 homeplug. Ik wil het netwerk uitbreiden met enkele LN-516 v2 plugs.Ik krijg het systeem niet werkend. De 500 mbps plugs werken goed, maar de 200 mbps plug wordt niet gezien.
  Heeft iemand ervaring met het door elkaar gebruiken van deze plugs? Hoe krijg ik e.e.a. werkend?

 46. Geachte,

  Wij hebben reeds 2 powerline adapters in onze woning van Telenet ( Topcom 200 – 85mps ) om het signaal draadloos door te sturen van de modem naar de digicorder.
  Ik zou graag wifi ontvangst willen bekomen in een gebouw dat 15m van onze woning staat en 25m van de router om een wifi camera aan te sluiten. zijn adapters van andere merken compatibel? Heb een test gedaan met devolo adapter ( 500 wifi ) maar geen succes. Deze kan het ip adres niet ophalen ondanks een max. aan ontvangst. Wat zijn onze mogelijkheden? Alvast dank voor Uw reactie.

  Mvg

  Eddy

 47. Heb een Devolo 200 AV pakket, wat tot op heden goed liep, echter nu ik ergens anders op het net een van de kastjes heb geplugd is het systeem ontregelt, alle kastje worden niet meer herkent, internet wordt niet doorgegeven. Heb idee dat er groot IP conflict is. Alleen met geen mogelijkheid meer om met de kastjes te communiceren of te resetten cq probleem te verhelpen…. graag je advies..

 48. Heb een Devolo 200 AV pakket, wat tot op heden goed liep, echter nu ik ergens anders op het net een van de kastjes heb geplugd is het systeem ontregelt, alle kastje worden niet meer herkent, internet wordt niet doorgegeven. Heb idee dat er groot IP conflict is. Alleen met geen mogelijkheid meer om met de kastjes te communiceren of te resetten cq probleem te verhelpen.
  graag je advies..

 49. Ik heb een ln-555, heeft ruim een jaar naar volle tevredenheid gewerkt, een enkele reset daargelaten. Op dit moment heb ik geen wifi, na een reset heb ik weer wifi, maar na enkele uren is dat signaal weer verdwenen. De adapters maken wel verbinding met elkaar. Ook de info die Sitecom me stuurt bied geen oplossing. Ik word er moedeloos van…..
  Kan iemand mij verder helpen?

 50. Ik wil graag met mijn sitecom x6 n900 mijn wifi signaal van ziggo verlengen, zodat ik gebruik blijf maken van wifi van ziggo en niet 2 netwerken in huis heb. Hoe kan ik dit doen?

 51. Ik heb een Sitecom WLR5000 V2001 router.

  Ik kan deze niet goed instellen via 192.168.0.1
  Heb de router via OPS knop al een paar keer 20sec ingedrukt, maar geen resultaat.
  Met admin en de code wordt niet aangenomen.
  Ik zie de default:admin/WPA2code.

  Pc is gekoppeld op lan1

 52. ik heb deze wifi usb adapter ook. alleen mijn internet snelheid is erg laag. ik kom niet boven de 30. ik heb bij ziggo 90/9. en de wifi usb kon toch tot 300 mb? kan iemand mij vertellen hoe ik de snelheid kan verhogen? anders moet ik internet bedrading aanschaffen. geen zin. voor de rest bevalt de usb adapter erg goed. alvast bedankt.

 53. Net een Wifi versterker gekocht van Sitecom (LN-555) Na veel proberen nu eindelijk Wifi en een goed signaal. Ook lukt het om te verbinden. Echter bij alle apparaten geen internet. Op hun site kan ik hierover niets vinden. Ik weet dan ook niet hoe ik dit kan oplossen. De Horizonbox (Modem) al gerestart, maar hielp niets.
  Alvast bedankt.

 54. Moet ik de wachtwoorden die meegeleverd worden in de gebruiksaanwijzing worden met de Sitecom X5 N600 ook aan passen.
  De verkoper van de apparaat zij dat het niet nodig is.
  Maar je leest in de krant dat het allemaal standaard wachtwoorden zijn, die worden uitgegeven.
  Wat klopt er nu?

 55. ik he een vraag heb net zo een router gekocht geen problemen met pc en ipad, maar heb een zoon die graag op de playstation een spelletje speelt kan die dat ook doen? want die heb ik nog niet geprobeerd, omdat ik niet wet hoe zo een spel aan moet .

 56. Hi
  Ik heb een WLR 7100 gekocht en die via een vaste verbinding aan gesloten met de Experiabox van KPN.
  Via de vaste lijn heb ik Internet op mijn computer, maar het WIFI network werkt niet meer.
  Als ik de vaste verbinding verbreek met de WLR, doet het netwerk van de Experia het weer!!

  Wie kan me helpen?

  Robert

 57. Nu alweer 2 weken bezig om de 300N te laten samenwerken met een cisco can Ziggo. Dit met behulp van sitecom. Simpel….vergeet het maar. Onduidelijke instructies, slechte handleiding, etc. Eindelijk nu bedraad werkend (2 nassen te benaderen van buiten, 3e nog niet), maar een volgend probleem sient zich alweer aan: wifi is onvoorstelbaar instabiel. Om de haverklap valt deze uit…..het internet wel te verstaan maar niet het interne netwerk! Ik gooi in het weekend het hele spul eruit.

 58. Ik heb al 5 jaar de sitecom router N300, nu pas een nieuw modem van ziggo, kan ik de oude router er dan gewoon weer aan vast maken??
  Of moet ik dan aanmelden met een ip address?

  Groet Jeanet

 59. Ik heb zopas een N300 Wi-Fi access point gekocht. In dit artikel staat veel lof over het gebruiksgemak. En misschien is dit zo, maar de kwaliteit en volledigheid van de documentatie is beneden alle peil. In het artikel prijst men OPS. In de manual staat er dat het OPS lichtje aangeeft dat je in OPS mode bent, maar wat OPS is, daar heb je het raden naar – zeer verhelderend. Enz. enz.

  1. ik heb vol vertrouwen vanmiddag een sitecom N300 WLX-1000 gekocht maar zit al weer uren te kl….
   hij is te vinden tussen de netwerken geeft ook het wifi ‘golfje’ aan maar geen verbinding, er wordt geen wachtwoord gevraagd en ik kan hem niet beveiligen. Niet installeren dus.
   Alleen het groene aanlampje brandt en soms het ops lichtje.
   Kortom hij staat tussen mijn andere wifi netwerken (ook die van alle buren) maar verder niks.
   De site van sitecom laat het ook afweten want wat wordt geadviseerd op de verpakking die site is niet (ook) niet te vinden.
   Hoop dat ik hem terug kan brengen naar de winkel.

 60. Wij hebben een homeplug doe het voorheen goed deed, maar nu telkens aangeeft dat hij geen ip adres kan vinden. Hoe los ik dit op.

  1. Beste Elisa,

   De homeplug geeft slechts een IP adres door naar de achterliggende PC. Het probleem ligt waarschijnlijk ergens anders in het netwerk. Kijk of je wel een IP adres krijgt wanneer je een PC direct met het modem/router verbindt. Is dit wel het geval, dan even de homeplugs resetten en opnieuw installeren.

 61. Is het mogelijk om naast een wifi Range Extender van sitecom ook een Homeplug systeem aan te sluiten op de zelfde verbinden?

  1. Beste Andres,

   Een homeplug sluit je aan op de router en vervolgens de 2e adapter direct op een PC. Bij een draadloze homeplug is het een apart draadloos netwerk die verder niet in verbinding staat met de repeater.

 62. Heb AC 750 dual router

  Beide frequenties zijn verbonden, maar echt verbinden doet hij alleen op de 2.5 Hz.
  Ooit ging het prima, nu lang niet gebruikt.

  Ik klik op de 5 Ghz, hij gaat aan het werk, meldt verbonden, en gaat meteen weer op de 2.5 GHz.

  Hoe/wat is het commando om te BLIJVEN na switchen………….., zo simpel maar niet voor mij :(

  BTW, verschil bij de complete inlog is alleen de eerste letter van de netwerknaam: een hoofd- en een kleine letter. Maar daar zal het probleem niet liggen , toch ?

 63. Ik heb een (oude) WL-405 Internet Camera, en wil firmware opwaarderen (nu op 1.5, zou 1.8 moeten zijn). Wat blijkt, alle firmware is niet meer beschikbaar op Sitecom site. Hoe kan ik dit toch verkrijgen?

 64. Mijn oude setup: KPN router Experiabox V9. Van daar uit een vaste UTP kabel naar de woonkamer waar deze kabel op de gele WAN port van de Sitecom X6 N900 is aangesloten. Dan op de grijze poorten het zwarte kastje van KPN aangesloten voor de TV en de XBOX 360.
  Probleem: Televisie geeft foutcode 12. Xbox werkt.

  Het vreemde is dat het wel altijd probleemloos gewerkt heeft, maar sinds een paar dagen niet meer.

  Helemaal gek geworden en uiteidelijk de volgende oplossing gebruikt:
  I.p.v. poorten van de Sitesom te gebruiken als switch, eerst de KPN router aansluiten op een simpele switch die ik nog had liggen, Van daaruit drie kabels, een naar de TV, een naar de XBOX en een naar de Sitecom die nu alleen maar als access point fungeert. En voila. Het werkt.
  Beetje stom en zonde van de extra kabels en switch. De DHCP op de Sitecom staat trouwens uit. Ik heb ook een vast IP adres geprobeerd, maar dat werkte ook niet.

  Is hier een oplossing voor? Om de switch er tussen uit te krijgen?

 65. Sitecom Router geplaatst op houten zolder, om dat de ziggo modem slecht door de verdiepingsvloer van beton komt,maar de Sitecom N300 X4 | PCM heeft altijd een slecht bereik gehad, en nu een paar jaar verder , blijkt ook nog een poort niet meer te werken, waar totaal 4 computers met bekabeling op staan, dus nu 3 , maar het wifi bereik door hout en gips is bar slecht.

  Wie heeft een idee, is de poort stuk, of is hier een instelling een boosdoener.
  Bij voorbaat dank.

  1. Beste,

   Mijn advies: sitecom in de prullenbak :) Er zijn tegenwoordig prima budget routers te krijgen die als vervanging kunnen dienen, deze staan op: http://www.routershop.nl/budget-routers/cid=3290
   Mocht je liever het hele netwerk in 1 keer willen vervangen en overal in huis draadloos bereik hebben dan zou je de wifi voor thuis bundel kunnen nemen: http://www.wifishop.nl/wi-fi-voor-thuis-bundel/pid=47109
   Voor meer informatie over de beste routers van dit moment: de beste wi-fi router 2016.

 66. Hoi, wij hebben al enige tijd de Site Com WLR 4000 v1 001.

  Weet iemand of dat ik de password of code kan veranderen?

  Alvast bedankt !She

 67. Waarom worden de mini homeplugs niet meer verkocht? Ik heb ze en werken perfect via stroomnetwerk om boven draadloos tv te kijken. Top! Wilde dit delen als tip, werk nl bij een internetprovider als commercieel adviseur. Is het weggeconccureerd door google chromecast of tplink?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.