Engenius: producten met hoog zendvermogen

19

Wie Engenius zegt, zegt Senao. En wie Senao zegt, zegt hoog zendvermogen. Als u wifi apparatuur met een groot bereik zoekt kunt u niet om de Engenius producten heen. Wie is deze fabrikant en wat maakt deze draadloze apparatuur zo uniek?

Senao

In 1999 is Engenius opgericht als dochter bedrijf van Senao. Senao is al in 1979 opgericht en heeft meer dan 1000 werknemers. Naast draadloze netwerk apparatuur maakt het bedrijf onder andere ook telefoons en switches. De afgelopen jaren werden de producten verkocht onder de merknaam Senao.

De fabrikant heeft er onlangs voor gekozen om onder de merkaan Engenius in Europa verder te gaan. Veel producten worden als ‘ Engenius Senao’, om zo verwarring bij de consument te voorkomen die bekend was met Senao. De Engenius producten zijn precies hetzelfde en van dezelfde fantastische kwaliteit.

Groot bereik

Door het hoge zendvermogen hebben de Engenius producten een zeer groot bereik. Daardoor zijn deze producten zeer populair bij de veeleisende wifi gebruiker. Ze maken producten met 100mW zendvermogen, dat is zo’n 3 tot 4 keer sterker dan standaard draadloos netwerk apparatuur. Als u op zoek bent naar extreem groot wifi bereik, kunt u beter kiezen voor hoog zendvermogen dan voor 802.11n apparatuur.

Access points

De access points van Engenius hebben hoog zendvermogen. De nieuwste modellen hebben maar liefst een zendvermogen van 400 of zelfs 600mW! Een access point sluit u aan op uw modem/router die u bijvoorbeeld van uw internet provider heeft gekregen.

Het bekende en zeer gewilde model ECB-3220 is inmiddels niet meer leverbaar. Dit model was voorzien van 400mW zendvermogen, terwijl standaard producten een vermogen leveren van 30 tot 50mW.

Gelukkig is er een nieuwe Engenius krachtpatser op de markt. De opvolger is de ECB-3500. Deze krachtpatser levert maar liefst 600mW zendvermogen, heeft twee afneembare antennes en is geschikt voor DD-WRT software. Als u hiermee het gewenste bereik niet haalt, woont u een Kooi van Faraday ;)

Bestel de ECB-3500 meteen bij Misco

Wifi usb adapters

Wifi werkt van 2 kanten. Je kunt een access point hebben die met hoog zendvermogen heel hard staat te schreeuwen, je wifi ontvanger moet wel verstaanbaar terug kunnen schreeuwen. Daarom brengt Engenius ook wifi usb adapters op de markt met hoog zendvermogen. Deze ontvangers zijn ook ideaal voor beter ontvangst op de camping of bij een andere hotspot.

Het meest bekende model is de EUB-362EXT. Dit model leverde 100mW zend- en ontvangst vermogen. De mogelijkheid om een externe antenne aan te sluiten is ideaal voor situaties waarbij u ver van het access point vandaan zit, zoals op de camping. Persoonlijk heb ik nog geen betere USB adapter gehad! De EUB-362EXT is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Ook de opvolger de EUB-9701EXT is inmiddels weer opgevolgd door de Engenius EUB-9603H met maar liefst 500mW zendvermogen. Die is meteen geschikt voor het ontvangen van wireless n netwerken. Uiteraard weer met hoog zendvermogen en afneembare antennes. En voor de mensen met een Mac computer: er worden ook drivers voor Mac bijgeleverd!

19 gedachten over “Engenius: producten met hoog zendvermogen

  1. Ik gebruik sinds een paar maanden een Engenius EUB-362EXT. Ben hierover zeer tevreden. Altijd een zeer goede verbinding. Een aanrader

    1. Naar mijn weten zijn er helaas geen drivers voor de Mac voor deze USB-adapter. Je zou het eens na kunnen vragen op engeniustech.com of senao.nl

  2. Kunt u mij ook informatie sturen van verschillende telefoontoestellen met een groot bereik.
    Alvast bedankt.

    Mvg ietje van Zanden

    1. Dat zal mij een worst wezen Henk.
      Beter 1 sterk punt dan je hele huis vol met repeaters of andere zooi met nog meer signalen.

  3. hallo allemaal
    ik heb een eoc 1650
    nu kom ik niet verder met installeren
    ip adres invoeren 192.168.1.1
    dit moet in de internet browser
    helaas wil dit niet, adres is niet bekend
    wie kan mij vertellen wat ik fout doe?
    bij suport engenius krijg ik niemand aan de lijn.
    vr. gr. frank

  4. Beste jan,
    Ik heb ook een eoc1650 maar hoe stel je het zendvermogen op max?
    Ik weet dat het met contry/region moet maar welk land heeft de hoogste?

    1. Hallo Geert,

      Als het goed is kun je in ‘Wireless Advanced Settings’ de output power gewoon in dbm instellen. Mocht dat niet zo zijn, laat het even weten.

  5. Beste Jan,

    Ik heb een accesspoint die 1000mW zendkracht heeft.
    Nu zegt Agentschap Telecom dat het verboden is om deze apparaten te gebruiken.
    Weet u wat de boetes kunnen zijn voor het zenden van boven de 100mW?
    En is er veel controle?

    Alvast bedankt. Groeten!

  6. Beste Jan,
    Woon s’winters op de boot en lig in jachthaven
    Heb WiFi in jachthaven wat kan ik het beste hebben om het signaal te versterken voor ontvangst voor iPad en Apple tv heb geen computer a/b

    1. Beste,

      Er is een nieuw product op de markt die hiervoor misschien wel geschikt is: De EZ hotspot extender v4: https://www.wifishop.nl/ezwifi-ez-hotspot-extender-v4/pid=49569
      Standaard zit er een buitenantenne bij met zuignap, maar als je op een boot zit zou je die antenne kunnen vervangen voor een buitenatenne en dan via een wat langere antenne kabel kunnen aansluiten op de extender. Hij pakt dan het signaal buiten op via de antenne en intern wordt het via een eigen wifi netwerk weer verdeeld over de rest van de apparaten.

  7. Zo jammer dat AT zich met apparatuur van zogezegd te hoge vermogens bezig houdt. Masr waat hebben we het eigenlijk over, 100 mw is niks als je een gemiddelde radio piraat neemt die gerust boven de 100 watt uit komt. Kan ik me storingen nog indenken. 100 mw wifi valt geeoon weg in de massa en je hebt er bij thuisgebruik het gemak v.e. optimaal bereik door je hele huis.

    1. Appels met peren vergelijken… totaal verschillende frequentiebanden! 1000 watt of 10.000 watt is totaal niet veel op de FM band. Anno 2019 is het ook bijna onmogelijk om nog te kunnen storen als radiozender. Mensen hebben geen radio’s meer op antenne, geen tv’s op antenne, geen huistelefoon met antenne etc etc. Tegenwoordig zijn er radiozenders zonder vergunning met 10.000 watt. Dagen achtereen aan het uitzenden. Gebeurt niets. Spul is tegenwoordig gekeurd en alles komt uit de fabriek. Vroeger….. Toen kon je storen met een radio of tv zender… Nu merkt de buurman niet eens meer dat je een zender hebt.

  8. Extenders moet je beter mijden. Dat is weggegooid geld. 9 van de 10 keer werkt dit niet of nauwelijks en bedenkt ook dat de tijd sterk is veranderd in de technologie. Zo zijn er ook wasmachines met wifi op de markt. Voor echte resultaten adviseer ik een router met groot bereik. Dat is een investering waar je echt meer aan hebt. Ook voor lange duur.

  9. Beste Jan,

    Ik heb al een ecb350(max tx) als accespoint in de schuur staan…maar haal het einde van de tuin(fors) nog maar net.

    Heeft het zin om de antenne de te upgraden voor b.v. de EZWiFi 8dBi of zou je mijn iets aanders aanbevelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.