Internet camping

door Jan Mulder

6

Draadloos internet op de campingJe ziet het steeds meer: draadloos internet op de camping. Op Wifi Campings vind je een lijst met campings in Europa die draadloos internet hebben voor hun gasten. Op deze campings kunt u internetten door gebruik te maken van de aanwezige hotspot.

Verschillende typen hotspots

Op veel plaatsen zijn hotspots van telecom providers aanwezig, zoals KPN en T-Mobile. Vaak hebben deze hotspots geen volledige dekking over de hele camping. Daarom kiezen veel camping houders er voor een eigen hotspot aan te leggen. Op kleine campings kun je bijvoorbeeld draadloos internetten op het terras bij de receptie. En grote campings kiezen bijvoorbeeld voor volledige wifi dekking over het hele terrein.

Campings kiezen vaak voor een eigen systeem vanwege de optimale gastbeleving. Kampeerders hebben liever internet voor hun tent of in hun caravan, dan dat ze op een bepaalde plaats moeten zitten voor bereik. Ook kunnen ze hun omzet verhogen, doordat ze zelf een tarief kiezen die de gasten betalen voor deze dienst.

Beveiliging

Op een hotspot zit vaak geen encryptie zoals WPA of WPA2. Je kunt gewoon verbinden met het draadloze netwerk waarna je moet inloggen. Dit inloggen gaat veelal middels een radius server. Meer hierover lees je in het artikel wifi beveiliging. Het is wel aan te raden een firewall te gebruiken op je laptop als je gebruik gaat maken van een hotspot. Overigens geldt dit ook voor internet thuis, ga niet op internet zonder firewall en antivirus software! Meer informatie? Kijk bij veilig internetten.

Bereik van een hotspot

Het bereik van een hotspot op de camping hangt af van verschillende factoren zoals: het aantal access points, of er veel bomen staan en of er andere storingsbronnen zijn. Het bereik in de voortent zal ook veel beter zijn dan in een stacaravan, omdat het materiaal van deze stacaravan het signaal negatief beïnvloed. Ook zul je een beter bereik hebben als je gebruik maakt van een krachtige wifi ontvanger.

Camping eigenaar?

Eigenaar van een camping, jachthaven of andere toeristische locatie? Lees dan eens hoe je een hotspot installeert voor wifi op de camping.

Mobiel

Met je telefoon of laptop kun je tegenwoordig ook mobiel internetten. De tarieven zijn de afgelopen tijd flink gedaald. Lees hier hoe je mobiel op internet kunt. Of bekijk direct het goedkoopste mobiel internet abonnement van T-Mobile. Ideaal voor internet op de camping en onderweg!
Tags: , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.6 reacties op Draadloos internet op de camping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑