Wifi engenius ez repeater

door Nico

72

EnGenius EZ Repeater universele WiFi versterkerDe EnGenius EZ repeater is een WiFi versterker met een hoog zendvermogen. Deze WiFi versterker is zeer eenvoudig in gebruik en kan zonder problemen publieke WiFi hotspots, Ziggo, KPN en Telenet hotspots versterken. De meeste WiFi versterkers op de markt kunnen slechts publieke hotspots versterken maar geen Ziggo of Telenet, de EZ repeater kan dit dus wel. U installeert de EnGenius EZ repeater eenvoudig via uw smartphone, tablet of PC.

Update 2017: Dit model is helaas niet meer verkrijgbaar en heeft een opvolger in de vorm van de EZ Hotspot extender V4.

Verschil met EZ Hotspot extender

EnGenius kwam een jaar geleden met de EnGenius EZ Hotspot extender op de markt. In mei 2014 schreven wij hier al een artikel over en in juni schreven wij een review over dit product. Deze week heeft EnGenius een nieuwe variant van dit model geïntroduceerd, de EnGenius EZ Repeater.

De nieuwe EnGenius EZ Repeater is geschikt voor indoor gebruik en komt in de vorm van een rookmelder zodat het apparaat aan een plafond kan worden gemonteerd. Het is uiteraard ook mogelijk om het apparaat gewoon normaal neer te zetten zonder plafond montage.

De EnGenius EZ Repeater heeft een hoger zendvermogen dan de EZ Hotspot extender en is voorzien van speciale software die het nog makkelijker maakt om het apparaat te installeren. Met slechts een paar klikken versterkt u ieder WiFi signaal. De EnGenius EZ repeater heeft alleen een stroomaansluiting nodig en kan zelfs via uw smartphone worden geïnstalleerd.

Standaard levert EnGenius er ook een 12volts auto-lader bij zodat u de EZ repeater ook uitstekent in een caravan, camper of auto kunt gebruiken.

Eenvoudige installatie

Om u te laten zien hoe eenvoudig de installatie is, lopen we de 5 stappen even door.

Stap 1
Sluit de EZ Repeater aan op een stopcontact of via de auto-lader. Zoek vervolgens naar WiFi netwerken in de omgeving. U zal een netwerk zien dat begint met EZ@ gevolgd door een nummer.
Kies dit netwerk om mee te verbinden.

ez-r1

Stap 2
U krijgt vervolgens de vraag om een wachtwoord op te geven. Het wachtwoord staat vermeld op de EnGenius EZ Repeater als “Key” aan de zijkant op een sticker.

ez-r2

Stap 3
Nadat er verbinding is gemaakt opent u uw internet browser (internet explorer, safari, chrome, firefox etc) en tikt u in de adresbalk ez.eu in of ezhotspot.eu. U krijgt het volgende scherm te zien

ez-r3

In ons voorbeeld verbinden we met een normale wifi hotspot en kiezen we voor “Scan private networks”. Hiermee zoek je naar alle hotspots waar een wachtwoord op zit. Wanneer je zoekt op “Scan public hotspots” zal je alleen WiFi netwerken zien waar geen wachtwoord voor nodig is. De EZ repeater zal nu zoeken naar beschikbare netwerken.

Stap 4
Na het scannen ziet u een beschikbare netwerknaam staan, hier kunt u op klikken om een lijst van alle beschikbare netwerken weer te geven.

Kies vervolgens uit de lijst het netwerk waarvan u het wifi signaal wilt versterken, vul het wachtwoord in en klik op “Submit”

ez-r4

Stap 5
Om alles te bevestigen hoeft u nu alleen nog maar op confirm te klikken en de EnGenius EZ repeater zal na ongeveer een minuut klaar zijn voor gebruik.

ez-r5

Het WiFi netwerk wordt nu versterkt doorgegeven aan uw apparaten.

Ideaal voor op vakantie

De EnGenius EZ repeater is zoals u kunt zien zeer eenvoudig te installeren. Dit maakt het apparaat ideaal om mee te nemen op vakantie om bijvoorbeeld op de camping, bungalow of hotel het WiFi netwerk te versterken voor al uw apparatuur en gezinsleden.

Wanneer een voucher nodig is voor WiFi toegang kunt u deze voucher gebruiken met de EZ repeater. Het grote voordeel is dat de voucher vervolgens gedeeld wordt door alle apparatuur en u dus niet voor iedere gebruiker een aparte voucher hoeft te kopen!

Direct bestellen

De EnGenius EZ Repeater is te bestellen bij Wifishop.nl voor € 149,-
In de verpakking zit het volgende:

  • Engenius EZ repeater
  • Stroomadapter
  • Autolader 12V
  • Handleiding
  • UTP kabelTags: , , , , , ,


Over de auteur

Mijn naam is Nico en ik schrijf verschillende artikelen over netwerk en telecom oplossingen. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met netwerken en Wi-Fi producten.72 reacties op EnGenius EZ Repeater universele WiFi versterker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑