EnGenius EZ Repeater universele WiFi versterker

73
engenius ez repeater

De EnGenius EZ repeater is een WiFi versterker met een hoog zendvermogen. Deze WiFi versterker is zeer eenvoudig in gebruik en kan zonder problemen publieke WiFi hotspots, Ziggo, KPN en Telenet hotspots versterken. De meeste WiFi versterkers op de markt kunnen slechts publieke hotspots versterken maar geen Ziggo of Telenet, de EZ repeater kan dit dus wel. U installeert de EnGenius EZ repeater eenvoudig via uw smartphone, tablet of PC.

Update 2017: Dit model is helaas niet meer verkrijgbaar en heeft een opvolger in de vorm van de EZ Hotspot extender V4.

Verschil met EZ Hotspot extender

EnGenius kwam een jaar geleden met de EnGenius EZ Hotspot extender op de markt. In mei 2014 schreven wij hier al een artikel over en in juni schreven wij een review over dit product. Deze week heeft EnGenius een nieuwe variant van dit model geïntroduceerd, de EnGenius EZ Repeater.

De nieuwe EnGenius EZ Repeater is geschikt voor indoor gebruik en komt in de vorm van een rookmelder zodat het apparaat aan een plafond kan worden gemonteerd. Het is uiteraard ook mogelijk om het apparaat gewoon normaal neer te zetten zonder plafond montage.

De EnGenius EZ Repeater heeft een hoger zendvermogen dan de EZ Hotspot extender en is voorzien van speciale software die het nog makkelijker maakt om het apparaat te installeren. Met slechts een paar klikken versterkt u ieder WiFi signaal. De EnGenius EZ repeater heeft alleen een stroomaansluiting nodig en kan zelfs via uw smartphone worden geïnstalleerd.

Standaard levert EnGenius er ook een 12volts auto-lader bij zodat u de EZ repeater ook uitstekent in een caravan, camper of auto kunt gebruiken.

Eenvoudige installatie

Om u te laten zien hoe eenvoudig de installatie is, lopen we de 5 stappen even door.

Stap 1
Sluit de EZ Repeater aan op een stopcontact of via de auto-lader. Zoek vervolgens naar WiFi netwerken in de omgeving. U zal een netwerk zien dat begint met EZ@ gevolgd door een nummer.
Kies dit netwerk om mee te verbinden.

ez-r1

Stap 2
U krijgt vervolgens de vraag om een wachtwoord op te geven. Het wachtwoord staat vermeld op de EnGenius EZ Repeater als “Key” aan de zijkant op een sticker.

ez-r2

Stap 3
Nadat er verbinding is gemaakt opent u uw internet browser (internet explorer, safari, chrome, firefox etc) en tikt u in de adresbalk ez.eu in of ezhotspot.eu. U krijgt het volgende scherm te zien

ez-r3

In ons voorbeeld verbinden we met een normale wifi hotspot en kiezen we voor “Scan private networks”. Hiermee zoek je naar alle hotspots waar een wachtwoord op zit. Wanneer je zoekt op “Scan public hotspots” zal je alleen WiFi netwerken zien waar geen wachtwoord voor nodig is. De EZ repeater zal nu zoeken naar beschikbare netwerken.

Stap 4
Na het scannen ziet u een beschikbare netwerknaam staan, hier kunt u op klikken om een lijst van alle beschikbare netwerken weer te geven.

Kies vervolgens uit de lijst het netwerk waarvan u het wifi signaal wilt versterken, vul het wachtwoord in en klik op “Submit”

ez-r4

Stap 5
Om alles te bevestigen hoeft u nu alleen nog maar op confirm te klikken en de EnGenius EZ repeater zal na ongeveer een minuut klaar zijn voor gebruik.

ez-r5

Het WiFi netwerk wordt nu versterkt doorgegeven aan uw apparaten.

Ideaal voor op vakantie

De EnGenius EZ repeater is zoals u kunt zien zeer eenvoudig te installeren. Dit maakt het apparaat ideaal om mee te nemen op vakantie om bijvoorbeeld op de camping, bungalow of hotel het WiFi netwerk te versterken voor al uw apparatuur en gezinsleden.

Wanneer een voucher nodig is voor WiFi toegang kunt u deze voucher gebruiken met de EZ repeater. Het grote voordeel is dat de voucher vervolgens gedeeld wordt door alle apparatuur en u dus niet voor iedere gebruiker een aparte voucher hoeft te kopen!

Direct bestellen

De EnGenius EZ Repeater is te bestellen bij Wifishop.nl voor € 149,-
In de verpakking zit het volgende:

 • Engenius EZ repeater
 • Stroomadapter
 • Autolader 12V
 • Handleiding
 • UTP kabel

73 gedachten over “EnGenius EZ Repeater universele WiFi versterker

 1. Beste Nico
  Dank het artikel. Ik heb de repeater aangeschaft en wat je zegt klopt. Eenvoudig aan te sluiten.
  Ik heb inmiddels wel een hick up gehad. Hij was mijn Ziggo wifi kwijt geraakt en kon m niet terugvinden. Een reset hielp. Nu hopen dat het eenmalig is.
  Ik heb 2 vragen. Weet je of de leds uitgezet kunnen worden. Ze zijn nl erg fel.
  Verder wil ik het ram opnieuw flashen (update) maar dat staat nergens uitgelegd en vanuit de de ipad lukt het niet. Heb jij suggesties?
  Met vriendelijke groet,
  Bert Vermaat

  1. Beste Bert,

   Volgens mij is deze unit niet te flashen omdat er custom firmware inzit die je niet kan updaten of vervangen. De LEDS zijn helaas niet uit te zetten maar ik zal het doorgeven aan Engenius voor een eventuele toekomstige update!

    1. Ik heb de vraag aan Engenius gesteld.
     Hierbij hun snelle en duidelijke antwoord:
     Dear Sir/Madam,

     Our apologies for the reply in English and hope you can accept it. Otherwise, reply “Dutch please” and a Dutch technician will reply you during a working office day.

     You can switch off the LED by:

     1. Go to the Advanced Console
     2. Go to top System –> LED Configuration
     3. On the trigger field, select None
     4. Repeat for the 2 other LEDs.
     5. Click on Save and Apply
     6. LEDs will be turn off

    1. Hmm vreemd zou moeten werken. In dit geval kan je het beste even met Engenius bellen om te kijken of zij nog een manier hebben om hem te resetten: 0900-9434222

 2. Heb een router van kpn experiabox
  Heb alles geïnstalleerd volgens de beschrijving en de repeater staat in de huiskamer. Hier heb ik goede verbinding via de repeater
  Ik heb de repeater meegenomen achter in mijn tuin, ongeveer 15 meter van het huis, maar daar heb ik geen internet verbinding. Hoe kan dit
  Als ik op een camping zou staan, waarbij alleen goede ontvangst is bij de receptie en ik verder weg sta met de caravan, zou ik toch volgens de beschrijving ontvangst moeten hebben, waarom heb ik dit niet als ik de repeater in mijn tuinhuisje zet
  Hopend op een spoedige reactie

  vr.groet
  Lya

 3. Hallo.
  Ik wel hem ook voor de tuin en zolder gebruiken en ook voor op de camping om het wifi te versterken,
  Graag u antwoord,bij voorbaat dank daar voor.

 4. Hallo heb een vraag over engenius ez repeater. Bij mij op de camping moet ik inloggen op het netwerk met gebruikersnaam en wachtwoord. Kan dat ook met deze repeater? Ik hoor het graag. Mvg GJ

  1. Beste Gert-Jan,

   Jazeker, hier is hij voor gemaakt :) Je komt op de inlogpagina van de camping en vult dan eventueel je voucher code in. Vervolgens kan je met meerdere apparaten, via de Engenius gebruik maken van de internet verbinding!

 5. In ons clubhuis hebben we twee draadloze netwerken: een open voor de leden en een gesloten voor het kassasysteem. Beide netwerken willen we een groter bereik geven. Zou er een minimum afstand bestaan voor twee repearters onderling? Bijvoorbeeld om interferentie te voorkomen?

 6. Ik zit momenteel op Gran Canaria Parc Gristobal.
  Ik wil de engenius gebruiken maar hij doet het niet
  Ik moet eerst met een user id inloggen en daarna een wachtwoord invoeren
  Dat lukt niet want ik kan bij de engenius geen user id invoeren
  Is daar een oplossing voor?
  Groeten
  Piet

  1. Beste Pieter,

   Als het goed is zou je moeten scannen voor publieke hotspots, wanneer je de Engenius laat verbinden met de hotspot van het hotel en vervolgens online probeert te gaan, moet je ene pagina krijgen waar je eenmalig moet inloggen. Daarna zou het moeten werken.

   1. Als het goed is, maar het is niet goed. Ik krijg dan alleen de melding wireless encryption key.
    Maar van het hotel moet ik eerst inloggen met hun user id en daarna het wireless incryption key.
    Er is alleen mogelijkheid om 1 vakje in te vullen ,maar ik heb dus 2 nodig.
    Ik heb alles geprobeerd achter elkaar en dat werk ook nie
    Ik kan probleemloos inloggen met mijn telefoontje en iPad dat werk goed dus een probleem is het niet nu maar ik wou het uitproberen voor de camping van de zomer.
    Groeten Pieter

    1. Beste Pieter,

     Heel vreemd en ik zou zo niet de oplossing weten. Het kan zijn dat het hotel een rare configuratie gebruikt waardoor het niet werkt met de EZ repeater. Je kan eventueel nog bellen met de Engenius helpdesk, die kunnen stap voor stap erdoorheen lopen en misschien herkennen zij het probleem.

 7. Ik heb de ez repeater aangeschaft maar kan bij het installeren (ziggo modem) geen contact krijgen met de website “ez.eu / ezrepeater.eu / ezhotspot.eu”!!
  Kan iemand uitleggen hoe nu verder?

 8. Prima device, de sticker aan de onderzijde geeft alleen aan dat het een EAP300 betreft met bijbehorende HW en SW versie. Dit klopt dus niet en ging mis bij upgrade firmware. Van dozenschuiver wifishop.nl geen enkele respons op email, gelukkig door de helpdesk van Engenius zeer snel geholpen.

  1. Beste Igor,

   De EZ repeater is in feite ook een EAP300 met custom firmware. Wifishop is geen dozenschuiver hoor, normaal wordt er zeer snel op e-mail gereageerd. Je kan ze uiteraard ook altijd gewoon bellen bij spoed. Gelukkig heeft Engenius je kunnen helpen.

 9. Hallo Nico,

  Als ik deze repeater aanschaf ben ik dan verplicht om op een camping toch een kaart aan te schaffen om een wifi signaal te krijgen of kan ik zonder zo’n kaart ook verbinding maken met het netwerk op bv de camping.
  Wij zijn ook lid van Canal Digitaal, kan ik via de kaart hiervan ook gebruik maken van de repeater?

  1. Beste Nico,

   Je zal toch een voucher dienen te kopen om gebruik te maken van het wifi netwerk. Het voordeel is dat je maar 1 voucher hoeft te kopen voor al je apparatuur ipv per apparaat 1 voucher. Je kan geen TV kijken via de repeater, hier zal je toch iets anders (schotel) voor nodig hebben ben ik bang.

 10. Goedemiddag,

  Net aangeschaft en aangesloten. Het lampje van de wifi staat een moment stil en gaat vervolgens knipperen. Wat doe ik verkeerd en/of hoe los ik het op?

 11. goede avond

  ben nu verbonden met een van de hotspots.
  hoe kom ik terug op het keuzescherm waar ik kan kiezen tussen ziggo kpn private en free wifi enz?

  mvg johan

  1. Beste Johan,

   Als het goed is kan je naar ez.eu gaat in je browser moet je weer op het apparaat komen. Lukt dit niet, dan even resetten door het blauw lampje op de voorkant ingedrukt te houden en de installatie opnieuw te doorlopen.

 12. Goede avond,
  Ben al enige tijd bezig om de EZ repeater te installeren. Tijdens het inloggen op mij Ziggo router gaat de verbinding verloren. Ook in mijn netwerkcentrum is de repeater soms niet te zien. Het lukt mij dus niet om verbinding te krijgen. Ik lees iets over een led lampje om te resetten, maar dit lampje brand bij mij ook niet. Is er iets mis met het apparaat. De repeater ligt 5 meter van de router en 1 meter van mijn labtop.
  Ik heb een Ziggo router en als ik deze via de Repeat Ziggo opzoek vind hij deze maar zodra ik verbinding wil maken valt na enkele seconden de wifi verbinding van de EZ repeater weg.

  1. Beste John,

   Dat klinkt als een defect als ik het zo hoor. Het LED lampje op de voorkant van de repeater is de reset knop, probeer hem eens ingedrukt te houden (10seconden) en probeer het dan nog eens. Lukt het niet, dan is er waarschijnlijk iets niet goed en kan je hem het beste even terugsturen naar de winkel waar hij is gekocht.

 13. Beste Nico,

  Helemaal blij dat dit een oplossing is voor de camping heb ik aangeschaft. Het seizoen begon en ik uiteraard direct installeren. Hij pakt alles prima op en geeft ook een sterke WiFi ontvangst aan. Toch verlies ik om de haverklap de verbinding of valt de WiFi weg. De vraag gesteld aan de campingeigenaar en die kwam langs met een vriend die altijd de technische faciliteiten beheert. In de centrale ruimte waar men normaal naartoe loopt om ontvangst te hebben, hangt een EnGenius antenne. De vriend beweert nu dat de snelheid van het internet niet hoog genoeg ligt (slechts 6MB) om overal ontvangst te hebben. Ik ben een digibeet en denk dan alleen maar dat er toch een mogelijkheid moet zijn om dit te verbeteren zonder al teveel kosten voor de campingeigenaar. Desnoods de kosten delen in de jaarplaats met anderen. Veel mensen vinden het fijn om rond de caravan ontvangst te hebben. Hoe moet ik deze opmerking zien? Is er dan snelheid afgeknepen? Ik snap het niet en hoop dat deze informatie voldoende is om er iets over te zeggen. Ik hoor het graag en dank je wel.

  Groet, Rob

  1. Beste Rob,

   Een lastige situatie die ik helaas zo niet kan beantwoorden zonder echt alle details te weten. Je zou in dit geval even samen met de camping eigenaar contact op moeten nemen met de mensen van http://www.wifishop.nl , die sluiten dagelijks campings aan op wifi en lossen dit soort problemen regelmatig op. Ik denk dat zij wel tips hebben om dit zonder al te veel kosten op te lossen.

 14. Ik heb een vraag.
  Hoe kom ik aan Dashboard Password ?
  Ik wil namelijk in de setup kijken van mijn EnGenius EZ Repeater.
  Bij voorbaat mijn dank.

 15. Beste Nico,

  Ik wil mijn wifi bereik vergroten en loop hierbij te twijfelen tussen de EnGenius ECB350 access point en deze EZ repeater.
  Welk van deze 2 heeft het grootste bereik zodat ik ook achter in de tuin (30 meter) en op zolder ook draadloos mijn werk kan doen.
  Ik kan aardig met de pc overweg en de prijs van beide is nagenoeg gelijk dus vandaar mijn vraag.
  not: blijft bij de EZ repeater het bestaande wifi network (Ziggo) gewoon bestaan en krijg ik 2 wifi netwerken of neemt hij het Ziggo network over?

  1. Beste Sander,

   De ECB350 is echt een los access point en zal voornamelijk krachtiger uitzenden dan je huidige router. Echter om te onvtangen en terug te sturen moeten je zenders in bijv. je smartphones en tablets ook krachtig genoeg zijn. Als dit niet het geval is heb je weinig aan het extra vermogen van de ECB350. De EZ repeater daarintegen plaats je o het punt waar het signaal iets minder begint te worden, hij pikt het op en stuurt het opnieuw door met extra versterking. Dit geeft je dus wat meer bereik maar wel met het nadeel dat je snelheid gehalveerd wordt. Op zich geen probleem tenzij je flink gaat zitten streamen of downloaden. De EZ repeater gebruikt een apart SSID dan die van Ziggo, je zal dus altijd met de repeater moeten verbinden of met je ziggo modem. Meestal switched het apparaat dat je gebruikt wel tussen beide wanneer de 1 overduidelijk sterker is dan de andere.

   Kortom, lastige keuze tussen beide. Elk heeft zo zijn voor en nadelen. Misschien is de beste oplossing de ECB350 en deze dan ergens in het midden te plaatsen en met een UTP kabel met je ziggo router te verbinden. Zo verklein je de afstand tussen de ontvangers en heb je toch een sterk access point. Je kunt dan het Wi-Fi gedeelte in het ziggo modem uitschakelen. Een alternatief voor de ECB350 is de Ubiquiti AC-LR die je wat meer snelheid biedt en die je netjes aan je plafond kunt hangen. http://www.wifishop.nl/ubiquiti-uap-ac-lr/pid=41222

 16. Hoi Nico,

  De camping waar ik sta heeft een zwakke internetsnelheid omdat alleen ADSL mogelijk is. De camping staat te ver van de centrale af om snel internet te krijgen. Nu heb ik een Alfa R36 modem met een Alfa Network TUBE-U antenne. Hiermee kan ik het wifi signaal oppakken en doorgeven aan de apparaten aan het eigen netwerkje. Heb ik het juist als de internetsnelheid daardoor gehalveerd wordt? Halen en doorgeven? Het komt namelijk vaak voor dat de connectie naar internet er uit klapt.
  De afstand van mijn caravan naar de camping hotspot zal zo’n 40 meter zijn echter de normale apparaten pikken dit signaal net niet.
  Is deze EnGenius Repeater dan de betere oplossing? Of is er een beter oplossing om als AP te dienen voor het op te vangen camping hotspot?

  1. Beste,

   De snelheid wordt in dit geval niet gehalveerd omdat de R36 het wifi gedeelte afhandeld tussen de clients en de tube. De tube hoeft dus alleen maar als brug te werken tussen de hotspot en R36.
   De Engeius kan je eventueel gebruiken om hetzelfde effect te bereiken maar of je er veel mee opschiet durf ik niet te zeggen. De Tube is namelijk ook al redelijk goed qua zendvermogen. De EZ repeater is sowieso voor indoor gebruik, de outdoor versie is de EZ extender: http://www.wifishop.nl/engenius-ez-hotspot-extender/pid=32227

   Je kunt daar eventueel wel de antennes vanaf schroeven en een sterkere eropzetten voor een beter bereik.

 17. Wij hebben een tourcaravan en twijfelen over de aanschaf van de EZ WiFi repeater of de WiFi hotspot ontvanger bundel. De eerste heeft onze voorkeur.

  Er zijn goede recensies van klanten met een caravan maar door wifi-shop wordt gemeld dat het signaal verslechtert door de afgesloten ruimte.
  Wat is jullie mening/ervaring??

  Is het apparaat ook buiten Europa (in Canada) te gebruiken?

  1. Beste Jolanda,

   De EZ repeater kan je het beste niet gebruiken in dit geval, de EZ hotspot extender wel, dit is de outdoor variant van dit model. http://www.wifishop.nl/engenius-ez-hotspot-extender/pid=32227
   De hotspot ontvanger bundel kan ook, dan plaats je namelijk het access point binnen voor een goede ontvangst en gebruik je de buitenantenne om de hotspot buiten goed te ontvangen. Hij is geschikt voor zowel binnen als buiten Europa.

 18. Beste Nico,

  Bedankt voor je vlotte antwoord. Ik heb nog 2 vragen

  Wat is (gezien het prijsverschil) de meerwaarde van de hotspot ontvanger bundel t.o.v. de Hotspot extender?

  2. Bij zowel de Hotspot Extender als de Hotspot Ontvanger Bundel zitten 2 antennes.
  Moeten die buiten aan de caravan worden bevestigd of kunnen die ook los buiten worden geplaatst.

  Jolanda

  1. Beste Jolanda,

   De hotspot ontvanger bundel is beter aangezien je dan echt met een buitenantenne werkt die een groter bereik heeft. De 2 kleine antennes die op de EZ extender zitten kan je niet verlengen en buiten monteren, die moet je er echt op laten zitten. Je kan eventueel beginnnen met de extender, werkt dit nog niet voldoende dan breid je hem met behulp van de losse omni antenne en beugels uit tot de hotspot ontvanger bundel :)

 19. Ik heb een ez repeater aangeschaft en geïnstalleerd, hij werkt goed alleen blijft het linkerlampje knipperen is dat normaal of kan ik hier nog iets aan doen.

  1. Ria,

   Misschien een wat late reactie, maar zoals Nico ook al aangeeft; het klopt inderdaad dat het lampje af en toe knippert. Het knipperen kan met verschillende snelheden gebeuren; zo heb je het snel knipperen, af en toe knipperen en branden met af en toe een knippertje.

   Het knipperen is dus goed, maar hoe langzamer het lampje knippert des te beter is de ontvangst van het te versterken signaal. Dus brandt het lampje maar knippert deze heel af en toe, dan is dat helemaal perfect.

 20. Kan de Genius EZ repeaterbook opde muur gemonteerd worden, of is hij vanwege de antenne alleen horizontaal te monteren?

  1. John,

   Zelf heb ik de EZ Repeater ook op de wand gemonteerd en ik merk niet echt verschil met montage tegen het plafond. Ik heb het wel beide getest, montage op het plafond door de repeater even aan een haakje van een centraaldoos te hangen.

   Misschien dat de Repeater het beste zal functioneren wanneer deze aan het plafond hangt vanwege de positionering van de antenne, maar in mijn geval functioneert deze zoals het zou moeten en zonder echt direct merkbare afname van signaal, zowel in bereik als kwaliteit. Maar er spelen natuurlijk meerdere factoren mee, zoals of de Repeater in bijvoorbeeld een afgesloten (houten) kast hangt bijvoorbeeld, of dat het signaal door beton, aluminium of glas heen moet.

   Oftewel… gewoon proberen, dat is de tip die ik je kan geven. Succes!

 21. Beste lezers,

  Kan iemand mij vertellen of er naast het hoofd SSID (standaard ez@xxxxxx) een apart gastnetwerk in te stellen is op de EAP300 EZ Repeater? Ofwel een netwerk waar op wel de WiFi te ontvangen is maar niet toegang verkregen kan worden tot het configuratiescherm welke via domein ezrepeater.eu te benaderen is? Graag zou ik de gasten op mijn netwerk willen afschermen van het hoofd SSID.

  Ik heb in de handleiding wel zoiets zien staan als een gastnetwerk, maar deze optie komt op mijn versie van de Repeater niet voor. Daarnaast is de Nederlandstalige handleiding welke KommaGO laat zien op de website verouderd, inmiddels ziet de interface er iets anders uit en is deze iets beter vertaald.

  Bedankt!

  1. Beste Erik,

   Volgens mij is een gastennetwerk niet mogelijk bij de EZ hotspot extender, de extender gebruikt de hardware van de ENS202EXT maar met speciale software, De ENS022EXT is een access point en heeft wel een gastennetwerk functionaltieit, waarschijnlijk verwijst de handleiding daar naar. In de EZ hotspot variant zit deze functie niet zover ik weet.

   1. Nico,

    Jij hebt het nu over specifiek de EZ Hotspot Extender, maar ik heb de EZ Repeater? Bedoel je dat de Hotspot Extender dan wel de gewenste gastnetwerk functionaliteit bevat, door de andere software en dat de EZ Repeater welke ik heb deze optie niet heeft?

    Zou je dit kunnen verduidelijken? Dank je wel.

    1. Hi Erik,

     Excuus, ik was in de war. De EZ repeater is iets anders dan de hotspot extender :) Maar bij de EZ repeater kan je voor zover ik weet ook geen gastennetwerk instellen.

     1. Het is wel degelijk mogelijk een gast netwerk aan te maken.
      dit staat zeer duidelijk omschreven in de uitgebreide gebruiksaanwijzing.

 22. Even een vraag, wij zitten op een camping, waar we middels een voucher moeten inloggen via een website van een externe aanbieder. Dit gaat middels een z.g. Single User netwerk login en via een internet browser.
  Nu lees ik dat je dan met de browser van een pc of tablet via de ez-repeater moet inloggen. Maar dan houd de website toch het ip adres van de pc of laptop aan. Want immers heeft de ez-repeater zover ik begrijp dus zelf geen ingebouwde browser. Hebben in het verleden dit ook wel eens geprobeerd met een ander merk WiFi extender, maar dat werkte dan alleen als je rechtstreeks op het netwerk inlogde op een camping netwerk met een User en een WEB paswoord. Met andere woorden, hoe deel ik nu dan toch via de EZ het WiFi signaal?

  1. Beste Rinie,

   De EZ hotspot meldt zich aan als de client, hierdoor kan je meerdere apparaten via de EZ hotspot laten werken op 1 voucher. De EZ hotspot is hier ook echt uniek in, andere repeaters kunnen dit niet.

 23. Als wij op de camping een ez repeater weg zetten voor het signaal kan dan iedereen die naast ons staat met het zelfde wachtwoord als van de camping het repeat signaal gebruiken of heeft het repeat signaal een eigen wachtwoord … Het is niet bedoelt voorheel de camping

 24. Hoi,
  Ik wil de repeater gebruiken om mijn eigen wifi router te versterken en bereik te hebben op kantoor. Nu heb ik nog een WEP beveiliging en geen WPA. Ik zet in de geavanceerde dashboard de repeater op WEP en daarna mat de transparent repeater contact te maken. Alles werkt alleen het belangrijkste niet en dat is het signaal versterken.
  Hopelijk heeft iemand een idee? Durf de originele router niet op WPA beveiliging te zetten omdat er voor mij behoorlijke belangrijke apparatuur aan hangt

 25. Hallo
  Heb 2 x EZ repetear gekocht omdat ik dacht dat ik er 1 laat inloggen op mijn Kpn erperiabox en dat ging top nu wil ik nr 2 laten inloggen op EZ Repeater 1 en zo mijn hele huis voldoende dekking
  Krijg nr 2 niet ingelogd op nr 1 maar zien elkaar wel
  Had ook EZ nr 1 op transparant Repeater gezet ivm printen enz,ging goed maar kan nu niet meer inloggen/vinden op ezrepeater.eu?
  En had gastnetwerk ingesteld en die zie ik ook niet meer
  Hoop dat jullie mij kunnen adviseren
  Thx Ger

 26. Hallo,

  ik heb gisteren de EZ repeater besteld omdat ik tijdelijk woonachtig ben op een bungalowpark.
  Echter lees ik nu in de installatie dat je alleen het wachtwoord van de hotspot kan invullen.
  Ik heb echter van het park een Loginnaam en een wachtwoord gekregen om op de hotspot in te loggen.
  Hoe kan ik de EZ repeater nu installeren?

 27. als je verbinding hebt . doet hij het prima , wij hebben hem staan voor versterking netwerk wifi router..
  als hij uit valt of op nieuw verbinding moet maken dat ziet hij de router niet meer , en moeten deze op nieuw worden opgestart , het is de bedoeling dat deze op 200 locatie;s komen te staan . je zult begrijpen day wij geen 200 lokatie af gaan als dit steeds gebeurde . wat doen wij niet . goed of hebben wij niet de juiste wifi repeteer

  1. Beste Ruud,

   Deze variant is binnenkort niet meer te verkrijgen, je kan het beste even met wifishop.nl bellen voor de opvolger, die komt er binnenkort aan en kan via hen besteld worden, die unit is ook meer geschikt om op zo’n grote schaal in te zetten.

 28. hallo
  hoe kan ik het verschil zien tussen de engenius ez repeater en de engenius eap 300.
  Want uiterlijk zie je geen verschil.
  of kun je het alleen zien als je hem aansluit.
  Want er staan er wel een paar op marktplaats te koop.maar ik kan niet zien of het om de ez repeater gaat of de gewone eap 300.en de verkopers weten het zo ook niet
  gr jacob

  1. Beste,

   De hardware is gelijk, dus aan het uiterlijk kan je het niet zien. Maar op de doos zit een sticker welke versie het gaat. En als je hem aansluit is het te zien omdat de software totaal anders is.

 29. Beste,

  Ik lees dat hier goede oplossingen zijn gegeven op de vragen die de mensen hebben, vandaar mij vraag hieronder.

  Ik heb de EZ Repeater V3 (rookmelder model) met de laatste firmware 3.99
  Als ik mijn SSID wil aanpassen blokkeert de repeater volledig en is dit enkel op te lossen door te resetten!!
  Enig idee hoe dit is op te lossen?
  Kan u mij uitleggen wat de auto recovery juist inhoud?
  Voor mijn gebruik kan dit (slecht wifi ontvangst op camping) misschien de oplossing zijn dat ik niet telkens alles opnieuw moet instellen of de laatste configuratie moet gebruiken om terug verbinding te krijgen.

  Dank bij voorbaat.

  1. Beste,

   In dit geval raad ik u aan om even met Engenius zelf te bellen voor ondersteuning: het telefoonnummer is +31 30-6691417.

 30. Hallo,
  Ik ben in het bezit van de Engenius EAP300,en heb er al een paar jaar plezier van.
  Nu sta ik op een camping in Spanje die met Osmozis wifi provider werkt.
  Deze week maakte ik verbinding met de camping wifi en kreeg gelijk te lezen dat ik verbinding maakte met software die te delen is en mijn account gelijk blokkeerde.
  Na contact te hebben met de provider hebben ze mijn account gedeblokkeerd en maak nu elke verbinding via hun hotspot.
  Dit heb ik nog niet mee gemaakt dat mijn EAP300 geblokkeerd word.
  Groetjes Herman

  1. Beste,

   Er zijn providers die dit blokkeren inderdaad. Persoonlijk vind ik het erg klantonvriendelijk maar je kan er helaas niet veel aan doen.

 31. Mijn ez repeater laat het na een week goed te hebben gefunctioneerd ineens afweten. De hotspotwaar hij op was ingesteld was al wel wat instabiel zodat ik gedurende de week diverse malen opnieuw moest configureren.
  Nu kan hij niet, of met veel moeite de hotspot vinden en verschijnt er een rood kruisje bij de signaalsterkte. Gek is dat mijn tablet en telefoon wel rechtstreeks verbinding met de hotspot kunnen maken. De telefoon maakt ook wel verbinding met de ez, maar bij het configureren van de hotspot gaat het mis. Ik krijg dan de melding: Timeout in verbinding.
  Heb de ez al zowel handmatig (met het knopje) als ‘softwarematig’ via het configuratiescherm ge-recet.
  wie weet een oplossing. Graag in eenvoudige bewoordingen, want ik ben weinig deskundig op dit gebied.
  Johan

 32. Ik heb rond de zomer van 2017 een ez repeater aangeschaft. Ik heb het vermoeden dat mijn repeater gehacked is, kan ik een ander wachtwoord aanmaken, anders dan die op de sticker onder de repeater staat?
  Verder werkt over het algemeen prima maar hij is ondertussen al 2 keer de verbinding met mijn Ziggo vergeten waardoor ik weer opnieuw een verbinding in moest stellen

 33. Goedemiddag
  Ik ben klant bij Ziggo en heb een slecht wifi bereik op zolder. Zou hiervoor de EnGenius EZ repeater de oplossing zijn, of kan ik me beter richten tot Ziggo en hun wifi versterker aanschaffen?
  En betekent dit dat er bij stap 3 gekozen moet worden voor repeat ‘Ziggo’?

  Ik hoor graag van u
  Met vriendelijke groet,
  Henk Zwijnenburg

 34. Beste redactie,
  Ik heb een ENS202XT van Engenius al een aantal jaren in gebruik. Nooit problemen, maar nu wel.
  Ik krijg steeds de melding “Engenius1-Failsafe”. Op geen enkele manier kan ik het apparaat meer benaderen. Wat moet ik doen, om dit op te lossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.