Installeren

door Jan Mulder

47

Draadloos internet op vaste pc



De meeste laptops zijn tegenwoordig uitgerust met een WiFi adapter. Maar hoe kun je gebruik maken van draadloos internet op een vaste pc? De beste manier is om gebruik te maken van een WiFi USB adapter. Hieronder bespreek ik 2 mogelijkheden.

Hoogste snelheid

Heb je een dualband router die gelijktijdig op 2.4 GHz en 5 GHz uitzendt, dan wil je graag op je vaste pc ook gebruik maken van deze hoge snelheden. Het is dan aan te raden om een goede dualband USB adapter te gebruiken. De Linksys AE3000 is in dat geval een goede optie.

Beter bereik

Staat je vaste pc bijvoorbeeld op zolder of op een andere manier ver van je draadloze router? Dan is het verstandig een USB adapter met hoog zendvermogen te gebruiken. In dat geval is de Engenius EUB9603H een goede optie. deze ontvanger is zo’n 10 x krachtiger dan de standaard WiFi ontvangers.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een USB adapter gaat gebruiken is het handig om een adapter te nemen die met een kabeltje aangesloten kan worden. Zo kun je de WiFi adapter op een goede plaats neerzetten. Wanneer je kiest voor een USB WiFi dongle, plaats deze dan in een USB poort aan de voorzijde voor het beste bereik.




Tags: ,


Over de auteur

Mijn naam is Jan Mulder en ik houd mij al 8 jaar bezig met professionele WiFi netwerken. Op deze website geef ik advies en tips voor mensen met problemen met draadloos internet. Op zoek naar nieuwe apparatuur? Bezoek dan gelijk mijn favoriete webshop met alles voor goed bereik met WiFi.



47 reacties op Draadloos internet op vaste pc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑