Draadloos internet op vaste pc

47

De meeste laptops zijn tegenwoordig uitgerust met een WiFi adapter. Maar hoe kun je gebruik maken van draadloos internet op een vaste pc? De beste manier is om gebruik te maken van een WiFi USB adapter. Hieronder bespreek ik 2 mogelijkheden.

Hoogste snelheid

Heb je een dualband router die gelijktijdig op 2.4 GHz en 5 GHz uitzendt, dan wil je graag op je vaste pc ook gebruik maken van deze hoge snelheden. Het is dan aan te raden om een goede dualband USB adapter te gebruiken. De Linksys AE3000 is in dat geval een goede optie.

Beter bereik

Staat je vaste pc bijvoorbeeld op zolder of op een andere manier ver van je draadloze router? Dan is het verstandig een USB adapter met hoog zendvermogen te gebruiken. In dat geval is de Engenius EUB9603H een goede optie. deze ontvanger is zo’n 10 x krachtiger dan de standaard WiFi ontvangers.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een USB adapter gaat gebruiken is het handig om een adapter te nemen die met een kabeltje aangesloten kan worden. Zo kun je de WiFi adapter op een goede plaats neerzetten. Wanneer je kiest voor een USB WiFi dongle, plaats deze dan in een USB poort aan de voorzijde voor het beste bereik.

47 gedachten over “Draadloos internet op vaste pc

 1. Is de Engenius ook te gebruiken in een oude pc die geen WIFI adapter heeft? We hebben nu een DVS maar dat werkt niet echt, help!!
  Mijn laptop werkt wel draadloos.

   1. kan ik je ook even prive een vraag stellen? Ik heb een waarschijnlijk hele domme vraag en die hoeft niet iedereen hier te kunnen lezen :)

     1. Hallo Jan ik woon in het buitengebied waar geen
      glazvezel of kabel ligt wel stroom.
      Hoe kan ik het beste internet met wifi krijgen op mijn PC.

      Ik ben benieuwd Alvast bedankt

   2. Hallo allemaal,
    Ik heb sinds vorige week een glasvezel KPN internet verbinding. De modem staat in de hal in de meterkast. Op zolder heb ik een vaste PC zonder WIFI. Ik heb daarvoor een WIFI adapter besteld de NEDGEAR WNA 3100M bij coolblue. De volgende beschrijving staat hierbij:Deze compacte Ninzer Wifi USB adapter/dongle maakt het mogelijk om snel en eenvoudig verbinding te maken met een draadloos netwerk.
    Ik heb alles ge├»nstalleerd en gedaan wat ik moest doen. Stap 1 is plaats USB adapter en stap 2 is :Druk binnen 2 minuten op de knop PUSH “N” connect op uw draadloze router. Het probleem is nu dat die knop op mijn KPN modem nergens kan vinden en dus de installatie niet kan afronden. Wie kan mij helpen hiermee? HELP HELP

    1. Beste,

     Waarschijnlijk bedoelen ze de WDS knop, die zit niet op elke router. Er zijn ook andere manieren om het te installeren maar zo’n klein usb adaptertje is niet echt geschikt om van een zolder naar een meterkast te gaan. De verbinding zal zeer slecht zijn als het al lukt. Het beste is om het volgende systeem door het huis te installeren: https://www.wifishop.nl/tp-link-deco-m5/pid=51077

     Dan kan je het netgear adaptertje nog wel gebruiken om de PC draadloos te maken. Al is het wel een verouderd model USB adapter.

 2. Dank je Jan,

  Ik heb het al gevonden, dus toch niet zo dom, maar de pc heeft maar 1 usb 2.0 poort, wat raad je me nu aan?

   1. Mijn man werkt af en toe met de Dongel van KPN en die zit aan de voorkant van de pc.Ik ga deze dan nu bestellen, bedankt voor je hulp.

 3. Beste heer Mulder,

  Ik gebruik Siemens usb 108 op vaste pc, met windows xp. Gebruik ik deze met windows xp professional dan krijg ik de draadloze verbinding niet aan de praat. Moet ik een andere dongle gebruiken?

  Graag uw reactie, met dank
  JP

 4. Beste Jan,
  Binnenkort gaan we tijdelijk op een chaletpark wonen. Er is wifi, maar niet geweldig. Ook laag zendvermogen.
  We willen in huis wel de PC, en de ipad en telefoon kunnen gebruiken om te internetten. Wat raad je aan als optie?
  Groetend,
  Fam Beverloo Oosterveer

 5. Hoi, ik wil graag mijn pc op draadloos Internet hebben. Hoe kan ik dat het beste doen? Ik heb een modem van ziggo (weet niet of dat relevante informatie is voor je ;-)).

 6. Beste Jan Mulder,
  Voldoet een E3372 internetstick ook voor een draadloos internet op een vast PC of werkt dit alleen bij een laptop?
  Alvast bedankt !
  Groet,
  Paul

  1. Beste Paul,

   Je kan dit ook op een PC gebruiken maar let wel op dat dit een 4G stick is en geen Wi-Fi stick. Je moet dus een 4G sim erin stoppen met een data-abonnement.

 7. Beste paul
  Wij wonen sinds kort op de campo in spanje. Op het huis staat een straalzender die wifi genereert. Nu heb ik een dell pc waar geen wifi opzit. Hoe krijg ik de pc werkend? Graag advies.

 8. Nu een andere vraag. Windows 10 ondersteunt geen gratis Wi-Fi meer. Mijn pc is nu 2 jaar oud en er zat van af aankoop Wi-Fi op. Deze wifi is door de update ongedaan gemaakt. Er zit USB 3.0 poorten aan de voorkant van de pc. Pc is nu bekabeld gezien wifi niet meer werkt. Is het nu toch mogelijk om op de pc dmv een adapter of iets dergelijks wifi op de pc te krijgen?

  Ik ben bang dat heel veel mensen de dupe zullen zijn naar dit winst bejag van Microsoft. Zeker de mensen die hun pc draadloos hebben aan gesloten.

  1. Beste Marina,

   Windows heeft niets met gratis wifi te maken, wifi is niets anders dan een draadloze verbindingstechniek. Als je laptop een draadloze wifi kaart heeft ingebouwd kan je gewoon draadloos verbinden met wifi netwerken. Het kan zijn dat je kaart na de update niet goed meer werkt omdat het misschien een oude laptop is en die kaart niet wordt ondersteund. Je kan hiervoor het beste even een handig iemand inschakelen die het voor je oplost want het moet gewoon werkend te krijgen zijn.

 9. Vraagje: ik wil een pc laten werken met draadloos wifi signaal, er werd me geadviseerd koop maar een dongel bij de action, nu is het voor simpel gebruik, dus welke, niet te dure kunt u mij adviseren

  1. oja het is een KPN router met glasvezel, en zend nu ook draadloos uit naar mijn tablet, alleen er zit nu een heel lang snoer in naar de pc

  1. Beste,

   het beste is om deze in windows netwerkcentrum uit te schakelen. je kan deze altijd weer inschakelen als je hem wilt gebruiken.

 10. Hi Jan,
  Ik had heel lang een Netgear WNCE 2001 op mijn WIFI-printer aangesloten om het WIFI-signaal te omzeilen. Dit vanwege een kapotte WIFI-ontvanger van de printer. Netgear WNCE 2001 is nu ook stuk. Powerlampje blijft knipperen. Weet dat de opvolger de WNCE3001 is maar die is niet meer te vinden. (Althans voor mij.) Heb jij voor mij een goed alternatief? Naast het aanschaffen van een andere WIFI-printer. ;)

 11. Goeden dag.
  Ik wil graag op mijn pc draadloos internet ontvangen. (ik heb op mijn boor geen vaste aansluitingen. Welke mogelijkheden zijn er? Een dongel is een optie, maar zijn er meer?
  Zijn er b.v apparaten die ontvangen en ook een wifi signaal uitzenden.
  Bij voorbaat dank voor uw medewerkeing.

  Hans Menkveld. a.b.v. Vertrouwen

 12. Goeden dag.
  Ik wil graag op mijn pc draadloos internet ontvangen. (ik heb op mijn sachip geen vaste aansluitingen. Welke mogelijkheden zijn er? Een dongel is een optie, maar zijn er meer?
  Zijn er b.v apparaten die ontvangen en ook een wifi signaal uitzenden.
  Bij voorbaat dank voor uw medewerkeing.

  Hans Menkveld. a.b.v. Vertrouwen

 13. Hallo Jan, wil jij mij adviseren voor het volgende.
  Ik heb een Ziggo modem in de meterkast staan en mij desktop pc staat op zolder, je raad het al, slechte wifi of helemaal niet.
  Hoe en waarmee kan ik een stabiele wifi verbinding Creeren?
  Alvast bedankt voor je aandacht
  Gr Aloijs

 14. Beste Jan Mulder,

  Ik werk al met een WiFi dongel en die doet het uitstekend. Maar als ik met Win7 nu de LAN kabel er in doe om mijn netwerkprinter te bereiken dan gaat ’t mis. Win7 geeft aan dat BEIDE verbindingen er zijn echter ik krijg geen internet meer via de WiFi.

  Wil dus internet via de Wifi en printen over de router (welke laatste ook een modem is maar ik dus niet wil benutten :)

  Wat nu?

  Alvast dank

 15. Hallo Nico,
  In het appartementencomplex waar mijn zoon gaat wonen is geen glasvezel.
  Hij wil blijven gamen op zijn game pc, maar de upload is te laag voor online gaming.
  Ik las iets over 4G en het gebruik via Mifi, maar werkt dit ook met een vaste aansluiting op zijn pc?
  Via zijn pc en laptop kijkt hij ook tv, kun je ons helpen?

  1. Hi Odette,

   Via 4G gamen en tv kijken is niet aan te raden, een vaste aansluiting is toch altijd het beste. Is er geen kabel of ADSL aan te vragen? Of wanneer er ergens een aansluiting is bij de buren zou je kunnen overwegen een kabel te trekken en het internet te delen.

 16. Hallo,
  Ik heb net een oude pc uit 2005 op zolder gevonden. Maar hij heeft geen wifi en er staat windows xp nog op. Kan dat zo’n wifi usb en dat wifi samen met windows xp en zou ik dan nog windows 10 kunnen downloaden?

 17. Dag,

  Ik heb een desktop (HP Z230) met Windows 10 gekocht maar volgens mij zit daar geen WiFi op. Deze desktop staat in de werkkamer. De router staat in de woonkamer en ik wil liever niet het hele huis door met een draad.
  Wat is de beste oplossing?
  Met dank en groet, Dymph Knippels

 18. Hallo,
  Ik heb een kpn modem v10.
  Mijn pc loopt op WiFi versterker van netgear, ingeplugd met usb. Nu heb ik een WiFi verterker van kpn. Als ik de netgear weghaalt, dan kan ik niet op de WiFi versterker van kpn op de pc verbinding maken. Deze ziet de modem ook niet.
  Als ik de netgear weer i plug met de usb, dan ziet mijn pc opeens wel de kpn modem.
  Ik wil alleen met de kpn versterker vebinden op mijn pc. Hoe doe ik dat?

 19. graag een oplossing voor een raadsel ,uit eigen ervaring wel het volgende ,ik heb een plug_in boven en beneden ,om geen kabel naar boven teleggen ,nu sinds kort gaat mijn vaste pc zonder wiffi-dongel of ander sinds antenne toch een wifi teken op de pc rechts onder ,hoe is dat te verklaren een plug-in werkt
  toch niet als antenne neem ik aan ,ik hoop hier een oplossing tevinden ? bijvoorbaat dank voor de sugesties roel

 20. Mijn camera heeft wifi en stuurt zo de foto’s over.
  De desktop heeft geen wifi , Windows 10 SSD ……
  Moet ik een laptop hiervoor aanschaffen dan of is er een usb-stick in die vorm

 21. Beste heer, ik maak graag gebruik van uw wifi kennis en wel om de volgende reden
  Ik zit nu noodgedwongen in een hotel waar ik mbv mijn macbook verbinding probeer maken met het wifi netwerk van het hotel. Maak ik verbinding mbv mijn iphone mbv het hotelwachtwoord dan lukt dat probleemloos Echter met mijn macbook wil dat maar niet lukken en wordt iedere keer een wpa2 wachtwoord gevraagd. Het hotelwachtwoord wordt niet geaccepteerd. Kunt u mij hiermee tippen wat ik kan doen.Bvd Andrew

 22. Ik had altijd draadloze verbinding op mijn pc, ik zit aan de ene kant in de kamer en router in andere hoek, werkte altijd, met zo een antennetje die je achterin de pc kast draait, van de een op andere dag had ik geen verbinding meer, terwijl router goed is, en wifi signaal etc ook, ( laten checken door provider) nu heb ik losse draad door de kamer vanuit de router naar de pc, dat werkt wel, maar wil gewoon weer draadloos , ik denk dat het oude systeem ( met dat antennetje achterin de pc) stuk is, maar tegelijkertijd dat ik geen draadloze antenne meer heb , heb ik ook geen verbinding meer met de zonnepanelen meer , er komt te staan dat er geen communicatie meer is tussen de omvormer en dat ik de internet verbinding moet controleren. Heeft u voor mij iets voor mijn pc met zo een antenne , waardoor ik weer een draadloze verbinding heb? liefst met zo een antennetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.