Ontvangst draadloos internet verbeteren

101

In de periode dat ik werkzaam was als wifi specialist, gingen de meeste vragen over het verbeteren van het bereik. Bij een draadloos netwerk thuis kun je aan beide kanten het signaal verbeteren.

Update 2016: Dit artikel is geschreven in 2009. Bekijk ons nieuwste blog voor een up to date advies om uw Wi-Fi te versterken: Wi-Fi signaal versterken.

Ben je op een locatie (bijvoorbeeld een camping) waar men een hotspot heeft geïnstalleerd, dan heb je zelf de mogelijkheid om aan de ontvangst-zijde het singaal te verbeteren.

Kwaliteit van het signaal

De kwaliteit van het signaal van draadloos internet kan per locatie nogal verschillen. Het aantal accesspoints en het zendvermogen hiervan spelen een rol. Ook kunnen andere factoren een rol spelen:

 • Hoever u bij een accesspoint vandaan zit
 • Of er obstakels tussen het accesspoint en uw ontvanger zitten (in bladeren van bomen zit veel vocht, dat het signaal dempt)
 • Zit u binnen of buiten (buiten is het signaal vaak beter, in een stalen caravan zult u weinig bereik hebben)

Ontvangst verbeteren

Om de ontvangst van draadloos internet te verbeteren, is een zichtverbinding tussen ontvanger en access point het beste. Vaak is dit echter niet mogelijk. Gelukkig zijn er nog meer opties om de verbinding te verbeteren:

 • Gebruik een sterke wifi ontvanger (hoog zendvermogen, goede ontvangstgevoeligheid)
 • Gebruik een wifi ontvanger met externe antenne aansluiting, zodat u bijvoorbeeld een wifi antenne buiten kunt plaatsen (handig voor campers)

De beste WiFi ontvanger

Wat is nou een goede WiFi ontvanger? De meest sterke ontvanger is de Alfa Network AWUS036ACH. Deze ontvanger is 10 x krachtiger dan de ingebouwde WiFi ontvanger in uw laptop en heeft ook nog een externe antenne aansluiting. Bestel de Alfa AWUS036ACH in mijn favoriete webshop en overtuig u zelf!

Wat beïnvloed het signaal negatief?

Er zijn diverse zaken die slecht zijn voor een goed wifi signaal (zowel thuis als bij een hotspot):

 • Metalen oppervlakken (deze reflecteren de radiogolven)
 • Vloeren en muren met gewapend beton (= metaal)
 • Storing van andere draadloze apparatuur (wifi, bluetooth)
 • Magnetrons
 • Hoogspanningsmasten
 • Draadloze beveiligingsinstallaties

Thuis het signaal verbeteren

 • Plaats uw wifi apparatuur niet in een hoek
 • Zet uw draadloze router buiten de meterkast (electromagnetische velden)
 • Kies een goed kanaal (test eens met kanaal 1, 6 of 11)
 • Gebruik apparatuur met een hoog zendvermogen (o.a. van fabrikant Engenius)

Vaak heeft u al een (draadloze) router. In plaats van het vervangen van deze router, is het slimmer hier een access point op aan te sluiten. De access points van Engenius hebben een hoger zendvermogen en zijn hiermee 10 tot 20 keer krachtiger dan uw huidige draadloze router. Bekijk direct alle Engenius access point modellen in de WiFi Shop.

Video met advies en uitleg

Onlangs heb ik een video opgenomen met uitleg over het versterken van je WiFi signaal en advies welke producten te gebruiken. Bekijk de video op deze pagina.

101 thoughts on “Ontvangst draadloos internet verbeteren

 1. Met een windows computer werkt EUB-362EXT super. Maar hoe kom ik aan een driver voor mijn Macbok air met OS X 10.6.7?

 2. De houten tussenvloeren van mijn 2 verdiepingen huis werden in 1993 geïsoleerd met Rockwool steenwol isolatie met een aluminium folie damplaag en mijn ontvangst was allerbelabberdst op de tweede etage, Gisteren heb ik de isolatie verwijderd en de ontvangst was direct perfect, het kooi van Farraday effect waarschijnlijk.
  Nu even uitzoeken welke isolatie geen barrière vormt om ook op de tweede etage zonder beperking te kunnen internetten.

  1. Al geprobeerd om via het stroomnet internet verbinding te krijgen, zodra dat gefixt is kun je vervolgens op je stage probleemloos je verbinding maken, effe uitzoeken wel systeem via het stroomnet bij jouw situatie past..

 3. Hallo vraagje voor Daan. Weet je al welke isolatie geen probleem vormt ? Wij willen ook de vloer van de tweede verdieping isoleren (met cellulosekorrels) maar we zijn bang dat dan de ontvangst sterk zou verminderen of erger

  groeten

  Herta

 4. Zit op een camping waar hotspot gratis is (telenet ) maar ik krijg onvoldoende zelfs geen signaal binnen (buiten voor onze caravan) ,hoe kan ik dit oplossen ? En waar is deze (goede) apparatuur te koop ?

  Met dank
  Albert

 5. De meeste caravanners lossen hun probleem op met een externe usb antenne van alfa network. Deze zijn uitstekend, en helemaal niet duur.

 6. ik had ook een minder goede ontvangst van de ene hoek van de kamer naar een andere hoek met een muur ertussen. Ik heb over de antennes van de kaart een stuk karton gedaan en daar overheen aluminiumfolie en sindsdien heb ik een veel betere ontvangst.

 7. pringle bus methode voor caravan bezitters en/of huis. Koop een bus Pringles, eet deze leeg of deel ze uit. Snij de bus in de lengte doormidden.
  Plaats de bus om de externe attene (de antenne moet ongeveer gelijk liggen met het snij vlak, focuspunt). Richt de bus met de openzijde naar de op de camping aanwezige WAP (of draai en kijk naar het ontvangst). Klaar. Trouwens , het lukt ook met een bierblikje. Pringles en bier MMMhhhh :)

 8. De oplossing voor slecht of geen ontvangst is de Wifi booster. Deze versterkt het te ontvangen signaal ongeveer 20 x beter dan een standaard booster. Dus als je net buiten bereik van een hotspot bent is dit de oplossing. Ik heb 2 verschillende types te koop. Voor max. 1 kilometer (150 Mbps) en voor max. 5 kilometer (54 Mbps) € 99,00 excl. verzendkosten. Eenvoudig te installeren voor alleen maar de bijgeleverde USB stekker (met 5 meter gecoate buitenkabel) in de laptop te stekken. Voor sommige netwerken is een sleutelwoord vereist. Andere zijn niet beveiligd en dan kan je gelijk inloggen. Afmeting van de booster is mooi compact. +/- 20cm. x 20cm. x 3,5cm. Gewicht ong. 300 gram. Kleur WIT Mail naar alles-voordelig@hotmail.com voor meer informatie. Ik kan dan ook een foto-tje doorsturen. Vr. Groet Marco.

 9. hallo,

  Op mijn werk zitten wij in containers die ingericht zijn als bureaus, deze zijn uit metaal. waardoor wij moeilijk op internet te geraken. bestaat hier ook een oplossing voor.
  wij hebben hier wel geen wifi.

  Mvg Kristof

 10. Antwoord aan Kristof:
  Je bedoelt dus een 3G data verbinding waarvoor je een SIMkaart gebruikt van één van de telecomproviders als KPN/Vodafone/T-Mobile enz?
  Hiervoor heb je een GPRS/ UMTS/HSDPA ontvangstpunt nodig en dan heb je het toch snel over professionele oplossingen die erg duur worden.

  Er bestaat overigens wel zoiets als een USB “dongle” waarmee je 3G ontvangst op je pc krijgt.
  Zoiets als de Vodafone Huawei Internet USB stick K3770.
  Als je die koopt, er een lange USB verlengkabel aanklikt en deze dan in een USB poort van de pc klikt dan heb je de pc via dit 3G “modem” op het internet. Je moet de dongle dan wel buiten de stalen container ophangen om ontvangst te krijgen. Het is natuurlijk een houtje-touwtje oplossing die niet bedoeld is voor buitenshuis, dus maak het wel weersbestendig. De Sim-kaart zit in de dongle en de pc zou je weer kunnen gebruiken als gateway/router om meerdere pc’s in de container van Internet-verbinding te voorzien. Bedenk dat 3G internet traag en duur is, dus het is geen oplossing voor het wat zwaardere internet-gebruik.

 11. @kristof:
  Op deze site kun je 3G routers en buitenantennes vinden.
  Je hebt dan minimaal een router + antennekabel + een buitenantenne nodig.

 12. Ik heb een vraag,

  Op welke manier kan ik apparatuur als de genoemde Engenius koppelen aan mijn netwerk? Ik heb thuis een ADSL-modem van Tele2. Vervangt de Engenius de ADSL-modem van Tele2 of wordt deze gekoppeld aan deze modem?

  Hopelijk kan iemand mij helpen, ben namelijk helemaal niet tevreden over mijn huidige signaal in-en-rond het huis.

 13. ik heb een woning wat in 2en is gesplitst en aan de voorste woning zit de aansluiting in de meterkast
  en nu is het probleem mijn internet verbinding is best ver er vandaan
  ik heb op 1 plek in mijn huis goed bereik en
  dat is nu waar deze laptop staat
  nu een PS3 gekocht die het dus niet doet op internet omdat hij er iets veder van vandaan staat
  een repeater gekocht die niet echt werkt van icidu hij klapt mij telkens nog meer uit internet dan voorheen wel signaal stterkte hoog

  wat moet ik nu kopen of doen ik word gek?

  1. Hallo Dyon,

   Een repeater is niet aan te raden voor gamen. De snelheid bij een repeater halveert ongeveer. Het beste sluit je je PS3 aan met een kabel of powerline homeplug adapters.

 14. Wij hebben ook flink last van slechte wifi ontvangst, vooral onze zoon die op zolder zijn kamer heeft. Is er een apparaat die wij ertussen kunnen zetten voor beter ontvangst geeft en wat voor merk kunnen we dan het beste kopen. We hadden er een vd Aldi maar die werkt niet.
  Onze zoon zijn vriendin is net voor een jaar vertrokken en nu wil hij wel graag met haar FaceTimen met haar op zijn kamer.

  dus graag een tip voor ons.

  Gr. Margreet

 15. Goedemiddag
  Ik heb een WiFi router geïnstalleerd tp link wdr-4300 duale band, wat volgens iedereen die ik ken de juiste koop zou moeten zijn alleen nu alles geïnstalleerd is heb ik bijna geen bereik hoe kan ik het signaal versterken zodat ik ook boven en in de tuin bereik heb hij staat nu in de hal en tussen modem en router zit ong 10 meter heb nu in de router nog maar een kabel geplugd voor een extra WiFi router voor de bovenste etage, maar dit was eigenlijk niet mijn bedoeling wat valt hier aan te doen
  Wil bereik hebben op de begane grond, de 1e en 2e etage en de tuin

  1. Beste Nic,

   Speel eens met de verschillende kanalen van de 2.4 GHz frequentie. Probeer kanaal 1, 6 en 11 eens uit en kijk bij welke je beter bereik hebt. Mocht je geen 11n snelheid nodig hebben, dan wil het ook nog wel eens verbeteringen opleveren door de router op 802.11 g only te zetten.

 16. Ik heb thuis een draadloos router van sisco , nu wil ik graag een buitenrouter plaatsen op ionze minicamping met een kabel er tussen , vraag mag de kabel 40 meter zijn en waar kan ik die compleet bestellen , en wat voor type buitenrouter , en wat voor buiten antenne , vanwaar ik hem plaats naar de verste campingplaats is ongeveer 70 meter , heb ik daar dan nog voldoende bereijk !

  1. Beste heer/mevrouw,

   Om een goed advies te kunnen geven heb ik iets meer informatie nodig. Daarom heb ik u een e-mail gestuurd.

 17. Beste Ron,

  Wij wonen in een appartement van 160m² en het appartement heeft 2 verdiepingen. Mijn ouders wonen op de bovenste verdieping en mijn vriend en ik op de onderste verdieping. Nou hebben wij internet bij ziggo en zit het apparaat die de internetverbinding geeft op de bovenste etage bij mijn ouders in de meterkast. Als wij boven zitten in de huiskamer hebben wij goed verbinden (5 streepjes) als wij beneden in mijn kamer zitten heb ik 1 tot 2 streepjes verbindingen en valt het internet heel vaak weg.

  Wat voor tip heb je voor ons om het signaal in onze kamer te verbeteren?

  Groet, Marilyn

 18. Hallo
  Ik heb op de camping een draadloos hotspot met code op mijn laptop .
  Kan ik deze via de lan kabel delen met een 2 .

  mvg

  1. Een goede oplossing is de Ruckus Metroflex. Deze is wordt echter niet meer gemaakt en is via mijn webshop niet meer te bestellen.
   Wel heeft Wifishop nog voorraad van dit product en daar is deze nog wel te bestellen. Ik moet je dus helaas doorverwijzen, maar hier kun je de Metroflex vinden.

   Deze verbindt met de hotspot waar u uw code invult. De Metroflex zet weer een nieuw draadloos netwerk op en hiermee kunt u met dezelfde code met meerde apparaten inloggen.

   Overigens lijkt het erop dat deze oplossing niet werkt met KPN Hotspots.

  1. Hallo Gea,

   Het wisselen van kanalen doe je in de instellingen van de router. Vaak bij iets als ‘wireless settings’. Wanneer je het niet kunt vinden, geef dan even het type router door dan leg ik uit waar je dit kunt doen.

   1. Beste Jan,

    Ik heb in een werkkamer mijn router en daaraan bedraad verbonden mijn NAS. Nu wil ik via mijn blu ray speler in de woonkamer mijn films die op de NAS staan streamen op mijn TV. Dat zijn mkv bestanden en dat gaat dus goed, vrijwel zonder haperingen. Maar een paar films haperen behoorlijk en toen dacht ik misschien kan ik het signaal bij mijn blu ray speler versterken. Heb jij daar misschien een oplossing voor? Niet bedraad want een kabel trekken wordt heel lastig. De afstand van de werkkamer naar mijn blu ray speler in de woonkamer is ongeveer een kleine 8 meter, er zit wel een muur tussen maar niet erg dik.

    Alvast bedankt en ik zie je reactie graag tegemoet.

    Mvg,
    Gerry

     1. Beste Jan,

      Bedankt voor je reactie. Kan ik dan ook nog mijn blu ray speler, die bijna naast het stopcontact staat, via een kabel aansluiten? Zo ja, is het signaal dan beter? Trouwens mijn meterkast bevindt zich op de verdieping, dus buiten de voordeur omdat ik in een appartement woon. En kun je zo’n homeplug ook voor buiten gebruiken indien je iPad niet zo’n goede wifi verbinding heeft?

      Ik ga voor kwaliteit dus welke homeplug zou je mij aanbevelen?

      Alvast bedankt voor je reactie.

      Mvg,
      Gerry

     2. Beste Gerry,

      Je kunt dan inderdaad de blu ray speler met een kabel via de homeplug aansluiten. Indien alle stopcontacten op dezelfde meterkast aangesloten zijn werkt dit, verschillende fasen of groepen maakt niet uit. Voor buiten zou je de Wireless+ homeplug van Devolo kunnen gebruiken.

 19. Ik heb in mijn stalen boot geen goede ontvangst op mijn I-pad. Nu denk ik aan een oplossing waarbij ik een externe anteene via een kabel verbind aan een apparaat (versterker of router????) dat in mijn boot staat, en dat vervolgens voor een signaal in mijn stalen boot zorgt.
  Wat moet ik nu precies kopen? Of is een “Universal Wifi Range Extender” de oplossing?

  1. Een goede oplossing is de Ruckus Metroflex. Deze is wordt echter niet meer gemaakt en is via mijn webshop niet meer te bestellen.
   Wel heeft Wifishop nog voorraad van dit product en daar is deze nog wel te bestellen.

   Deze verbindt met de hotspot. De Metroflex zet weer een nieuw draadloos netwerk op en hiermee kunt u eventueel met dezelfde code met meerde apparaten inloggen.

 20. Ik reis gemiddeld z’on 4 maanden per jaar en overnacht dan altijd op hotelkamers in het buitenland waar vaak het wifi signaal zwak is.
  Zelf beschik een over een HP Elitebook laptop die draait op windows 7.
  Hoe kan ik nu het wifi signaal op een simpele manier versterken direct vanuit mijn laptop?
  Ik heb het al geprobeerd door een range extender van sitecom aan te schaffen (WLX-2006) door die in het stopcontact te steken maar om het werkend te krijgen lukte mij niet.
  Ook de wireless range extender INW 5000 van ISY bood geen uitkomst.
  Er zijn genoeg mensen die veel reizen en gewoon behoefe hebben aan een sterk wifi signaal op een hotelkamer.
  Vaak is het zo dat het signaal sterk is op de benedenverdiepingen van een hotel en bij het receptiegedeelte waar de (hotel) router hangt.
  Op de hogere verdiepingen is het signaal dan gewoon slecht.
  Bestaat er een apparaat (plug & play) dat het wifi signaal kan versterken?
  Het kan natuurlijk ook zijn dat ik iets verkeerds die.
  Tips zijn van harte welkom en alvast bedankt hiervoor.

  1. Beste Hans,

   De standaard WiFi ontvangers in laptops zijn vaak niet krachtig genoeg om ’teurg te kunnen praten’ op grote afstand. Deze hebben een vermogen van zo’n 35mW. Een goede oplossing is de Engenius EUB9603H. Dat is een ontvanger met 500mW vermogen en een hoge ontvangstgevoeligheid. Na het installeren van de drivers wordt deze gewoon als draadloze netwerkadapter toegevoegd en kun je verbinden zoals je gewend bent.

 21. Hallo,

  Wij hebbe op onze zaak een verbindingsprobleem met wifi. Kort geleden hebben we een extra repeater aangesloten om ons netwerk te versterken… Nu werken een hele boel apparaten het inderdaad beter via deze weg, alleen onze laptop waar we altijd internet op gehad hebben doet het opeens niet meer.
  Er word gevraagd naar een inlogcode waar we alleen niet over beschikken.

  Volgens de KPN ligt het aan de computer, maar we kunne het probleem niet ondervinden…
  Heeft u tips waar we naar kunnen kijken???

  Met vriendelijke groet,
  Jane

 22. Hallo
  Wij hebben op de camping bij onze stacaravan slechte wifi bereik.
  Er is een open netwerk. We gebruiken daar een tablet en een laptop.
  Ik heb nog een thomson draadloze router liggen. Kan ik hiermee de wifi versterken?
  Of wat moet ik dan kopen om het wel beter te krijgen?

  1. Beste Anneke,

   Die router is geen oplossing om mee te verbinden met het WiFi Netwerk van de camping. Wanneer je ook een tablet gebruikt is de Metroflex van Ruckus een goede oplossing. Verkrijgbaar bij Wifishop.

 23. Bij ons op de camping is er geen verbinding te krijgen het punt is wel gevonden maar geen verbinding te maken. Er staan meerdere steunpunten, alleen dichtbij de kantine is er wifi. Wat raden jullie mij aan om het signaal te versterken?.

  1. Beste Wendy,

   Deze werkt niet voor tablet of smartphone. Dat kun je ook doen met Virtual Router in Windows 7. Of met Connectify. Met de EUB9603H verbind je met de hotspot, je interne wifi kaart gebruik je dan weer als access point.

 24. heb 2 problemen.
  1 mijn adsl is traag 3.5 Mbps max. Zit te ver van de centrale.
  Heb een optie om via de satelliet internet te nemen wat erg duur is of misschien via 4G als dat voor huis gebruik gaat worden aangeboden.
  Wie weet meer over beschikbaarheid van 4G.
  2 Het een asus RT-N66U router die eigenlijk mijn hele boerderij zou moeten kunnen beslaan, maar is bij
  lange na niet zo. Een 2e asus RT-N66U aangeschaft, krijg deze niet goed op de eerste routeer aangesloten.

  zoek eigenlijk iemand die in mijn situatie een goed advies kan geven.

 25. mijn computers thuis hebben een slechte ontvangst

  we hebben een SpeedTouch39AC29

  een computer op de 1e verdieping verbindt wel goed, die op de achterkamer en op de 2e verdieping NIET

  Wat raadt u me aan?

  Dank u

  Menno Huisman

 26. Onze Netgear router staat beneden, aan de voorkant van ons huis. Wij slapen drie verdiepingen hoger, aan de achterkant. Geen wifi ontvangst. Is dit op te lossen?

   1. Dit is op te lossen met een sterke usb adapter als de EUB9603H op de computer. Of een extra WiFi punt in de buurt van de pc. Bijvoorbeeld door de WiFi homeplugs van Devolo te gebruiken.

 27. Hallo Jan,

  Sinds gisteren kan ik wifi niet meer inschakelen op mijn samsung galaxy S3.
  Als ik het balkje van de wifi wil inschakelen dan schuift het na een paar seconden weer terug op uitschakelen.
  Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen?

  Groeten Daan

 28. Hi Jan,

  Kan je mij advies geven?
  Op de camping kunnen wij wifi kopen, maar dat signaal op de laptop is zeer bedroevend te noemen. Maar belangrijker nog, die wifi paal drukt mijn 3 g op mijn iphone weg waardoor ik niet eens meer op m’n telefoon kan internetten … Heb jij daar een oplossing voor?
  Thx

  Gr. Danielle

 29. Hallo beste Jan Mulder.
  Ik hoop dat u me kan helpen met het raadsel en van mijn Wi-Fi bereik/netwerk in me huis.
  Ik ben klant bij ziggo en heb dan ook in de meterkast 2 weken geleden het nieuwste model Wi-Fi modem gekregen.
  Nu is het vreemde dat Wi-Fi vaak weg valt op laptop `s en telefoons. ik zie zelfs in de Wi-Fi lijst 2x mijn netwerk staan met beide bereik. op 1 van de 3 laptop `s in huis heb ik wel altijd goed bereik. (60mb/s) bij de andere (als ik al bereik heb) 23mb/s. de laptop `s staan vlak bij elkaar op tafel dus er is geen verschil van afstand enz. enz. Weet u of een andere lezer/ster wat er aan de hand is? alvast bedankt patrick

 30. Hallo Jan Mulder,
  Wij hebben en plus extra pakket van Ziggo, het probleem is dat we geen wifi hebben op onze TV en dus geen gebruik kunnen maken van uitzending gemist etc. De monteur va Ziggo zegt dat dit aan de betonmuren van onze flat ligt hij geeft hier echter geen oplossing voor. Tussen onze werkkamer waar alle computers staan en de TV in de woonkamer is een lange gang en twee muurtjes. Mijn Ipad werkt echter wel in de woonkamer.
  Heeft u advies?

 31. hello: beste

  ik en mijn collega werken in groot oud fabriek pand, waar geen wifi of hotspot te ontvangen op ons smartphone behalve 1 plek waar je moet blijven staan en dat is niet echt plezant,en ik woon tegen over het fabriek, is er en oplossing of en mogelijkheid om en wifi ontvanger in het pand te plaatsen die de wifi signiaal van mijn wonning ontvangt in combinatie met hotspot ontvangst waardoor we ontvangst krijgen op ons smartphone..

  gr:sahrawi

 32. Kan je nagaan dat bij zeker 80% van de huishoudens de router in de meterkast staat. Ondanks dat het inderdaad het signaal afbreekt blijft het wel een ideale plaats ivm met modemcombinatie en stroomvoorziening.

 33. Goedemorgen, als wij de PlayStation aan hebben en alle andere apparaten staan aan… telefoons computer..iPad en weet ik veel wat nog meer …..dan is alles oké.
  Maar zodra de een van de apparaten even uit is geweest dan kunnen we geen verbinding meer maken met het draadloze netwerk!
  Ook moeten we nadat de PlayStation weer online is de experia box van KPN weer uit en aanzetten na hem minstens 20tellen te hebben uitgehad! Korter uit geeft geen goede verbinding!
  Hem al met verschillende mensen contact gehad en ook met KPN maar helaas….wat zou u mij adviseren???
  Hoor graag van u, mvg Astrid Kolthof

  1. Beste Astrid,

   Dat is vreemd. Probeer eens verschillende beveiligingsinstellingen WPA met AES of TKIP of WPA2 met AES of TKIP. Ook het wisselen van WiFi kanaal kan helpen. Probeer kanaal 1, 6 of 11 eens.

 34. Dag jan,
  Ik heb een heel zwak signaal van de WiFi van mijn buurman. Hij geeft zijn router even vrij omdat ik hier een paar maandjes zit.

  Kan ik dit signaal versterken door bij mij in m’n huis een versterker te plaatsen zonder dat ik daar een kabel in moet stoppen ? ( ik zie nm overal een kabel-aansluiting in de versterker… Moet je die altijd gebruiken ? )
  Ik zoek eigenlijk een versterker die ik alleen in het stopcontact hoef te steken.

  Ik hoor graag uw antwoord.
  Thanks

 35. Beste jan mulder. Ik een vraag over online gaming op een camping wifi? Ik heb een playstation 4 en zit in een caravan 100 meter van de camping router vandaan. Ik heb op dit moment ongeveer 30% signaal sterkte maar dit is niet genoeg om online te kunnen gamen. Weet u misschien of hier ook iets voor is? Dat ik misschien het signaal kan versterken zodat het dan wel lukt misschien? Internet lukt nu vaak gewoon wel op de PlayStation 4. Maar online gamen helaas niet. Is het mogelijk om iets van Engenius op een laptop te gebruiken? Of wordt het dan nog te traag om online te kunnen gamen? Ik denk dat 60% sterkte wel moet lukken lijkt mij. Weet u wat ik kan doen? Veel dank aan wie mij red!

 36. Hallo Jan Mulder,
  Ik heb een probleem met het Wifi-signaal, en ik zie de oplossing niet op uw site staan. mijn probleem is dat mijn signaal vaak wegvalt, op de laptop en/of smartphone, als ik dan Wifi uitschakel en vervolgens weer inschakel, doet hij het een tijdje, en dan valt het weer weg. De verbinding is dan “beperkt”, of het zijn grijze Wifi-streepjes ipv blauwe. Het kan ook zijn dat het een hele dag prima verloopt, maar soms is het ook goed mis. Heeft u een tip/oplossing?
  Alvast bedankt!!
  mvg Ragger

 37. Ik heb thuis een draadloos router van ziggo , nu wil ik graag een buitenrouter plaatsen op onze minicamping met een kabel er tussen , vraag mag de kabel 40 meter zijn en waar kan ik die compleet bestellen , en wat voor type buitenrouter , en wat voor buiten antenne , vanwaar ik hem plaats naar de verste campingplaats is ongeveer 70 meter , heb ik daar dan nog voldoende bereik ??

 38. Als een router zend met een vermogen heeft van 800mW heeft dit geen voordeel ten opzitten van een routen met minder vermogen. Tenslotte zendantwoord mijn pc, iPad met een veel lager vermogen. Dus lijkt mij dit de zwakste schakel en heeft een hoger vermogen van een router geen toegevoegde waarde. Klopt mijn filosofie?

 39. Hallo,
  Wij wonen tijdelijk in een unit op onze bouwkavel. Er is alleen een stroomaansluiting. Er is een uitstekende ontvangst van een openbare wifi punt. Maar zodra we de deur van de unit (metaal) sluiten, is dit signaal volledig weggevallen. Wat kunnen we doen oude openbare wifi te kunnen ontvangen IN de unit?

 40. Ik ga volgende week weer voor een paar weken naar Berlijn, in het app. complex hebben wij gratis toegang tot het wifi netwerk. Maar helaas is, zowel op de laptop als wel op de smartfoon de ontvangst zeer slecht.
  wat kan ik evt aanschaffen om deze verbinding op te pikken en iets te versterken, zowel voor de laptop als de smartfoon?

 41. Hallo Allemaal.
  Ik wil toch even een reactie plaatsen.
  Hebben jullie wel eens van Electrosmog gehoord?
  Google maar eens……
  Moest het ff kwijt.

  Gr. Ingrid

 42. Ik heb een pand waarvan de electra in 3 fasen zijn gescheiden.
  Ik heb beneden een Dratec modem router en heb daar ook goed ontvangst.
  Het probleem is boven waar ik slecht wifi signaal heb.
  Ik heb al een range extenders uitgeprobeerd maar dat werkt niet denk ik omdat ze op verschillende fases zitten.
  Ik wil graag in het hele pand (3 verdiepingen) goede Wifi hebben.
  ps er loopt WEL utp bekabeling in het hele pand.
  Ook wil ik overal de zelfde inlog code hebben.

 43. Hallo,
  ik heb een playstation 4 maar mijn berijk is zo slecht dat Ik niet eens kan aanmelden op mijn playstation.
  het gaat om een wifi netwerk. Een kabel is niet mogelijk. En de PlayStation staat op de 1e verdieping.

  Gr. Marco

 44. Beste,
  Wij hebben op een appartement zowel telenet home als proximus fon ontvangst, maar niet altijd voldoende sterk.
  Is het mogelijk dit te versterken via een apparaat zonder bij de modem van de telenet of fon zender een aanpassing te moeten doen?
  Kan dit voor laptop en ook voor ipad/iphone of is verschillende apparatuur nodig?
  Dank,
  Mark

 45. Hallo,
  Met veel interesse heb ik jouw site gelezen en gebruikt om mijn wifisignaal te verbeteren.
  Ik heb gekozen voor een bijkomende access point, zo heb ik voorlopig signaal in heel het huis.
  Nu heb ik met mijn gsm geen problemen, overal waar ik kom heb ik volledige sterkte, anders is het met onze tablet en de gsm van mijn vriendin. Als ik van kamer wissel (lees naar het signaal van het access point overga, of zou moeten gaan) dan verzwakt dit signaal en geniet ik niet van de volledige sterkte van het netwerk, alsof ik nog op het oorspronkelijke signaal zit en de tablet het access point signaal niet oppikt.

  1. Beste,

   Dit kan kloppen, apparaten schakelen vaak pas over wanneer de verbinding wegvalt en zoeken dan pas naar een beter signaal in de buurt. Dit kan je oplossen door access points te nemen met seamless roaming, echter zijn dit vrij dure oplossingen die je meestal alleen zakelijk toepast. Je kan eventueel proberen om apps te gebruiken die beter omgaan met wifi in de omgeving en eerder switchen naar een access point met beter bereik.

 46. Ik wil juist mijn bereik van wifi verminderen, hoe is dit mogelijk? Heb glasezel.

  Heb gelezen dat te intensiteit te verminderen is via instellingen-configuratieschern op de computer, maar dat is onjuist.

  Kunt u mij vertellen hoe dit moet?

  1. Beste Sini,

   Het kan alleen als je access point of draadloze router dit toelaat. Niet elke fabrikant geeft deze optie in hun hardware.

 47. Ik heb een modem in de huiskamer. Vanaf het modem gaat een kabel naar de router ASUS TR-AC3200 op de 1e etage. In de router heb ik een paar kabels voor vaste verbinding naar de werk/slaapkamers. Op deze computers ontvang ik bijna de snelheid van 50 mbps. Vanaf de router wil ik het wifisignaal gebruiken voor de begane grond, de 1e verdieping en de 2e verdieping. Dit lukt wel maar geeft ook direct bij de router max. 20-30 mbps.

  Ik heb de kabels al een keer afgekoppeld maar dat gaf geen effect. Ook de kanalen 1,6 en 11 geprobeerd. Geen resultaat.
  Wie kan mij helpen?

  1. Beste Frans,

   Wat voor ontvangers gebruik je? De asus router is denk ik het probleem niet. Wanneer je wifi ontvangers maar op 300 Mbps kunnen draaien zal je dus niet de maximale snelheid van de asus router kunnen benutten draadloos. Wanneer je een goede draadloze ontvanger zoekt kan ik je de Alfa adapters aanbevelen http://www.routershop.nl/alfa-awus036ach/pid=42297 deze hebben mega hoog zendvermogen en snelheid en ze zijn lekker goedkoop :)

   1. Beste Nico,
    Bedankt. Nog een vervolg vraag.
    Ik had een modem met wifi van Vodafone en een router op de 1e etage.
    Met het gevolg dat ik in huis 2 wifi adressen had die allebei te zwak waren voor het bereik in heel het huis.
    Op advies van de monteur van Vodafone heb ik een goede sterke router van € 269 gekocht om 1 wifisignaal voor het hele huis te hebben.
    Toen hij de router aansloot heeft hij een signaal van rond de 50 mbps gemeten. Daarna was dit signaal nog maar 20-30 en dat is nog steeds zo.
    Ik ben er wel op vooruit gegaan maar heb buiten op het terras net naast de achterdeur al bijna geen bereik meer. De monteur had mij gezegd dat ik overal in huis en in mijn tuin bereik zou hebben. Dit valt me tegen. Of verwacht ik teveel?
    Ik heb een Fritz WLAN repeater 1750E in huis. Kan ik deze soms mijn signaal op de 1e etage laten versterken? Of verlies ik dan zowiezo de helft van het signaal?
    Als je een advies hebt, graag. Alvast bedankt.

    1. Hi Frans,

     Het is lastig om in elk hoekje en gaatje bereik te hebben in huis en dan ook nog in de tuin :) Het blijven radiosignalen met laag zendvermogen die overal tegenaan botsen en hierdoor in elk huis weer andere resultaten geven. Dubbel glas, dikke muren met isolatie en stoorzenders in de buurt kunnen allemaal het signaal negatief beinvloeden. Een repeater plaatsen kan maar dan halveer je wel de snelheid. Voor normaal internet gebruik geen probleem maar als je wilt gaan streamen, gamen of downloaden via een repeater is dat niet ideaal.

 48. Ik heb een vraagje ik heb een boot een kruisertje en wil onder het varen toch zoveel mogelijk van wifi gebruik blijven maken voor telefoons en tablets liefst op 12volt is giervoor een oplossing?

 49. Mijn vraag gaat over het volgende:
  Als ik in huis ben gaat elke keer mijn wifi eruit. We hebben een speed test gedaan met behulp van een ziggomedewerker en deze kan niks vinden. Nu vraag ik me af…
  Even om de situatie te schetsen, onze huizen blokken liggen in een vierkant, tuinen naar binnen.
  Nu hebben onze buren rechts naast ons een aantal zeer hoge zendermasten met allerlei bekabeling in de tuin. Zijn tuin ligt haaks op die van een familie lid (eerste huis van het blok om de hoek, eveneens een zendamateur met allerlei zendmasten. Er wordt regelmatig geknutseld aan deze masten, dingen worden veranderd, afgebroken, verhoogd enz.
  Ik gun mijn buurman zijn hobby uitetaard, maar zou dat de oorzaak kunnen zijn van mijn wifi probleem. En hoe kom ik daar achter? Mvg Hannie

 50. Ik heb een vraag. Ik heb een wifi range extender gekocht om het signaal te verlengen. Dat is gelukt. Nu wil ik het signaal nog verder verlengen. Daarvoor heb ik een tweede extender gekocht omdat ik las dat die het signaal van extender 1 oppakt en verder doorgeeft, maar ik krijg dit niet voor elkaar.
  Kan dit inderdaad wel en zo ja, moet ik dan een aparte procedure volgen?

  1. Beste Jan,

   Het lukt helaas niet alle vragen te beantwoorden, we krijgen honderden vragen per week en het wordt in de vrije tijd bijgehouden. Voor een snel antwoordt mbt wifi problemen kan je het beste even bellen met de mensen van http://www.wifishop.nl

 51. Vraag:

  Zit soms op een camping in Duitsland, maar die is helaas zonder Wifi ;-)

  Nu wil ik proberen om een OPEN netwerk te zoeken, zodat ik toch even
  op mijn laptop de NL krant kan lezen.

  Heb er nog geen gevonden, maar op camping ernaast zouden er wel zijn maar die krijg ik (nog) niet zichtbaar.

  Waarmee kan ik het signaal vanuit de omgeving naar mijn laptop versterken, zodat ik toch die open netwerken zichtbaar krijg. En lekker even de kranten kan lezen?

  1. Hi Manoeska,

   Helaas kan dit niet daar wifi van beide kanten dan versterkt moet worden. De zender moet dan via een richtantenne naar jouw locatie zenden en andersom ook. Het beste is om dan via eem MiFi router te werken via 4G. Je neemt dan een 4G sim kaart en stopt die in de mobiele router, vervolgens maak je via wifi verbinding met de router. zie : https://www.mobielverbinden.nl/4g-mifis/cid=4873

 52. Hallo, wij wonen sinds kort in een appartementen gebouw met een ziggo installatie.Vanuit onze vorige woning namen wij een draadloos interactief systeem mee van KPN.
  Nu willen wij in onze slaapkamer een 2e ktv plaatsen maar krijgen geen beeld.
  Ziggo adviseert mij een 3 in 1 pakket van Ziggo maar dan moet ik door mijn hele huis een coax kabel leggen. KPN zegt mij niet te kunnen helpen omdat volgens hen het signaal te zwak is.
  Nu is op gebied van electronica alles mogelijk, waarom dan niet in mijn geval ?
  Kunt u mij helpen? ik zou u zeer dankbaar zijn.

 53. Hallo Jan. We zijn veel onderweg met een camper, als we op een camperplaats of camping staan is er meestal WiFi en als we dan met een chromecast tv willen kijken lukt het ons bijna nooit, we hebben de chromecast pas in gebruik. Bestaat er een middel om het signaal te versterken. Sorry maar ik ben hier een leek in. Alvast bedankt. Brigitte

  1. Hi Brigitte,

   TV kijken kost enorm veel bandbreedte dus dat is best lastig op een wifi hotspot waar de bandbreedte beperkt is omdat het gedeeld moet worden met anderen.

 54. wij willen een mogelijkheid creeren voor onze campergasten om wifi te gebruiken op de campeplaatsen. Kunt u ons daarmee helpen?

 55. Ik heb een nieuwe. B box van Proximus wiffi signaal is top maar toch krijg ik wiffi naam niet te zien op laptop wat kan ik daar aan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.